Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.11.2012 19:15 - Кесарят Тервел, траките и българите
Автор: leonleonovpom Категория: История   
Прочетен: 1638 Коментари: 1 Гласове:
4



 Силно ме впечатли материалът на Павел Серафимов - " Тервел - баща на тракиеца Терес ". За мен това е сериозно доказателство, че името на нашия култов владетел Тервел във варианта му Тревелиос/ т. е., то е тракийско /  е съществувало и 12 века преди възкачването му.
Нашата история е меко казано абсурдна, поне около вековете на създаването на държавата ни. Защо , за да се появи Дунавска България на картата е необходимо да изчезнат траките и то напълно? 
Да поразсъждаваме. Според Херодот траките по численост са след индийците. Изчезването им тогава е еквивалентно на изчезването в наши дни  на индийците или китайците-въпрос на избор . Просто невероятно. 
Абсурдно е също толкова многоброен народ да живее на малка територия Тя явно обхваща територията на всички сегашни наричащи се славянски държави.  В рамките на тази огромна територия траките имат различни имена, има и движение в нея, което се засилва особено много в посока северния бряг на Дунав след римската окупация. Последиците за траките под римска окупация са на първо място в езика-нашият език е силно романизиран-латинските думи с техните производни са хиляди.Защо точно латинските думи са толкова многобройни?!  Отразява се и на имената. Ето едно популярно женско име- Юлия е с латински произход. Павел Серафимов споменава за  Marcus Trebellius / Марк Требелий  /  Няма никакво съмнение, че това са имена на трак - личното име е латинско, а фамилното тракийско, както на известния Гай Юлий Ейптайкет . Наистина Требелий звучи малко като лотинско, но за да е такова окончанието би трябвало да е  bellus / бел /  Е, близостта показва, че не само траките имат заемки в езика от римляните, но съществува и обратна връзка-римляните вземат от траките
Така стигаме да идването на българите в края на седми век в нашите земи. Излиза ,че са посрещнати ,както ние сме посрещали руснаците. Даже някой твърдят, че са поканени от славяните. Това за този период е безкрайно интересно Такова мирно приемане е възможно само между близки Дори и сега, когато човек отиде на чуждо място първо търси роднини, близки, познати  и само в краен случай, в безизходица използва силови методи. Явно прабългарите тук не са били в безизходица, всичко говори, че идват при близки. Не случайно са избрали точно тези земи
Знам,че много хора ще подскочат.Но нека опонентите ми да обяснят на първо място,какво злепоставящо има в наличието на тракийски гени при нас българите и на второ място, означава ли това, , че останалите славянски народи ги нямат?!



Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. leonleonovpom - За сведение, този материал, преди ...
14.12.2012 14:38
За сведение , този материал , преди да закрия предищния си блог заради типове, които смятат, че имаш ли пари, автоматически си умен имаше4000 / четири хиляди читатели/ !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: leonleonovpom
Категория: История
Прочетен: 1016606
Постинги: 84
Коментари: 2355
Гласове: 7087
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031