Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.01.2018 07:36 - МВР - децентрализацията, добрата база данни и работата с домоуправителите, психологията и превенцията, ще бъдат в основата на успеха.02
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 538 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 16.01.2018 07:41


 На база на информацията, с която разполага съответният служител на реда в квартала - централизирана и тази от регистрите на домоуправителите, той може да осъществява работа по превенция на престъпността. Това е чиста психология. Представете си, че системата знае всичко за вас. То и сега го знае, но това знание не е поставено в услуга на обществото. Всеки служител на реда ще познава лично тези 300 души, за които отговаря. Ще знае кой работи и кой не, кой злоупотребява с алкохол, кой се дрогира, кой ходи на училище и кой не, кой не си плаща задълженията към кооперацията или към обществото като цяло. Ще знае кой е склонен към насилие и ще може да наблюдава всеки един гражданин, който може да създаде потенциален проблем.

Представете си един идеален вариант. Ако хората знаят, че ги наблюдават за деянията им, мислите ли, че ще правят толкова много глупости? Не, разбира се. Чисто практически, наблюдаваните зони са най-безопасни. Това показва статистиката. Ако всеки един знае, че ако направи простотия, ще го хванат и накажат, просто няма да правим простотии. Но тук е деликатния момент - ТАЗИ ДЕЙНОСТ ТРЯБВА ДА БЪДЕ НА ОСНОВАТА НА ОБЩЕСТВЕН ДОГОВОР, КОЙТО СЕГА НЯМАМЕ. Сега нямаме сигурност, че дейността на тези органи на реда, ще постъпят правилно и справедливо, защото техните решения както казахме, се определят от политически и всякакви други определения, които могат да деформират, в зависимост от конкретните интереси на отделни личности, управляващи системата, да деформират представите за справедливост. Примерно, някой извършил нещо престъпно, полицаят хванал нарушителя, ама началникът го покрил и всичко отива по дяволите. ПОЗНАТА МИЛА, РОДНА КАРТИНКА.

Това, което предлагам е друго. Този човек, който е избран от тези 300 души, ще се подчинява на правилата на общността. Неговият началник са тези 300 души и той не може да си позволи да проявява небрежност или пристрастия, защото тези 300 души могат да го освободят от длъжност във всеки един момент. Там е разликата. Той няма друг началник над главата си освен тези 300 души и Господ, естествено.

КАКТО НЕВЕДНЪЖ СЪМ КАЗАЛ, МУХА ДА ПРЪДНЕ В КВАРТАЛА, СЛУЖИТЕЛЯТ НА РЕДА ТРЯБВА ДА ЗНАЕ ЗА ТОВА "СЪБИТИЕ" И АКО ПЪРДЕНЕТО Е СТАНАЛО В НАРУШЕНИЕ НА ПРАВИЛАТА, МУХАТА ТРЯБВА ДА БЪДЕ НАКАЗАНА.

Разбира се  примерът е твърде краен, даден в шеговита форма и на някой може да му се струва дори и не на място, но е показателен, колко добре трябва да бъде информиран служителят на реда.
Добре, как процедира този служител, ако задържи лице, което нарушава правилата дотолкова, че забележката не е достатъчна и трябва да получи наказание. Тогава служителят на реда задържа нарушителят и го отвежда при кварталния съдия. Съдията работи на същия принцип на избор и подчинение, както и полицаят. Той също е избран от хората, които са го ОТОРИЗИРАЛИ да раздава правосъдие. Ако започне да прави глупости и започне да не бъде справедлив в оценките си, той е заплашен от смяна от същите тези граждани, които са го ОТОРИЗИРАЛИ да раздава правосъдие. И кръгът се затваря. Съдията преценява сериозността на нарушението и налага съответните нарушения, дадени му от закона - глоба, пробация, предаване на лицето на централизирани органи, когато става дума за федерално престъпление, принудително задържане и т.н.

ПРОСТИЧКО Е.



Гласувай:
1



1. vladtepes - За алкохола
17.01.2018 10:57
За изтъкнатите професионалисти пианисти с отлична алкохолна подготовка трябва да има награди примерно значки "Димитровски пианист". Също е редно да се намали до минимум акцизът върху алкохола или да се премахне напълно за да има повече елитни професионалисти пианисти и повече от тях да достигат делириум.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3195753
Постинги: 6870
Коментари: 4296
Гласове: 2398
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031