Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.04.2013 15:15 - Авторите- не е първоаприлска
Автор: leonleonovpom Категория: История   
Прочетен: 16768 Коментари: 42 Гласове:
13

Последна промяна: 03.04.2013 15:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Държа да уточня, че спазвам обета си-на мястото на този материал ще бъде архивиран друг, който повече тук няма да се появи.
Прекланям се пред авторите! Но с една уговорка относно пишещите в областта на историята-антични или модерни. Написаното от тях подлежи на задължителна проверка и анализ. Няма да се позовавам на любимия ми в този случай Каспаров, въпреки, че го подкрепям отчасти. Ще се мотивирам
Преди време бях атакуван по технически проблем/ което ме и радва също-значи не съм безличен/ от Пиер На Квадрат. Заинтересовах се от качеството на писанията му. И както често се случва, попаднах  тутакси на находка. В негов материал описва твърдението на известен древногръцки философ/ Не споменавам името му, защото подобно нещо не е възможно да е писал/- Глупостта била с 5 % повече от водорода. Заинтересувах се какви са последиците от това уравнение. Не бях допуснат, но той изтегли коментара си, което бе разумно. За сведение , водородът е открит от Кавендиш и кръстен така от Лавуазие, през 18-ти век-идрожен/ хидроген/ т.е. раждащ вода, водород на български
Летописец, позовавайки се на Павел дякон,  беше писал , че лонгобардите пуснали протобългарите в Неапол. Нямам и ни най-малко намерение да проверявам в Интернет написаното от този автор. Ако беше писал Медиоланум/ Милано/ щях да се съглася. Къде е Ми/лано, къде е Неапол? Милано е център на Ломбардия,, чието име идва от дългите бради-лонгобардите. Нерди Ямбол, нерди Стамбол.Това немско племе, след като е влязло в Италия при упадъка на Рим се е подвизавало там, не в Неапол
Други се позовават на написаното за Магна / велика / Елада.,че  ние, българите искаме да крадем от нея. Не можаха за съжаление обаче да посочат къде е . Е , понеже стана дума за Неапол, ще им спестя търсенето- това са италийските земи на юг от Неапол. Смешно! И като съждение, и като намерение!
За книгата на Тацит, посветена на Германия, стана дума. Няма да се връщам отново в подробностите Там имало пасаж, в който се твърдяло, че германците се женят само помежду си и с това се доказвала чистотата на немската раса, което, ако е така ,е наистина вярно. Но не е със сигурност.
Друго е поважното. Привлечени са 100  /СТО/  професора да работят върху книгата. Сто немски професора, възможно най-високият еквивалент на научност Химлер може да е всякакъв и престъпник включително, но по проблема е прав. Само колектив може да се справи с проблемите , които носи един античен, а и не само античен автор-наивност в описанията, защото не е пряк свидетел/ векове след това Марко Поло прави същото/, манипулации при преписите и преводите/ ето дори днес се оказа, че е грешка в превода ,обявената от Северна Корея война/ .
Няма да коментирам крайния резултат от тази работа, към` която и на Хитлер отношението било иронично, въпреки, че разрешил финансирането.
Та приятелю Летописец, сериозно, нагърбил си се с непосилна не само за тебе задача- да тълкуваш древните автори. Виж, ако целта ти е да сведеш до знанието ни какво са написали ,това вече е друг въпрос. Въпреки , че веднага следва въпроса, сигурен ли си, че точно те  и точно това са написали- имам пред вид възможните спекулации
Защото задължително написаното от тях, заради нетрайността на носителя е подлежало на преписи и преводи
Който не е съгласен, за по-голяма яснота да се обърне към Каспаров-няма нужда да казвам кой е!

ДОПЪЛНЕНИЕ:

Понеже тук срещнах странно наименование  по адрес на автори, търсещи началото на българската история сред траките, ще направя едно разделение
Автори на тема България:

1/ КОНФОРМИСТИ -Такива, които пишат това, което е съобразно и спуснато отгоре.  Те с лека ръка могат да жертват истината и още повече да си затворят очите, за да не нарушат меко казано постановката

2/ ТРАКЕДОНИСТИ-Името в никакъв случай не е моя приумица , идва от конформистите, но се съобразявам с мнението им. Това са хора, които повече или по-малко основателно търсят българското начало сред тъй наречените траки, срещайки яростната съпротива и подигравки на конформистите




Гласувай:
13



Следващ постинг
Предишен постинг

1. merlin68 - Хехе,
01.04.2013 20:38
не бива да се съмняваш в добросъвестността на Летописеца по отношение на цитираните от него автори...Защото ако вземеш да се съмняваш, и ако вземеш да проверяваш...о тогава е страшно, то няма нищо общо между това което те са писали и това което Смешкописеца е цитирал:)))
Ето ти един фрапиращ пример, който реших да проверя, виж как Милчев цитира Птоломей:
"Птоломей през ІІ в. уточнава, че всъщност Каспийско море е залив на северният, Сарматски океан. Дори за да е по-точен, по името на народа, който е живял на западното Прикаспие, именува Каспийско море - „Венедски залив на Океана”."
Ти как мислиш дали Птоломей е смятал, че Висла се влива в Каспийско море и че венедите живеят край Кавказ:)))
http://merlin68.blog.bg/history/2011/09/05/koi-vsyshtnost-e-bai-ganio-v-istoriiata.814406
цитирай
2. leonleonovpom - Приятелю, най-искрено Мерлин, ...
01.04.2013 20:52
Приятелю, най-искрено Мерлин, първият индекс за мен за Летописец беше , че с географията е скаран. Аз , от дете, дебнех майка ми, за да ползвам географските й карти. Обикалях света. Не съм пътувал реално много ,но да ме събудят и да ме питат, няма да сгреша.
Съвет за него-Много да внимава ,когато поучава другите и им предава знанията си по история в географските понятия. Не искам да му създавам комплекси, както някои на мен и то в области, в които могат само да си мечтаят да ми са равни, но да бъде много осторожен!
цитирай
3. leonleonovpom - Тук мищоците няма да се появят! По ...
01.04.2013 20:55
Тук мищоците няма да се появят! По това ще се познаят от другите ,които не са. Ако все пак дръзнат, за да ме заблудят, безсмислено е. Аз ги знам вече, но колегиално ще си мълча до появата им
цитирай
4. get - - Какво да кажа ... толкова много са се постарали да изтрият историята ни че ... (м...а им) !!
01.04.2013 23:16
- Трябва да вадим връзки(през) и тълкуваме "източници" писани от зложелателите ни - направо представлява, все едно да четеш редакционна статия в партиен орган - като през социалистическо ! - Добре че, имаме опит да четем "между редовете" ! :))
- Гледам й Мерилин се е появил при теб - Привет !
- Та покрай него ще ти покажа, как са си играли с един много стар причерноморски символ от "причерноморието" - "тризъбеца" - "рарог" - бога-господар "Бел/Бал", който е символизиран чрез бика-Тур, тавър ... Та оттам и третото понятие, къмто първите две "тризъбеца" - "рарог", което се нарича БАЛ(Бел)-Таурус(Тавър) - а се произнася "БАЛ-ТАВАР" !
- Династичен символ на Стара-Велика-България, по-рано се е ползвало, като символ в Боспорското царство(на династите им), а е намерено най-рано, като "скиФский" символ, както пишат рОСнаците, които обичат да си изваждат директно произхода от тях !
- Ако тръгнеш да правиш справка, ще прочетеш какви ли не интерпретации, че било арабско, урартско-хуритско, германско-нормандско, тюркско ... ? - тук ще спра и ти давам линк към символа-БАЛТАВАР присъстващ при украинските казаци - http://rasper-bg.com/?p=754 - стаатията е писана от един "облъчен" тенгрианец - за който всичкото народ от Усури до Мисури ... все са утигури !!
- Саомо ще допълня, че към цялата тази историческа какафония ... за момента не коментирам и германските историци - които преследвайки империалистическо-завоевателските си исторически доктрини са внесли и те, не малък хаос !
цитирай
5. merlin68 - Здравей Гет
02.04.2013 18:29
Относно този символ който понастоящем се явява герб на Украйна ще изразя несъгласие, че изобразява тризъбец.

Полски «raróg» - сокол
Чешки «rarašek» - сокол
Словенски «raroh» - сокол
Украински «раріг» - сокол
Символът е стилизиран сокол спускащ се върху плячката си. Това е гербът на Рюрик (Сокол), първият герб на Русия.
Същевременно съм съгласен, че той е скитски символ, със сигурност не е нормански (както го изкарват немците) тъй като ловният сокол не обитава Скандинавието.
цитирай
6. get - - Какво до отговоря, след като имам Това ...
02.04.2013 20:28
merlin68 написа:
Относно този символ който понастоящем се явява герб на Украйна ще изразя несъгласие, че изобразява тризъбец.

Полски «raróg» - сокол
Чешки «rarašek» - сокол
Словенски «raroh» - сокол
Украински «раріг» - сокол
Символът е стилизиран сокол спускащ се върху плячката си. Това е гербът на Рюрик (Сокол), първият герб на Русия.
Същевременно съм съгласен, че той е скитски символ, със сигурност не е нормански (както го изкарват немците) тъй като ловният сокол не обитава Скандинавието.


... http://www.pitt.edu/~haskins/sites/slides-group1.html ... пред очите ми(тоест в предвид) находка от Украйна, могила Александропо (датировка 6 в. пр.н.е.).
- Това се явява вариант на една много сложна религиозно-философска концепция относно ... ще го нарека "Пътя/предизикателствата пред Героя" ?

- Много удачно тази философска-концепция/Идея е развита в картините на Васнецов:
а) Тримата БогаТири - http://img13.nnm.ru/e/c/e/0/8/ece0831c361e058911e3b3acefbe8aed_full.jpg

б) Юнак на кръстопът - http://gkaf.narod.ru/rh-book/l-kap9/vasnetsov-2.html ?
ВТОРО:
Германска и руска исторически школи допускат несправедивост ( са некоректни) - узурпирайки история и население намиращо се в Шлезвиг(варгски-руГски-ободритски-люд(т)ичи) или около Олденбург ... (столицата на вагрите Олденбург (е с име Старгард , по-старо) ... и Юмна (Волин?) - пишейки за тях, като за германци или рОси !
- От същата коренова имаме наречен и остров Руген/Руян ?
- По въпроса се межош да получиш информация в книгата на Адам Бременски (11 в) в "Деяния на архиепископите на Хамбургската църква" (Gesta Hammaburgensis ecclesiae pontificum).

- За да можеш да се ориентираш - Ето: http://skolo.ru/uploads/posts/2012-12/1354707103_ris-37-frizy.png - едно карта възстановка на приблизителното състояние на нещата около 6-7 векове, за тази територия !

- Само апелирам, не бързай да вкарваш "славяни" твърде политизирано/дискредитирано от руската историческа наука !
цитирай
7. merlin68 - Гет,
02.04.2013 22:07
какво да ти кажа, не знам как интерпретираш въпросната находка, но не мисля, че това е "тризъбеца" който става герб на Киевска Рус.
Има няколко много важни факта които говорят, че това е пикиращ сокол.
Първо - това е герба на Рюрик, името Рюрик означава СОКОЛ.
Второ - част от балтийските славяни са и ререгите (соколари), вероятно от тях произлиза и самият Рюрик
Трето - при археологическите разкопки в Стара Ладога (където всъщност е князувал Рюрик), също в Новгород и Киев, се натъкват на множество артефакти свързани със сокола. В това число и заготовки за печати.
http://www.chernov-trezin.narod.ru/GerbRurika.files/image051.jpg
http://www.chernov-trezin.narod.ru/GerbRurika.files/image026.jpg
http://www.chernov-trezin.narod.ru/GerbRurika.files/image075.jpg
Ето ти и едно клипче за разкопките и откритията на проф. Кирпичников:
http://www.youtube.com/watch?v=bq8eSZCGzFE&feature=player_embedded
Въпросните ререги, вагри, сорби и прочие славянски племена за мен без съмнение се придвижват на север след разпада на хунската империя. Те са били част от този съюз. Заедно със себе си те носят и символиката си, сокола който не присъства в Балтика е пренесен там от тях.
Що се отнася до това кой, защо и как дискредитира понятието "славяни", тук не става въпрос. Факт е, че всичките тези се самоназовават словени, това можеш да го прочетеш и в това което пише автора който ми препоръчваш - Адам Бременски. Арабските летописци наричат Новгородското княжество - Славония.
И забележи Гет, словени, не защото са първите христени и разнасят словото божие. Няма как да стане този абсурд който се вихреше къде ли не из блога (включително и в твои коментари), тъй като въпросните словени са езичници по това време.
цитирай
8. get - - За да ти отговоря на въпроса - Следва да дръпна назад времево-събитийната рамка ...
02.04.2013 23:58
... пони 3 000 г. пр.н.е. !
- Трябва да ти/си отговор(им) Кога, Как се формира протоевропейското езиково и етносно семейство ?
- Трябва отделно да направя коментари - какви народи живеят на територията на Европа ? ... относно това последното, ми е и забележката, че "славянството" от 18-ти век на руската историография - няма нищо общо със пак, "славяните" от контактната зона, която се явяват - Померания, Прусия и Шлезвиг-Холщайн ?
- Само давам кратки насоки, без обосновка - защо Царска(имперска) Русия, е монополизирала без исторически основания "славянството" ? - Защото на практика е създадена(в по-голямата си част) на територии и от население етносно произхождащо от угрофинските народи !
- Изхождам от географско политическият и център(на забележи РАССия) Москва и от времето, когато същата става в 1147 год(нещо като селище !), когато ростовско-суздалският княз Юрий Долгорукий я прави своя феодален лен. Преди това същата е била болярско седалище(резиденция, нещо като малък замък на местен княз) !
- Знам че, ще те настроя с изказването си, но "Киевска рус" е различно от "Московска Р(ос)с" !
- Просто след 1147 г. имаме киевска(руска) аристокрация(родствена нам) владееща над мордовско (угро-финско) население ! - такова в мнозинството си е населението, като почнеш от Рязан(ерзя - етноним) та стигнеш вече горе, до началото на Скандинавският полуостров - карели и суоми(финландци) ! ... по брега на Балтика - са естите(германците си ги припознават за "техни" и ги пишат "естивони" по картите си), тоест съвременните естонци( са угри) !

- Поради тези причини след "9.IX", бе премахнат стихът от песента "Кирил и Методий" на Стоян Михайловски, където се казва: "Духовно покори страните, които завладя със меч" - това бе сторено, за да не "обиждаме" московските ни братя ! - които от Руско-турската война(освободителна) ги имаме за "Голям велик брат" ! - но по кръвно родство са еднакви с нас "мало", а не "велико" русите !

- Не исках(м) да те ангажирам, а да съм обективен !
цитирай
9. leonleonovpom - Вярно е, че до началото на миналия ...
03.04.2013 14:55
Вярно е, че до началото на миналия век украинците се водят малоруси. Така ги дават и в преброяването на Русия. Обикновено в Източна украйна се считат за руснаци, но реагират лошо, като им се каже , че името Украйна идва от това, че се намира в окрайнините на Русия
Изобщо цялата антична история на Европа е объркана и това почва още в античността и набира скорост в Средновиковието и Ренесанса, като истината е забъркана с измислици и поръчки в най-различни, невероятни съотношения
цитирай
10. demograph - Поради всичкото изложено от вас
03.04.2013 18:40
Аз пледирам Българската история да си се напише на Български, про Български без да ни пука кой какво..Поздрави!
цитирай
11. merlin68 - Гет,
03.04.2013 20:06
много назад се върна бе човек:) И не знам защо винаги се опитваш да ме въвлечеш в един напълно безсмислен спор? Каква всъщност е тезата ти? Че руснаците нямат право да се наричат славяни, че с това си "неправомерно" наричане компрометират понятието "славяни"?
Ами, че Гете, отговори си на следните въпроси:
На какъв език говорят руснаците?
Какви са боговете им преди християнството?
Като какви се самоопределят?
Поради тези причини (абсолютно достатъчни, от където и да ги погледнеш) "Царска(имперска) Русия, е монополизирала без исторически основания "славянството"" И тя, Гете не го е монополизирала, защото нито царска, нито която и да е друга Русия, не отрича правото да се наричат славяни сърби, българи, поляци...и т.н. Всъщност аз оставам с впечатление, че ти се опитваш да налагаш монопол върху названието "славяни":)
цитирай
12. get - - За съжаление си прав, тези които са изградили след 8-ми до 14-ти векове държавата Велико Русия ...
03.04.2013 20:15
leonleonovpom написа:

...
Изобщо цялата антична история на Европа е объркана и това почва още в античността и набира скорост в Средновиковието и Ренесанса, като истината е забъркана с измислици и поръчки в най-различни, невероятни съотношения


... вече по време на ИМПЕРСКИЯТ ПЕРИОД на същата са поставени в периферията, не само географска но и историческа ! :((

- От седмица - върви диалога ми с блогове "хуно-кимеролог" Милчев.
- Поставих му елементарен въпрос - Може ли, да се вярва на ПТОЛЕМЕЙ(от 2 в.) - "География"(за което пояснявам - следва да се разбира ЗемлеОписание) и на база на което вече през 15-ти век са създадени първите европейско(птоломееви) карти !
- Въпросите ми са два:
а) считани ли за обективно описанието(позиционирането) от същият на народите ?
б) ако това е факт - то тогава Географията му, се явява опровержение на казано в историческите извори ... по отношение на "Хуни" и "Авари" (за които съответно се твърди че са дошли в Европа: Хуни (4 в.); Авари(6 в.) ... това по причина, че в птолемеевата География(састъвена през ВТОРИ ВЕК) ги има ПОСОЧЕНИ ?!
- Ако не ми вярвате едно ви една карта правена(възстановка) по неговото описание:
http://www.columbia.edu/itc/mealac/pritchett/00maplinks/mughal/porro1598/europe08sarmatia.jpg

- Във връзка с твърдението ми имаме посочени народ Аварини (точно под името Сарматия - по неговото описание са в западни Карпати) ... а хуните са разположени м/ реките Бористенес-Днестър и Хипанис-южен Буг(приблизително съвр.Молдова) - Което поставя времево, тези народи да живеят на територията на Европе ... а не както е възприето от историци(наши и чужди) да ги позиционират в Азия или най-близкото в Предкавказието !?
- Вече ти споменах за интригуващият факт, че византийският магистер милитум Виталиан(който наблягат, че е ГОТ) е кръстил синовете си със НЕГРЪЦКИТЕ Котце и Боузас(гр. изписване) - Направих връзката с Бузан, коЯто мога да продължа и с БОЖ(3 в!), княза на антите убит от гота(?) Витимир ??!

цитирай
13. get - - Знам, че те аангажирам - което за мен е нежелателно, защото ще ни убегне ОБЕКТИВНОСТА и ...
03.04.2013 20:31
merlin68 написа:
много назад се върна бе човек:) И не знам защо винаги се опитваш да ме въвлечеш в един напълно безсмислен спор? Каква всъщност е тезата ти? Че руснаците нямат право да се наричат славяни, че с това си "неправомерно" наричане компрометират понятието "славяни"?
Ами, че Гете, отговори си на следните въпроси:
На какъв език говорят руснаците?
Какви са боговете им преди християнството?
Като какви се самоопределят?
Поради тези причини (абсолютно достатъчни, от където и да ги погледнеш) "Царска(имперска) Русия, е монополизирала без исторически основания "славянството"" И тя, Гете не го е монополизирала, защото нито царска, нито която и да е друга Русия, не отрича правото да се наричат славяни сърби, българи, поляци...и т.н. Всъщност аз оставам с впечатление, че ти се опитваш да налагаш монопол върху названието "славяни":)


... пострада безпристрастността на изводите ни !

- Но относно това, което обяснявам ... тоест това, е много добри изобразено от Александър Баян в неговият "Тетраедър" - http://www.protobulgarians.com/Kniga%20na%20Aleksandaar%20Bayar/BAJAR-KNIGA-CHAST-2.htm

- След като си го разгледал - продължавам да обяснявам, че етноса(като резултататна) е сбора(присичането) на три основни фактора(елемента):
а) антропология(облик)
б) език
в) култура (традиции и обичаи)

- Хайде сега кажи ми, какво е твоето становище относно мненията(прос"славянски" - разбирай "рОСки" - б.м.) изказани в статията от която ти демонстрирам "тетраедъра" ?
- Какво ти е становището за връзката наа руси(разбирай "велико руси") със славяни(защо толкова държат на нея ?) !
- При тази конфигурация(възприета от тях) - ние българите(им) ПРЕЧИМ(!) и поради това за етногенезиса ни търсят - угри, турки, сармати ... тоест навсякъде другаде но не и реалното, като народ и мястото, от където НИЕ произхождаме(заедно с казаците-украински) тоест северни и западни брегове на Черно море ! (в по-старо време и Мала азия, донякъде и Бл. изток !) !
- Това ако не го схващаш - вътрешното противоречие(ЗАЛОЖЕНО от великоруският шовинизъм) с последствията(за нас) в руската историография ? - Лошо !!

- Без сръдни, нали ?
цитирай
14. merlin68 - Гете,
03.04.2013 21:05
четивото което ми предлагаш твърде бързо ми стана безинтересно. Според въпросният тетраедър, днес никой не е славянин, нито е фин, или германец и прочие. Ти Гете, пречупен през този тетраедър от кой етнос си? Пра...пра дядо ти - етнически гет, дали не се е смесил с някоя германка или финка, гаранция има ли? Как с този тетраедър ще дефинираш който и да е етнос - то е някаква нелепост.
Имали славяните късмета, че не ги набарали хуните и те така спасили се като по чудо пославянчили всичко що щъка из Източна Европа. Тезите които това писание дето ми го предлагаш развива още от първите десет реда са меко казано абсурдни.
След като по "политически", "икономически" и "идеологически" причини угро-фините (и останалите пославянчени) изгубили етническия си облик, те Гете, в какво са се превърнали? В хора без етнос? Или са се превърнали в славяни? Е отговори си на тези въпроси и пак кажи какви са руснаците угро-фини, или славяни?:)))
цитирай
15. get - - Един път човек изрекъл лъжа - по ...
03.04.2013 21:52
- Един път човек изрекъл лъжа - по силата на това обстоятелство, му е съдено ЦЯЛ ЖИВОТ да лъже !(визирам руската историография !) - и тяхната трактовка относно ИСТОРИЯ НА БЪЛГАРИТЕ !
- Има един историк от РАН, който по силата на това, че поддържа превратната картина съставена за нас, като народ наложи становището си относно: КУЛТУРА ИЛИ ЦИВИЛИЗАЦИЯ (е златният халколитен некропол в) ВАРНА ?
- Поствам ти не мое, а чуждо ОБЕКТИВНО становище по въпроса:
"Това определение отдавна мъчи учените. В първите години след откриването на Варненския халколитен некропол отзивите, включително от страна на западни историци и археолози като сър Колин Ренфрю и Мария Гимбутас ... са в насока за признаване на синхронните явления с връх във Варненския некропол за цивилизация.
По-късно мнозина учени, най-вече от СЪВЕТСКАТА ШКОЛА (НАПР. ПРОФ.ЕВГЕНИЙ ЧЕРНИХ), ПРИНИЗИХА всичко случило се в западния черноморски регион през късния халколит до „ПРЕДЦИВИЛИЗАЦИЯ”, „НЕСЪСТОЯЛА се цивилизация”, „КУЛТУРА” и „ПРЕДДЪРЖАВНА ОРГАНИЗАЦИЯ”. През последните години отново се възражда мнението за цивилизация, подкрепено от много нови интердисциплинарни изследвания.
И за да потвърдим, че не си служим само с необоснован патриотизъм, съветваме всеки, който има възможност, да прочете великолепната статия с доказателства по седемте точки „ЩО Е ТО ЦИВИЛИЗАЦИЯ?”, намерила място в „Известия на Съюза на учените – Варна, брой 2 от 2010 г. ”.

- Тази позиция, която зае проф.ЧЕРНИХ (а покрай него и др. руски историци) ми е пределно ясна.
Само ще допълня, че този професор, освен историк, е и специалист по технология на металообработката в древноста ! - Активно е участвал в разкриването на археологическият обект - "Мечи кладенец" при Ст. загора, където е вероятно най-старото място за добив/обработка на медта ! - Образци от нея са документирани до средното течение на Днепър ... още в древноста !
- Продължител на Варненска, е култура Триполе-Кукутени - които са пра"славянски" по велико(?) историческа "логика" !
цитирай
16. letopisec - Голям смешник си, инж. Симеонов...
04.04.2013 15:23
Летописец, позовавайки се на Павел дякон, беше писал , че лонгобардите пуснали протобългарите в Неапол. Нямам и ни най-малко намерение да проверявам в Интернет написаното от този автор. Ако беше писал Медиоланум/ Милано/ щях да се съглася. Къде е Ми/лано, къде е Неапол? Милано е център на Ломбардия,, чието име идва от дългите бради-лонгобардите.
цитирай
17. leonleonovpom - Ако аз съм смешник Летописецо, то ти ...
04.04.2013 15:56
Ако аз съм смешник Летописецо, то ти тогава си грешник-от грешките идва, не от греховете, не ме разбирай криво
цитирай
18. merlin68 - Я доктУр Милчев
04.04.2013 18:48
се е появил и говори за смешници:) Смешкописецо, като говориш за смешки я вземи ни припомни как установи по координатите на Птоломей, че Висла се влива в Каспийско море:)))
Птоломей: "устието на Вистула 45 дължина 56 ширина"
карта на Птоломей: http://merlin68.blog.bg/photos/121668/original/Ptolemaei%281%29.jpg С 6 е отбелязано устието на Вистула (Висла) на Балтийско море
ДоктУр Кирил Милчев (Летописец) взима горепосочените координати с които преди близо ДВЕ ХИЛЯДИ ГОДИНИ Птоломей отбелязва устието на Вистула върху своята карта (която разбира се няма нищо общо с днешните карти и координати). Та тези координати от преди 2000 години доктУра ги налага върху съвременен атлас, въпреки това желаният от него резултат Висла да се влива в Каспийско море не се получава. Затова след като се почесва по главата последният велик откривател от епохата на Великите географски открития - Милчев, сменя ширината и дължината и оооо чудо, последното географско откритие е факт: Висла се влива не в Балтийско, а в Каспийско море:)))
Смешно щеше да е, ако Милчев продължаваше да си е прост старшина от милицията, обаче той вече е доктУр на историческите науки, това не е смешно, а трагично за българската наука!
цитирай
19. leonleonovpom - Благодаря Мерлин, не знаех тази ...
04.04.2013 20:15
Благодаря Мерлин, не знаех тази подробност за Летописеца.Сега си обяснявам неща , който бяха загадка за мен. Например защо заобикаля старателно, след като цитира инж. за мен, че съм и доктор/ за сведение на Вулгарос, който иначе ми е симпатичен, нямам отношение към медицината/
Сега нещата са сведени до две възможности:
1/ Смята че инж. е по-високо от доктор. Ако е така, да не се притеснява, аз не държа да ме титулуват, дори и секретарката на директора по тази причина не знаеше тези допълнителни неща за мен
2/ Но може би едно-Смята неговата титла за по-стойностна от моята и не иска да се унижава и принизява до моето ниво. Ако е така отново да не се притеснява. Аз ще му направя една класация напълно в негова полза:
1/ Летописец Вулгарос
2/ Доктор
и където му е мястото,
3/ някакъв си инженер
Иначе, отново да не се притеснява-всякакви ерзац научни работници винаги съм поставял над мен. Не за друго, на тях това им е крайната цел, а аз по този начин работя на спокойствие
цитирай
20. zaw12929 - ЕТО НЕЩО ИСТИНСКО http://spa...
05.04.2013 05:17
ЕТО НЕЩО ИСТИНСКО
http://sparotok.blogspot.nl/2013/03/blog-post_17.html
цитирай
21. get - - Но комент(!) : http://www. you...
05.04.2013 09:39
- Но комент(!) : http://www.youtube.com/watch?v=4Roqi6-uet4

- Потвърждение на думите ми: - Един път човек изрекъл лъжа - по силата на това обстоятелство, му е съдено ЦЯЛ ЖИВОТ да лъже !

П.П.
- Когато това пък е официалната доктрина на една велика страна - Жална ни майка на нас българите и историята за самите нас !

- Относно, това което ще чуете за Тартария(волжско-татарски) блянове за величие !
- Като доразвитие на тази теза(псевдо) ще намерите в "теорията" за Рос и Орда ?

- Защо е така ? - защото когато един народ пише историята си, както му изнася - той ще продължи и в бъдеще да доразвива(постъпва) така ! - с което ще продължава политиката си не на политически а научен империалист и велико-шовинист !

- Поради това, отново ви припомням идеята(ИСТИНАта) в стихотворението на Стоян Михайловски ?!! - ДУХОВНО ПОКОРИ(хте) СТРАНИТЕ, които завладяхте с меч !
цитирай
22. merlin68 - - Но комент(!) : http://www. you...
05.04.2013 17:49
get написа:
- Но комент(!) : http://www.youtube.com/watch?v=4Roqi6-uet4

- Потвърждение на думите ми: - Един път човек изрекъл лъжа - по силата на това обстоятелство, му е съдено ЦЯЛ ЖИВОТ да лъже !

П.П.
- Когато това пък е официалната доктрина на една велика страна - Жална ни майка на нас българите и историята за самите нас !

- Относно, това което ще чуете за Тартария(волжско-татарски) блянове за величие !
- Като доразвитие на тази теза(псевдо) ще намерите в "теорията" за Рос и Орда ?

- Защо е така ? - защото когато един народ пише историята си, както му изнася - той ще продължи и в бъдеще да доразвива(постъпва) така ! - с което ще продължава политиката си не на политически а научен империалист и велико-шовинист !

- Поради това, отново ви припомням идеята(ИСТИНАта) в стихотворението на Стоян Михайловски ?!! - ДУХОВНО ПОКОРИ(хте) СТРАНИТЕ, които завладяхте с меч !




Гет, започваш сериозно да ме озадачаваш!
Значи според теб "официалната доктрина на една велика страна" е изложена във филм започващ със следното твърдение:
"Белите народи са доброволни преселници на Земята от други звездни системи в космоса"
От разселение (рассэния) и името Русия:))) Страхотна доктрина, изумен съм.
Гет, много несериозно, разочароващо несериозно.
цитирай
23. get - @ 22. merlin68: Значи според теб "официалната доктрина на една велика страна" е изложена във ... ?
05.04.2013 18:22
... Във ... !
«История России» - Учебник для вузов !(Това е от ! -учебника им за Висшите учебни заведения в Руската федерация (!) съответно минали през академични комисии и след това приети за отпечатване !)
"Возникновение и развитие древнерусского государства":
- "Исходной позицией для последовательного рассмотрения истории славян ... следует считать период отделения славянской языковой семьи от общего индоевропейского массива, который датируется серединой II тысячелетия до н.э. К этому времени предки славян, к которым в отдаленные времена до новой эры применялся термин "праславяне", прошли уже длительный путь развития родо-племенного общества.(...) Вычленение праславян из индоевропейского массива было результатом тех значительных сдвигов в первобытном обществе, которое происходило у племен северной половины Европы на рубеже III и II тысячелетий до н.э.(...) Исторически наиболее важной областью здесь становится Среднее Поднепровье, которое со временем превращается в ядро Киевской Руси, где быстро начинает развиваться хозяйство. Славяне Среднего Поднепровья возделывали пшеницу, ячмень, рожь, овес, просо, горох, гречиху. Экспорт зерна в Римскую империю (...)
- B VI в. началось массовое вторжение славян на Балканский полуостров. Славяне дошли до древней Спарты и островов Средиземного моря. (...)
- Мирное сотрудничество славян с балтским и угро-финским населением постепенно приводило к ославяниванию его значительной части. (...) предками современных (...) являются не только славяне, но и древние угро-финны и балты. (...)
- В середине VII в. в южных степях складывается Болгарское государство, ПРЕДТАВЛЯВШЕЕ собой КОНГЛОМЕРАТ разных ПЛЕМЕН. (...)Часть болгар откочевала на Дунай, в Добруджу, и подчинила себе местные славянские племена.(...)
- СЛАВЯНОЕЗЫЧЕСКИЕ болгары носят имя ТЮРКСКОГО племени, в VII в. создавшего на Балканах первое Болгарское царство и бесследно растворившегося среди славянских племен, составляющих большинство его населения. При этом, отмечают авторы, в их материальной культуре весьма заметно присутствие третьего этноса — древних ФРАКИЙЦЕВ, ЭЛЛИНИЗИрованных во времена Римской империи."
- да ПРОДЪЛЖАВАМ ЛИ с цитатите от учебника за руските ВУЗ-ове ? - по натам, има още по-интересни и съвсем свущаващи мен, като българин теории !!
- Забележи ! - от този учебник учи в момента бъдещият културен ЕЛИТ на Руската държава ! - на база(на тази почва) ... историческите НЕистини - се раждат и псевдо-историческите абракадабри, от филма(и не само там ?) ... които не са фантазни-образи а почиват в/у писанията на Фоменко-Чудинов(академици на РАН) ... и не само ?!

П.П.
В заключение: Мили са ми руснаците(нашите духовни чеда) ... Но българите, са ми ПО-МИЛИ !
... И с това:
(...)
Безвестен беше ти, безславен!...
О, влез в Историята веч,
духовно покори страните,
които завладя със меч!..."
(...)
Русе, 1882, априлий 15
[сп. "Мисъл", 1892, кн. IX-X]
цитирай
24. merlin68 - Гет, в нашите учебници какво пише? ...
05.04.2013 19:29
Гет, в нашите учебници какво пише? Или те русите са ни подучили така да пишем? Или ти си мислиш, че са читави всички други учебници що не са руски?
В руските учебници е пълно с глупости също като в нашите. Само, че ти си правиш някакви странни изводи от това. Е то си е твоя работа.
И какво всъщност искаш да кажеш с този куплет който цитираш къде ли не за енти път вече? Не разбирам, изясни точно какво иска да каже с него автора според теб?
цитирай
25. get - - Остави нашите учебници, РЕПИТ на писаното в руските и фанариотските "извори" !
05.04.2013 20:39
merlin68 написа:
Гет, в нашите учебници какво пише? Или те русите са ни подучили така да пишем? Или ти си мислиш, че са читави всички други учебници що не са руски?
В руските учебници е пълно с глупости също като в нашите. Само, че ти си правиш някакви странни изводи от това. Е то си е твоя работа.
И какво всъщност искаш да кажеш с този куплет който цитираш къде ли не за енти път вече? Не разбирам, изясни точно какво иска да каже с него автора според теб?


- Караш ме да постна разсъжденията на Г. Ценов по въпроса:
" Онези, които казват, че е имало славянско нахлуване, разправят за това нахлуване следното: Славяните до 5 век живели на север от Карпатите, в Галиция. Към края на 5 век и началото на 6 век те минали Карпатите и заели Дакия, днешно Влашко, след това минали Дунав и завзели Тракия и Илирия.
- А когато се пита – къде са старите жители на Дакия, Тракия и Илирия, се отговаря, че те били унищожени от славяните. (...)
- Щом славяните били унищожили толкова свят, колкото никой друг народ на света не е правил досега, трябваше да създадат една голяма славянска империя.
Такова нещо няма.
Вместо това ние намираме славяните покорни роби на гръцката Византийска империя! Победителите били станали роби на победените(!).
(...)
- След това се разправя, че тези храбри и жестоки славяни, които тъкмо били изтребили всички тракоилирийци, щом видели една гола, боса и дива тюрко-българска ордица, безропотно навели глави и пожелали да бъдат управлявани от нея.
Може ли човек да приеме тези парадокси ?"
- Отделно се казва, че БЪЛГАРИТЕ след като са превзели земите на Тракия и Илирик ги владеели по силата на "родственото право" ! - Това що означава ? - ами нещо съвсем просто, РОДНИНА СИ НА ТОЗИ КОЙТО ЗАВАРВАШ И Е ПРОЖИВЯВАЛ ОТ ПО-РАНО (преди /нашето/българското идване) по тези земи ! - тоест по-късните придошли са роднини(род-ген) с тези, които от по-рано(памтивека, си живеят) в/на същите ТЕЗИ територии !
- Откъде идват "митичните" тюрко-българи, от там дето няма тЮрки ?!

П.П.
А относно:
merlin68 написа:
И какво всъщност искаш да кажеш с този куплет който цитираш къде ли не за енти път вече? Не разбирам, изясни точно какво иска да каже с него автора според теб?

- Разгледай тази карта, като наместо "кимерийци" сложи БЪЛГАРИ - виж над тях, кои живеят "угри"(мордва, самоеди) - те на практика се явяват прото-етноса на тези, които в момента монополизират антична и средновековна история под вида "славяни" !
- Тези същите са си говорили на чувашки, ерзя, мари, мордва и др. (...) угърски езици и то до налагането на християнството, със задължително условие СТАРОБЪЛГАРСКИ а не некоректното "църковно-славянски език" !
http://letopisec.blog.bg/photos/123281/62355_4303810754437_586053121_n.jpg
- Това е вторият ключов момент ХРИСТИЯНСТВОТО - Защо в руската историография се прикрива(като срамен ?) факта, че християнството се пренася чрез български мисионире ... през/чрез Киев ... а не както те твърдят от "византийски" мисионери ?!
- Та стигат до абсурда, да пишат за първият си Всеруски митрополит, че бил "сърбин" родом от Търново ?!
- Правилно ме разбери НЯМАМ НИЩО ПРОТИВ руснаците, като народ ... Но, не понасям културният им шовинизъм и научно-историографски империализъм !
цитирай
26. merlin68 - Гет,
05.04.2013 20:49
ти продължаваш силно да ме удивяваш. Нима до сега не си разбрал, че аз не подкрепям тезата, че българите са тюрки, иранци или джингитайци, никъде също не твърдя, че руската историография е най-правата. Ти това до сега не го ли разбра Гет? Само, че всичко това не означава, че руснаците и Русия са ни с нещо виновни.
Нямам желание да се занимавам с русофобията ти Гет, не ме въвличай повече в подобни нелепи спорове.
Иначе ми е интересен коментара ти за Птоломей. Не разбрах според теб може ли да му се вярва, или не. Аз лично му вярвам много повече от колкото на съвременните историци според които хуните са китайци шляли се няколко века невидими из Азия и изведнъж появили се в Европа.
Никакво такова движение не е имало, хуните са си тук и това ясно е отбелязал Птоломей. И къде били хуните, ами там където били и славяните, пили квас, носели ленени дрехи и си строели дървени къщи.
цитирай
27. get - - Брате, защо се сърдиш ?
05.04.2013 21:14
merlin68 написа:
ти продължаваш силно да ме удивяваш. Нима до сега не си разбрал, че аз не подкрепям тезата, че българите са тюрки, иранци или джингитайци, никъде също не твърдя, че руската историография е най-правата. Ти това до сега не го ли разбра Гет? Само, че всичко това не означава, че руснаците и Русия са ни с нещо виновни.
Нямам желание да се занимавам с русофобията ти Гет, не ме въвличай повече в подобни нелепи спорове.


- Защо след като назовавам нещата - едно към едно, както стоят - Следва да се извинявам и да сеизвинявам ... защото ме изкарват мен ... който по същността си съм хуманист и родолюбец ... омразец - Фоб ... на някой си ?

- В подобна ситуация изпадам, като почна да коментирам при германтигъра ... но вече, като опонент на "истините" наложени в/чрез австро-германската историография, по горе долу идентични проблеми/въпроси !?

- Та българската историческа наука, ли бе, която наложи тези теории в научното пространство ? - Не ! - това бе направено много по-рано и по безапелационен начин от руските и немски учени ! ... айде и другите, френски, английски ... и т.н. да упомена ! - та да няма обидени, поради "невниманието" ми !! :((

- А относно ?
merlin68 написа:

Иначе ми е интересен коментара ти за Птоломей. Не разбрах според теб може ли да му се вярва, или не. Аз лично му вярвам много повече от колкото на съвременните историци според които хуните са китайци шляли се няколко века невидими из Азия и изведнъж появили се в Европа.
Никакво такова движение не е имало, хуните са си тук и това ясно е отбелязал Птоломей. И къде били хуните, ами там където били и славяните, пили квас, носели ленени дрехи и си строели дървени къщи.

- Това съм го проверил, като източник ! - Така си пише, както е цитирано от мен, по Птолемей !
- Това обаче не пречи на Летописец ... който преписва от Медведска, Иванчик и Артомонов ... да извежда някаква суперотносност на "кимерийците" - като на тяхна база, прави едва ли не всички народи такива ?
- Моята гледна точка диаметрално се различава - Аз не казвам, не твърдя за някакъв "суперетносен" хараактер на нас българите, Не ! - просто през разични периоди от време те са се смесвали с други близко родствени европейски народи(племенни съюзи и др.п.) - Но основното за тях е че:
- тракийският елемент, който се е разделил по време на римската инвазия ... някъде след второ столетие, започва да мачка легионите зад Дунав, пък след още два века и от южната страна на реката.
- Предаване чрез "византизма" на гръчко-етносно държава на ИРИ е пресилване и некоректно тълкуване на нещата !
- Защото както зад Дунав, така и на територията на ИРИ живее етносно родствено население ! Просто едните са граждани на ИРИ, другите не, или ... донякъде под формата на федерати !
- Тук не искам да намесвам, религията като фактор и вътешно църковните борби, които влияят и довеждат до упадък на РИ-я, така че вече, след трети век - проживяващото оттатък Дунав население започва да се заселва на "имперската територия", де по силата на предварителна договореност, де по силата на "Силата" ?!
- За верноста на твърденията ми говори факта, за голямото строителство в провинцията от Константин(по произход тракиец) с което печели(трако-сармато-гетска) подкрепа на местно население и "задгранична диаспора".
- самите имена на градовете П/Блескава(Плискуба), ПереСлава(строени през ЧЕТВЪРТИ век !) ... определено са "славянски" :)) ... но да не забравяме, че според "една"(?) историография, на тях все още им предстои да се поселят(от Закарпатието !) по тези места(Балкани) в ШЕСТИ ВЕК ?!

- Схващаш ли парадоксалното - не само в писаната история ... а и при мен, принуден да пиша откровено по тези въпроси ? - Щот, ще ми се карат ! :((
цитирай
28. merlin68 - Така е Гет,
05.04.2013 22:21
споделям мнението ти, че не може да говорим за българите като за суперетнос. Разбира се, че се формираме като резултат от смесването с други близкородствени племена (на основата на близки езици, религия, обичаи). Ако може да се говори за супер етнос, то това са траките, по-късно наречени славяни. Този суперетнос е послужил за основа на днешните източноевропейски народи.
Хуните не нахлуват от никъде, те са си местен народ от същият този суперетнос. За мен хунският съюз е опит за политическо обединение на този етнос, обединение представляващо противотежест на латинските империи и на християнството. Потвърждение на тази теза е символът който Атила използва за да легитимира властта си - мечът на Арес (Ярос).
цитирай
29. leonleonovpom - Така е, такава ни е връзката с тра...
06.04.2013 10:46
Така е, такава ни е връзката с траките. Така са се формирали и останалите етноси. Доколкото си спомням така нареченото славянско у гърците не беше много по-различно от нашето.
А за хуните , имало е племе, което е дало наистина името си на военно-икономическия съюз на хуните, какъвто е той според мен, а и не само според мен.
Нямам претенции, че съм напълно компетентен по въпроса, просто логиката и интуицията ми подсказват, че нещата с хуните стоят така. След смъртта на Атила този съюз бързо се разпада и не оставя следи, особено езикови. В замяна се появяват претенции на унгарци и наши естествено, но пробутвани от други. Ами къде остават германците? И те участват в този съюз.
Но най-упорити са унгарците-едно от най-разпространение им имена е Атила. Но куриозът е ,че носят името на България, въпреки,че се наричат маджари.
Какво да се прави, объркана най-вече Европейска история, заради, да не цитирам, справка заглавието
цитирай
30. dimat - За съжаление,
07.04.2013 18:09
автора,поне от моя гледна точка е напълно прав.Казвам ви го,като човек любител
на Историята .Особено,древната,мислейки си ,че тя не може да се манипулира.Но
напоследък се уверих,че това,че не може да се манипулира от наши съвременници,
с известна условност,не значи,че не е манипулирана от съвременниците на тези събития.А дали сме сигурни,че една част о самите събития не съчинени от някого,по поръчка на другиго.Ако трябва да се види,как се изопачават нещата сега,особено от медиите,може да си представим,какви ще бъдат изводите за нас-
тоящите събития, след време.Тотална фалшификация.Защо да не допуснем,че
такастоят нещата и с миналото,даже и далечното.Всъщност,каква "история" учим?
цитирай
31. voulgaros - гет--Разучи ли твоите роднини м...
07.04.2013 21:17
гет--Разучи ли твоите роднини масагетите ??

ДОКТОР СИМЕОНОВ, ПИШЕТЕ ОЩЕ ТЕМИ В БЛОГА СИ..НЕ ГО ЗАКРИВАИТЕ..ВИЕ СТЕ ЦЕНЕН ИСТОРИК...ЛЕКАР-ИСТОРИК РЯДКО ИМА.

А ЕТО И НАЙ-НАКРАЯ МОЯТА ТЕОРИЯ ЗА ВАС--ВУЛГАРИТЕ....ВИЕ СТЕ ГЪРЦИ, ПРЕДАЛИ ГЪРЦИЗМА, ЗАБРАВИЛИ ЧЕ СТЕ ГЪРЦИ.

ТРАКИ,ЦИГАНИ + СЛАВЯНИ,ТУРКИ = 4 В ЕДНО = ВУЛГАРИ
цитирай
32. get - - Виж моето момче ? - просто се изказваш, както винаги ... смело и безотговорно = БезМисъл(безсмислено) !
07.04.2013 23:44
voulgaros написа:
гет--Разучи ли твоите роднини масагетите ??

ДОКТОР СИМЕОНОВ, ПИШЕТЕ ОЩЕ ТЕМИ В БЛОГА СИ..НЕ ГО ЗАКРИВАИТЕ..ВИЕ СТЕ ЦЕНЕН ИСТОРИК...ЛЕКАР-ИСТОРИК РЯДКО ИМА.

А ЕТО И НАЙ-НАКРАЯ МОЯТА ТЕОРИЯ ЗА ВАС--ВУЛГАРИТЕ....ВИЕ СТЕ ГЪРЦИ, ПРЕДАЛИ ГЪРЦИЗМА, ЗАБРАВИЛИ ЧЕ СТЕ ГЪРЦИ.

ТРАКИ,ЦИГАНИ + СЛАВЯНИ,ТУРКИ = 4 В ЕДНО = ВУЛГАРИ


- Преди да СЕ ПОЯВЯТ гърците по тези географски ширини, ИМА КУЛТУРА ... всъщност ТОЧНОТО е, не култура, а ЦИВИЛИЗАЦИЯ по тези географски ширини !
- Гърците просто се явяват един много късен социален експеримент(дано си чувал "социално инжинерство" ?) над местното население, в резултат на което се появява "елинизма"(като културно-историческо явление) ... а от там, в доста по-късно време "гърцизма" ?
- За това можеш да намериш свидтелства, ако се заровиш в история като наука, в раздели: социална и икономическа история ?
- Косвено за това говорят и многото думи с корен от ЕВРОПЕЙСКИ ези(к/ц)и, които в последствие се подменят с аналози от афразийската езикова група.
Извод: В по-стари времена това, което се назовава сега гърци са били в СТЕПЕНИ ПОВЕЧЕ по-близки езиково и расово-културно до ПРОТОевропейското население от райна с течение на времето, тази родственост се ОТДАЛЕЧАВА(размива) !
- Това е реалното положение на нещата - А не както при теб ?
voulgaros написа:

А ЕТО И НАЙ-НАКРАЯ МОЯТА ТЕОРИЯ ЗА ВАС--ВУЛГАРИТЕ....ВИЕ СТЕ ГЪРЦИ, ПРЕДАЛИ ГЪРЦИЗМА, ЗАБРАВИЛИ ЧЕ СТЕ ГЪРЦИ.

- Масагетите ги има документирани поне от ШЕСТИ ВЕК преди Христа от "елински" и персийски източници !
- Същите са от групата на скитско-сарматските народи говорещи ЕВРОПЕЙСКО-АРИЙСКИ езици ! - определено бъркаш МАСАГЕТИТЕ с много по-късно( 800 години) упоменаваните уйгурски(тЮркско) езични, карлуковска група народи "кашгари", и "кашмирци" мигрирали в Средна азия ?
- Така че, явно не си (про)чел(!) внимателно гръко-латинските извори по въпроса: Масагетите(от сарматския етносен масив) тюрки ли са(?), или са от индо-европейски езико-етносен произход !
цитирай
33. voulgaros - Какви афразиици бре вулгар шибан. . ...
08.04.2013 00:29
Какви афразиици бре вулгар шибан..НИЕ ГЪРЦИТЕ СМЕ НОРДИЧЕСКА РАСА.. С СКАНДИНАВСКИ ГЕНИ И КРЪВ..
АЗ НАПРИМЕР ИМАМ РУСА КОСА И СЪМ МНОГО ПО БЯЛ ОТ 95 ПРОЦЕНТА ОТ ВАС ВУЛГАРИТЕ..И ОТ ТЕБЕ МАНГАЛИНО- ГЕТСКИ ЛИЗАЧО.

ВИЕ СТЕ ЧЕРНИ ЦИГАНИ ВУЛГАРИТЕ..МНОГО СТЕ ЧЕРНИ БЕ МАНГАЛЛИ ТАКИВА ВУЛГАРИ--ВАШТА МАМА КРАДЛИВА.

БАЛКАНИТЕ СА ГРЪЦКА ДРЕВНА ЗЕМЯ..И САМО ВИЕ НЕ СТЕ НА МЯСТОТО СИ .. ТАТАРО-СЛАВЯНИ = БЪЛГАРИ.
ОТИВАИТЕ СИ У ДОМА НА РЕКА ВОЛГА.
цитирай
34. leonleonovpom - Вулгарос, за последен път те пре...
08.04.2013 09:07
Вулгарос, за последен път те предупреждавам, държа на добрия тон. И друг път е ставало дума, творческо безсилие се прикрива с подобно поведение. Имай си различно мнение, то си е твое, но без обиди!
Иначе към конформистите-Ето резултата от поддръжката на висящата отвсякъде във въздуха, тя не е и теория, че сме дошляци. Доволни ли сте, а вие неплатените?
цитирай
35. get - - Един такъв етносно разделителен и расово шовинистичен подход, към "останалите", тоест ...
08.04.2013 12:27
... несъздадени от "Ел"(бога им) !!(а това на афразийски(семитско-хамитска група езици) означава "подчовек", наричано още и "варварин" - неЕЛин !
- На база това възниква, човекоНЕНАВИСТИЧНА(!) верска и културна доктрина (прочети, какво пише Аристотел(и не само той) "за робството" !).
- А робството се явява , като факт, на база социално-историческо и културно-религиозно-филосфско противопоставяне на "човек срещу човека": "Homo homini lupus est.". При така наречените "варварски", "Робството" като, социална-институция липсва, или ако го има, е в съвсем други форми(пленничество: до определен срок и условия).
... а от реакционните (в това число и социалистически мислители) ... Такава една липса на класово-социално разслоение и от там робство бе причина, да нарекат такива едно общества: Преддържавни, предцевилизационни ... и др. подобни (?) - Но темата мисля е сложна за теб, та няма да я коментирам ?!
- А относно ?
33. voulgaros написа:

... СМЕ НОРДИЧЕСКА РАСА.. С СКАНДИНАВСКИ ГЕНИ И КРЪВ..
АЗ НАПРИМЕР ИМАМ РУСА КОСА И СЪМ МНОГО ПО БЯЛ ОТ 95 ПРОЦЕНТА ОТ ВАС ВУЛГАРИТЕ ...

- Питай по-възрастните в рода си, дали някоя от твоите баби не е "срещала" "ариец" в гората(?) ! - Вероятно си чувал за оперативно-военният план "Марита" при завладяването на Гърция (?) от германският Вермахт, по време на Втората световна война !
- А относно(!) Откъде идва при "гърците" тази културна и етносна омраза, към "варвар"ите(гоим) можеш да си направиш извода (?) от следното изказване за Александрия(Египет) при "елините" Птоломеи:
"Jews, as Greek speaking non-Egyptians having the official rank of Hellene, could attain practically all positions under the Ptolemies. Some Jewish communities existed in other kingdoms and cities, such as the city of Antioch, in Syria under the Seleucids, and the Jews in Babylon who chose not to return from exile.
- It was especially in the city of Alexandria that Judaism and the Diaspora FLOURISHED(!) ..."

- Разбра ли, кой ви е промиВАл мозъците ? !
цитирай
36. voulgaros - АЗ ЗНАМ САМО ЧЕ БАЛКАНИТЕ СА ДРЕВНА ...
08.04.2013 13:33
АЗ ЗНАМ САМО ЧЕ БАЛКАНИТЕ СА ДРЕВНА КАРАКАЧАНСКА ЗЕМЯ--НА НАС ЕПИРИТЕ..ТРАКИТЕ..ВЛАХИТЕ....===ВСИЧКИ СМЕ ЕЛЛИНИ И ВИЗАНТИНИ..

ТРАКИТЕ СА МОИ БРАТЯ...ДНЕС ТРАКИ НЯМА--ЗАЩОТО ВУЛГАРИТЕ СА ГИ ИЗБИЛИ ДО КРАК И СА ИМ ОКРАЛИ ЗЕМЯТА..НО НИЕ ГЪРЦИТЕ ЩЕ ОТМЪСТИМ ЗА НАШИТЕ БРАТСКИ ЕДНОКРЪВНИ ПЛЕМЕНА--ТРАКИТЕ...

ВРАГОВЕТЕ НА ТРАКИТЕ СА === ................
цитирай
37. aristotelis - Здравей, getovski - ето какъв е моят ...
08.04.2013 15:34
Здравей, getovski - ето какъв е моят проблем. Сърбят ме ташаците! Ама много! И то само, когато съм на обществено място! Стоя си и си викам: леле, ами ако сега ме засърбят?! И те ме засърбяват на момента! И се почесвам, какво да правя. Срам ме е, ама няма как! Ходих на лекар, всичко ми е наред. Но ме сърбят! МНОГО! Какво да правя? Доктора ми каза че ше се лекувам ако прочета орфическите химни от 6 век преди Христа на български език!
Рано или късно getovski, историческата мастурбация се допира до еротичните зони и тези действия се затвърждават с времето като навик!
цитирай
38. get - Здравей, getovski. . . Доктора ми ...
08.04.2013 16:16
aristotelis написа:
Здравей, getovski ...
Доктора ми каза че ше се лекувам ако прочета орфическите химни от 6 век преди Христа на български език!
...


Еврипид: “На тракийски таблички е записано Орфеевото слово“.
За подобни таблички пишат: Платон, и Питагор, и Хераклид ?
На гръцки(койне) Ел"ински език, е изписано за Орфей:
“Тираните на траките(подкокоросвани от Hellene(те) !) изгориха книгите му, изгониха учениците му, гръцките крале ги последваха по пример, заличаваха паметта му, унищожаваха последните му следи. След няколко века вече се съмняваха в съществуването на Орфей“.
- Относно последното, къде е писано това(?) ! - Ами в: " ... in the city of Alexandria (където е "библиотеката" и където) Judaism and the Diaspora FLOURISHED(!) ..."

- А в Родопа(тракийската) планина(където не е стъпвал гръчки крак) :
"Родопа, имаш много върхове,
но два достигат небесата чак:
вълшебникът на песните
- Орфей
и жадният за свобода
- Спартак !"

- Народ който не само се съгласява (със), а и защитава Робството(като нellene(те)) - е скопен народ и остава, като катър без история(поколение).
- Поради тази причина, сега(гръцката историография) реши, че омразните в античното минало и обявявани за втора категория хора-Траки, са гърци !
- Тъй като сами по себе си гръцката култура и "цивилизованост", са празни и безплодни. Поради тази им лишеност от живот, на тях е съдено да паризитират върху тялото на други по-жизнени(варварски-гойски) народи и цивилизации .
- Но всичко до време !

П.П.
- Относно сексуално-девиантното като поведение, изразяващо се в порнографско-фантазна копролалия - отнеси се към специалист !
цитирай
39. leonleonovpom - Предупреждавам Аристотел и Вул...
08.04.2013 20:32
Предупреждавам Аристотел и Вулгарос,че повече подобни цинични коментари няма да допущам. Това ,че имат друго мнение не е пречка, но неуважително отношение към колеги, определено е такова..
Тези призиви Вулгарос са подсъдни. Казах ти да ги изтриеш. Какво печелиш с тях?
цитирай
40. get - - Не се притеснявай ... шизофренноста идва при тях, защото защищават постулатите от ...
09.04.2013 00:00
... гръцко-шовинистичната история ?! - поради мегало-шизофренните изцепки заложени в нея - всички нейни следовници ... получават своеобразна шозифренност , като поведение !
leonleonovpom написа:

Предупреждавам Аристотел и Вулгарос,че повече подобни цинични коментари няма да допущам. ...
Тези призиви Вулгарос са подсъдни. Казах ти да ги изтриеш. Какво печелиш с тях?


- От колко време им обяснявам, че в началото те са били "бели" хора, като всички останали по Балкани и Мала азия ... но след 10-ти век пр.н.е. поради расово и езиково омесване с неродствено население ... са се получили елините(и още две подобни групи, които имат специфичен паразитен начин на живот и чувство на пренебрижително отношение към чужди култури и обичаи !) ?

- На по-младото и с не дотам увреден мозък(от пропаганда момче) му пепорачвам да прочете при Прокопий History of the Wars:
1. "... "the Massagetae whom they now call Huns" (XI. 37)(Масагетите, които днес назовават Хуни).
2. Страбон (1 в. пр. н. е.) обяснява произхода и значението на думата скит чрез българския глагол „скитам се”.
3. Йоан Цеца (12 в.) нарича българи и хуните и пеоните: „И тогава всички пристигнаха в Авлида с кораби, и заедно с тях Ахил, синът на Пелей, и на Тетида, дъщерята на философа Хирон, водейки войска от хуни-българи-мирмидонци,
на брой две хиляди и петстотин...
А Пирехми водеше пеонците, сиреч българите, от река Аксиос, сиреч Вардара...
А пеонците са българи. Не вярвай на глупците, да смяташ, че пеонците са различни от тях. Те [глупците] смятат, че Аксиос е различен от Вардара,
и казват, че се пише с дифтонг...”
4. Пеонците са наречени и Панонци от Апиан (2 в.).
5. Константин Порфирогенет пише: " ... че преди появяването на сърбите и хърватите в историята, България се е намирала под римска власт."
6. Помпей Трог (1 в. пр. н. е.) нарича македонците пеласги, Ето защо македонците не са считани за гърци ... !!

В заключение ще им цитирам чистият елин Херодот, който казва:„Какъв език са приказвали пеласгите, не мога да кажа сигурно...Ако, обаче, се съди по останалите живи пеласги..., трябва да кажем, че те са приказвали един варварски език.
Щом това е тъй, то жителите на Атика, която е пеласгийска земя, с преминаването им към елините, са възприели друг (елинският ?) език”.

- Отново обяснявам в далечното минало населението дори и в Гърция е говорило ЕВРОПЕЙСКИ ЕЗИК, тъй като е било родствено на останалото протобалканско и малоазиатско ЕВРОПЕЙСКО население.
- Вследствие на миграция и смесване с друго неродствено население - се получава това, което в последствие историците наричат(знаят като) гърци !
цитирай
41. leonleonovpom - Понеже се появиха и еврейски авт...
18.04.2013 18:03
Понеже се появиха и еврейски автори-извори за нашата история, искам да споделя, че се чувствам някак си странно. Не че другите извори преливат от лековита вода за нас, но еврейски и турски,.......о не. Не искам да пия от тази вода. И аз не знам защо.
цитирай
42. leonleonovpom2 - Вулгарос, ще ти помогна!
25.05.2015 22:00
За един от въпросите само!
Ахил е бил синеок, с руси коси.
Като всички днешни гърци, нали така!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: leonleonovpom
Категория: История
Прочетен: 1021404
Постинги: 84
Коментари: 2355
Гласове: 7087
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930