Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.02.2013 14:38 - Великолепната, будеща възхищение безродственост
Автор: leonleonovpom Категория: История   
Прочетен: 10427 Коментари: 26 Гласове:
11

Последна промяна: 18.02.2013 13:57

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Не бих искал изобщо да засягам тази тематика, в края ня краищата има свобода на словото, всеки пише каквото може и усеща. Но все пак не може да се подмине безмълвно , когато цинично ,с наслада се мачка родословието. При определени, "доказали се" автори и това е допустимо, в края на краищата те са се "доказали"  именно с това. Но кипящият интерес към тематиката, подкрепен с ласкави обяснения вече е неразбираем. Утре тази тема ще бъде на първо място по популярност. Браво?!
Духът на множеството предатели в българската история е жив. Дали всички са българи впрочем.!?
 Говори се, че когато турците се канели да снемат обсадата на Велико Търново, убедили се в непревземаемостта му ,един търновски евреин им се притекъл на помощ Разгеле -, като стана дума за евреин та се сетих. Никой не казва ,че в генезиса на българския народ участват само траки. Участват и много други, и евреи със сигурност, да не ги изброявам всичките, но траките логически и  с ДНК анализ доказано , са основния фактор. 
Това между впрочем важи за всички народи, без изключение. Колко черни англичани, французи, немци, холандци има!? Ами полските евреи истински евреи ли са или наследници на хазарите, приели юдаизма?
Както и да е. Съмнявам се, че в друга държава ще позволят и то на първо място да се мъдри такъв нихилистичен ,меко казано материал. Подобен фурор предизвика един друг материал, отново посветен на Павел Серафимов, но отново не с литературните си  или исторически качества, а  с предложен циничен подарък, от рода на тези писания едно време в ученическите тоалетни. Любуващите се на подобни пикантерии явно имат пропуски в учебните възприятия. Много неща бих могъл да добавя, но има ли изобщо смисъл?+!  
Жалко,  много жалко!!!!


П.П.
Е, днес е денят, свързан с обесването на Левски, Защо пък да не избързам с изчисленията на коефициета на интерес  към антибългарщината -  Ки. антибълг. . Както стана дума ,той ще е резултат от отношението на  броя посетители на  постинг А , с ярко антибългарско съдържание  и резултатите от този постинг В ,т.е. К.=А : В = !288 : 733 =!,75
Е, интересът към антибългарщината взема безспорен превес, въпреки, че е под предварителните ми очаквания. Впрочем, той ще падне под единица, ако взема резултатите на двамата колеги, които реагираха преди мен и ги включа в знаменателя.  Но няма да е много коректно, защото ответната страна би могла да оспори, че и тя може да включи два постинго......
Така и предателството , и обесването на Левски са свързани безспорно с българско участие, въпреки, че се спори за точните имена. Аз съм изненадан от опитите да се оневини хаджи Иванчо Пенчович.
Турците са знаели и са се уверили каква личност стои пред тях  - за Левски става дума. Горе-долу познавам народопсихологията им  Те уважават достойния и превъзхождащия ги. Затова турските съдии-четен брой, разделят гласовете си -за обесване и за помилване на Левски. Оставят на хаджи Иванчо Пенчович да решава. И той решава! Смятам, че е бил искрен със Захари Стоянов, въпреки че имам резерви към писанията му. На въпроса му - защо е гласувал така, той отговорил, че слабо го познавал и го счел за нехранимайко....... Какво повече!?



Гласувай:
11



1. grigorsimov - Хазарите не са "приели" юдаизма, защото юдаизмът, нито се предлага, нито се приема!
12.02.2013 18:49
Хазарите са персийски евреи. Всички други обяснения са за заблуда и отклоняване на вниманието.
Потърсете в интернет: "Хазарите са персийски евреи".
цитирай
2. leonleonovpom - Благодаря Григор за уточнението, ...
12.02.2013 19:06
Благодаря Григор за уточнението, но все пак това го споменавам мимоходом. Идеята ми беше, че никой народ не е кристално чист, че народите се създават с течение на стотици, хиляди дори години, че едно от условията е да има и фиксирани граници, че дори тези народи , ксоито носят имената на племена или народи отпреди 2 000 или 2800 години имат огромни различия с тях. Всички народи в резултат на мобилността първо на древните племена , а и не само на тях в последствие, са многокомпонентна смес, но все пак е нормално един от тези компоненти да преобладава и да е водещ.
Благодаря за отношението към тази не толкова приятна и благодатна тематика, защото ми помогна да направя това допълнение, което иначе щеше да е изкуствено
цитирай
3. get - Великолепната, будеща възхищение ...
13.02.2013 14:25
leonleonovpom написа:
Великолепната, будеща възхищение безродственост


- Уважаеми Симеонов, това в пълна сила може да важи за работодателя ... на Артур Кьостлер(същият, който с книгата си "Тринадесетото племе" - изобрети еврейско произход на хазарите) - та работодателя му се казва Leopold Ullstein . Собственик на издателската компания "Ullstein Verlag"(съществуваща в Берлин от 1877). След ПСВ един от най-големите издателски магнати(неофициално вторият).
- При идването на НСДАП, на власт той става германо"ариец" :), колаборира се с тях и започва да издава(откровено) нацистките:
- Deutsche Allgemeine Zeitung, по известен, като "Das Reich";
- списанието "Signal"(официоза на германският Вермахт) от 1940 г. до края World War II. Същото се издава на 25 езика, като в моменти тиражът му достига 2 500 000 - тук я има на английски презинтирана статията, която обясняваq защо Германският райх(!) Следва да е съюзник на СССР "Why Germany and Russia ? Lessons of History" ? - http://www.signalmagazine.com/propaganda_01.htm
- Нашият "герой" Кьостлер е пръв приятел на друг медиен магнат Willy Muenzenberg, водещо "перо" в пропагандата на Kommunistische Partei Deutschlands ... известен още и като, "Червеният милионер", защо такъв странен прякор ... ами защото финансите идват от страната на "победилият пролетариат" :(( ! - после същият минава на троцкистки позиции(?) така че, през 1940 г. намират трупа му във френските Алпи !
- През това време другият "наш герой" не си губи времето а издава много популярната за времето си "Енциклопедия на сексулните знания". ... пропускам част от твърде динамичната му биография и стигам до познанството му с Менахем Бегин,, ръководител на терористичната ционистка орг-ция "Иргун". От тоогава датира ционизма му.
През 1950 г. вече е станал яростен антикомунист и държи програмната реч на "Конгреса за културна свобода" :) ... по-късно е на първа линия, срещу съветската агресия при Унгарските събития.
- Но относно хазарите - не е прав !
цитирай
4. leonleonovpom - Можех да напиша обемист материал. ...
13.02.2013 14:32
Можех да напиша обемист материал. но не това или многознайството ми бяха целта. На 19-ти -напомня ли ви нещо тази дата , ще определя живот и здраве коефициента на антибългарщината.Трябват ми две данни- подкрепа на анти българщината и подкрепа на българщината най-просто казано. От съотношението им ще получа този коефициент. И понеже втората данна ще я имам на 19-ти, тогава ще получа и този коефициент. Ясно е че при паритет ще е единица. Но по мой прогнози ще е около пет. Та и това е целта коефициентът да е близък до единица, а не безкрайност- при нула гласа подкрепа на българщината , такъв ще е резултатът Ще ви държа в течение, след това ще архивирам този материал , да не дразни антибългарите, въпреки, че нагледно ще покаже каква сила са у нас. Какво да се прави, голям героизъм е на умряло куче нож да се вади.
Дано се лъжа, но не би!
цитирай
5. leonleonovpom - Гет, хазарите използвам случайно, ...
13.02.2013 14:42
Гет, хазарите използвам случайно, въпреки, че имат" заслуги" за формирането на българската нация, още повече за религиозната им принадлежност. Факт е , че в Полша има много евреи, които не са испанските. С един поляк водехме приятелски разговор на историческа тема , до в момента ,в който стана дума за хазарите. Чистосърдечно му признах, че не знам за тях. Моментално се вбеси, каза-Ти ли не знаеш и веднага без да се сбогува си тръгна.Това е.
Иначе конвенционалната версия е че сме родственици и както често се получава са разбили Кубратова България. Това ,което се премълчава е, че огромна армия се е запътила в помощ на Аспарух-над 100 000 и при вестта за нея настанала паника в ромейския лагер и Константин бяга.Останалото е известно
Благодаря ти за включването!
цитирай
6. germantiger - Поздравления за идеята в коментар.
13.02.2013 18:28
Интересна и провокативна тема си избрал!

След като предложиш своите данни, ДОБРЕ Е ДА СИ ЗАДАДЕШ ВЪПРОСА ЗАЩО ИМА АНТИБЪЛГАРЩИНА СРЕД БЪЛГАРИТЕ И АКО РЕШИШ ДА ЗАДАДЕШ ВЪПРОСА ПЕРСОНАЛНО КЪМ ПРОЯВЯВАЩИТЕ Я СПОРЕД ТЕБ В БЛОГА.

Аз защо я проявявам и кога ако ме питаш - ще ти отговоря, след като оповестиш твоите данни както си споменал в коментар.

P.S.
И без реверанси от теб към мен, че не проявявам такава (антибългарщина ;) Аз съм честен човек или се опитвам да бъда (вярно различно е).
цитирай
7. demograph - Сега разбрах защо ни бутат в Иран червенушките
13.02.2013 19:48
grigorsimov написа:
Хазарите са персийски евреи. Всички други обяснения са за заблуда и отклоняване на вниманието.
Потърсете в интернет: "Хазарите са персийски евреи".

цитирай
8. get - в Полша има много евреи, които не ...
13.02.2013 20:03
leonleonovpom написа:

в Полша има много евреи, които не са испанските.

- Това са бивште, пруско-померанско-ободритски "славяни", след покатоличването им.
leonleonovpom написа:

Моментално се вбеси, каза-Ти ли не знаеш и веднага без да се сбогува си тръгна.Това е.
Иначе конвенционалната версия е че сме родственици и както често се получава са разбили Кубратова България.

- Вбесил се е по простата причина, че голяма част от управляващата върхушка, "шляхтата" в панска Полша, са твърдяли, а за мен е факт, че са от сарматски-масагетски-хазарски произход, но от това не следва, че ТЕ СА ТЮРКИ !!
leonleonovpom написа:

Това ,което се премълчава е, че огромна армия се е запътила в помощ на Аспарух-над 100 000 и при вестта за нея настанала паника в ромейския лагер и Константин бяга.

- Това което се премълчава още, е че когато армията на Тервел разбива "сарацините-мюсюлмани" при Царграда, това е станало в следствие на координирани действия между българи и родствените на тях хазари, като последните, по южният фланг през Кавказ, нападат и бият жестоко "арабите" !
- Още по-малко се споменава факта, който макар и косвено, но категорично ОТРИЧА тюркската етносност на хазарите, е че те са използвани, както във войската на българският трансилвански принцепс-войвода Ян Хун(яди), така и при сина му Матяш(Михаил) с прозвище "Корвин-Гарван".
- Даже на последният(Корвин) ударната част на войската му, която се противопставя най-активно на Мехмед Фатих, се нарича "к/хузар" ... което за мен е етносно название, по-късно преминало, като название на род войска-хусари ?

- Това е становището ми, за сега почти неподкрепено с (изворови данни) поради това приемете го за голословно, че ... ЕСКЕНАЗИМ немско езичните(идиш) етносно и териториално, не произхождат от предкавказието, тоест Хазария !
- А относно това, какво са писали католическа и национал-патриотичните пропаганди ... Хм ? ... накратко ме принудихте, да се изказвам почти "неподготвен" ?!
цитирай
9. leonleonovpom - Благодаря Германтигър за комен...
13.02.2013 20:50
Благодаря Германтигър за коментара. Връщам се около две години назад, при първия ми публикуван материал тук. Не че сега перфектно познавам ситуацията тук, но тогава тя ми беше напълно непозната. Тогава счетох, че ти си най -върлия ми опонент и разбира се, сгреших. Сгреших относно позициите ти. Ти защитаваше твоя позиция, в която вярваше, без всякакви скрупули. Постепенно го осъзнах и отношението ми към теб с времето се смени с уважение Не е реверанс, истина е!
Не мога да кажа същото за гръкофилите. По разбираеми причини, таксувайки ги като фанариоти, ги подцених. Те не защитават позиции, защитават интереси и то не имагинерни, а реални. Е, има едно младо момче, студентче, което е използвано и не е посветено, но аз с него съм по-внимателен. Както и да е ,да не ги дразня, че пак ще се предлагат на краставичар краставици
Поздрави!
цитирай
10. leonleonovpom - Благодаря ви Демограф и Гет за ко...
13.02.2013 21:11
Благодаря ви Демограф и Гет за коментарите. Признавам си, обърках се, защо народите могат да приемат християнството, исляма и т. н. , а юдаизма не. Както и да е, да не се бъркаме в божиите дела, жалкото е когато подигравателно се отнасят към собствения ти народ и то хора , които имат същото поданство, ако не самосъзнание. Германтигър зададе този въпрос, аз и преди доста съм умувал върху причините Има категория хора, който сматат себе си за привилегировани-Когато има нещо за получаване- е за тях, а когато има за даване- то е за другите. Това не е само наша черта , има я и при други народи. Но при нас няма гражданско общество, тези персони умеят да се самоизключват, когато им е неизгодно и опасно и обратно -да се включват и то на водещи позиции, когато е безопасно и има келепир, и разбира се ,когато някой друг е понесъл тежестите.Точно те оплюват цинично българщината, оправдавайки предателството си в сюблимен момент. Но това вече е философия
цитирай
11. germantiger - ...
13.02.2013 22:08
Не е лоша идеята ми, след като напишеш втори постинг за антибългарщината - да зададеш (ако желаеш) въпроси към някои блогъри проявяващи я (ако въобще ти отговорят). Би било повече от любопитно защо показват такава - убеден съм, че повечето от тях нямат причина да го правят, а дали ще се замислят самокритично за себе си (за жалост, едва ли).

Въобще този "момент" в народопсихологията тук заслужава цяло изследване!
Не се шегувам.

За оценката благодаря, макар в пълна степен едва ли я заслужавам - и аз съм един рогат често, а като се заплюем с някой вербнално агресивно и нямам спирка, което никак не е добре!
цитирай
12. staler - радвам се че нормалните българи се ...
14.02.2013 11:59
радвам се че нормалните българи се появиха отново в категорията"история".
цитирай
13. get - - В "гето"(?) не може да има гражданско общество !
14.02.2013 13:43
- За гетото е присъщ орган "кагал"а - същият решава, всички светски и духовни дела на обитателите му !
leonleonovpom написа:

... Признавам си, обърках се, защо народите могат да приемат християнството, исляма и т. н. , а юдаизма не. Както и да е, да не се бъркаме в божиите дела, жалкото е когато подигравателно се отнасят към собствения ти народ и то хора , които имат същото поданство, ако не самосъзнание. Германтигър зададе този въпрос, аз и преди доста съм умувал върху причините
-Когато има нещо за получаване- е за тях, а когато има за даване- то е за другите. ...

- В последното ти изречение се крие разковничето, отговорът-ключ към разгадаване на загадката !
- Когато хората загърбиха етиката, се роди философията ?
leonleonovpom написа:

Но това вече е философия

- Защото "етика" и "етичност" в това се подразбира божи закон ... с философията(типично, за човешкото егоистично отношение), се подменя Бог, като на мястото му, в центъра на събитийността се поставя "Човек(ът), като мярка".
Не случайно, това есновно и присъщото на "елинизма" ... по-късно преминаващо в "юдео-християнство" и откровенната му форма "светски" ционизъм !

- Казано алегорично: Човекът "излизащ" от бог е "израил(богоборец) - човекът стремящ се Вървящ към/(в) Бог, става Българин ?!

П.П.
Дано не ни ви прозвуча абстрактно-мистично и поради това ... ?!
цитирай
14. staler - г-н leonleonovpom аз лично не се ...
14.02.2013 14:49
г-н leonleonovpom аз лично не се притеснявам от посещаемостта на постинга на маркнатан.струва ми се ,че освен дежурните 3-4 съмишленика,другите хора проявяват любопитство от рода на това с което отиват на панаира да видят гърбавото джудже с трите крака.това личи и по броя на изразените одобрения.
цитирай
15. leonleonovpom - Съгласен съм Сталер, но все пак ...
14.02.2013 16:06

Съгласен съм Сталер, но все пак посетителите му са с порядък над нормалното за неговите оплюващи всичко и всеки материали. Горкият, той оплюва и себе си, защото често това което твърди и защитава днес, утре е обект на присмеха му. Той е типичен пример на човек без ясна, дори и погрешна да е позиция. Но да го оставим на мира, единственото логично обяснение е , че търси популярност, самоназначавайки се за цензор, който определя всьо и вся. Дори и тези ,които искат да са му приятели и вероятно манипулират класациите и те са рисков фактор, във всеки момент може да отнесат гнева му
По-интересни са безмълвните му посетители. Не случайно ми бе обърнато внимание точно върху тях в коментарите, това свойствено не само за нас изключване и включване в обществените процеси респективно когато е неизгодно и изгодно с Андрешковска пресметливост
Иначе относно античните автори съм си изразил мнението-едва ли има нещо по-манипулирано от тях. Дори Химлер, който не е в никакъв случай учен от световна величина е търсел не препис, не превод , а оригинала на книгата на Тацит за Германия. Накрая се е примирил с препис , но в Германски манастир, считайки явно, че светите отци са били честни.
Дори и много оплювания тук Ганчо Ценов никога не се осланя на един източник, а минимум на три, прави анализ и едва тогава изводи.
Ето, какъв извод да се направи от писаното от Тацит, че имало германци с торсове на животни. Ами няколко:
-Това не е писано от Тацит, а добавено от преводач , изпитващ антипатии към немците
-Ако е писано от Тацит, то тогава под сериозно съмнение е изобщо, че е очевидец на написаното. И още , и още........
Поздрави!



цитирай
16. leonleonovpom - Да добавя нещо, което пропуснах ...
14.02.2013 16:20
Да добавя нещо, което пропуснах относно оригиналите на античните автори.За средно две хиляди години е абсурдно да оцелее книжен носител , особено във влажна среда. На хартията трайността максимално е около 500 години. По-възможно е до някаква много малка степен да се съхрани папирус в Египет, поради много сухия климат И оттам вече почват спекулациите-реставрация , превод и т. н.
цитирай
17. germantiger - ...
14.02.2013 22:42
Рискуваш да си помисля, че никога не си чел Тацитус - там той никъде не пищше за германци с торсове на животни - това го споменава за народите на изток!

Ако желаете мога да ви постна дори на латински Германиа.

Източниците за германците не са само Тацит, а още:

ПРЕДИ ТАЦИТ СА ПИСАЛИ ЗА ГЕРМАНИТЕ

ЦЕЗАР
СТРАБОН
ПАТЕРКУЛ
ПЛИНИЙ СТАРИ
едва тогава "идва" Тацит

след него

ПЛУТАРХ
ФЛОР
АППИАН
КАСИЙ
МАРЦЕЛЛИН
цитирай
18. leonleonovpom - Не знам дали говорим за едно и също. ...
14.02.2013 23:31
Не знам дали говорим за едно и също. За тази книго, която е била при италиански барон отказал да я предаде на Химлер, само разрешил да я фотографират и от която избирателно е направена публикация. Същата книга е унищожена при голямото наводнение във Флоренция 1964г , ако се не лъжа и след няколко годишен труд на реставратори и научни работници публикувана изцяло. Това, което пиша е от филма, но той е научен, явяват се учени и коментират фактите и събитията, не си ги измислям аз. Това, което пишеш 100 процента е вярно, и други автори са писали, но то е само потвърждение, че много рисковано е да се вярва на античен автор , не за друго, а че няма оригинал, има намеса на преписвачи, преводачи, а не на последно място и на фантазията на автора. Едно и също събитие трябва да се сравни от няколко автора и тогава да се правят изводи
цитирай
19. germantiger - ...
15.02.2013 02:27
Точно това казвам - че за германите има над 10 автори и то в античността - в същото това време, няма нищо за българите в Европа примерно. Има за траките, но не сте доказали по безспорен начин дори не безспорен, че българите са траки, да не говорим, че тези които идват 680г. действително идват преминавайки Дунав и днес българите са тъмнокоси като явно се различават от светлите славянски народи. сърбите също са по-светли от българите.

Съчинението на Тацит ГерманиА е на латински, датирано е и може да се чете на езика на който е било написано в оригинал. ГЛАСКИТЕ ВОЙНИ НА ЦЕЗАР СЪЩО СА ЗАПАЗЕНИ В ОРИГИНАЛ, А В ТЯХ МНОГО ПРЕДИ ТАЦИТУС СЕ ПИШЕ ЗА ГЕРМАНИТЕ.

Както казах - за сравнение - в споменатото време никой не пише и дума за българи в Европа, примерно. Няма такъв извор. С това не искам да уязвя, а да покажа сламката и гредата в различните очи.

Тацит го имам на няколко езика и съм го чел на няколко езика - на български не. Там той никъде НЕ ПИШЕ за германи с торсове на животни - пише за източните народи какви ли не лудости, които разбира се, абсолютно не са верни. ГерманиА обаче е познавал добре, дори се твърди, че негов имот е пострадал от нападение и ограбване от германци, че лично и неведнъж ги е виждал и е имал контакти с такива, че разбира се е провел сериозна работа по събиране на сведения за тях от цялото римско знание тогава. КАКВО ЩЕ РЕЧЕ ТОВА ЛИ - ЧЕ ДНЕС ЧЕТЕМ ТАЦИТУС, А ТОЙ Е ЧЕЛ ДЕСЕТКИ РИМЛЯНИ ПИСАЛИ И ГОВОРИЛИ ЗА ГЕРМАНИТЕ В ОНОВА ВРЕМЕ. Това е достигнало до нас, а е имало много повече.
цитирай
20. leonleonovpom - Не разбирам Германтигър, съвсем ...
15.02.2013 15:44
Не разбирам Германтигър, съвсем приятелски ти го казвам противопоставянето. Ако си жегнат ,че си позволявам да споменавам германците, то е единствено с цел да демонстрирам колко несигурен е един единствен античен автор.. За българите се споменава в много писания, но под други имена.Ето дори Державин твърди ,че сме много древен народ, но не сме перси, не сме славяни ,но езикът ни е подобен на техния. Аз самия смятам, че това е късно възникнало име. Както римляните са кръстили гетите даки, какво им пречи да кръстят и други. Едно е безспорно, че траките участват във формирането на българския етнос и че който им се присмива, се присмива на българите.Каква е логиката?! Траките били известни страхливци. Това е гениално. Значи този народ от страхливци е дал може би най-безстрашният в историята-Спартак, дръзнал от нищото да се опълчи на Рим и да го разтресе до основи
Другото безспорно е, че никой сегашен народ не се припокрива с античен или племе , на което носи името му.
Що се отнася за античните автори, сигурен съм, че в момента никъде няма никакъв оригинал някъде, дори и от един единствен. Всички до един са преписи и преводи , да се надяваме от оригинали.. Ако някой твърди нещо друго, то просто не е за вярване
цитирай
21. leonleonovpom - Въпреки всичко, ще изчисля коеф...
15.02.2013 15:58
Въпреки всичко, ще изчисля коефициента. Подходих малко емоционално, би трябвало да е коефициент на интересуващи се от антибългаризма. В последствие видях, че има още две постинга по тематиката, така че в знаменателя ше включа и техните резултати. Тогава прогнозата ми ще се срине, резултата вероятно ще е под единица. Ще го дам в два варианта-единият, който може би е по-коректен в знаменателят само резултатът от тук, а в другия-в знаменателя събрани трите резултата
цитирай
22. germantiger - ...
15.02.2013 16:39
Не съм жегнат (силно "казано", по-скоро реагирам винаги кога иде реч за германо-скандинавско0, както предполагаш и съм пределно ясен ;)

Ти написа за Тацит и германците с торсове на животни - казах ти - чел съм и няма такова нещо за германите при него - пише го за народите негермански на изток от ГерманиА.

Ти написа, че трябват повече източници, а не един за сравнение - и аз ти посочих - за германите има не един тацит, а над 10 автори и източници, вече ти можеш да се жегнеш за българите, които за сравнение предложих, може би в този ми подход имаше провокативност.

В другото бях ясен, точен и истинен.

Германи с животински торсове няма при Тацит
Тацит, не е един - за германците са писали много автори - посочих ги.
И аз подходих провокативно за изворите по отношение на българите, но истинно.

Винаги съм споменавал ако са ме питали, че траките участват в етногенезиса на българската народност.
Никога мисля не съм се присмивал или поне не помня да съм го правил.
Също не мисля, че българите са славяни или перси, разбира се, факт е, че езика български е в славянската езикова група и има ирански заемки или други - нормално е за всеки език.
цитирай
23. leonleonovpom - Хайде приятелю, да изясним нещата и ...
15.02.2013 19:08
Хайде приятелю, да изясним нещата и да не спорим. Аз коментирах филма. Там бяха казани тези неща. Беше коментиран Тацит, точно за тези описания, които поставят под съмнение истинността им. Беше коментиран и преводът на Химлеровия институт, който се е оказал манипулиран. Впрочем няма нищо учудващо. Херодот също е лисал небивалици, 2000 години по-късно и Марко Поло, което поставя под съмнение пътешествието му.Това е положението с античните автори-да, само от тях може да се черпи информация, но много трудно е да се постави ясна граница между реалност и фантазия.
Колкото до това че " нямаме" история, поне описана, много добре знаеш колко много са се " трудили" за това да е факт.Да не изброявам известните " герои" за това от близкото и по далечното минало.
Пайсий например в старо издание пише, че цар Гордий- този, чийто е възела е българин. Е, в новите, под лупа търсих това, няма го. Значи освен всички други чужди " герои " , има и наша намеса в манипулациите.Иначе Ватикана, Рим Истамбул, Атон със сигурност имат нещо много важно за нас.....
Аз към германците не мога да имам лошо отношение и по друга причина. Жена ми често повтаря, че е немска възпитаничка, беше и ръководител на немския сектор на Балкантурист в Бургас. Сега като шега, наскоро я питах дали има германец с име Йордан . Тя светкавично изстреля, как е възможно да измисля такава глупост. Е, винаги има изключения
цитирай
24. leonleonovpom - Аз не съм привърженик на спекула...
15.02.2013 19:29
Аз не съм привърженик на спекулацията, че траките са всьо и вся, но тя идва не от апологетите им, а от присмиващите им се. Траките се страхували от водата и не смеели да преминат Дунова-Истъра. Интересно , гетите, наречени даки от римляните са траки също и живеят от другата страна на Дунава. Със сигурност са ползвали въздушен превоз. Но се оказва ,че траките са мореплаватели и открили Америка. Да, сериозно. По цял ден пушели с чибуците. Ами известно е, че родината на тютюна е Америка, значи са прескочили и дотам.
Сега сериозно Не се занимавали със земеделие , но са правили най хубавите вина, нали били винаги пияни Лозарството към кой клон на промишлеността беше? Какво да коментираме повече?!
цитирай
25. leonleonovpom - Благодаря на Сталер за оценката в ...
18.02.2013 14:34
Благодаря на Сталер за оценката в коментар № 12! Въздържах се да отговоря, въпреки, че съм поласкан по две причини- че няма да е много коректно от моя страна и че свестните у нас считат за луди. Казал го е един от най-големите умове и гении не само в нашата история и е актуално и до днес
цитирай
26. voulgaros - КАК НЕ СЕ НАУЧИ ЧЕ ''ИСТАМБУЛ'' СЕ ...
18.02.2013 18:10
КАК НЕ СЕ НАУЧИ ЧЕ ''ИСТАМБУЛ'' СЕ ПИШЕ ИСТА-Н-БУЛ !

НЕ ТЕ БИВА В ДЕТАЙЛИТЕ, ГУСИН СИМЕОНОФ.

ДА ЖИВЕЕ АНТИ-ВУЛГАРИЗМА WORLD WIDE WEB.
цитирай
27. leonleonovpom - Приятелю Вулгарос, прав си, дре...
18.02.2013 18:55
Приятелю Вулгарос , прав си, дребните неща/ детайлите / не ме вълнуват.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: leonleonovpom
Категория: История
Прочетен: 1016671
Постинги: 84
Коментари: 2355
Гласове: 7087
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031