Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.09.2018 18:06 - Россия В ШОКЕ! Ядерная Ракета Путина Упала в Баренцево море
Автор: kolevn38 Категория: Политика   
Прочетен: 7116 Коментари: 30 Гласове:
6

Последна промяна: 20.09.2018 18:34

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 










Гласувай:
7



1. germantiger - ...
20.09.2018 18:34
РУСИЯ НЕ Е ДЪРЖАВА

ТОВА Е КРЪЧМА
цитирай
2. kolevn38 - БЕНЗИНОСТАНЦИЯ?
20.09.2018 18:45
germantiger написа:
РУСИЯ НЕ Е ДЪРЖАВА

ТОВА Е КРЪЧМА


БЕНЗИНОСТАНЦИЯ С КРЪЧМА?
цитирай
3. radostinalassa - Адио, ко
20.09.2018 19:46
Много си простоват за моя вкус. Също и идиотчето.
цитирай
4. kolevn38 - Шматко, ти направо ме накара да повярвам в истинността на Дарвиновата теория.
20.09.2018 23:59
radostinalassa написа:
Много си простоват за моя вкус. Също и идиотчето.


Винаги съм вярвал, че човек е създаден от Господа Бога и неговата Божествена искрица, но се появи ти, с твоите неистови напъни да се правиш на умна и интелигентна. Вече съм разколебан във вярата си - започвам да се убеждавам все повече, че Дарвин е би прав - повече от явно е, че ти и такива като теб все пак сте произлезли от обезяните:)
цитирай
5. germantiger - хареса ми
21.09.2018 01:51
както казваш БЕНЗИНОСТАНЦИЯ С КРЪЧМА - роди се лаф и то с доза истина!
цитирай
6. vencivaleri1951 - Пак се "кефиш"
21.09.2018 10:06
Макар и от неща със стара дата, а може би и фейкови. Всъщност какво в случая искаш да кажеш-руската военна техника не струва.
Ил 20 почти по нищо не се различава от гражданските транспортни самолети. Тоест беззащитен е срещу ПВО-няма топлинна и радио защита. Бавен и неповратлив е. Попаднал на радар е обречен. Според мен не са виновни еврейските летци-недоказуемо е , дали са се крили или не зад него, а това че евреите не са предупредили за атаката . За това и еврейският командващ ВВС с делегация е в Москва-знаят много добре, че руснаците могат да им стъжнят нещата . Разстрелът на Ил 20 е аналогичен с разстрела на Боинга над Донбас-който и да го е свалил. Не е имал никакъв шанс, стреляно е срещу препознат самолет , който не е трябвало да бъде там.
Миг 31-е изключително сполучлива машина-4то поколение, особено модификациите и. Тя е аналогична на ф18 за които имаме оферта . Характерно за руската машина е , че развива свърхзвукова скорост на ниска височина. Атакува от 600км и е маневрен като
всички руски изтребители. Това , че е аварирал е риск на професията-много повече фта аварират, отколкото МИГ и СУ-написах защо-повече са. Да си ме видял и чул да злорадствам, или когато стрелят в училища, или когато попаднат янките в стихийни бедствия. Много спорно е кое е по голяма кръчма-САЩ или Русия. Зад Океана се пие здраво и винаги се е пиело. На вилата имам Москвич от 70те-направен на пикап-товаря дърва , а и други неща-вдигнал съм го и е като суф. Та той гони 50така и няма грешка. На съсед му блокира двигател на мерцедес СЛК на 6 години. Сега какво- да кажа , че Мерцедес не струва в сравнение с Москвичите?
Ракети се "изпуска" , аварират и прочие. Една удари къща в Бояна-и ние само където не благодарихме на янките. А откъде знаеш, че не е била с бензинов двигател и не е било планирано да падне в морето и после да следва акция по изваждането и. Пък и как точно медията получила информацията точно преди изложението на оръжие в Москва, където бяха сключени сериозни сделки . Ето сега май ще санкционират китайците че купили и ракети и самолети-абе грижат се янките светът да не купува
"лоша" техника, че утре ако се сбутат с китайцитенапример последните няма даим бъдат конкурентни и няма да е интересно...
Американците обичат да воюват с държави които са купили американска техника. Например Ирак-купиха Патриот, която система познава свой и остана безмълвна когато янките рушеха страната-Ето това обичат янките-да мачкат без да има кой да им отвърне
цитирай
7. starforlife - Венци, с риск да изостря отново комплексираното ти отношение спрямо мен - ще си позволя да репликирам коментара ти, защото в голяма част не съм съгласен с него.
21.09.2018 13:33
Първо: Според мен Симо (когото познавам реално и зная не само що за интелект е, а и какво работи и защо е толкова негативно отношението му към русите) не злорадства, а се ебава с Тинчето с ласото. Тя пуска хвалебствен постинг за успехи на рашите при подобен род двигатели (което НЕ е факт) и Симо й опонира. И то и опонира релевантно (и ноторно - и ноторно).
Второ: Венци, ти в какъв род войски си служил и като какъв? Какъв е бойният ти опит въобще? Можеш ли например в този момент да влезеш в която и да е военизирана структура на България?
Защо задавам тези въпроси ли?
Ами защото пишеш глупости за СУ-то например и въобще руските самолети.
И, за да не се впускам в по-задълбочени подробности, ще спомена само факта, че Сирия разполага с интегрирана система за ПВО. Решението и действиято не се взема и осъществява само от сирийски направленци, а и от руски такива. Дори смея да кажа, че думата на рашите е по-важеща дали да се задейства реакция или не.
Освен това: "Евреите" (интересно защо не ги наричаш с националността им, а така) били предупредили минута преди атаката. Ама ти сериозно ли?
Я ми кажи с какви системи за ПВО разполага Сирия и какъв е техният (рекламиран от рашите) обхват на действие? Нали се праскаш парче ЗРВ-ист и ПВО-ист и така убедено говориш за самолети, с чиито ТТ данни не си запознат явно изобщо.
Особено за смешките които написа за конкретното СУ. Ама пълни смешки!

Всъщност не на последно място да те попитам: Мислиш ли, че "прехваленият" рашки ВПК може да съществува без използването на западни високи технологии и мислиш ли, че ако Путин не се вразуми и не "клекне" и санкциите продължат - Русия ще е способна да изпълни евентуално склучени контракти за въоръжение и въобще да създаде каквото и да е високотехнологично след 2019-та, която вече чука на прага?
Още не на последно място: Понеже прехвалените ти МИГ-ове са супер и рашите са пичове - затова ли отказват ДОГОВОРЕНАТА поддръжка на Индия и същата ще подмени рашките боклуци с F-ове?
И въобще - мислиш ли, че ако се стигне до военен сблъсък м/у Русия и Индия (в случая) - Русия има шансове?
Май изобщо не си наясно с положенията по отношение на военните сили и особено военния опит на държавите по света.
цитирай
8. vencivaleri1951 - Ще ти дам отговор защо да не ти дам-от твоето око не убягва нищо
21.09.2018 13:42
дори когато учиш холандците да програмират-за което ти благодаря. Холандски граждани са внуците/на дъщеря ми, а и тя самата/ и ако решат да се върнат един ден/за сега зетят се дърпа/ след твоята намеса ще живеят вече в "бяла държава"

За СУто. За Су не съм писал, но имам слабост към нея. За първи път видях Су нва стрелби в Стара Загора/руски су-ние никога не сме имали/ и бях впечатлен. Може би и защото видях за първи път Фидел Кастро на живо -заради него бяха сдтрелбите, а той ми е сред любимците. Аз написах за Миг 31 и за Ил 20 и кое е смешката" Учителю" Аз споменах къде му е преимуществото пред аналога му -свързвукова скорост на ниска височина, и по добра маневреност.
Има по слаба електроника. Иначе е надграден миг 25 и с най новите си модификации /най вече в електрониката/ е сериозна машина. Къде съм служил-във ВВС-първо ШЗО Плевен, след това в 10ти самостоятелен авиационен корпус . Преди това съм живял в авиоградчетата в Равнец и Чешнегирово. Тоест камвал съм се на Миг когато ти си бил още с дестинация Ташкент. От тогава се интересувам от самолети като любител-при това не запален. Далеко съм от твоята компетенция-знам че до теб се допитва всеки конструктор още когато бъдещият самолет е само замисъл. Виждам, че и аеролиниете пускат билети с твое лого-казвай къде и кога да ходим да ни покръстваш-или по точно Кортана да ни покръства като раби твои

[quote=starforlife]Първо: Според мен Симо (когото познавам реално и зная не само ко за интелект е, а и какво работи и защо е такова негативно отношението му към русите) не злорадства, а се ебава с Тинчето с ласото. Тя пуска хвалебствен постинг за успех на рашите при подобен род двигатели (което НЕ е факт) и Симо и опонира. И то и опонира релевантно (и ноторно - и ноторно).
Второ: Ти в какъв род войски си служил и като какъв? Какъв е бойният ти опит? Можеш ли например в този момент да влезеш в която и да е военизирана структура на България?
Защо задавам тези въпроси ли?
Ами защото пишеш глупости за нещата, свързани със СУ-то и въобще руските самолети.
И, за да не се впускам в по-задълбочени подробности, ще спомена само факта, че Сирия разполага с интегрирана система за ПВО. Решението не се взема само от сирийски направленци, а и от руски такива. Дори смея да кажа, че думата на рашите е по-важеща дали да се задейства реакция или не.
Освен това: "Евреите" (интересно защо не ги наричаш с националността им, а така) били предупредили минута преди атаката.
Ама ти сериозно ли?
Я ми кажи с какви системи за ПВО разполага Сирия и какъв е техният обхват на действие? Нали се праскаш парче ЗРВ-ист и ПВО-ист и така убедено говориш за самолети, с чиито ТТ данни не си запознат явно изобщо.
Особено за смешките които написа за конкретното СУ. Ама пълни смешки!

Всъщност не на последно място да те попитам: Мислиш ли, че "прехваленият" рашки ВПК могже да съществува без използването на западни високи технологии и мислиш ли, че ако Путин не се вразуми и не "клекне" и санкциите продължават - Русия ще е способна да изпълни евентуално склучени контракти за въоръжение и въобще да създаде каквото и да е високотехнологично след 2019-та, която вече чука на прага?
Още не на последно място: Понеже прехвалените ти МИГ-ове са супер и рашите са пичове - затова ли отказват ДОГОВОРЕНАТА поддръжка на Индия и същата ще подмени решките боклуци с F-ове?
И въобще - мислиш ли, че ако се стигне до военен сблъ
цитирай
9. germantiger - ...
21.09.2018 13:43
Венци - ти ще се направиш, че не знаеш или наистина не знаеш и дотам ти е квалификацията по повод истината

РУСКИТЕ ТАНКОВЕ БЯХА БОКЛУК В СРАВНЕНИЕ С ГЕРМАНСКИТЕ

КАКТО И СЪВЕТСКИТЕ ОФИЦЕРИ БЯХА НЕКАДЪРНИЦИ СРАВНЕНИ С ГЕРМАНСКИТЕ

или ти обичаш сравнения с американските според теб дилетантни, каквито американците не са

- "ами" познавам шеф на строителна и транспортна фирма, "ами" техниката му като камиони и миксери е само МЕРЦЕДЕС И МАНН, има няколко камаза - боклуци са, във всяко отношение, че са и по-малки от мерджаните и манновете

- "ами" същия познат има техника комби нирани багери и всичко JCB британска, няма нищо руско щото е боклук

имах какво да кажа и го казах, а ти може да кажеш, че московеца е над мерцедес, та да се посмеем, А ПРО ПО ВЕНЦИ ПЪРВИЯ МОСКОВЕЦ Е ОПЕЛ разбира се "краден" със заводите от източна прусия или и това не знаеше или го мълчиш удобно

"а бе" руските ви фотоапарати и часовници руски ли бяха или германски и швейцарски

виждал си, управлявал ли си Т 72, а виждал ли си, качвал ли си се на Леопард 2 която и да е версия, "ами" руското не струва, отстъпва явно

а "вие руснаците" що не направихте един компютър "да го ева" както казва Жоро ?!

не бери грижа - то и стария мерцедес не "блокира" щото е без електроника

сметачната машинка и тя не забива за разлика от компютъра
цитирай
10. germantiger - бонус
21.09.2018 13:52
ЖЕЛАЕШ ЛИ ДА ОТВОРИЛ ЕДНА ТЕМА - ОГРОМНА

защо руснаците са некадърници в две световни войни

и защо германците са нива над тях

защо най-титаничните поражения в планетарната човешка история са руски

защо са им ги нанесли германци и колко са били над тях в две световни войни

искаш ли да пробваме там да сравним едното и другото

за поредедн път ще лъсне истината - вие руснаците сте скапани, изоставащи

не винаги, но обикновено да, по-често да, тенденция - о ДА!

и да напомня - в псв вие руснаците губите пред германия

и да напомнбя - вие руиснаците загубихте и студената война

и най-паче да напомня АНГЛО-САКСИТЕ БИХА ВЪВ ВСИЧКИ ВОЙНИ - ПСВ, ВСВ, СТУДЕНА

да напомням ли колко руска техника отиде "скрап" в близкия изток, не войните в залива само - още ония арабо-израелските, щото арабите не са войници ли, ами да ги бяхте направили с вашите иснтруктори, а израелците са войници и кой инструктор англо-сакс ги донаправи такива?

същото е сравнението с вас изтоняците и ония западняци - едва сега 30 години след 1989 г. вашите наследници имат достъп на запад и сега пият от извора и стават нещо, щото стават "западняци"
цитирай
11. germantiger - към венци още
21.09.2018 16:52
и така да рекапитулирам няколко истини

вашето влизане до райхстага е несравнимо с много по-голямото и дълбоко германско влизане и знамена при вас

вие бяхте в райхстага защото германия се би и със запада - ако идеше реч само до вас, то вие бяхте бити още 1941 г. и то бити както никой друг в човешката история и бяхте бити вие червените, именно червената русия бе смазана и опозорена на бойното поле както никоя друга русия преди нея

именно червената русия носи вината за толкова много погубени руски животи, при друга русия, вероятно нямаше да има толкова жертви, но да не гадая

и да - трябва да сте благодарни на запада, същия запад който победи и наполеон при ватерлоо, щото там вие не бяхте победители, същия запада беше основния победител и при лайпциг над наполеон

но вие руснаците обичате да си представяте историята в лъжи и митове, истината боли

и като стана дума за истина - те ви сритаха вас, не само "нас" те вас с които бяха заедно победители ви сритаха както никога не сте били

взеха ви прибалтика, взеха ви украйна, взеха ви кавкаа, русия бедше за няколко години орязана с това което е печелила с реки от квър в продължение на векове и бешев орязана без бой, без война с позор
цитирай
12. vencivaleri1951 - Тази тема не е интересна-дъвкана е, дъвкали сме я
21.09.2018 17:00
В първата световна война Русия излиза от войната и капитулира пред Германия и коалиция в т ч и България защото е в гражданска война и се случва Бресткия мир. ССС/Р губи територии, които по късно си връща. През ВСВ също са ясни нещата-кой победител, кой победен.
Предлагам ти да помислиш какво се случва с германия когато е съюзник на Русия и какво се случва с Германия когато е противник. След първата световна война Германия е изнасилена и унижена/България също като съюзник/, а Австроунгария/втората Германия/ изчезна от картата. Когато са били с Русия съвсем другояче стояха нещата. Впрочем наясно ли си кой е спасявал милиони германци от гладна смърт през вековете и толкова глупави ли са били германци и австрийци , като са давали принцесите си на Изток? Аз си мисля, че един брак между Путин и Меркел може да оправи нещата в Европа за дълго:)))) Виж колко му е добре на Шрьодер след като го омъжиха...


germantiger написа:
ЖЕЛАЕШ ЛИ ДА ОТВОРИЛ ЕДНА ТЕМА - ОГРОМНА

защо руснаците са некадърници в две световни войни

и защо германците са нива над тях

защо най-титаничните поражения в планетарната човешка история са руски

защо са им ги нанесли германци и колко са били над тях в две световни войни

искаш ли да пробваме там да сравним едното и другото

за поредедн път ще лъсне истината - вие руснаците сте скапани, изоставащи

не винаги, но обикновено да, по-често да, тенденция - о ДА!

и да напомня - в псв вие руснаците губите пред германия

и да напомнбя - вие руиснаците загубихте и студената война

и най-паче да напомня АНГЛО-САКСИТЕ БИХА ВЪВ ВСИЧКИ ВОЙНИ - ПСВ, ВСВ, СТУДЕНА

да напомням ли колко руска техника отиде "скрап" в близкия изток, не войните в залива само - още ония арабо-израелските, щото арабите не са войници ли, ами да ги бяхте направили с вашите иснтруктори, а израелците са войници и кой инструктор англо-сакс ги донаправи такива?

същото е сравнението с вас изтоняците и ония западняци - едва сега 30 години след 1989 г. вашите наследници имат достъп на запад и сега пият от извора и стават нещо, щото стават "западняци"
цитирай
13. germantiger - ...
21.09.2018 19:39
В ПЪРВАТА СВЕТОВНА РУСИЯ Е ПБИТА, БИТА И ПАК БИТА ОТ ГЕРМАНЦИТЕ или не знаеш това и си невеж

колко е бита русия два пъти в блата на източна прусия

колко е бита русия губейки цяла полша и части от белорусия

колко е бита русия и стига до положение на революции

тия революции другарю венци не стават само с пари а с хора като дядо ти и баща ти, с убеждения, с бактън

щото на руския войник му е дошло бактън от поражения и страдания

или тия поражения руски не ги знаеш, вероятно не знаеш и КАК РАДКО ДИМИТРИЕВ НА РУСКА СЛУЖБА ПОЗОРНО, повтарям позорно ЗАВЪРШВА КАРИЕРАТА СИ НА ВОЕНЕН В СЛУЖБА НА ИМПЕРИЯТА - губейки милиони руски войници той е свален от царя позорно и това е написано открито и ясно от царя

та за псв или си невеж или си друигар говорещ половината истина и премълчаващ другата половина

ИСКАШ ЛИ ДА БЪДА КОНКРЕТЕН ЗА ПСВ, ако не ти е ясна да ти проведа един курс и то по твой руснак, по зайончковский и то битувал и писал 20-те в ссср?

ГЕРМАНИЯ НИКОГА НЕ Е БИЛА ИЗНАСИЛЕНА СЛЕД ПСВ ВЕНЦИ, щото на нена територия чужд войник не стъпва при края на войната

виж колко е изнасилвана червена русия от свой и чужди, колко сте се избивали вие руснаците помежду си викайки китайци и литовци - това знаеш ли го - предполагам да - знаеш ли за литовските стрелци и за китайските "наменици" на червена служба

А ГРАЖДАНСКАТА ВИ ВОЙНА, А ТЪОЗИ ВАШ ПОЗОР КОЙТО ГЕРМАНЕЦА НИКОГА НЕ ДОПУСНА

а онзи позор на горбачов и сие да си свалите гащите без нито един изстрел пред западния блок - няма такива уникати събули гащи в историята ей :)

шрьодер ли, та за него чети комосса шефа на германското контраразузнаване и понеже този не си го чувал, ще имам постинги за него и за шрьодер включително - шрьодер като верен ляв руски слуга за ралзика от предтечите му американски слуги, шрьодер ли ще ми даваш за пример, това все едно елцин да ти посоча при вас :D

но на въпроса - ЗА ПСВ БОС ЛИ СИ И НАИСТИНА НЕ ЗНАЕШ ИЛИ ?!
цитирай
14. starforlife - ~ 8. vencivaleri1951
21.09.2018 23:03
Другарю Вeнци,
ще ти дам отговор защото съм пич. ха ха ха

Първо, Другарю, никъде не съм казал, че съм бил в Амстердам, за да уча холандците как да програмират. БяхМЕ (със сина ми и не само) на тиймбилдинг. Но ти понеже си по изкривяването на информацията както ти падне...
Второ, Другарю, аз не съм некоректен (като теб и "съдружие") и се извинявам за СУ-то. Но се извинявам дотолкова, доколкото исках да кажа, че глупостите ти са факт за ИЛ-а, но ме е подвело споменаването все пак на СУ (прочети си коментара преди да опровергаваш, че не споменаваш СУ). Тоест: Написаното от мен за пълното отсъствие на ориентираност и познания при теб си остава факт и това е важното, а просто понеже по-късно си споменал СУ и пишейки "на коляно" - съм леко объркал самолетите, споменавайки модела не на този, за когото те репликирам.
Трето, Другарю, да ти задам нов въпрос: Кога си служил, м? През кои години? Че да спускаш някаква тъпня, че тогава аз съм бил в Ташкент, м?
Четвърто, Другарю, искаш да кажеш, че всички живеещи на 20 метра в блоковете зад "Данон" или тези през улицата с/у портала им - са запознати с технологиите им? СмЕх! Толкова за пудренето ти, че си живял еди къде си. Онези с пъченето на срещи с Кастро са толкова смешни, че дори няма да отразя.
Пето, Другарю, никъде не споменавам да се допитват до мен както твърдиш. Но има факти от живота ми... Има мои компетенции и продължаващи обстоятелства... За които ти нямаш ни най-малка представа и иронията ти е смешна. Защото аз мога да получа каквато реша известна в България информация по определени въпроси (особено свързана с материята, с която работят РТВ и ЗРВ), а ти просто си смучеш небивалици от пръстите.

От казаното дотук най-съществен остава въпроса ми, Другарю. А той е, повтарям го:
Кога си служил във ВВС и живял в авиоградчета, м?
цитирай
15. vencivaleri1951 - Служил съм 69 та, 70та-Къде си бил тогава освен в "Ташкент"?
22.09.2018 00:37
Не претендирам за познания повече отколкото дават списанията и няколко общодостъпни сайта. ти си информираният и знаещ човек.
Казах за Ил 20 единствено , че е бил обречен след като е стреляно срещу него защото не притежава никаква защита и че е бавен и неповратлив за да се опита да избяга от ракета. Нищо повече за самолета и кое не е вярно. Споменах стрелбите в Стара загора защото тогава за първи път видях СУ. Бяха ги докарали заради фидел Кастро. Защо да не се похваля че съм видял на живо такава личност, а и му отговорих на въпрос-битов въпрос. За мен дребния човек, това е незабравим спомен-на теб вероятно срещи и разговори с държавни глави е ежедневие-за мен е пръв и последен случай.
Споменах също, че МИГ 31 е изключителна машина-първата 4то поколение за руснаците. На запад я наричат убиец на спътници. Прочетох , че носи и свърхзвукови ракети като противостоене на балестични ракети. Тоест съвсем приличен прихващачКъде по точно не съм ориентиран. Смяташ ли , че ако ползвам личното местоимение аз почтни във всеки ред ще стана по ориентиран?


starforlife написа:
Другарю Венци,
ще ти дам отговор защото съм пич. ха ха ха

Първо, Другарю, никъде не съм казал, че съм бил в Амстердам, за да уча холандците как да програмират. БяхМЕ (със сина ми и не само) на тиймбилдинг. Но ти понеже си по изкривяването на информацията както ти падне...
Второ, Другарю, аз не съм некоректен (като теб и "съдружие") и се извинявам за СУ-то. Но се извинявам дотолкова, доколкото исках да кажа, че глупостите ти са факт за ИЛ-а, но ме е подвело споменаването все пак на СУ (прочети си коментара преди да опровергаваш, че не споменаваш СУ). Тоест: Написаното от мен за пълното отсъствие на ориентираност и познания при теб си остава факт и това е важното, а просто понеже по-късно си споменал СУ и пишейки "на коляно" - съм леко объркал самолетите, споменавайки модела не на този, за когото те репликирам.
Трето, Другарю, да ти задам нов въпрос: Кога си служил, м? През кои години? Че да спускаш някаква тъпня, че тогава аз съм бил в Ташкент, м?
Четвърто, Другарю, искаш да кажеш, че всички живеещи на 20 метра от "Нестле" са спецове по продукцията им? Толкова за пудренето ти, че си живял еди къде си - онези с пъченето на срещи с Кастро са толкова смешни, че дори няма да отразя.
Пето, Другарю, никъде не споменавам да се допитват до мен както твърдиш. Но има факти от живота ми... Има мои компетенции и продължаващи обстоятелства... За които ти нямаш ни най-малка представа и иронията ти е смешна. Защото аз мога да получа каквато реша известна в България информация по определени въпроси (особено свързана с РТВ и ЗРВ), а ти просто си смучеш небивалици от пръстите.

От казаното дотук най-съществено остава въпроса ми, Другарю. А той е, повтарям го:
Кога си служил във ВВС и живял в авиоградчета, м?

цитирай
16. kolevn38 - Венци, ти наистина си падаш по изкривяване на информацита, Жоро е напълно прав.
22.09.2018 09:42
[quote=vencivaleri1951]Макар и от неща със стара дата, а може би и фейкови. Всъщност какво в случая искаш да кажеш-руската военна техника не струва.
Ил 20 почти по нищо не се различава от гражданските транспортни самолети. Тоест беззащитен е срещу ПВО-няма топлинна и радио защита. Бавен и неповратлив е. Попаднал на радар е обречен. [quote]

Бъди малко по-креативен, по дяволите. Но давай да даваме поред.
Първо, това което искам да кажа е, че руската военна техника може и да струва нещо, но в никакъв случай не е най-добрата в света, напротив. По-голямата част е морално и технически остаряла, за електрониката въобще няма да говорим. И за стотен път повтарям - аз не злорадствам, само представям ФАКТИ, които доказват, че руснаците нито са свръх-мега-гига-хора, както се опитват да ги представят твоите съидейници, нито пък техниката им е някакво чудо-юдо ненагледно, както постоянно тръбят червените лайномети. Напротив - в много случаи руснаците, боравещи с техниката са пълни некадърници и непрофесионалисти, началниците им са пълни тъпаци, а пък техниката е на трагично ниво - неподготвена, амортизирана, непригодна за реални действия. А путинската пропаганда, на която горещо пригласят и българските путинисти, ни проглуши ушите че единствено и само руската техника е единствена и неповторима, и че православно руските православно-арийски супермени са способни да ни преведат през лабиринтите на квантовия преход към светло бъдеще. Което не само не е вярно, а тъкмо напротив. С една дума, руснаците трябва да са малко по-смирени и малко по-приземени, защото не са нищо повече нито от американците, нито от англичаните, нито от французите, нито пък от която и да било друга нация. Нито са толкова велики, колкото искат да са, нито ще бъдат. Достатъчно да видим каква омраза към света изпитват и в каква невероятна кочина живеят - икономическа, техническа, политическа и социална, за да разберем,че величието им е един надут до пръсване балон, пълен с хелий.
цитирай
17. kolevn38 - Привет, Жоро! Благодаря ти за включването и изказаната позиция.
22.09.2018 10:39
Както винаги си не само прав и открит, а и много точен и последователен във всичко което пишеш, аргументирано и подплатено с факти, възпитано и благородно. Аз не очаквам от червената групичка да го признаят и аплодират. Както винаги съм казвал - пред фактите и Боговете мълчат, единствено комунистите - не. Те никога няма да оценят и да приемат нашите доводи и аргументи. Никога няма да пожелаят да признаят реалностите, нито пък ще признаят несъстоятелността на собствените си утопични идеи и вярвания. Напротив - ще продължат да бълват лъжи и полуистини, да разпространяват митовете на путинската пропаганда, да се опитва да ни доказват, че единствено и само руснаците са способни, можещи, знаещи и високо духовно развити. И че ние с теб и такива като нас са преднамерено настроени към Русия и народа и. А това не е вярно. Това, което ние критикуваме и вадим на показ са некадърността на Путинската власт, нейното желание да представи пред света своите действия и своята политика като някаква алтернатива на нормалния свят, като някакъв нов, единствен и неповторим път на духовно, икономическо и социално развитие - по подобие на болшевишката власт до преди три десетилетия. А реално превърна Русия и руският народ в аутсайдер. Само и единствено велики приказки, без никакво покритие. Остана им една победа над нацизма. Но не искат да признаят, че в тази победа не бяха сами, в коалиция с американци и англичани. И е достатъчно да погледнем как живеят в момента народите на победените държави към онзи момент. А те живеят в пъти по-добре, работят в пъти по-добре, произвеждат в пъти по-добре и се развиват в пъти по-добре. И не таят омраза към останалите народи, както правят "великите" путински ватници.
цитирай
18. vencivaleri1951 - Колев, това не е вярно
22.09.2018 15:29
Никога не съм правил сравнения в полза на когото и да е. Ако става въпрос всеки непредубеден знае ,че янките са най мощната икономика и с най голямата и най добре въоръжената армия- и в това няма спор. Не ти знам проблема с руснаците , но аз рядко пропускам в годината поне един път да не съм там-имам приятели, имам топли спомени и това заедно с близостта на народите ни/език,бит,религия,история/ме кара да чувствам близки тези страна и народ. Идеологически политиката на Путин ми е много далечна, но трябва да си сляп и много преднамерен за да отречеш качествената промяна в Русия в т ч и в армията в годините на неговото управление. Понеже говорим за войската им ти имаш ли представа какво представляваше армията при Елцин. Военни продаваха личното си оръжие да изхранват семействата си, командният състав продаваше за определен срок войници а с парите изхранваше останалите, а и злоупотребяваха . Не знам дали ще разбереш но бяха стигнали до там,че дори трудно окомплектована батальон. Основната бойна единица падна от полк на рота. Тоест Русия бе без всякакви съпротивителни сили, а НАТО я обаждаше . Елцин до там я докара че вкара янки експерти в МО да имало прозрачност,а в останалите министерства 10%на квота за експерти посочени от Неправителствените организации. Думата бе на едно гласуване от това Юкос и Лукойл да станат американски компании . На това бе казано не и Путин бе демонизиран.
Нещо което ти убягва за руснаците. Съгласихме се че Западът има по голяма мощ като войска и оръжие. По силни са били обаче и германци и французи,и шведи. Защо тогава
всички те признаха дръвчето? Някои казват Зимата,но германците са северен народ,да не говорим за шведите. Това което се премълчава или по точно се знае малко е че янките се оттеглят или предават при загуба на числен състав около 25%, германците при 40, а руснаците/и фините/ при 80.
Записките на немски офицери красноречиво говорят за шока и уважението които описват пред тази готовност за саможертва Това Колев е силното оръжие на Русия и благодарение на това я има
цитирай
19. germantiger - ...
23.09.2018 10:50
Кой бил гризнал дръвцето

- шведите ли - вие руснаците никога не стигнахте стокхолм, а те газиха вашата земя

- знаеш за полтава, а знаеш ли за една сутрин в мъгла карй питер където шведите с една шепа загуби свои са избили хиляди от вас на нож, на байонет, на шик както му викате - това не го знаеш, щото не го учите, но света го знае, то е битка записана в световните анали като полтавската

- ще кажеш не било нужно и нямало как да се стигне стокхолм, то и на американците не им е нужно да стигнат еди-къде си, но побеждават без да стигат, но като иде реч за тях, вие изтъквате тяхното нейде не стигане

- северните войни са бол - вие сте губили, други сте печелили, но на война по-често сте били некадърни, вие сте се учили и научили от шведите, както от шведите се учи цяла тогавашна европа

- вие и от наполеон сте бити при смоленск, но вие никъде не го биете открито, при березина биете ариергарда му и то на преправа/вие й викате переправа от переправляюсь

- германците гризнали дръвцето - та те ви пуснаха реки от кръв без аналог в световната история, те ви изцедиха и издооха до кръв до капка и чрез германците запада предотврати русия да е най-мощна и велика в света, вие не станахте номер 1, вие бяхте заедно с щатите два номер 1, а после и запада ви скапа икономически и отново ви издои след което вие сте под него

- гризнахте дръвцето вие - три евродребни държави в сравнение с вас - защото и шведите са били пъти по-малко и французите по-малко и германците пъти по-малко - вси три държави ви влязоха в сърцето с качество, с ум, със способност

АКО НЯКОЯ ЗАПАДНА ДЪРЖАВА ИМАШЕ ВАШИТЕ РЕСУРСИ ЧОВЕШКИ, ПРИРОДНИ И ТЕРИТОРИИ ПРОСТОРИ ЩЕШЕ ДА ВЛАДЕЕ ЕДВА ЛИ НЕ СВЕТА

а вие именно заото сте в 9 от 10 пъти скапани и накдърни неможахте - с онези войни запада ви лиши от вашия разцвет, от вашия апогей - вие го нямахте и го неможахте

германския апогей премина и германеца падна прав пред цял свят, два пъти - зщото ВИЕ РУДНА ЦИТЕ НЕ ВОЮВАХТЕ СРЕЩУ ЦЯЛ СВЯТ - ВИЕ БЯХТЕ С ГОЛЕМИТЕ и вие големи самите като брой и територия

вашия позор вие наричате победи - вие така наричахте киев по червено време - когато гермаанеца ликвидира най-много в човшката история, когато ви спретна стратегическо не просто оперативно обкръжение, когато ви изгълта цяла украйна и вие нарекохте този позор сковаване, забавяне, стратегическа победа подготвила москва

ето затвао изпитвам отвращение към вас - защото сте лъжци и скапаняци най-често, качество имате но рядко и създавате митове, изгавряте история, фалшифицирате пъти повече от тия на запад

гирзналк дървото - калитко, то и рим гризна дървото, а рим е повече от вас, нас, прас и пас

вие наричате своята некадърност героизъм и наричате своите поражения победи забавили и сковали този или онзи

вие жеивеет в приказка и лъжа - наполеон гризна не среу вас, а срещу вас, срещу англичаните и срщеу прусаците - когато запада закла наполеон при лайпциг и ватерлоо вас ви нямаше

вас имаше само в студа, в запалването на москва и в месомелачката на бородино в която ВИЕ НЕПОБЕДИХТЕ - знаеш ли, че при бородино вие сте отстъпили преди сутринта, знаеш ли че в света вашите загуби са малко над френските и само при вас се твърдеше че френските са малко над вашите

- всв германците са гризнали дървото не пред вас, а пред вас, пред англия, пред сащ,, вие бяхте комфортно с големите и всики вие три огромни срещу едната германия

некадърници в 9 от 10 случая вие стев гаврячи на история, гаврячи на чуждите народи и герои които 45 години не признавахте - вие сте тумор с червения си руски начин на мислене и лъжи

за това аз ненавиждам вашите лъжи и манталитет, не защото тоя или оня бил руснак или аз германец
цитирай
20. germantiger - +
23.09.2018 11:10
какви са тия приказки на изуст, какви са тия филмчета от американски анализи ала хистъри докладчици

германците отстъпвали при 40%

невеж, руски скапаняк недочел, недогледал, недомислил и отворил дума за войната

- германците се бият и отстъпват при холм и демянск с над 80% минус

в натиска към сагопшин и малгобек на кавказ

германците при черкасси също

германците при нормандия най-паче

какви 40%, какви приказки наизуст, каква обща практика - да беше посочил къде си го чел това, къде си го чул, щото знам откъде ти е попаднало и се тиражират подобни глупости

кога ве "момче" щото като отвориш дума за война си момче

кога ве мойто момче - всв ли, щото конкретизирай нали споменаваш наполеон, че и шведите

исандлуана и англичаните чувал ли си

спартанците поне ги знаеш на леонид по 300

вердюн знаеш ли

гвардията на наполеончо с отговора MERDE като умира

панятна а? ПОНЯТНО или я про ето не знал, я про ето не слъйшал

ХИЛЯДИ СА ПРИМЕРИТЕ НА ВОЙНА БЕЗ ОНИЯ ЗАУЧЕНИ ПРОЦЕНТИ ВКЛ. ПРЕЗ ВСВ

или ти искаш да ми кажеш някаква обща тенденция, някаква практика или уствно положение, каквото такова няма, а има само за 3 : 1 при настъпление и то никога неспазвано от германеца примерно

ето за това сте скапаняци както ти казах - нито знаете как да го говорите, нито го говорите, нито се усещате какво говорите

такива ви бяха колите, телевизорите, самолетите, компютрите, касетофоните, танковете

ЕЙ ТОВА НЕВЕЖЕСТВО

ЕЙ ТЕЗИ ЛЪЖИ И ФАЛШИВКИ

ЕЙ ТАЗИ ПРЕТЕЦНИЯ ДА СТЕ НАД, А СТЕ ПОД

бих изтребил непрофесионализма, повече от циганите и турците мразя непрофесионалите - нямам предвид теб венцивалери, а това което по-често бяхте вие по онова време - вие бяхте по-малко качество и повече некачество

и се хвалите с вашето некачество и много кръв когато сте губили, но наричате това победи и дори лъжехте че качеството е ваше и при вас - 45 години руски мерзавци и лъжци
цитирай
21. vencivaleri1951 - Пий си хапчетата келеш
24.09.2018 01:40
germantiger написа:
какви са тия приказки на изуст, какви са тия филмчета от американски анализи ала хистъри докладчици

германците отстъпвали при 40%

невеж, руски скапаняк недочел, недогледал, недомислил и отворил дума за войната

- германците се бият и отстъпват при холм и демянск с над 80% минус

в натиска към сагопшин и малгобек на ка


Ще ти припомня някои неща

В Битката за Москва Вермахта влиза със 77дивизии и числен състав около 1,8млн души. Губят около половин милион и отстъпват.

В Битката за Сталинград германците губят около 140хиляди -120000 души се предават
барабар с маршала и десетина генерали
При Курск германците са около 900000 -50 дивизии. Губят убити около 70хиляди, ранени около 50 хиляди и 30 дивизии излизат от строя /500хиляди/десетки хиляди са пленените

И още Брест
9батальона-около 5000 души почти 10 дена задържат група армии Център-загиват до един, но полагат многократно пъти повече германци и техника.
Ленинград-3 години блокада и ядец Хорат мрат от глад, ядат мишки, трупове, но накрая немците гризват дръвцето
За домашно освен Власов /който по скоро преминава на страната на германците/ колко съветски генерали и маршали са се предали в плен и посочи един поне немски генерал който се е бил до последно/като Памфилов например/ , видял се е на зор и не се е предал
пс Това не е страх Западната концепция е да се съхрани човешкия живот при очевидност , че сражението е загубено.
Руската теза е "пази конете, а жените ще нараждат отново войници/

Не знам дали си служил в нас, но ако си служил в бойно поделение знаеш че на ученията не се отиграва предаване в плен. в Западните учения се отиграва и това движение, а се учи като възможност и във военните им училища. В краткия курс за офицер в ШЗОто подобна опция липсваше Катапултира се от 70те години-преди това катапултът е последван от затвор
цитирай
22. germantiger - сменяй на баща ти памперса келеш - скоро и ти ще се напикаваш
24.09.2018 15:21
явно не знаеш или не помниш

при курск руските загуби са 1:5/6 в броня

1 : 3 в жива сила - руснака при курск губи пъти повече

или това е новина за теб невеж?!

при сталинград и кавказ германските загуби са в съотношение 1 към 1.5 отново повече съветски

при москва още няма изследване върху истината и архивите с претенция за окончателност

НЕ ДА ТИ ПРИПОМНЯ, А ДА ТЕ НАУЧА, щото не знаеш - ВЪВ ВСИЧКИ СПОМЕНАТИ ОТ ТЕБ БИТКИ РУСНАЦИТЕ СА ПЪТИ ПОВЕЧЕ ОТ ГЕРМАНЦИТЕ ВКЛ. ПРИ МОСКВА където удобно лъжехте споменавайки само "изходните" сили и средства без ежедневно мобилизираните, "текущо подвежданите ваши" и ходом лъжейки за подготвените и участвали в контранастъплението

ОЩЕ ПО ЧЕРВЕНО ВРЕМЕ ПРИ КУРСК БЯХТЕ ПРИНЗАЛИ, ЧЕ СТЕ ПОВЕЧЕ това поне помниш или ?

ПИТАМ ТЕ - ЛЪЖЕЦ ЛИ СИ ИЛИ НЕВЕЖ?
цитирай
23. germantiger - +
24.09.2018 15:26
ДОКАТО ДЯДО МИ УБИВАШЕ РУСНАЦИ, ТВОЯ БАЩА ШУМКАРЯ Е СТРЕЛЯЛ ВРАБЧЕТА!

ДА ГОВОРЯ И ПИША ТАКА СЕ НАУЧИХ ОТ ВАС ПО ЧЕРВЕНО ВРЕМЕ

от вашите руски филми в които убивахте с един изстрел по 10 германеца

от вашите фалшиви книги, където вие които бяхте пъти повече наричахте онез пълчища

а след това вие руснаците научихте изстината, която света 45 години пишеше и знаеше

за 1 германец са падали по 4-5 от вашите, но тази истина вие не писахте и не казвахте

вие плюехте по врага, гаврехте се с него в книги, филми, вестници, учебници

а аз днес правя нещо минималко - напомням, че дядо ми е убивал любимите руснаци на баща ти

и това е самата истина и в това няма нищо срамно - било е война, заповед, или ти или врага

СРАМНОТО, ИЗВРАТЕНОТО Е КОГАТО ВИЕ РУСНАЦИТЕ 45 ГОДИНИ СЕ ГАВРЕХТЕ С ИСТИНАТА ЗА ВОЙНАТА

ВИЕ БЯХТЕ РУСКИ ЛЪЖЦИ, МЕРЗАВЦИ и гаврячи на история

а аз само си правя ташак с вас в блога

А ПРО ПО ЧОЛАКОВ ЖИВ ЛИ Е?

Баща ти също да е жив и здрав :) - пиша ти го с искрена усмивка и пожелание, не с подигравка
цитирай
24. germantiger - 1
24.09.2018 15:28
ЛЪЖАТА КАТО РУСКА СЪЩНОСТ В ИСТОРИЯТА

Когато попитали маршал Малиновски след войната защо не пише мемоари, като много свои съветски колеги, той отговорил: „Правду написать не дадут, а врать не хочу” и това го е заявил в качеството си на министър на отбраната на СССР, един честен съветски гражданин.

Руснаците са най-големите лъжци в историята на войните. Не от днес, не от вчера, дори не от Втората Световна война, а векове преди нас, още от преди Иван Грозни, но един пример си струва:

На 02. 12. 1805. френското оръжие разбива поголовно руснаци и австрийци при Аустерлиц – това е битката на тримата императори, победата която Наполеон от всички свои най-високо е ценял и дори обичал. Тази победа се изучава във всички военни училища, тя разтърсва света в онези времена. След сражението Уилям Пит умира от мъка, а 2 дни след боя император Франц се явява при французите за преговори.

В Русия за важността на битката сочи това, че за нея... не се написало нито ред, буквално нищо. В „Санкт-Петербургски ведомости” е било поместено съобщение от Олмюц с дата 29 ноември (!) за придвижването на руските и австрийските войски и точка – нищо повече. Едва две седмици по-късно излизат едновременно две съобщения – за сключеното на 6 декември примирие и за това, че император Александър е пристигнал във Витебск и продължава за Петербург, ни повече, ни по-малко, толкова!

Сражението при Сталинград с което руснаците толкова се гордеят:

Днес изследванията сочат 147 200 германци, малко хървати и други в котела, 84 000 ранени много от тях евакуирани, общо 231 200. Германците винаги са заявявали, че в обкръжението попадат 220 000, а руснаците пишеха за 300 000 по червено време – сами можете да се убедите, кой е близо до истината. Нещо повече – дотогава в офанзивна и дефанзивна фази германските загуби са били общо 226 000 войници и офицери, а съветските загуби са били в дефанз/отбрана 547 000 души, като в атакуваща фаза 154 885, а в боевете на р. Дон 55 874 човека.

С „две думи” 226 000 германци за над 755 000 съвестки войника;
цитирай
25. germantiger - 2
24.09.2018 15:35
НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ПОБЕДИ И НАЙ-ОГРОМНИТЕ ПОРАЖЕНИЯ В ЧОВЕШКАТА ИСТОРИЯ

В началото ще отбележа, че на 22 юни 1941.
Германия и част от нейните сателити удрят СССР/Съветска Русия с тези сили и средства: досега се спори като германската жива сила варира в различни източници от над 3 милиона до 5 милиона състав, германската броня варира от над 3 000 до 4 300 танква и щурмови оръдия, германската артилерия вкл. минометите са определяни до 47 000 максимум.
СРЕЩУ ТЯХ ЗАБЕЛЕЖЕТЕ РУСНАЦИТЕ ИМАТ В ПЪТИ ПОВЕЧЕ ТАНКОВЕ - варират от 18 000 до над 21 000, самолетите от 12 000 до 16 000, артилерията вкл. минохв. до 103 000 единици, а живата сила над 3 милиона съветски войници и офицери. В случая няма да цитирам източници, спорове, сметки на вътрешни окръзи или постоянните руски попълнения в хода на боевете, нито това, че на юг и север боевете започват не на 22 юни. ФАКТ Е, ЧЕ РУСНАЦИТЕ ПРЕВЪЗХОЖДАТ ГЕРМАНЦИТЕ В ТАНКОВЕ И САМОЛЕТИ, ВЕРОЯТНО В АРТИЛЕРИЯ И ЕДИНСТВЕНО В ЖИВА СИЛА МОЖЕ БИ НЕ В НАЧАЛОТО. СЛЕД НАЧАЛОТО НА ВОЙНАТА ОБАЧЕ РУСНАЦИТЕ ХВЪРЛЯТ МИЛИОНИ И ПАК МИЛИОНИ СРЕЩУ ГЕРМАНЦИТЕ и разбира се, печелят на първо място с това.



НАЙ-ТИТАНИЧНОТО, РЕКОРДНО И ГИГАНТСКО ОБКРЪЖЕНИЕ ВЪОБЩЕ В ЦЯЛАТА ЧОВЕШКА ИСТОРИЯ Е ПРИ КИЕВ, където германците ликвидират съветския фронт с над милион войници и офицери.

Клещите при Киев всъщност са много отделни котли и ТРОФЕИТЕ В ТЯХ СА ЗАПИСАНИ от германския префекционизъм, който на изток наричате педантичност:

Група Армии/ГА „Юг” заявява в обкръжението на самия Киев 440 074 пленени, 166 танка и 1727 артсистеми. При Кременчуг 41 805 в плен, 279 танка, 106 артилерия. При Горностайпол 11 006 плен, 6 танка и 89 артилерия.

ГА „Център” заявява в котела на Гомел 132 985 военнопленници, 301 танка, 1241 артсистеми. Северно от Киев 39 342 плен, 72 танка и 273 артилерия.

Всичко общо прави 665 212 военнопленници, 824 в танкове и 3436 арт.;

Днес руските историци признават „само” 616 000 вместо тези 665 000;

ВТОРО Е ОБКРЪЖЕНИЕТО ПРИ ВЯЗМА

В обкръжение „попадат” 4 армейски управления, 37 дивизии, 9 танкови бригади, 31 артилерийски полка на РГК. Само БЕЗВЪЗВРАТНИТЕ ЗАГУБИ СА 380 000 БЕЗ ПЛЕНЕНИТЕ! При Вязма са разбити три съветски фронта – Западния, Брянския и Резервния. Когато германците започват своето настъпление към Москва те разполагат според авторитетния източник на Бергстрьом с 550 самолета, срещу по съветски данни руските 545 самолета без попълненията при руснаците, които са в пъти повече с течение на боевете. При това детайла, че германската авиация се съсредоточава на западното направление до 10 октомври въпреки започналите боеве, а съветските самолети са там още от 1 октомври;



Чудовищно доказателство за съветските идиоти е примера със 17 сд, която на 20. септември е в състав от 11 454 човека, но само за 9 дни губи 90% от състава си! Тази дивизия панически отстъпва под германски артналети и след нея германците без изстрел форсират р. Нара, заемайки плацдарм при Тарутино. Командващия 17 сд полковник Козлов и бригадния комисар Яковлев са разстреляни по-късно пред строя. Друг пример – частите на необстреляната 53 сд водени от полк. Краснорецки без бой се разбягват в паника, в едно село се предават пораженчески 800 съветски войника. Този командващ избягва разстрел за пораженчевство, защото пада убит в бой преди това. Прославения ИЛ-2 при Вязма през 1941. има живучест или живот преди да бъде свален само 8,6 полета.



СЪВЕТСКИТЕ ВОЕННОПЛЕННИЦИ В ГЕРМАНСКИТЕ КЛЕЩИ по обкръжения – котли 1941.:

МИНСК 290 000, но по руски историци днес възможни 342 000

СМОЛЕНСК 347 000 са в плен според руските историци днес, но същите руски историци признават, че от 581 600 състав в „началото”, са убити, ранени или пленени 486 171 или 83,6% от първоначалните. Според Лопуховский в Смоленското сражение безвъзвратните съветски загуби са 486 171, а санитарните 273 803, ще рече общо 759 974 души. За 63 дни руснаците губят 234 00 единици стрелково оръжие, 1 348 танка, 9 290 оръдия и минохвъргачки и 903 самолета

РОСЛАВЛ 78 000

Край Дно в отговор на локално съветско контранастъпление, германците се прегрупират и отвърщат със своя контраофанзива на сс-дивизията „Тотенкопф”, заедно с 3 мд на 19 август и до 23 август 1941. разбиват 4 съветски сд/стрелкови дивизии и 1 кд/кавалерийска. Трофеите са 18 000 POW/Prisoners of War или иначе казано военнопленници, 200 танка и 300 артилерия, КАКТО И ПЪРВАТА „КАТЮША” В ГЕРМАНСКИ РЪЦЕ! На 19 август реконбатальона на сс-овците от Тотенкопф/Мъртвешка глава воден от Валтер Бестманн навлиза в тила на 38 А/съветска армия. При този рейд е извозена първата „Катюша”/БМ 13 в плен, след това Бестманн получава Рицарски кръст, а 38 А губи 12 000 POW, още 141 танка и 246 оръдия;

Край Великие Луки 30 000 POW;

Валдайските височини 35 000 POW, 117 танка и 334 артилерийски оръдия;

В няколко ограничени котли преди Ленинград в плен са 20 000 руснаци;

При Тихвин до 8 ноември германците вземат други ок. 20 000 POW, трофеи 96 т. и 179 арт.;

При Уман 103 000 POW;

Мелитопол 106 000 POW, 212 т. и 766 арт.;

БРЯНСК 50 000

ВЯЗМА 673 000 според германците/според руските историци днес 514 000. По-късно германците още през войната уточняват, че при Вязма вземат в плен 558 825 човека, 1 066 танка, 3 735 оръдия, 485 пто/противотанкови оръдия, 406 зенитни ор. и 49 сам.

ХАРКОВ 1942. 230 000

КРИМ 1942. 176 000

2 Уд./ударна А/армия на Власов преди да бъде пленен и да премине на германска страна губи 33 000 срещу германците;

За сравнение германците в най-големите си поражения към края на войната имат следните загуби:

Корсун-Шевченковск 50 000 убити и 18 000 в плен, в Белорусия 1944. 100 000 в различни обкръжения, при Бреслау 40 000 в града. На запад във Фалезкия котел 1944. попадат между 90 и 100 000 германци, убитите от тях са ок. 10 000, други 40 000 попадат в плен, а 40 до 50 000 успяват да се измъкнат; Котела в Рур 1945. възлиза на 350 000 блокирани германци и трябва да отбележим, че тогава германците са пасивни, умишлено "желаят" да попаднат в този котел, тогава Райха е съсипан, цялата инфраструктура разрушена, а народа желае глътка въздух и край на войната.

Да обобщим - обкръжения от германци на руснаци през 1941.

Група Армии „Север” ограничени: Рассейниай, Дно, Великие Луки – Валдайските възвишения

Група Армии „Център” най-мащабните: Минск, Смоленск, Рославъл, Брянск, Вязма

Група Армии „Юг” едно рекордно: Уман, Киев, Мелитопол

1942. се случват котлите при Харков, Керч, Синявино, Ржев...



А колко попълнения получава пак и пак РККА, защото пълното и единствено название тогава не е Съветска армия, не е дори Красная/Червена армия, а РАБОЧЕ-КРЕСТЯНСКАЯ КРАСНАЯ АРМИЯ, ще речче Работническо-Селска Червена армия:

По думите на Сталин само през август 1941. фронта получава попълнение в размер на 2 милиона души. Когато германците започват настъплението срещу Москва, само за 4 дни руснаците мобилизират 12 опълченски дивизии с общо 160 000 бойци. На 4 юли излиза постановление за мобилизация, което задължава в Москва да се мобилизират 200 000, а в Московска област още 70 000 души за фонта. До 9 юли руснаците получават попълнение в централния сектор срещу германците 2 авиодивизии от вътрешните окръзи на СССР и отделни други авиочасти – общо 452 самолета;

Според съветските фантазии на фалшивата история по червено време, германците ударили СССР 1941. с 4 950 самолета, а реално според германските документи те са били 2 770;

цитирай
26. germantiger - 3
24.09.2018 15:38
За финал ще посоча какво руснаците получават от „лошите американци” срещу „гадните германци”, това е ленд-лиз само от САЩ, на СССР много дава и Великобритания. „Сурса”/ресурса или източника е Twenty-First Report to Congress on Lend-Lease Operations, op. cit., p. 25.

САМОЛЕТИ 14 795

ТАНКОВЕ 7 056

ДЖИПОВЕ 51 503

КАМИОНИ 375 883

МОТОЦИКЛЕТИ 35 170

ТРАКТОРИ 8 071

ПТО И ЗЕНИТНИ ОР. 8 218

АВТОМАТИ 131 663

ВЗРИВНИ ВЕЩЕСТВА 345 735 ТОНА

ТОВАРНИ ВАГОНИ 11 155

ЛОКОМОТИВИ 1 981

ТОВАРНИ СЪДОВЕ 90

ЕСМИНЦИ/МИНОНОСЦИ 302

ЦВЕТНИ МЕТАЛИ 802 000 ТОНА

НЕФТЕНИ ПРОДУКТИ 2 670 000 ТОНА

ХИМИЧЕСКИ ВЕЩЕСТВА 842 000 ТОНА

КОЖИ 49 860 ТОНА

БОТУШИ 15 417 000

ПРОДОВОЛСТВИЕ, ПРОДУКТИ „ЗА ЯДЕНЕ” 4 478 000 ТОНА

Пропускам отделно машини, двигатели, копчета дори итн;
цитирай
27. germantiger - финално към ВЕНЦИВАЛЕРИ
24.09.2018 16:18
и можеш само това с този си постинг - да провокираш и да се "замеряме с помия"

защото сериозния разговор е нежелан за теб, защото сериозния разговор пита

ИСТИНИТЕ

- ЗАЩО 45 ГОДИНИ ЛЪЖЕХТЕ ЗА ВОЙНА И ИСТОРИЯ

а вие лъжехте и ти идеално, отлично знаеш това - лъжехте ли - лъжехте

- ЗАЩО ПРАВИХТЕ ПО-СКАПАНИТЕ ТЕЛЕВИЗОРИ, АВТОМОБИЛИ, ТЕХНИКА

а вие наистина правехте най-често качество нива под западното и отстъпващо на запада

знаеш това, чудесно знаеш, че пиша истина, но тя е нелицеприятна за вас руснаците

- ЗАЩО ВЪОБЩЕ В ИСТОРИЯТА ВЕКОВЕ НАЗАД - ВИЕ РУСНАЦИТЕ ИЛИ ВИЕ СЛАВЯНИТЕ СТЕ ЗАД

вие сте зад другите и като поява и като империи и като постижения, вие сте назад в наука, култура, история

и ти разбира се знаеш, че векове когато е имало рим и запад, вас вие нямало

ти чудесно знаеш, че науката е запад и един малък дял е ваша наука

ти безспорно знаеш, че вие сте губили повече на война за 1 от враговете ви по-често

понякога сте побеждавали с качество на война, но това е било рядко и срещу турци и пр.

знаеш това, знаеш го но този разговор е неудобен за теб

и за това ти провокираш и можеш да направиш само постинг като този
цитирай
28. germantiger - бонус
24.09.2018 16:21
- ВИЕ РУСНАЦИТЕ ЛЪЖЕХТЕ 45 ГОДИНИ ЗА ВОЙНА И ИСТОРИЯ

прав ли съм - абсолютно да, сложи ръка на сърцето си, така е

- ВИЕ РУСНАЦИТЕ ПРАВЕХТЕ ПО-НЕКАЧЕСТВЕНА ТЕХНИКА И ТИРАНИЯ

прав ли съм - несъмнено ако имаш мъжество да си го признаеш

- ВИЕ РУСНАЦИТЕ НАЙ-ЧЕСТО СТЕ ГУБИЛИ ПОВЕЧЕ СВОИ ЗА МАЛКО ЧУЖДИ В БОЙ

категорично и без колебание това е истината
цитирай
29. germantiger - финално
24.09.2018 16:27
моя дядо е стигнал до москва, а твоя до виена

разликата е, че моя се е бил, а твоя е пуцал врабчетата

то и другаря тодор живков уж слесе от гората, ама дали?!

КОЛКО ВРАБЧЕТА Е СВАЛИЛ БАЩА ТИ, ЩОТО МОЯ ДЯДО 2 РУСНАКА + 1
цитирай
30. novitejivotni - И аз да се включа
25.09.2018 06:06
набързо с едно цитатче:

…Трудността в разбирателството с руснаците се състои в това, че ние не осъзнаваме факта за тяхната принадлежност не към Европа, а към Азия и затова те мислят по друг начин. Ние не сме способни да разберем руснаците, както не можем да разберем китайците или японците, и имайки богат опит от общуването с тях, съм длъжен да кажа, че нямам особено желание да ги разбирам, освен ако не приемете за разбиране това колко олово и желязо са необходими за тяхното изтребване. В допълнение към другите азиатски качества на характера руснаците не уважават човешкия живот, всички са кучи синове, варвари и хронични алкохолици…

Джордж Патън

За полезните идиоти - кой е Джордж Патън ли ? Ами, проверете бе...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kolevn38
Категория: Политика
Прочетен: 4076670
Постинги: 2841
Коментари: 5909
Гласове: 5050
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031