Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.02.2013 14:46 - Към България с любов / омраза/
Автор: leonleonovpom Категория: История   
Прочетен: 2293 Коментари: 3 Гласове:
10

Последна промяна: 04.03.2013 22:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 От любов към България Кубрат с наръч пръчки  демонстрира на синовете си, че трябва да са единни, за да оцелее тя, България. Движен от тази любов, Аспарух се противопоставя на елитната ромейска армия, вместо по-разумното , да отиде другаде. И печели! Тази любов движи всички по-известни български владетели от ПБЦ / затова са и известни/  С тази любов синовете на комит Никола въстановяват рухналата България.
С нея Асеневци продължават  във ВБЦ. И много други владетели от него, дръзнали да се противопоставят и то успешно на Великата орда. 
Ами героите от освободителните борби. Казал го е просто най-великият от тях-отива да се бори за свободата на други поробени народи,  сиреч не чака лаври ако успее, ако загуби, губи само себе си!
Ами ръководителите от по-новото време-Батенберг и Стамболов.Отиват на позициите на падналите духом защитници на Сливница и Драгоман, готови да отстъпят пред превъзхождащия ги противник. Поемат командването на артилерията. При такъв пример , войската на капитаните прави невъзможното и вместо да отстъпи, дочаква подкреплението. А то буквално пробягва разстоянието от турската граница, след като се разбира, че Турция няма да се намеси и веднага се хвърля в боя.
Батенберг е участвал в битките на Шипка, става княз, в последствие е изгонен. На Шипка е на 21 години. Умира на 36. Желанието му е да бъде погребан там, откъдето са го изгонили. Защо ли? Защото обича България!
Обича я и руснака Скобелев, за ужас и почитание на турците-белият генерал, най -младият в руската армия се хвърля в боя начело на войските си и куршум не го лови. Обвиняват го ,че е безразсъден, но се забравя, че ако е бил подкрепен с първия щурм е щял да превземе Плевен. В негова памет майка му поема инициатива за строежа на  храм-паметника  Шипка и е убита от осиновения си син. Затова пък Радецки пожелава да бъде погребан там! 
Или Гурко, който с цената на хиляди жертви минава Балкана,  за да спаси София от апетитите на сърбите. Защото София е била определена вече за столица на бъдещата държава. Да, държава, не задунайска губерния.
Тези хора, дори и чужденци са обичали България, въпреки, че тя е била един проект още. С действията си са доказали обичта си. За Стамболов е казано много, но на 41 години той приключва с живота си, направил изключително много за България, защото я обича!
А сега. Идва отвъдокеански възпитаник и се гаври с аборигените за него-първо с пенсионерите, след това с всички,  демонстрирайки им каква пица може да им предложи и каква заслужават. Ами да отиде да я предлага там,  откъдето е дошъл, да види какво ще получи. Но знае, че там няма да го изтърпят и 24 часа, както се е получило и в една кавказка република. Не е моя работа, но който явно не обича българите, със сигурност не обича България. А това повдига много въпроси......



Гласувай:
10



Следващ постинг
Предишен постинг

1. leonleonovpom - Някак си странно са обединени в л...
28.02.2013 14:01
Някак си странно са обединени в липсата на коментари тези , които подигравателно подхвърлят, че сме дошляци и останалите, за които българите са коренно население. Толкова ли е опасно да обичаш България или е признак за лош вкус, може би демоде?
цитирай
2. leonleonovpom - Тук има доста хора, на които бълг...
28.02.2013 14:45
Тук има доста хора, на които българската история не им е безразлична. Анонимус Булгарикус например се включваше активно в предишния ми блог. За мен е важно мнението им , да ме допълнят или коригират, ако греша.Аз не реагирам лошо, ако това е направено интелигентно
Но по важното за мене в случая и според мене е, че причините за този безкраен преход в посока на долу е в недостатъчната или недай боже, липса на любов на тези, които са на кормилото на държавата Дано да греша!
цитирай
3. leonleonovpom - Ами допълних заглавието, защото ...
04.03.2013 22:06
Ами допълних заглавието, защото усещам, че е непълно и опипвайки искам да разбера какво.Ако не е това след време щего променя Защото едно заглавие прави половината материал, ако има грешка, 50 % е в него
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: leonleonovpom
Категория: История
Прочетен: 1016677
Постинги: 84
Коментари: 2355
Гласове: 7087
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031