Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.02.2013 14:38 - Българската история - само факти/ истина/
Автор: leonleonovpom Категория: История   
Прочетен: 9616 Коментари: 24 Гласове:
15

Последна промяна: 08.03.2013 22:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
     Смятах да дам ход на този материал на 19-ти т. м., но защо да се чака, така или иначе, нещата са ясни. 
      Относно българската история :.
Номадите на Аспарух побеждават елитната ромейска армия и в съюз със славяните, които преди това са претопили траките,  правят държава След това, в резултат на покръстването се сформира нов народ. Просто и ясно, този документ размахва и българският Аристотел, като красноречиво доказателство за нашето нищожество в сравнение с  великите елини , с които май днешните гърци почти нямат допирни точки, за съжаление
Нека да проследим последователно нещата.
Номади ли са българите?! Те са имали държава в днешна Украйна и отчасти в Русия. Номадите днес са тук ,утре там. Нещо не се връзва. Почти всички днешни големи украински и руски градове са българско дело-Киев, който носи името на брата на Кубрат-до Самара, чието име носи и  Самарското знаме, че дори и Москва. Интересно, номади строят градове Все пак някой може да ме обвини в свободни съчинения или подражание Да разгледаме Плиска.
Пред мен е книгата на Иван Велков- Първите български столици, Издателство " Изгрев" 1940г. Не знам каква му е връзката с Велизар Велков, но това не е от голямо значение. Той също твърди, че Аспаруховите българи са номади ,но се възхищава от размерите и строежите в Плиска. Аулът/ /латинска дума/ -е ограден с вал и обхваща 23 000 декара. Залите в двореца са огромни- стотици квадратни метри. Градежът може да си позволят инженери и архитекти на много високо ниво. Къде ли са учили?!
Езикът! Този въпрос си задава и академик Державин. Цитира езикът на именника , който безспорно е източен и си задава логичния въпрос, как от езика на народ, подчинил мирно славяните и създал държава, нищо не е останало. И стига до логичния извод, че това е езикът на управляващата класа, който е различен от този на народа. Дава за пример руското дворянство, което говори и пише на френски, който обикновеният народ не познава.Е какво, след време ще излезе, че руснаците са били французи ли, ако няма други писмени документи. Липсата от следи на този език в именника в говоримия български език за него , а и не само за него е, че техните езици- на славяни и прабългари  ако не еднакви , са сходни.
Да се върнем на езика-аул/ аула/-дворец, на български и латински. Е, някой може да оспори, че не българите, а римляните са направили заемка на думата. Ако е така, значи добре са познавали българите, които в това време са били в азиатските степи, където пък те не са били. Мистерии от стъкмена история. Или пък единия основен глагол в българския е латински-съм / сум/ Сещам се и за "Достойно ест"
Или пък за хилядите думи с безспорен латински произход, изключвайки тези в медицината и фармацията, въпреки, че и те са били развити тогава. Откъде ли са дошли. Прабългарите от монголските или руските степи, славяните от Померания, явно са имали   латински разговорник като настолна книга. Хайде, да не издевателствам, могат да ги знаят и усвоят само от траките, които в никакъв случай не са изчезнали яко дим и по всичко личи, че са предали и знанията си в., ако не в друго, поне в строителството.
Така е, славяни и прабългари не са имагинерна величина, но същото, в още по-голяма степен дори важи и за траките в процеса на формиране на българския народ.



Гласувай:
15



1. kostadin - Аристотелис даже не може добре да ...
18.02.2013 06:57
Аристотелис даже не може добре да ругае!
цитирай
2. get - - Хм-ъм ? - поради това не съм любител на Державин и другите, като него ?!
18.02.2013 12:36
leonleonovpom написа:

Езикът! Този въпрос си задава и академик Державин. Цитира езикът на именника , който безспорно е източен и си задава логичния въпрос, как от езика на народ, подчинил мирно славяните и създал държава, нищо не е останало. И стига до логичния извод, че това е езикът на управляващата класа, който е различен от този на народа. Дава за пример руското дворянство, което говори и пише на френски, който обикновеният народ не познава.

- Защото, според тях угрите(мордва) им бе преписано "славянство" а на оригиналните "славя", "славяни" (население от края на бронзова ера, проживяващо от Балтика до сев.Индия) му се преписват, каква ли не етносност ?!
- Малък пример, как още от 13-ти век се преиначава в "хроники" историята на нас българите-воловарите-боите(бойците) от което идва и "бой" и "войвода" ... но това всичко е подменено със изобретяването на Дако-римската държава Валахия и сателитите й ?!
- Само ви изписвам, факти (?) - основателят на Молдова бил чобанина Драгош, за който в историята писана от монаха фанариот Мисаил Келугерол се казва: " ... измежду тях бил и Драгош, пришълец от Марамуреш ..." - Що е това Марамуреш ? - според християно-фанариотските официози, това е северната(планинска област)на Румъния. Но според античните автори, това е "море мароза" ?!
- И тук започват, екстраполациите на "славистите" в историята - какво е това "море мароза" ? - според О. Н. Трубачьов, това идва от праславянското названия на Балтийско море, обитавано от "славяни" - разбирай угри-мордвини-мокша-московити ?
- Респективно - всички династи на Молдовия и Валахия са славяни, разбирай от руски произход ! като например:
- «Печать ио Романа воевода Земле Молдавской»
- «Печать Олександра воевода, господарь Земли Молдавской»
- «Печать ио Стефана воевода Земли Молдавской " ... а за незапознатите, това е печата на т-нар. Щефан чел Маре ... тоест "Велики"

Така че, отново опряхме за "етносноста" на готите-гути-гаяти-гети ??
цитирай
3. leonleonovpom - Аз от писаното от Державин Гет, в...
18.02.2013 13:23
Аз от писаното от Державин Гет, възприемам, че езикът на наречените прабългари не е тюркси, персийски или монголски,иначе щеше да има следи в сегашния ни език, както има от латинския, а не веднага да изчезне. Имам и особено мнение, както за това, кои и защо се наричат се наричат славяни, както и за това кой наричат славяни руснаците , и кои другите.............Просто това са конвенционални названия, крият се хора зад тях, затова ги и вкарвам в обръщение.
цитирай
4. leonleonovpom - Това лице е от артистична трупа, в ...
18.02.2013 21:31
Това лице е от артистична трупа, в която ролите и парите са разпределени. Съгласен съм Костадин, че общо взето не изпълняват добре ролите си. Не че не могат да ги научат, просто такива им са възможностите, да не се обиждат.
Само не ми е ясно, като сме демокрация и такива изпълнения се допущат, дали в някоя южна съседка български състав може да изиграе многократно подобен спектакъл и да получава овации!? Да, овации със сигурност ще получи и артистите це станат синьозелени от тях!
цитирай
5. staler - никакви овации освен тези които си ...
19.02.2013 03:22
никакви овации освен тези които си разменят5-6 блогъри-читатели на собствените си гнусотии.този блог е цензуриран и манипулиран и това е политиката на мениджмънта му която пък е наложена от истинския собственник-стюард алан тил или нещо подобно.всъщност дали тои е реалният собственик или просто посредник на някакви други кръгове или служби не е много ясно засега.което е безусловно видно--този блог,категория история е трибуна на антибългаризма.искат да ни обезличат,маргинализират и редуцират.тука едни полуграмотни маргинали имат възможност да осмиват,да се гаврят,да пишат откровени цинизми ,не само необезпокоявани,но съвсем конкретно подкрепяни от администраторите на блога.ето ти един прост необорим факт---наи атрактивния от гл.т.на посещаемост блогър серафимов беше изтикан оттук с поредица от банални провокации ,очевидно защото тезите му бяха неудобни за "инвесторите".пита се в задачата кои предприемач си коли златната кокошка?отговора е прост--този чиято главна цел не е печалбата а нещо друго.
цитирай
6. leonleonovpom - Прав си, оттегли се и синът ми оттук, ...
19.02.2013 14:48
Прав си,оттегли се и синът ми оттук, въпреки, че беше един от най популярните, аз също бях подложен на гадна провокация и се наложи да си сменям регистрацията, като си прехвърлих първите девет материала. Учудващото е ,че те, който имаха по 5-10 хиляди посетители, сега кретат с 200-300
Поздрави!
цитирай
7. get - - Вече на няколко пъти го коментирам ... без претенции, че аз стигам първи до тези изводи ?
19.02.2013 19:22
leonleonovpom написа:
Аз от писаното от Державин Гет, възприемам, че езикът на наречените прабългари не е тюркси, персийски или монголски,иначе щеше да има следи в сегашния ни език, както има от латинския, а не веднага да изчезне. Имам и особено мнение, както за това, кои и защо се наричат се наричат славяни, както и за това кой наричат славяни руснаците , и кои другите.... .....Просто това са конвенционални названия, крият се хора зад тях, затова ги и вкарвам в обръщение.


ГЕОРГИ С. РАКОВСКИ:
"Това племе или голям род е познато в елинската стара повестност под общото и обширното народно име ПЕЛАСГИ, кое име не е друго, освен белги = българи, изкривено от гръцките описатели на поради недостатката езика им. Че гръцките описатели много странни речи писани с "б" са писали с "п" върху това можеме наведе много примери. Отечеството Александра Македонскаго, кое се е съхранило и до днес в правото си наименование Бела или Белица, тии са го писали в старост Пелла а днес Мпелитса. Тъй и множество други."
- Този език НА ПЕЛАСГИТЕ можем да го отнесем, към ВТОРО ХИЛЯДОЛЕТИЕ ПР.Н.Е. !!
- Това го обяснявах преди време на каракачанчето "вулгарос"(във връзка с личното "гръцко" име ГИАНАКОПУЛОС) Същото е двусъставно от фригийската дума за жена - "gynaika" - иде от фригийското "knaika", втората част е сноним на род-прираст-фила, останало дори в съвременният български, като "филиз"(аграрното)... в старо време, голяма част от речниковият фонд на "гърците" се е припокривал(бил е родствен на беласгическият).
В по-ново време(елинизъм, средновековие), Александрийската екзигическа и граматична схола, подменят много от първоначлният смисъл и звучение на по-стари думи !!
От същата група е и "ахео-микенската" (?) от "Линеар Б" (!) - двусъставна дума "QO-U + KO-RO"=КРАВАР ... на практика, това е GwO(женско, "говедо-крава") плюс глагола "КАРА" !
Та питам се ? - Да има нещо неразбираемо дори и на съвременен български език ?! ... а това са думи, от тези ширини от преди 4 000 год !
цитирай
8. leonleonovpom - Крайно време е Гет, автентичните ...
19.02.2013 21:01
Крайно време е Гет, автентичните истории и на Паисий , и на Раковски / особено, защото Паисий има някаква публичност/ да се популяризират. Все пак имам големи съмнения дали ще бъде направено и най- вече как ще бъде направено.Не знам защо в училищата не се изучават/ сигурен съм, без да съм проверявал/ След като историята на БКП е отпаднала или поне чувствително съкратена, ето свободни часове за историята на пробуждането ни. Но ако ще се манипулира, по-добре да не се прави
Державинизяснява и един друг въпрос с логичните си разсъждения. Александър Македонски и наследниците му били гърци, защото пишели и говорели на гръцки. Значи и руската върхушка е френска, защото пише и говори на френски Да, но народа не познава този език
Поздрави!
цитирай
9. aristotelis - Александър Македонски и наследниците му били гърци, защото пишели и говорели на гръцки.
19.02.2013 23:12
ЕЛИНИЗМА ПРЕЗ ЕПОХАТА НА "МЕГАС АЛЕКСАНДРОС"
Елинизъм (3 - 1 век пр.н.е.) В политическо отношение тази епоха е свързана със името на Александър Македонски (Александрос=Алексо+Андрас=покровител на мъжете) - ученик на Аристотел, млад, физически и интелектуално развит, амбициозен, с изключителен военен талант. Завоеванията му започват 334 г. пр.н.е. и до смъртта му през 323 г. пр.н.е. завладява много страни и създава огромна империя, която включва освен Гърция и Македония, Мала Азия, южните области на Балканския полуостров, Египет и Тунис. По съдържание тази епоха представлява разпространение на гръцкия език и култура, по-специално Атинската, върху завоювани от Александър Македонски територии.
Той успява да обедини всичките Гръцки градове-полиси чрез гръцкия език, образование, философия и литература. Гръцкият език става език на висшите слоеве на градското население и придобива значението на международен език на културата, подобно на латинския език през Средновековието. Ученолюбив, с развит ум, Александър Македонски покровителства науката и изкуството. Предава интереса на пълководците си, които привличат кръг от интелектуалци, а богатите подпомагат науката и учението. През епохата на елинизма се създава и извършва синтез на гръцката култура и на културата на Древния Изток.Атинската философия, литература и изкуство се съчетават с отдавна развитите на изток математика, астрономия и естествознание. Именно този синтез на гръцката и източната наука и култура се означава като елинизъм, а времето се нарича епоха на елинизма. Центрове стават Антиохия, Пергам и най вече Александрия- град основан от Александър Македонски при устието на река Нил през 331 г. пр.н.е. станал столица на тогавашен Египет.
В Александрия се създава най-голямата библиотека в древността – над 700 хил. свитъка. Основан е музей, създадена е астрономическа обсерватория, ботаническа и зоологическа градина.
цитирай
10. leonleonovpom - Виж какво, каквото и да ти е името. ...
19.02.2013 23:28
Виж какво , каквото и да ти е името. Няма връзка с тематиката, плюс това не желая коментарите ти . Нерди ямбол, нерди........
цитирай
11. leonleonovpom - Предупреждавам те, знам, че не в...
19.02.2013 23:37
Предупреждавам те, знам ,че не влагаш особен труд в преписването, тези коментари засега ще оставя, но следващите ще отидат в кошчето.
цитирай
12. leonleonovpom - Анонимния, не те знам, Белчо ли си, ...
19.02.2013 23:52
Анонимния, не те знам ,Белчо ли си , Жълтон ли си, Лило ли си, но няма връзка с тематиката, приятелю Хайде, моля ти се, не се хаби, и не ми губи времето, то е пари, да те трия. Иначе ми си симпатичен, тримата заедно с Арестотел, можем да изпием по едно узо в Поморие. Аристотел да каже къде. Може и ракия от манастира, Аристотел ще донесе
цитирай
13. get - Именно този синтез на гръцката и ...
20.02.2013 00:23
9. aristotelis написа:
Именно този синтез на гръцката и източната наука и култура се означава като елинизъм ...

- Именно този синтез между ИЗТОЧНАТА НАУКА И КУЛТУРА с гръцката дава културното явление, известно ни, като ЕЛИНИЗЪМ !
aristotelis написа:
Центрове стават Антиохия, Пергам и най вече Александрия- град основан от Александър Македонски при устието на река Нил през 331 г. пр.н.е. станал столица на тогавашен Египет.

- Основна част александрийската, става Пергамската библиотека ... в града ПРЕУСТРОЕН - НЕ "основан" от Александър Македонски ?
"One of antiquity’s most opulent economic and cultural centers, Alexandria is named after the Macedonian emperor Alexander the Great, who was believed to have ordered its construction on the western branch of the Nile River in 331 B.C.

But new geochemical data, published by Alain Vеron from the Paul Cеzanne University in Aix-en-Provence, France, and colleagues in the current issue of Geophysical Research Letters, revealed that this part of the Nile was settled 4,500 years ago, more than two millennia before Alexander's arrival."
- Така че, градът на "александър" в миналото се е наричал "Rhacotis" а на египетски "Rа-Kedet"
http://dsc.discovery.com/news/briefs/20060508/alexandria_his_print.html

- Относно театралното "изкуство" и неговата роля за "елинизирането" на балканското население(?) не се притеснявай ... и без да обясняваш, добре ни е известна !

П.П. - Щях да пропусна, да попитам - какво означава на "еленски" името на град Пергам ?
цитирай
14. get - @ 13 - anonymus ... Хаха ! - Достигнало се до създаването на "един народ" :))
20.02.2013 01:28
13. анонимен написа:
През елинистическата епоха се извършило своебразно обединение на разпокъсания от столетия гръцки свят. Гърците продължавали да живеят разединени в отделни полиси, но диалектните различия в говорите им изчезнали и се формирал общ език “койне”. Постепенно се заличили и племенните различия и се достигнало до общо съзнание за един народ.


- В тази връзка Виж ?
а/ Indo-Greek kings, see Indo-Greek Kingdom;
б/ Greco-Bactrian kings, see Greco-Bactrian Kingdom
в/ то и цял Близък изток, станали все гърци ... и Междуречието ... и ... :)) ?
цитирай
15. voulgaros - ГЕТ. . ОТ ВСИЧКИ ВАРВАРИ. . . ПЪРВО ...
20.02.2013 02:54
ГЕТ..ОТ ВСИЧКИ ВАРВАРИ...ПЪРВО ТРАКИТЕ ГИ ПОГЪРЧИХМЕ = ЕЛЛИНИЗАЦИЯ..
АЗ КАТО КАРАКАЧАНИН СЪМ ТРАК = ГЪРЦИЗИРАН ТРАК..И ЗНАМ ЧЕ ТРАКИТЕ СА ОТДАВНА СТАНАЛИ ГЪРЦИ..
А ВИЕ ВУЛГАРИТЕ СТЕ ДОШЛИ МНОООГО МНОГО КЪСНО ВЪРХУ ТРАКО-ГРЪЦКАТА ЗЕМЯ..
ОКРАЛИ СТЕ ЗЕМЯ ОТ МАИКА ВИЗАНТИА.

РЕКА ДУНАВ Е СЕВЕРНАТА ГРЪЦКА ГРАНИЦА. И ДНЕС Е ТАКА ВЕЧЕ.
цитирай
16. get - - Хм-ъм ? - със сложна и деликатна тема си се захванал да разплиташ ?
20.02.2013 11:29
voulgaros написа:
ГЕТ..ОТ ВСИЧКИ ВАРВАРИ...ПЪРВО ТРАКИТЕ ГИ ПОГЪРЧИХМЕ = ЕЛЛИНИЗАЦИЯ..
АЗ КАТО КАРАКАЧАНИН СЪМ ТРАК = ГЪРЦИЗИРАН ТРАК..И ЗНАМ ЧЕ ТРАКИТЕ СА ОТДАВНА СТАНАЛИ ГЪРЦИ..

- Най-напред ще трябва да си изясниш общото и различното между (!)
а/фратрия(братство);
б/ фила(поколение, с по-общо значение, в смисъл родова общност);
в/ генос (кръвно-родова, по линия на наследяване).
- Не случайно, след реформите в атинското общество, следва и елинизмото :( ! Така че, най-напред имаме разпадане вследствие съзнателна (външна) намеса, присъщите у всяко РОДСТВЕНО общество, семейно(етно-хомогенни) родови връзки ?!
- Мигриращите на територията, на Пелопонес и Атика, етносно неродствени заселници довеждат до разпадането на старото общество.
В резултат на тези процеси са и административните(на териториално-формален признак) реформи, като почнем от Солон, Клистен и Пизистрат ? ... а от там начева и превръщането на Атика на мултиетносна държава ! А относно "етнос", съм ти обяснявал и пак казвам, че това е просто думичката, с която казваме "от нас".
- Така че, кинето, известно и като КОЙНЕ е просто поредната "лингва франка", изкуствено създаден език, имащ за цел улеснение контактите вътре в една империя !
- Такъм по-рано е бил арамейският, на койт говорят народите в персийската империя.
voulgaros написа:

А ВИЕ ВУЛГАРИТЕ СТЕ ДОШЛИ МНОООГО МНОГО КЪСНО ВЪРХУ ТРАКО-ГРЪЦКАТА ЗЕМЯ..
ОКРАЛИ СТЕ ЗЕМЯ ОТ МАИКА ВИЗАНТИА.

- Майка ти "Византия" е създадена/плод на "траки" и други родствени тям народи, която се е наричала Източна римска империя ! Същата се изгражда на принципа на конфедерация. Това че, управляващите на Константинопол са се кичили с регалиите на "империума" не ги прави императори(поне до 9-ти век) !
- Мизите и гетите населяващи от преди появата на "елинизма" и "гърците" придунавието и на север, никога не са изчезвали а вече след трети век реално държат властта, по-късно създават и национална държава - Прочети Д. Хоматиан ?

"Този велик наш отец и светилник на България бил по род от европейските мизи които народът обикновено знае и като българи. Те били изселени в старо време от военната сила на Александър ... към Северния океан и Мъртвото море, а след като минало много време, със страшна войска преминали Дунава и завзели всич­ки съседни области: Панония и Далмация, Тракия и Илирик, а и голяма част от Македония и Тесалия.
цитирай
17. leonleonovpom - Така е, всичко в поведението на А...
20.02.2013 21:30
Така е, всичко в поведението на Аспарух посказва, че той не е обикновен номад, за какъвто се мъчат да го представят/ като види угрозата от ромейската войска, ще отиде другаде/, а има ясна цел. Родовата памет го насочва точно към тези земи, неговите хора не са башибозуци, дошли да грабят.........
цитирай
18. leonleonovpom - Вулгарос, доколкото знам си отк...
20.02.2013 22:00
Вулгарос, доколкото знам си от каракачаните, а те са братя на всички, така, че си прав. Ще те помоля за един час да си коригираш писанието, да бъде с приличен тон. Ако не го направиш, ще го сваля. Кое и кой ти дава право да се държиш така, къде се намираш? Изливай си помията в твоя блог, където нямаш дори един материал.
ЕДИН ЧАС !
цитирай
19. leonleonovpom - Хайде, явно размисляш, да изпол...
20.02.2013 22:43
Хайде, явно размисляш, да използвам момента. Ще ти поставя малка задачка да решаваш. След като считаш гърците за наследници на древните елини, посочи ми ПРИЛИКИТЕ между тези елини и сегашните гърци, но с факти, без лозунги. Те повече подхождат на мен, защото съм бил на манифестации, а ти не знам дали си и чувал за тях. Но както виждаш не ги вкарвам в употреба. Ако направиш това, което не е за вярване, а не ми и върщи никаква работа, освен идея за някакъв материал, аз ще ти посоча разликите. Едно ми е смешно, защо се правиш на по голям турчин от султана.
Много поздрави от Здравко и бъди внимателен все пак!
цитирай
20. leonleonovpom - Вулгарос, няма да се справиш, това е ...
20.02.2013 22:53
Вулгарос, няма да се справиш, това е прекалено трудна задача за тебе, а за твое успокоение и не само за тебе-да НАМЕРИШ ПРИЛИКИТЕ МЕЖДУ ДРЕВНИ ЕЛИНИ И ДНЕШНИ ГЪРЦИ ! Запомни едно, етнообразуването е прекалено дълъг и сложен процес, той не е затворена книга и никой сегашен народ не е копие, дори бледо , на някое древно племе.
цитирай
21. get - - Не се хаби да обясняваш на чобанчето, с промито от гръко-фанариотската ...
21.02.2013 01:01
пропаганда мозъче ?

- Константин, след утвърждаването му в ИРИ(някои я наричат Византия ?) ... а това става на база бащините му легиони, разквартировани в съвременна Белгия, Нормандия и Англия, започва строителство.
- По негово време се строят и градовете, Плиска и Преслав, които "не знам защо" ни лъжат, че са построени ПЕТ ВЕКА по-късно ?!
- През следващият мек, по времето на император Анастасий !, който отстъпва от Никейският символ на вярата, започват вълнения предвождани от Виталиан. Именно от това време датира и появата на етнонима "българи".
За самият Виталиан говорят, че и той бил от скитски или "готски" произход ?
- Анастасий е заменен от Юстин, Виталиан остава на служба и при него. Не само това, но и двамата му сина стават генерали във римската войска.
- Историята ги упоменава, като им придава и византийски(разбирай гръцки) произход. Добре "гръци", ама имената им едни-и(?) на първият го изписват "Bouzes" или "Buzes", едва ли родителят му го е кръстил "Бузо", явно калпавите гръцки преписвачи преиначават името Божо или Божич.
На вторият брат името го изписват, "Coutzes" или "Cutzes" ... не знам какво означава на "византийски" но и до момента в българският език умалителното на Константин е "Коце".
- За същите се казва, че комендвалите във римската армия поделения, съставени от от "масагети/хуни" ... теези същите "масагети/хуни" други автори ги наричат и "сармати" !
- За тези сармати, пише още и Овидий, заточен в гр.Томи ... като за последният се носи легендата, че е основан от сарматската царица Томира(Томирис), взела главата на перса Кир, няколко века преди поета-заточеник ?!
- Самият Публий Овидий Назон, в писмата и поемите си говори, че започнал да пише на местният варварски гето-сарматски език ... за гърци никъде не споменава ?!
- Междувпрочем столицата на Дунавските народи(преди падането им под римско !), носи същото име СармазиГетуза
цитирай
22. aristotelis - НАМЕРИШ ПРИЛИКИТЕ МЕЖДУ ДРЕВНИ ЕЛИНИ И ДНЕШНИ ГЪРЦИ ! З
21.02.2013 15:36
"Леле, как ме сърбят ташаците"
цитирай
23. leonleonovpom - Аристотел, нямам и не мога да имам ...
21.02.2013 15:56
Аристотел, нямам и не мога да имам нищо против днешните гърци и те са хора като нас и всички останали. Това го казах по адрес на едно писание на Вулгарос ,но ние се изяснихме с него и той си го оттегли сам. .Аз исках само да го преработи, като не сме съгласни с нещо, защо трябва да се унижаваме взаимно?! Хайде сега, ще крадем от гърците.
Разбирам и теб, споменавам те, но все пак не те обиждам- става дума за историята в посолствата. Съгласен съм, мой пропуск е, друг път ще те информирам предварително. Така, че за това извинявай!
цитирай
24. get - - Какво му се обясняваш учтиво, на този отровен от ксенофобия и расизъм, копелдак ?!
21.02.2013 21:35
1. Страбон "География" (кн.7;7,1) "Данай довел хората си от Египет ... "
2. Майка му Ахинора е "дащеря" на Нил; брат му носи името Египт;
3. Мането(н) според Йосифий Флавий "Сетос се прекръстил на Египт, а брат му Хармаис на Данай"
4. Мането по Евсевий "Армаис, наричан също и Данай, пет години след като напуснал Египет и бягайки от брат си Египт, пристига в Аргос ..."
5. Херодот:
а/ Пеласгийкият език, не е в никакъв случай гръчки. Той е варварски. Атиняните са по произход пеласги, които са сменили езикът си, когато са били асимилирани от гърците" ... което допълвам, назовавайки ги ... данайци-етиопци-семити (!) - Защото ? - Диодор Сицилийски: " Казват, че и тези които били с Данай, тръгнали от там(Египет) и основали едва ли не най-старият от елинските градове Аргос ... и този на юдеите между Сирия и Арабия също били основани, като колонии от хора, тръгнали от Египет"

- По отношение на тези хора (ахмара) от "Африканският рог", проживяващи и в южна Арабия, още древните говорят, че са преселници от Индия.
- От правени ДНК и антропологични изследвания, фактите се потвърждават, като отделно тия същите ги отнасят към т.нар. "австразийска" или "австралоидна" расова група. Същите не следва да се бъркат с метисното население от находящата се южно от Египет, Нубия където населението е от типа "мулати"(европеиди с африканци).

- Списъкът(с факти и доказателства) мога да го продължа, та да стане цял пост (!) но не това ми е целта - Реакцията(писанията ми) бяха предизвикани от откровенно безпардонно-наглото поведение на персоната подписваща се с претенциозното име Аристотел ! - Така че, ако продължава да нахалства с "копи-пейстовете" си ... ще бъда въпреки възпитанието ми ... верска и расова търпимост, да му кажа доста неприятни и по-всука вероятност унижаващи го(тъй като е расист и ултра-ксенофоб) истини !
- То бива, бива ... но нахалството му прекрачва сякакви граници !! - и да се моли да не се срещнем лично ... щот тогава, така ще го "насапунисам" ... ?! :((
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: leonleonovpom
Категория: История
Прочетен: 1016314
Постинги: 84
Коментари: 2355
Гласове: 7087
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031