Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.09.2013 21:46 - Относно истинската история
Автор: leonleonovpom Категория: История   
Прочетен: 28340 Коментари: 68 Гласове:
22

Последна промяна: 04.10.2013 22:12

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Едва ли бих се нагърбил с подобно писание, ако някои колеги натрапчиво, нарцисоизно не твърдяха , че те именно са автори на тази, истинска история.
За да твърди подобно нещо човек би трябвало да има сериозни аргументи и тези аргументи да гравитират, не както обикновено в зоната на хипотезите, а на теорията, да са доказани!
В тази връзка, за разобличаване на основния враг е въведена и специална мръсна дума. Не, няма нищо общо с циркулиращите общоизвестни, тракедонист е!
Не ме дразни смисълът, който се влага в нея , а неграмотността ,демонстрирана при съставянето й, каквито и оправдания да се прилагат.
След като темата е сериозна, трябва и сериозно да се подходи към термина.
Правилното е тракист, както и русист.
Как ви се вижда последната дума като руседонист, има ли я някъде?!
В тази връзка имам няколко основни въпроса, принципни, изначални/ принцип е начало/

   1/ Не е ли време да се въведе симетрична дума-Кимеродонист?
Българите били кимери, нямали нищо общо с траките.Възможно е да има и кимерийска кръв в нас, не се отрича това ни най-малко
Но кимерите са преди всичко митологичен народ, предшестващ дори гърците и римляните, даже римляните са въвели дума мрак свързана с тяхното име
Не е лошо, това е доказателство за много античния ни произход

    2/ Аналитичният ,безпадежен език на кимерите е доказателство, че българите се различават от траки и славяни. 
Това за езика ни е вярно, но според мен то не е доказателство за нищо друго ,освен за съвършенството му и за това, че е много стар език, върху който много е работено!
Веднага възниква въпросът, ако приемем , че 20% от кимерите са дошли с Аспарух в  днешна България, какво е станало с останалите 80% и най вече къде трябва да се търси езикът им, след като в България ,в условията на тройната "коалиция" - траки , славяни и...кимери той прекрасно се е съхранил?!

    3/ Кимерите са съществували 10, дори 15 века преди идването на Аспарух. За да влязат и в митологията, това говори, че след този период те със сигурност са с ново име. Това е типично за древните племена, не мислите ли, че същите тези кимери, живеещи в зоната на мрака според римляните, не са с ново име, хайде, да не изреждам многобройните племена в руските степи!?
Ами, ако те бяха толкова разнородни, щяха да се хванат гуша за гуша.

    4/ Ами същите хора, кимеродонистите  дават доказателството. Българите са кимери, изведнаж стават хуни. Следователно хуните са кимери. Това е и важно доказателство за лесната и бърза смяна на имената на племената Няма да навпизам в същността на именуващите се хуни- какви са, защо са и т. н.
Следователно траките по същата логика  могат да стават славяни , после или преди това българи, каква е пречката за това?
Защо в единият случай това да е правилно и възможно, в другият - да не е ? Къде са правото и справедливостта, нали основно за тях се борим?!

   5/ И накрая, за десерт, една пикантерия!
Кубрат//Коврат, Ховрат/, за цели 5-6 години си изоставил царството/ според английски и други източници/, за да  бъде в помощ, на Мартина да запази статуквото си- демек положението на императрица  - височайшата вдовица на Хераклий/ Ираклий/.
Тук изгубих много време за да определя точната дума за функциите на славния Кубрат . Е, не можах, лутах се между камериер, гувернатор, дори куратор на Мартина-оставям на хора с повече опит да определят височайшата му длъжност
Да се чуди човек, ами направо да си кажат, че тя е била лудо влюбена в него, а той, използвайки любовта й  хитро е насочил реки от злато в Кимерия, пардон, България.За какво му е императрица втора употреба?!

    6/ И най-накрая приложението на един физически закон в историята, а именно, че подобно се разтваря в подобно
Това, че славяни, траки и българи са създали общ народ е неопровержимо доказателство за тяхната близост и за валидността на физическия закон в случая!
Ако приемем ,че българите са кимери, това ни най-малко не променя нещата, а само показва, че траки, славяни и кимери са ако не еднакви, то безкрайно близки
Иначе , опитвано е, не става - примери- българи- турци, евреи-араби, австрийци-унгарци, несъстоялият се съветски народ и много други

Материалът не е насочен срещу конкретен човек, а най-вече срещу безкритичното ползване на античната  литература и кокетирането с нея































Гласувай:
22



1. leonleonovpom - Предложение
27.09.2013 21:51
Ще ми се, които се включат, да изложат собствени виждания, а не цитати от литературни източници
Защото има всякакви цитати, те са довели гений като Каспаров в състояние да твърди, че античната история е измислица, приказка
Разбира се, в нея има рационално зърно, само трябва да се отсее от плявата, за античната история става дума!
цитирай
2. get - :)) - leonleonovpom - Една ЕРЕТИЧНА МИСЪЛ - Така, като "отскок" начало на темата !! :))
27.09.2013 23:02
- От края на втори - начало на трети век (?) имаме документирана една дума на СъРМЕНИТЕ/Сармати (!), които по нищо не се отличават(за мен !) от по-ранните СКИТИ ?! - та тази дума е регистрирана(документирана) от мъгливият Албион (до Адрианов вал) - изписването и е "cuneus" - На латински нищо "не казва" - при тях думата е "equus" ... на български това е КОН !
- Ако си спомняш, имаше сериозен спор ... относно ПТОЛЕМЕЕВОТО изписване името на хуните, като "куни" ?
ТУК ВЕЧЕ ЗАПОЧВАМ ЕРЕСИТЕ СИ :)) - На езика на хуните(куни) как ли се е наричал КОННИК ?!

- Според учените, които ни обясняват (!) - Кой първи е опитомил КОНЯ ? - същите казват, че най-ранното Опитомяване на КОНЯ е станалО от хората създали, т.нар. Майкопска култура (около 2 000 год. пр.Хр.) - В руската историография е наложено не само "табу"(относно нея !) но и много скъпернически ни дават описание((сведения) на находките намерени при нея !
- Само се казва, че при тези хора се извършва погребения в МОГИЛИ(наричани с подвеждащото тЮркско "курган" !)
- Също така за тях, бил присъщ така нареченият ЗВЕРИНЕН СТИЛ при приложно занаятчийското изкуство(което ни убеждават ... вече в 6-то столетие пр.н.е., че било гръцка изработка-иновация ?)
- Освен това, за тези "майкопци" специфично е употребата на коня за ездитно животно, откриване(първа употреба) на колелото, могилните погребения (вероятно изтървам нещо) но освен при тези хора живеещи на ТЕРИТОРИЯ ЗА КОЯТО КАЗВАТ, че са живели Също и ... КИМЕРИЙЦИ(!) ... Но още и при едни други хора се забелязват същите признаци на бит, погребални традиции и стилове в изобразителното изкуство ?
- Учените са приели(според гръцки източници) да ги наичат тракийци ?!
- Лошото(объркващото е) ЧЕ, ако кимерийците започват да строят погребални могили от близо 2-ро хил. пр.н.е. То за траките се казва, че почват да ги строят не по-рано от VI-ти век, под влияние на "елинизма" - дори гръцки майстори са идвали да им ги зидат и изографисват ?!

- На това имаш ли нещо да кажеш ?! :))
цитирай
3. andorey - Абе и аз чакам К. Милчев да спре да ...
28.09.2013 06:35
Абе и аз чакам К. Милчев да спре да бълва кимерийски бълвочи, ама той не спира...
Направо му се чудя на вдъхновението и как може да избълва толкова кимерийски ... спам.
цитирай
4. germantiger - ...
28.09.2013 13:53
Шестия "закон" предложен от теб търпи сриваща критика и аз неведнъж съм я предлагал под твои постинги. В пункт/точка 6 за мен си абсолютно в грешка. Има примери както за единия "вариант", така и за другия, коетоще рече, че "закон", правило и сие отпадат и не са такова.

Za "пролога" в постинга ти, изглежда си прав, но забравяш гредата в "своето" око, нежели гледаш сламката в "съседското". Безкритично "ползване" на антична, изворова литература и паметници има абсолютно повече сред автохтонистите и това е нормално предвид, че не сте историци и не сте научени, нито имате опит как се работи с извори, както и нямате подготовка в (да ги наречем) класическите езици. Това не пречи да пишете за история и нещо повече - трябва да пишете/пишем щом се вълнуваме, интересуваме и увеличаваме познанията си всички.

Писането и популяризирането също е част от познавателния процес и също дава на другите повече и полезно отколкото мълчанието. Иначе казано - това, че не сте историци за мен не е проблем въобще. Става проблем, когато явно има дефицит на знание и се допускат фактологически (да ги нарека) грешки.

Полета на фантазията и идиотизма в други от великобългарите признавам ме дразни, защото той посяга постоянно на чуждо (конкретно на германско, когато аз реагирам) или "посяга" дори на божественото дори присвоявайки си Бог, богове, мит и Вселена.

...

За другите точки СЪМ СЪГЛАСЕН С ТЕБ, затова и не те апострофирам!

P.S.
Езика действително като аналитичен сочи, че е стар (макар падежи да се ползвали вкл. в българския преди повече от век, иначе казано доскоро от исторична гледна точка). Действително българския вероятно е античен език, но ЛИЧНО на мен ми допадат повече синтетичните езици (примерно германски микс с аналитичен и руски). В тях има повече сетивност и близост до изначалното, народното звучене, има повече "мелодика". При аналитичните еизици има повече тромавост, но пък и много разумно УДОБСТВО. Разлика прави английския, който (пак за мен) като звучене и удобство е почти съвършен.
цитирай
5. leonleonovpom - Не, Германтигър, този закон е вс...
28.09.2013 14:46
Не , Германтигър, този закон е вселенски, може да има изключения ,но са само частични.
Ти как мислиш, без да се обиждаш, може ли да се създаде общ народ от германци, турци и цигани?! И ако може, какви ще са параметрите му- език култура, граници и най-важното, за колко години може да се създаде?!
Ти сам виждаш, че подобна фикс идея е неосъществима при нас.Въпреки, че някои приятели и доброжелагели говорят, че сме тюрки, общ народ за 700 години не е създаден Дари и помаците, въпреки общата религия стоят отделно, не се смесват с турците
Смесваш две неща-познания по древни езици и способност да извличаш зърното от сламата от античната литература
Първото не дава автоматически способности за второто.
Смятам, че ме разбираш, за да не давам елементарни примери за яснота.
За съжаление се сблъсквам точно с това тук.Все пак не подценявай моите знания в областта на романските езици, а латинският е ключ към всичко
Благодаря ти за изказаното мнение, не ме притеснява, че има различия с моето!
Да ти кажа, не знам какви са историците, кабинетни учени ли,или нещо друго, но мен силно би ме развълнувало едно обстоятелство ,описано в античната литература, ако наистина се е състояло:
Кубрат 5-6 години е гувернант на Мартина
-Защо?
-Кой го замества и има ли изобщо заместник?
- Изобщо , възможно ли е такова нещо?
Четейки античната литература, веднага бих си задал тези въпроси и бих се заел с тях
Тази постановка е горе- долу близка до изгряването на Слънцето-Изгрява от изток, но пет поредни дни сменило посоката-изгрявало от запад
цитирай
6. get - - Размисли на глас без с това да визирам ... никой :) !
28.09.2013 14:53
- Ето какво чета(?) и е пример за трактовка на етносна РАЗЛИЧНОСТ(!) наложена от германска историография относно енети-венеТи-венеДи ? - относно този АБЗАЦ от Тацит в неговата Германия: "The Veneti have borrowed largely from Sarmatian ways ..."
- Какво ни обясняват (на)учЕните относно горното ? - During the Middle Ages the region was inhabited by people speaking Old Prussian, a now-extinct Baltic language.
- Но ? - тук се намесва германската наука и произнася ВЕРДИКТА си ! "However, according to Steinacher, the Adriatic Veneti, the Veneti of Gaul and the North Balkan/Paphlagonian Enetoi mentioned by Herodotus and Appian were not related to each other, nor to the Veneti/Venedi mentioned by Tacitus, Pliny and Ptolemy." ! - тоест адриатически и атлантически венети - нямат общо с венети от Германия ?!
- Защо нямат общо, защото те са пряко свързани(етносно) с гОти и прусите !
- Но на КОЙ ДА ВЯРВАМ - на Т. Момзен и продължители (в лицето на Steinacher !) ? ... Или примерно та това твърдение съдържащо се в "Дукленска хроника" - “Докато заемал престола императорът на Константинопол дълго време воювал с тези народи, но не успял да ги надвие по никакъв начин (...)
Така тези народи, сиреч готи, славяни и българи, много се сближили едни с други, най-вече за това, че те всички били езичници и че ЕЗИКЪТ им бил ОБЩ.” !

- Говори се, че готи исторически се появяват на територия на придунавски лимес след 230-та година ! - Но ? ... Йорданес пише в "Гетика", че "готи" през 90-те години се бият с император Домициан (81—96 год.) ... Но-о-о ? - Нали по това време, готите са били ... на половината път м/у Скандза и Данубия ?!(това според утвърдените исторически теории за миграционният им ход през земите от Скандза към Балкани ?) !

- На какво да вярвам ? ... и как да се отнасям към "авторитети"(чужди), които много по-рано от нашите "авторитети", утвърждават неверни(националистични !) тези в историята ?!
цитирай
7. letopisec - Не аз, раковски твърди, че българите са старите кимерийци. Дълго време славянски предатели като Иречек наричаха думите на Раковски "бълвоч"...
28.09.2013 15:36
andorey написа:
Абе и аз чакам К. Милчев да спре да бълва кимерийски бълвочи, ама той не спира...
Направо му се чудя на вдъхновението и как може да избълва толкова кимерийски ... спам.

цитирай
8. letopisec - Тракедонистът, инж. Симеонов, е ...
28.09.2013 15:40
Тракедонистът, инж. Симеонов, е човек, който отрича българската късно-антична история и твърди, че българите са автохтонни траки...забележете, тракедониста е същият като македониста...Той, тракедониста не твърди, че е възможно кимерийците да са били в древността преди 8 в. пр.н.е. траки, тъй като траки е общо понятие...Той твърди, че те са автохтонните траки, за да обслужи македонизма: не се тревожете: вие автохтонни македонци, ние автохтонни траки...Има десетки късно-антични извори, които сочат, че славяни и българи, са две различни неща, но инж. Симеонов е русоид, той ще да докаже, че траки, българи и славяни е едно и също...Бравос...Калимера...
цитирай
9. leonleonovpom - Милчев, ние сме еднакви, хора сме и ...
28.09.2013 16:11
Милчев, ние сме еднакви, хора сме и зсе пак имаме и разлика.
Аз казвам, че са близки, не са едните тюрки, другите монголи.
Не са и от различни раси.Близостта е най-вече езикова
Ще използвам примера по-горе-не са от типа-германци, турци и цигани
Дошлите българи не са чужди на заварените тук племена .Иначе веднага ще се прояви несъвместимостта Те не са местни, но с местните правят общ народ.
Вие, като изключвате автохтонността, как да се разбира, че местните не участват ли?
Освен на абсолютната нула, на нищо друго абсолютно не вярвам, даже и абсолютният алкохол не е 100 градуса.
Относно русизма ми, на нищо сляпо не служа, не знам точно колко войни са водили все заради нас и считам, че трябва да сме благодарни !
Не сме били колония, като африканските, докато обичащите ни и мислещи за нашето добро западняци са осакатявали държавата ни, товарели са я с тежки репарации и и......
Така, че в резултат на тази обич, вместо да сме в десятката на икономиките в Европа, където сме били преди войните, сме на самото дъно
Какво ще кажат историците, какво пише в историческите източници, греша ли!?
Биели са ни, защото много ни обичат, ама ние сме тъпи и не сме разбрали
цитирай
10. germantiger - ...
28.09.2013 16:15
leonleonovpom, надявам се, разбираш вселенската разлика между Античност, Средновековие, Ново време, Нова обща история (на изток) и модерна на запад. РАЗЛИКАТА В УСЛОВИЯТА, ПРОЦЕСИТЕ И САМИТЕ НАРОДИ извървяли пътя от племена през народности, до нации е МНОГОВЕКОВЕН И ПОТРЕСАВАЩ като промени.

В древността спойката между различно е била възможна, наложена и принудителна, както и в пъти по-лесна от тази, която днес трудно би се реализирала поради съзнание, възпитание, векове история, култура, религия и прочие.

НЕ БЪРКАЙ ФИЗИКАТА И ИСТОРИЯТА, ти не ги и бъркаш, просто заблуждавайки се правиш дървено желязо.

...

За романските езици и познанията ти не съм писал лошо, нито имам представа за познанията ти и не се съмнявам, че имаш такива. Аз съм изучавал старогръцки, латински и страобългарски, макар да помня мялако от ученото, но пък съм запазил учебниците си и по трите тогава за мен предмети - поглеждам в тях понякога.

...

По-полека с намека за кабинетните учени - има такива, но има и "онакива" - съвестни, титани в науката преди, а може би и сега. Един такъв некабинетен за теб (но явно сгрешил в много) е Ганчо Ценов, но ти него не определяш като "менте"учен. Иначе казано - знанието, подготовката и професионализма трябва да се уважават, както убеден съм ти желаеш да уважават твоите знания като инженер в областта в която работиш или си работил и това, което си учил. Съмнението и критиката към учените е необходима и съм далеч от мисълта, че са безгрешни - напротив, най-фундаменталните грешки в науката отново са на такива учени и това е също нормално.

Ако твоето беше закон в историята, то чудесно - аз с лекота основавайки се на него мога да твърдя, че келтите (защото в Британия се сливат с германо-скад племена) и галите (защото в Галия се сливат с германски племена) са подобни с германо-скадите и впрочем това е заявено и изворово за подобието келти и германи. На базата на твоя "закон" келтите, галите и германците са подобно - чудесно! Но не е толкова просто
цитирай
11. germantiger - ...
28.09.2013 16:24
leonleonovpom написа:
Милчев, ние сме еднакви, хора сме и зсе пак имаме и разлика.
Аз казвам, че са близки, не са едните тюрки, другите монголи.
Не са и от различни раси.Близостта е най-вече езикова
Ще използвам примера по-горе-не са от типа-германци, турци и цигани
Дошлите българи не са чужди на заварените тук племена .Иначе веднага ще се прояви несъвместимостта Те не са местни, но с местните правят общ народ.
Вие, като изключвате автохтонността, как да се разбира, че местните не участват ли?
Освен на абсолютната нула, на нищо друго абсолютно не вярвам, даже и абсолютният алкохол не е 100 градуса.
Относно русизма ми, на нищо сляпо не служа, не знам точно колко войни са водили все заради нас и считам, че трябва да сме благодарни !
Не сме били колония, като африканските, докато обичащите ни и мислещи за нашето добро западняци са осакатявали държавата ни, товарели са я с тежки репарации и и......
Така, че в резултат на тази обич, вместо да сме в десятката на икономиките в Европа, където сме били преди войните, сме на самото дъно
Какво ще кажат историците, какво пише в историческите източници, греша ли!?
Биели са ни, защото много ни обичат, ама ние сме тъпи и не сме разбрали


И тук немалко грешиш, позволявам си да те репликирам независимо, че пишеш към летописеца.

1. В ПСВ България е с Германския райх, Австро-Унгарската хабсбург империя, с Турция дори

2. Във ВСВ България е с Германия, Италия, Унгария, Румъния, дори с Хърватска, Словакия, Финландия, едва в края на войната преминава в другия "лагер".

Извода - две световни войни ти си със запада (или центъра на Европа) освен ако не мислиш, че Германия и австро-унгария са изток?! Нещо повече - през ПСВ се биеш с руснаци и не само в Добруджа, правиш го и с един корпус техен в Македония! И в двете войни руснаците ти обстрелват крайбрежието и дори ти бомбардират Русе/ВСВ. Във втората веойна вкл. руснаците (не само западняците) решават да си в "лагера" на победените. На едро я виждаш историята!

...

За Средновековието - след като според теб славяни и българи правят един народ, то един е и този в империята - славяни има в нейните граници, а от българите те са разселени по "края на землището". В началото славянска върхушка НЕ управлява България и то дълго време въобще не участва в управлението. Каква спойка и какъв един народ след като и армията е българска в поредица войни срещу Византия?! Какъв един народ след управление, армия и столица са чисто български?! В същото време тракийско в империята има повече отколкото в България - вярно много преди Аспарух в империята лидира в няколко войни Белизариус/Велизарий - трак. За тази "спойка" (?!) или това не е спойка, а българското идване е "освобождение" - сериозно ли?
цитирай
12. leonleonovpom - Безспорно Германтигър, но аз не ...
28.09.2013 16:29
Безспорно Германтигър, но аз не приемам за нормално един историк да приема безкритично сведение от рода на това, че Кубрат служил на Мартина с години и изоставил царството си.
Все едно, сега, Путин като се разведе, Обама да отиде да утешава бившата му с години
Да, има античност, средновековие и съвремие, но всяко ново е добре забравено старо
Ние не сме с два пъти повече мозък от древните, имало е такива умове, каквито и сега няма
Процесите сега, не са по различни от тогава, след като основите на съвременната цивилизация е поставил Рим, аз твърдо считам, че всичко лежи на тях-сега.
Кое не е -правото ли ,медицината ли, политиката ли, кое, което е съществувало тогава ,го няма днес.
Дори и за химията не смея даго твърдя....
цитирай
13. leonleonovpom - Да твърдя, че Ганчо Ценов е менте, за ...
28.09.2013 16:33
Да твърдя, че Ганчо Ценов е менте, за мен е равносилно да плюя на немската школа в науката, а тя е най-добрата.
Спокойно, проверил съм внимателно стилът му, без да се интересувам от друго, учен е, не е менте.
Това ,че има известни отклонения или не се харесва, не е основание да бъде оплют.
цитирай
14. germantiger - ...
28.09.2013 16:54
leonleonovpom написа:

Да, има античност, средновековие и съвремие, но всяко ново е добре забравено старо
Процесите сега, не са по различни от тогава, след като основите на съвременната цивилизация е поставил Рим, аз твърдо считам, че всичко лежи на тях-сега.
Кое не е -правото ли ,медицината ли, политиката ли, кое, което е съществувало тогава ,го няма днес.
Дори и за химията не смея даго твърдя....


Фалангата 3 000 гпрне (зебележи в Египет) не е тази на Елада, още по-малко тази на Филип и Александър, а сега фалангата не е танк или бойна глава примерно на ракета-носител.

Има армия, има политика, има медицина, но хоплита не е танк, свеща не е електричество, мита за Дедал и Икар не е орбитална станция и най-важното днешния човек като начин на живот, светоглед не е този от времето на елините и римляните, още по-малко на египетските царства.

Ти си прав, но и аз съм прав. Не сме същите, но и сме подобни на древните - борбата, силното и слабото, глада, духа, великите живота и смъртта остават, средствата обаче се променят дотолкова, че днес ние германци, българи или други сме бледа сянка на народите си от преди, в друго пък ги превъзхождаме - панта рей - всичко тече и всичко се променя.

Знаеш единствения "закон" във Вселената - всичко се променя, нищо не е вечно.

...

Би могъл да си прав за българи, славяни и траки, но би могъл и да НЕ си.
Не отричам, че може в този случай подобно в подобно да е факт!
ИДЕЯТА МИ Е НЕ ДА УТВЪРЖДАВАШ ТВОЯТА ИСТИНА С ЛЕКОТА ПОЗОВАВАЙКИ СЕ НА НЕИСТОРИЧЕН ЗАКОН, А ДА ТЪРСИШ АРГУМЕНТИ И ДОКАЗАТЕЛСТВА ИМЕННО ЗА ВЪЗМОЖНАТА ПРАВОТА НА ТВОЯТА ПОЗИЦИЯ.

Да имаш автомобил не значи, че вече си отишъл от София до Варна - значи, че ти трябва книжка и умения, гориво и документи и ДА ИЗМИНЕШ ПЪТЯ.

Закона (твоя в точка 6) казва, че имаш автомобил, нищо повече и не че си пристигнал във Варна (потенцията от лат. я има - да).
цитирай
15. germantiger - ...
28.09.2013 17:02
Към leonleonovpom
Аз намирам този твой (и не само твой) опорен пункт за възможното подобие между бългатри, славяни и траки за силен и възможен или ПОНЕ ЗА ДВЕ от споменатите народности. Абсолютно го допускам.

...

Към Get
Не можеш да допуснеш това, което твърди науката не от днес?!?!?!

Твърди че, Йорданес стремейки се да придаде славно минало на германските готи си присвоява славното минало на гетите и се получава "смесване".

Не можеш да допуснеш нормалното, че германски готи се миксират с автентични тракийски гети или останалото от тях в онези времена?!

Това по-горе не можеш да допуснеш, но с лекота допускаш, че траки, славяни, българи са една и съща група народи, нещо повече - тази група е в мала Азия, Индия, ходи до Китай, несъмнено е в Египет като носител на култура,м при всички положения митарства из Евроап, стига Пиренеите без особена трудност, живее си на британския остров... - това всичко за теб е напълно възможно векове през векове, а другото за готите и гетите "йок'?! Сериозно ли?
цитирай
16. get - - Това което е ТВЪРДЯЛА и продължава ВСЕ ОЩЕ ДА ТВЪРДИ НАУКАТА - относно ЗЛОБОДНЕВНИЯТ ВЪПРОС ... ?
28.09.2013 20:20
... Гетите - Готи ли са ? - Ерго от там венето-енетите(адриатическо-алпо-апенински КЕЛТОИ) създатели на арх. култури: Халщадт и Ла Тене - СА, ЛИ ? - Родствени ЛИ СА ? - на венеДИте от Поморяния ?!
- Das ist die Frage !!
- Тhat is the Question !
- Това е Въпроса !
germantiger написа:


Към Get
Не можеш да допуснеш това, което твърди науката не от днес?!?!?!

Твърди че, Йорданес стремейки се да придаде славно минало на германските готи си присвоява славното минало на гетите и се получава "смесване".

Не можеш да допуснеш нормалното, че германски готи се миксират с автентични тракийски гети или останалото от тях в онези времена?!

Това по-горе не можеш да допуснеш, но с лекота допускаш, че траки, славяни, българи са една и съща група народи, нещо повече - тази група е в мала Азия, Индия, ходи до Китай, несъмнено е в Египет като носител на култура,м при всички положения митарства из Евроап, стига Пиренеите без особена трудност, живее си на британския остров... - това всичко за теб е напълно възможно векове през векове, а другото за готите и гетите "йок'?! Сериозно ли?


- За мен ТЕ СА РОДСТВЕНИ !
- За германската наука - Не са РОДСТВЕНИ ! ... Като почнем още от времето на Хердер и Момзен, минем през ... доста и стигнем до "Нордическият" подход при осветляване на Европейската история ?
- Та не бяха ли теориите на Gustaf Kossinna ( известен с "Закона на Коссина", който обясняваше ... че културният център и от там преноса ВЪРВИ ОТ СЕВЕР НА ЮГ ?
- Не беше ли и и Освалд Шпренглер с книгата си "Залеза на Европа" - с мистичният му подход при осветляване на културните епохи, което пък стъпва на типичното на библейско-старозаветното отношение към проблемитаката, под вида:Blut und Boden (за неговорещите - Земя и кръв !) ?
- Ако не вярваш ето и Карта ПОТВЪРЖДЕНИЕ - за това, което обяснявам ? - http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/a0/Goths%28Madison_Grant%29.jpg
- Та не бе ли това бих казал ... едно изстъпление в лецито на "научните" РАСОВИ исторически теории, които доведоха до ЗАГЪРБВАНЕ НА ОБЕКТИВНОСТА(едно от основните неща за всяка наука !) идваща от резултати получени от изследвания на източници и на терен(археология) ?!
- Всичко това доведе до едно грозно явление в науката "научен расизъм"... в интерес на истината, важащо и за британците !

- Какво обяснявам ? - най-добре, ще разберете ! - като разгледате разработването на ппроблематиката в ТЕЗИ КАРТИ (на Madison Grant в книгата му:"The Passing of the Great Race" ВИЖ НА АДРЕС: http://en.wikipedia.org/wiki/The_Passing_of_the_Great_Race
- От това "расово превъзходтво" пък се пръкнаха други едни наукообразни теории за расата, като предопределяща "културното превъзходство" ... Знам ли ... с това "превъзходство" проповядвано ... Още от човекоомразеца Аристотел ... Какво още ще сте "роди" ?!

П.П.
- Специално, към "germantiger" ? - приятелю, добре ме разбери и не приемай лично (към теб, тоест НЕ ВИЗИРАМ ТЕБ !) - Тук - Визирам "научни" теории, неприсъщи за нашата менталност (!), които доведоха до ОБЕЗЛИЧАВАНЕТО на ЕВРОПА, като култура и морал - Обезличиха това, което исторически и бе предопределено(!)и бе ОПРЕДЕЛЯЩО при нея ?!
- Това е култура, от ПЕТ ХИЛЯДИ ГОДИНИ ... която ако европейците - Не станат ли отново ЕВРОПА и ЕВРОПЕЙЦИ ... тоест отново носители, на всичко що е светло, като добро"деЯтелност(!) и носители на научен, културен и морален прогрес ... на Човечеството му е съдено да се самоунищожи !!
цитирай
17. kasnaprolet9999 - Физически закон не само в истори...
28.09.2013 21:07
Физически закон не само в историята, но изобщо е, че подобно привлича в подобно и всичко, което си написал се основава на него. Поздрави за стойностния постинг.
цитирай
18. leonleonovpom - Допълнение към № 6 - Милчев
28.09.2013 21:54
Много автори твърдяли, че българи и славяни са различни/ неща/
Това е много интересно! Кои са те и на каква база го твърдят?
Паисий твърди, че някои славяни се нарекли българи. Той явно не е ползвал тези автори, сигурно защото не са били родени!
После, от хълмовете на времето, истината се вижда по-добре и те новите автори добре виждат това, което светият отец е нямало как да види!
Аз пак повтарям, от военна гледна точка, при вида на целият елит на византийската армия, Аспарух е нормално да не търси сблъсък, а да се отклони другаде,без значение къде ако не е тръгнал с цел разбира се, а просто търси някакъв подслон.
Но той явно има цел и я преследва. И тя е сегашните ни земи!
Защо? Нима на запад няма и по-добри места.В това безвремие там, няма и такава мощна армия като византийската. Карл Велики не е роден още, а от няколкото сблъсъка с българите по-късно, нямам впечатлението франките да са победители
Е, при сегашните историци ,с новия им прочит, всичко е възможно.
Както един наскоро ме потресе, наричайки Скобелев кръволок и некадърник, който според съвременниците си е героят на войната!
Без коментар!
цитирай
19. leonleonovpom - Благодаря Андрей за отзива! К...
28.09.2013 21:59
Благодаря Андрей за отзива!
Кимерите приемам сериозно, но ги свързвам повече с латинската дума за мрак.Живеели там, където слънцето потъва в мрака-циммериум, от циммери-кимери
Отначало се зачудих, те са на изток от Рим, но Слънцето изгрява от изток, изкача от мрака, така, че нещата си идват по местата!
цитирай
20. leonleonovpom - Благодаря Невена!
28.09.2013 22:09
Сещам се за разговор между двама историци- Работата опря до не толкова сложни изчисления. Но те категорично заключиха, че от математика нищо не разбират и няма да обсъждат
Докато един литератор може да има оправдание за незнание в областта на математиката, един химик-в областта на историята например, при историка нещата не стоят така. Той трябва по малко да разбира от всички основни науки
Иначе важни неща ще му се изплъзнат и папагалски ще повтаря чужди грешки или измислици!
Да отворят античните истории.
Ератостен , ако се не лъжа, директорът на Александрийската библиотека/ С 600 000 тома на гръцки според Аристотелис/, бил втора сила по всички основни науки тогава!
цитирай
21. leonleonovpom - Гет, относно античните автори и ...
28.09.2013 22:28
Гет, относно античните автори и манипулациите с тях, много се впечатлих от книгата на Тацит за Германия.
През войната институтът на Химлер търси препис от 16-ти век, правен в Германски манастир, защото за него е използван самият оригинал.Него вече го няма, защото книжен носител не може да оцелее 2000 години, ако не се съхранява в специални условия.
След войната - 1965 г , ако не се лъжа, този препис се съхранява във Флоренция, в банка близо до Арно. Става голямо наводнение, книгата е под вода.Считат я зя загубена, мастилото й е размито
Прилагат съвременни методи за реставрация и след години е възстановен текстът и направен дословен превод
Оказа се, че има три варианта на книгата:
1/Този на последния превод
2/ Този , направен от екипа на Химлер
3/ Този ,който Германтигър е чел, защото изказа несъгласие с цитираното от книгата-доколкото си спомням в далечните окрайнини на Германия имало хора с торсове на животни и с човешки глави, което е смешно разбира се
Та така се процедира с античните автори!
цитирай
22. germantiger - ...
29.09.2013 14:43
Леон, предполагам знаеш, че Паисий е допуснал грешки в своята история?! Един друг български КАТОЛИЧЕСКИ монах писал подобна за българите не ги е допуснал в такъв обем въобще (прощавай без проверка не си спомням името му в момента).

Бих могъл да бъда несериозен и сериозно (като вас) да си позволя предположение - Аспарух се насочва към Византия (и не само той) за да търсимясто за заселване, усядане, да бъде под защитата на империята и също той защита на империята, аналогия с конфедератите няма да правя. Отделно опита на българите от набезите им по тези земи и познатата им малко или много територия.

ЯВНО ПРОПУСКАШ НЕЩО ФУНДАМЕНТАЛНО ИЛИ ПОНЕ СЪЩЕСТВЕНО - КЪДЕ СЕ НАСОЧВАТ БРАТЯТА МУ и другите български лидери - 2 в Италия, 1 в Панония, 1 в Македония (той е към твойта теза), 1 към горното течение на Волга, 1 дори в мала Азия.

Иначе казано ако всички бяха се насочили към земите на дн. България - ок, явно освобождават някой подобен (според теб), но те "хукват" къде ли не и не за да освобождават, а за да оцеляват и живеят в крайна сметка с народа си.

Тезата ти за Аспарух и идването му ТОЧНО ТУК се дискредитира от останалите поне 5 примера (ако не и повече, на прима виста тези).

...

Гет, расовите теории като намесени в историята (често споменаваш това) аз не знам, явно не съм чел тези примери. Познавам расология и антропология като науки и смея да заявя, че са сериозни, впечатляващи и истинни (разбира се, имат грешки, несъгласие в мен с днешния дне и прочие пропуски - всяка наука ги има).

Ако намекваш или буквално твърдиш, че част от северните западняци утвърждават северното като цивилизационно и превъзхождащо юга и изтока, то те за мен СА ПРАВИ. Новото време и модерната история (разбирай тази от преди двете световни войни), че и до днес сочи англо-саксонките или германските народи като основен двигател на науката, изкуствата и войната. Ако тези хора (в това, което си чел, твърдят, че същата истина е била в предисторични или антични времена, то аз мисля, че абсолютно грешат) В това критиката ти към тях - споделям. Расовите теории почиват на здрава база и не са фразьорство и фантазьорство - векове наред западна Европа (вкл. централна) и в частност Севера (особено в лицето на Англия) лидират и водят света - просто факт.

По никой начин не възприемам коментарите ти Гет, като насочени лично към мен, защото не са такива. Същото се надявам да мислиш и ти за моите - не са персонално теб. Когато съм си позволявал такива към личността ти (съм го подчертавал) и може би, не съм бил коректен.

Аз също се надявам (както ти и автохтонистите) се гордеете с такийското, да разбереш/разберете правотата на севера да се гордее с векове сила и превъзходство над света (за добро или лошо и повече или по-малко според областта и критерия на сравнение).
цитирай
23. leonleonovpom - Германтигър, така е с останалите ...
29.09.2013 16:24
Германтигър, така е с останалите братя, вече не съм и сигурен, доколко са братя, но много самопожертвувателно е неговото оцеляване, там е загадката!
Знам, че винаги може да се намери правдоподобно обяснение, което да възвеличае едни и да направи смешни други.
Смешни де факто са станали най-силните тогава-Давид е преборил Голиат. Та въпросът е кой и какъв е Давид?!
Бил недоволен федерат, направил държава, която се издържа от данъци и която воюва с метрополията, когато" забрави" или забави плащането.И обикновено я ступва, метрополията!
С изключение на Василий.
Но и той не ликвидира съвсем българската държавност, не сме колония в познатия смисъл, има самоуправление
Асеневците не са ратаи, а феодали и веднага вадят документи за принадлежност към царския род!
Отклоних се много
Ами и ние с италианците не сме антиподи.Хиляди общи думи, много от тях основни, ключови И там отиването не е случайно.5 000 000 милиона италианци днес са с доказано български фамилии, по - точно посочващи принадлежност - Като Булгарелли например, а има и много други.
В Италия приятелю, особено Южна съм се чувствал като в България-хора , манталитет, атмосфера, няма разлика
Затова пращах Аспарух чак в Луизитания, считах, че няма кръвно родство
Благодаря ти за критичните и насочващи забелжки. Такава критика приемам!
цитирай
24. get - @22. germantiger - Добре ... приеми моите писания, като неоправдани с нищо "страдания на глас" !?
29.09.2013 17:20
- Но според мен германската не само историческа а и културна ... общност с присъщият и филелинизъм, са създали благодната почва ... за последващи събития както исторически а също, културни и от там научни ... та и политически ?!
- Давам ти конкретен пример с обобщението, което се прави от Friedrich Schiller (а това се налага по такъв един начин, не само от него !) ?
"Damned Greek ...
Every where I turn my thought, every where I turn my soul, I
find you in front of me.
Should I long for art, poetry, theater, architecture, you
are in front of me, first and unsurpassable.
Should I long for science, mathematics, philosophy, [you
are] top and unbeatable.
...
Damned Greek, damned knowledge.
Why should I touch you?
Why should I feel how small I am, unimportant
...
Damned Greek, you found everything; philosophy, geometry,
physics, astronomy… you left nothing for us. "

- Това е ПРИСЪЩОТО определящото, относно "класицизма" и филеленизма ?!
- На базата на това, самодръжката Екатерина(не без интелектуалното съучастничество на приятеля й Волтер) - подготвят бъдещата съдба на нас БЪЛГАРИТЕ в исторически план !

- "Родните" ни историци в лицето на В. Златарски & Ко - с присъщата им сервилност, обслужват наложените от преди тях не само естетически пристрастия относно "гръцката" културна и духовна възвишеност(свързвайки го с античноста) - но в същото време пишат теории с които ОТРИЧАТ европейската принадлежност на нас българите, като етнос !
- Отричат "естественото ни право" (по смисъла на международно !) исторически че се явяваме собственици на земите си - изкарват ни натрапници !!! :(((
- Най-грозният пример-илюстрация е случаят с картите(изготвени на база "теориите" на Златарски), които вади ВЕНЕЗЕЛОС, мегало-шовиниста с които обосновава, че териториалните претенции на нас българите - не могат да почиват на историческата обективност !(това по време след ПСВ - версайлските мирни преговори) !
- Рязана е плът(!), за още един път ... и дали за последен ?! - Не знам !!?

П.П.
За да не остане ., някакси голословно това, което обяснявам ? - ще си позволя да препостна един мой пост-отговор до Милчева, за да разберете моите позиции по въпроса ?

Автоцитат:
15:32 - - Милчев, уплел си се като ПАТЕ У КЪЛЧИЩА в пресилените си обосновки на рОСските кимеролози и ...


letopisec написа:
Гет, няма как да ме шашнеш с псевдо-исторически умотворения. Впечатли ме с нещо, свързано с научо-историческото познание? Айде, опитай пак...

... урарту-хуриският "НИ" език на нас българите и измъкване от цялата ситуация НЕ ОЧАКВАМ :)) !

- Приятел, с твоте частни и от там мисловно ограничителни мисловно-исторически концепции и подход - Ще си тъпчеш на едно място ... и ще има докато си жив, да ми предъвкавш в разни варианти-ентипретации КАКВО ИСКАЛ(и) ДА КАЖЕ ТОЗИ ИЛИ ОНЗИ ЛЕТОПИСЕЦ :)) от шести и след този векове ... по отношение хуните, бундур ли са ... и тям подобни глупости ?!:((

- Милчев, цитирах още преди нова година ИЗКАЗВАНИЯ от ирански и индийски учени ОТНОСНО(!): Че това, което знаем от средновековни източници на (ирански и индийски) НАРОДИТЕ НАСЕЛЯВАЩИ "Средна Азия"(известна и като ТУРАН !) са европейски по език и етносно признак !
- Същите в историко-миграционното си разселение СА СТИГНАЛИ ДО Сев.Индия, където още през ШЕСТИ ВЕК пр.ХРИСТА - Правят Империя, тази на Ашока !
- Тоест от твоите КИМЕРИЙЦИ на изток е ОКЕАН ОТ РОДСТВЕНО ЕВРОПЕЙСКО ЕЗИЧНО НАСЕЛЕНИЕ НА СКОТОВЪДЦИ !! - от тях е излязъл религиозният реформатор отново от 6-ти пр.н.е ГАУТама(това е СИНОНИМНО НА (!) гета, гота, гаута, гата ОТГОВАРЯ НА ! -гоУведар-въдец-водещи-пасящ) ... дОРИ НА ТОЗИ С (?) лично има Сидхарта прозван ГАУТ(ама)Будха(синонимна на БУДЯ-проБуда, съвременен български) !?

- Явно това не ти стига, та ме обвиняваш в наукообразност и псевдоисторичност(?) ТА ? - Ще ти цитирам още факти(за етносно-миграционното разпространение на тези представители на ЕВРОПЕЙСКИ НАРОДИ в Синцзян(съвременен Китай !) ? - изследването е публикувано от Китайската академия: “The Earliest Tocharians in China”, автор:YU Taishan - в което четем ЗА ПИСМЕНИ ДОКУМЕНТИ ОТКРИТИ В КИТАЙ ??! - " ... бяха открити много древни документи в северозападната област на Китай (Синцзян), написани на езици, непознати дотогава.(...) названието на народа който ги е писал е (!) "Toghry" (...) И е клон на индоевропейската езикова група, имаща два диалекта “А” и “Б”.(...) Диалектът “Б” се предава в уйгурски като ““KUs(H)An” явява се
транскрипция на изходното Гуйци в китайски (Qiuci)или Куча (KuCHa, KuCHi)." - спирам тук с цитатите и се питам ?
- Това:KuCHa, KuCHi, Qiuci, KUs(H)An ... Както е ФОНОЛОГИЧНО БЛИЗКО ... Можем ли да го свържем с другото ни известно ?! - "Кучи-булгар" упоменато в арменската география "Ашхарацуйц"(!) с държавата Куча ? ... КУШан ?

- Знам че, си саркастичен ... Поради това правя забележката ! - Когато споменавам КУЧИ-КУЧА-КУШАН ... съответно Гуйци-Гути - ДАВАМ ГО КАТО ПРИМЕР за множественост, географски ареал разпространение на тези ЕВРОПЕЙСКИ НАРОДИ ... Не ти правя тъпи и присъщи(за теб !) релации за право-произход на едни от други !!

- Стига си ми чел от едни и същи източници ... поразшири си малко кръгозора ?!! :(((
цитирай
25. germantiger - ...
29.09.2013 19:05
23. leonleonovpom - Германтигър, така е с останалите ...
16:24
Германтигър, така е с останалите братя, вече не съм и сигурен, доколко са братя, но много самопожертвувателно е неговото оцеляване, там е загадката!
Знам, че винаги може да се намери правдоподобно обяснение, което да възвеличае едни и да направи смешни други.
Смешни де факто са станали най-силните тогава-Давид е преборил Голиат. Та въпросът е кой и какъв е Давид?!
Бил недоволен федерат, направил държава, която се издържа от данъци и която воюва с метрополията, когато" забрави" или забави плащането.И обикновено я ступва, метрополията!
С изключение на Василий.
Но и той не ликвидира съвсем българската държавност, не сме колония в познатия смисъл, има самоуправление
Асеневците не са ратаи, а феодали и веднага вадят документи за принадлежност към царския род!
Отклоних се много
Ами и ние с италианците не сме антиподи.Хиляди общи думи, много от тях основни, ключови И там отиването не е случайно.5 000 000 милиона италианци днес са с доказано български фамилии, по - точно посочващи принадлежност - Като Булгарелли например, а има и много други.
В Италия приятелю, особено Южна съм се чувствал като в България-хора , манталитет, атмосфера, няма разлика
Затова пращах Аспарух чак в Луизитания, считах, че няма кръвно родство
Благодаря ти за критичните и насочващи забелжки. Такава критика приемам!

...

Не смесвай манталитет с държавност и народност.

Много е вероятно да се чувстваш добре и в Гърция, в Занзибар дори, със сигурност в южните хиспаник щати от другата страна на океана, но това не ги прави българи ;)

НАДЯВАМ СЕ СЪЗНАВАШ, ЧЕ МАНТАЛИТЕТА НЕ СЕ ОСНОВАВА НА БЪЛГАРИТЕ ПО СВЕТА ИЛИ СРОДСТВОТО НА НАРОДИТЕ С БЪЛГАРСКИЯ, А НА БОЛ ПРОЦЕСИ, ФАКТОРИ, СЪСТОЯНИЯ И ДОРИ КЛИМАТ ;)

Вече ако поставим каруцата зад коня (където й е мястото) и ти кажеш, че българите повлияват на образа и манталитета (и не само) в италиянските земи - абсолютно съгласен съм!

ТАКА ИЛИ ИНАЧЕ СЪМ СЪГЛАСЕН С ИДЕЯТА ТИ ИЛИ ПОЗИЦИЯТА ЗА ПОДОБНОСТ ПОНЕ НА ДВЕ ОТ ТРИТЕ основни ГРУПИ В ЕТНООБРАЗУВАНЕТО НА БЪЛГАРИТЕ. Там спароток и ти, а в някаква степен и други блогъри (струва ми се на мен) имате СИЛНО основание (не просто идея - повече е).

...

Пропускаш един бил поредица български царе - Константин V Копроним - пикльото в лигенчето на попа (всъщност дрисльото), забележителна личност от дете до лидер. Несъмнено България пребива Византия, но Византия също побеждава България и веднъж дори "окончателно".

...

Гет, за едва ли не обожествяването на елинската култура в западна Европа съм съгласен с теб, част от това боготворене почива на заблуждение, със сигурност мегапреувеличение и е вредно особено днес!
цитирай
26. leonleonovpom - Така е Германтигър, Посеркото има ...
29.09.2013 20:06
Така е Германтигър, Посеркото има победи, но взето общо, нашите са повече, което не е нормално предвид съотношението на силите Това красноречиво говори за качеството на армията ни тогава
Относно Василий, не ликвидира държавността.Остава тема България, с местни управници, което дава основание на някой, на тази база да дадат и хронология на Българските царе в този период-1018 - 1187 г.Тук може да се спори , аз не считам, че управител и цар е едно и също, но все пак говори за автономност- не е робство, както ни е втълпявано!
цитирай
27. get - - Говоря за една тенденция не толкова в културна светлина, а като научна в Историята ?
29.09.2013 20:09
leonleonovpom написа:

Гет, за едва ли не обожествяването на елинската култура в западна Европа съм съгласен с теб, част от това боготворене почива на заблуждение, със сигурност мегапреувеличение и е вредно особено днес!

- През 1755 г. в Руската академия излиза анонимно материал(писан от Екатерина) за историческата личност княгиня Олга, на практика Кога и от Кого е установено християнството в сев.Причерноморие (Рус) ?
- Вече, като императрица Екатерина Велика сключва ДОГОВОР с Аугуст Лудвиг Шльоцер, който се задължава да изследва и публикува за първи път в Германия руските летописи.
- В договора фигурира клаузата: "... поема задължението да издаде летописите СЪОБРАЗНО С ЖЕЛАНИЯТА на Императорската Руска Академия ..." - Разбирай Екатерина !
- В публикацията му на: „Обща история на северните народи“, той подкрепя датировката(невярна !) за пътуването на кн.Олга(в Константинопол) от руските летописи !
- Това е посрещнато с унищожителна критика от професор Йохан Тунман(от гр.Хале) като той допълнително се позовава и на по-ранните изследвания на друг германец проф.Геснер да това че, сочената датировка е некоректна !
- Независимо от доказателствата на Геснер и Тунман, Шльоцер обаче спазва УСЛОВИЯТА на ДОГОВОРА си с Екатерина Велика през четирите десетилетия, през които работи върху публикуването на руските извори, и в последния том на своето изследване, излязъл през 1809 г., той пише във връзка с датирането на пътуването на Олга: „Въпросите на математиката и на календара не влизат в моята специалност.“
- За това той прибавя пред фамилията си едно "фон" присвоено, чрез въвеждане в руското дворянство от внука на Екатерина, император Александър I !
- За по-голяма "достоверност" Екатерина, процедира по същият начин и със славоно-херсонският епископ Елефтериос Вулгарис (който пише и прави подобни изводи ?) !

- Защо е всичко това ! - за да се прикрият всякакви връзки за културна и историческа идентичност, Българи и Киевска рус - нали трябва да сме татари от Волга ?!:(

П.П.
- За да не изляза едностранчив, критикувайки само немска или риска исторически наука - дави цитирам и малко от все още настолната за историци книга на Едуард Гибън( 1737 - 1794) "The History of the Decline and Fall of the Roman Empire" ... та от нея да си изясните откъде идва фанариотско-елинската мегаломания и чувство за превъзходство ?!
- Защото за някои ! - Заблуждението, че гърците някак са се появили с усещане за превъзходство над останалите народи, изглежда случайно.
- Но-о ?!
- По-скоро става дума за идеологическо проектиране на отношението на вече стабилизираната и преуспяваща Европа от (примерно) края на ХVІІІ в. към “новите народи от изток”, а и към света изобщо: отношение, несъмнено основано на вече немалкия й колониален опит.
- Не е излишно да се цитира едно място от “Залез и упадък на Римската империя” на Е. Гибън(маран от Албиона !), където се казва следното: И на Изток и на Запад… арабите се стараят да събудят нашето любопитство…
- Но същите усилия (положени за описанието на арабите – б.м.) БИХА БИЛИ ПРАХОСАНИ НЕЗАСЛУЖЕНО ЗА ДИВАШКИТЕ РОЯЦИ, които между седми и дванадесети век се спускат от полетата на Скития за кратък набег или вечно изселване. Техните имена са необичайни, произходът им е съмнителен, действията им са неясни, суеверието им е сляпо, храбростта – брутална, а еднообразието на обществения им и частен живот нито се смекчава от простодушието, нито става по-изискано от изтънчеността.
И по-нататък ЧЕТЕМ(!): Величието на византийския трон отблъсква и надживява безпорядъчните им нападения; ПОВЕЧЕТО ОТ ТЕЗИ ВАРВАРИ СА ИЗЧЕЗНАЛИ БЕЗ ДА ОСТАВЯТ НЯКАКВА СЛЕДА ОТ СВОЕТО СЪЩЕСТВУВАНЕ; А ЖАЛКИЯТ ОСТАТЪК ПРОДЪЛЖАВА И МОЖЕ ДЪЛГО ДА ПРОДЪЛЖИ ДА СТЕНЕ ПОД ВЛАСТТА НА ЧУЖД ТИРАН. От древната история на 1. БЪЛГАРИТЕ, 2. унгарците, 3. русите ще се задоволя да подбера такива факти, каквито все пак заслужават да бъдат запомнени (Т. ІІІ, гл. LV)
Това е отношението на едно по-старо и по-самоуверено общество спрямо “временните явления” в театъра на историческите събития. Основанието да се говори за пренебрежението на гърците към “варварите” е лесно забележимо, ОТКЪДЕ ИДВА(! )– б.м.) – Вероятно поради, че Европа винаги е имала съзнание за превъзходството над останалите и че винаги е знаела за “по-добрата си природа”.:(((

- Това е ! - пък вие си се делете на "фили" и "фоби" - като с това ви заглавичкват, да забравите Най-важното ? - Да бъдете РОДОЛЮБЦИ !!
цитирай
28. leonleonovpom - Гет, цитатът, който даваш в нача...
29.09.2013 20:29
Гет,цитатът, който даваш в началото, не е мой, на Германтигър е, въпреки че съм съгласен с него. С тази прекаленост не са съгласни дори и днешните гърци, а това е разбираемо по две причини
- Веднага се повдига въпросът, къде е гениалността на днешните наследници?
- Веднага много постижения, приписвани на тях в областта на литературата ,изкуството , математиката и така нататък ще бъдат атакувани за авторство
Така, че е излишно, това което правят някои тук - да се пишат за по-турци от султана!
цитирай
29. leonleonovpom - Относно покръстването, аз лично ...
29.09.2013 20:35
Относно покръстването, аз лично смятам ,че е пределно ясно кой го е извъшил. Ако беше Византия, в черквите им щеше да се говори на гръцки, а не на български
Самите украинци официално признават, че Света Олга е българка- внучка на Борис І
цитирай
30. get - - Прощавай за "лапсус мануса" допяснат от мен, при набирането на поста ми ? - Да това е цитат от Тигъра !
29.09.2013 21:10
leonleonovpom написа:
Гет,цитатът, който даваш в началото, не е мой, на Германтигър е, въпреки че съм съгласен с него. С тази прекаленост не са съгласни дори и днешните гърци, а това е разбираемо по две причини
- Веднага се повдига въпросът, къде е гениалността на днешните наследници?
- Веднага много постижения, приписвани на тях в областта на литературата ,изкуството , математиката и така нататък ще бъдат атакувани за авторство
Така, че е излишно, това което правят някои тук - да се пишат за по-турци от султана!


- В продължението (постскриптума) който се почувствах длъжен да допиша, към предходният ми пост - Давам отговор на част от същностното за което ми пишеш ?!
цитирай
31. get - - Покръстването НЯКОЙ (?) се опитва да го ПРЕДСТАВИ като колективен ДЪРЖАВЕН АКТ !!?
30.09.2013 12:30
leonleonovpom написа:
Относно покръстването, аз лично смятам ,че е пределно ясно кой го е извъшил. Ако беше Византия, в черквите им щеше да се говори на гръцки, а не на български
Самите украинци официално признават, че Света Олга е българка- внучка на Борис І


- Това става по причина ДА СЕ ИЗВЕДЕ (придаде-внуши) на термина(топонима-Византион-Константинопол-Царград) неприсъщо ЗНАЧЕНИЕ !! ... за ДЪРЖАВА ?! - с прилагателните ХРИСТИЯНСКА-ИМПЕРСКА !? - което за мен е съзнателна МАНИПУЛАЦИЯ от авторите(хронописци и историци-интепретатори !) писали по този ВЪПРОС, с което са го направили и историко-културно-познавателен ПРОБЛЕМ !!

- Защото !!!
- до ЧЕТВЪРТИ ВЕК такава държава НЯМА ! - има град(нещо от сорта на ХОНКОНГ ?) ! - тоест град, който поради изключителната му икономическа РОЛЯ е придобил х-р на самостоятелен(свободен) стопанско-икономически субект !! - в този смисъл, обяснява нещата Страбон за гр.Византион, към ПЪРВИ ВЕК, като време ?!
- Но "някои" историци ПРЕДСТАВЯТ В ПРЕВРАТНА СВЕТЛИНА тази специфична административно-стопанска самостоятелност КАТО ДЪРЖАВА !! - от което извеждат факта, че след ЧЕТВЪРТИ ВЕК, ВРЕМЕ ОТ КОЕТО римските императори го правят СЕДАЛИЩЕ той се е ПРЕВЪРНАЛ В ДЪРЖАВА ?!
- Но на практика не града е този, който прави ИМПЕРИУМА а фигурата на ИМПЕРАТОРА !!
- А относно ДАВАНЕТО на Империума и въздигането на конкретен човек за император - това в по-старо време се е езвиръшвнало от върховният Държавен орган на Рим - Сената !
- Но-о !!?
- От времето на ВОЕННАТА ДЕМОКРАЦИЯ в по-старият РИМ(кога става(се обръща) ИМПЕРИЯ в политическият смисъл на това ?) ДАВАНЕТО НА "ИМПЕРИУМА" - върховната ВОЕННА а от там й, правно-ПОЛИТИЧЕСКА плюс АДМИНИСТРАТИВНА ВЛАСТ се прави от НОСИТЕЛИТЕ на ВОЕННАТА ДЕМОКРАЦИЯ - легионерите ВОЙСКАТА !
- Поради това в Манасиева хроника, толкова са държали ТА СА ГО НАРИСУВАЛИ САМИЯТ АКТ - ДАВАНЕ НА ИМПЕРИУМА - Чрез издигането върху щит от ВОЕННАТА АРИСТОКРАЦИЯ на новият ИМПЕРАТОР - Тоест, на АБСОЛЮТНИЯТ НОСИТЕЛ на ВЛАСТА !!

- Но по принцип по времето известно ни като(?) ВИЗАНТИЙСКА ИМПЕРИЯ - това държавно образувание ВЪТРЕШНО(политически) ПОЧИВА - на административно-управленските принципи присъщи на ФЕДЕРАЦИЯТА !! - поне до времето на 7-ми век ?!

- Давам време да ми поставите ВЪПРОСИТЕ СИ - по написаното дотук от МЕН - след което ще ви ДЕМОНСТРИРАМ правилноста на това, което твърдя - Защото то си е записано в хроники ?!!
цитирай
32. voulgaros - АБЕ ГЛУПАК---ВИЗАНТИЯ. . ГЪРЦИТЕ ...
30.09.2013 13:18
АБЕ ГЛУПАК---ВИЗАНТИЯ..ГЪРЦИТЕ СА НАРИЧАЛИ САМО ГРАДА. ПОЛИТОКРАТИАТА= ДЪРЖАВАТА СА НАРИЧАЛИ ''РОМАИКЕ АВТОКРАТОРИА'' ИЛИ ''ВАССИЛИА ТОН РОМЕОН''
РАЗБИРА СЕ, ОРИГИНАЛНИТЕ ''РИМЛЯНИ'' - СА ЛАТИНИТЕ-РОМАНУМ...А РОМЕИТЕ СА СИ БИЛИ ВИНАГИ НА ИЗТОК---ТЕ СА ГРЪЦКИ ГОВОРЕЩИЯТ НАРОД НА ХЕМОС-МПАЛКАНИТЕ И АНАТОЛИА=МИКРА АЗИА.

ВИЕ НЕ СТЕ РОМЕИ...ВИЕ СТЕ ВУЛГАРИ - НЕКАНЕНИ КРАДЦИ И ПРИШЕЛЦИ ВЪВ СРЕДНОВЕКОВНАТА ГРЪЦКА ПОЛИТОКРАТИА = ДЪРЖАВА.
цитирай
33. leonleonovpom - Последният Вулгарос, да бъде така ...
30.09.2013 13:31
Последният Вулгарос, да бъде така добър, колкото е и симпатичен и да затвори вратата
Става силно течение, а романите , неоригиналните, ще вземат да настинат
цитирай
34. leonleonovpom - Е, разбира се, че е федерация Виз...
30.09.2013 13:37
Е, разбира се, че е федерация Византия.Затова, когато и България е включена за век и половина в пределите й , населението има по скоро статут на федерат , а не е робско или колонизирано.
Даже беше ми попаднал апокрифен списък на царете ни в този период!
цитирай
35. breeze - Тракист - звучи добре.:)
30.09.2013 14:01
Наистина добре!
цитирай
36. leonleonovpom - Благодаря Иване, за оценката, р...
30.09.2013 14:28
Благодаря Иване, за оценката, редно е като се държи на такъв термин, да бъде правилен.
Иначе звучи присмехулно, ако ще е такава линията, несериозна и аз мога да се включа и то много успешно!
Това за траките, което ме дразни, е, че не ги поддържам по симпатия, поръчка или защото ми плащат, а защото ясно виждам, че няма как българската нация да се оформи без тях
Даже и мъглявина няма, цари пълен мрак в обясненията каква заплаха за българската нация, за цялостта й , представлява тяхното участие във формирането й
Сигурно не по-голяма от това на тюрингите в немската.
цитирай
37. get - - На запенилият се от елинската отрова - епигон на "византийската" историческа традиция ИЛЮСТРИРАМ !!?
30.09.2013 15:24
- Това ! - за що иде реч ?

- Прогласяването на Петър Делян за ЦАР-Цесарж-Цезар ... на държавата България ! http://www.segabg.com/pic/6847/490359-l.jpg
- Не САМО В хрониката на Йоан Скилица изобразен този акт на ОВЛАСТЯВАНЕТО - IMPERIUM ?!! - http://nauka.bg/forum/uploads/monthly_06_2009/post-4727-1244786125_thumb.jpg
- Същият формален акт за ПРОВЪЗЛАГЛАСЯВАНЕ със символичното "вдигането върху щита" ! - Ни говори какво - ЧЕ ? - Не папи, владици или патриарси са ТЕЗИ които ВЪЗДИГАТ в ИМПЕРИУМА(!) - А този който ДЪРЖИ ВЛАСТА Той е който МОЖЕ ДА излъчи императора ! - На базата това, което обяснявам е и сентенцията: "Divide et impera !" - някои го четат(предават-РАЗБИРАТ) дословно "Разделяй и владей" - Но от това произхожда й, Разделение на Властите ?

П.П.
- Тук следва да обърнем внимание на ЧЕРВЕНИТЕ КАЛПАЦИ(от илюстрацията, символностА им ?) тоест това са патрициите, които ако на времето са ставали по произход ... то във времето на ВОЕННИТЕ ИМПЕРАТОРИ на практика са високопоставени военни(от военният съвет) от което им се извежда патрицианското "достойнство" ?!! - такива са Ардабур, Аспар, Виталиан, ТеодорРег(рикс) !
- А ! - Що е Рекс-Рег-Риг ... знам го, но трябват доста знаци(графични) и време за да го обоснова - Инак ще изглежда, като фантазиране ?! - това Рег, го имаме документирано още от 1 600 г. пр.хр. под формата Реу(или)Леу в микенски език :)) !
цитирай
38. get - - За теб е федерация ... но за втвърдената от "фанариотско-елинска" глава на Вулгарис, това е ...
30.09.2013 16:58
leonleonovpom написа:
Е, разбира се, че е федерация Византия.Затова, когато и България е включена за век и половина в пределите й , населението има по скоро статут на федерат , а не е робско или колонизирано.
Даже беше ми попаднал апокрифен списък на царете ни в този период!


- гръцка държава с признаци за УНИТАРНОСТ ?

I. УНИТАРНА ДЪРЖАВА(държавност) е форма на държавно устройство.
"Унитарна" означава "единна"!
Означението ЕДИННА - се разбира, КАТО ?
а) неделим суверенитет, тоест ? - правото да се упражнява върховната власт върху територията й, е неделимо.
б) от това право, СЕ ИЗВЕЖДА ЧЕ Е В РЪЦЕТЕ на ЕДНА етническа общност
в) по силата на УНИТАРНОСТА, държавата съществува като единна политико-териториална и ЕЗИКОВА общност.
г) в нея действа ЕДИННА конституционно-правна уредба(система)
ИЗВОД ! - След като ВИЗАНТИЯ е УНИТАРНА, като държава, То-о-о ? - тогава тя е ЕДНОНАЦИОНАЛНА ДЪРЖАВА !
В-А-Ж-Н-О !!! - Това е логиката следвана от про-византийското направление в Историята, като наука !

- Аз застъпвам, ВТОРА ГЛЕДНА ТОЧКА ?!!
ФЕДЕРАЦИЯ(федеративна държава) !
Федерация е държава с организация, съставена от самоуправляващи се звена, обединени от централно правителство.
Целта на една такава форма на управление е да бъде дадена относително ГОЛЯМА НЕЗАВИСИМОСТ на звената(съставящите я федеративни единици !)
- Но в същото време има единодействие в области от стратегическо значение.

- За мен ВИЗАНТИЯ е държавно образувание, от ВТОРИ ВИД - тоест федеративна държава от времето на Константин Велики(и преди него) ... та до Василий II !

- В потвърждение, мога да ви изкарам не само едно ТВЪРДЕНИЕ, че повод за ВОЙНА между България(част от федерацията) е това, че Византия(разбирай, централна власт) не си е издължила ДАНЪЦИТЕ към първата ?!
- Първо упоменаване за това е още във връзка с ПРОВИНЦИАЛНИЯТ БУНТ на Виталиан, който с "неговите българи" предприема открит военен поход срещу ВИЗАНТИОН ! - Защо ? - защото не са му платили полагащи се годишни суми(явно отчисления/издръжка от централният бюджет) за провинцията ... най-вече в лицето на армията !
- Но това го имаме СЪЩО,(като текст от късно антични писменни из-ци !) към време ... Кога ВЕЧЕ БЪЛГАРИЯ я споменават, като "държава" ?!:))
цитирай
39. leonleonovpom - Дори рицарите от кръстоносния п...
30.09.2013 18:04
Дори рицарите от кръстоносния поход в годините, когато България е в пределите на Византия, така наречена, говорят за България, за безкрайните й гори, няма и дума за колонизирана или робска България
Впрочем, идеята на Василий ІІ е дуалистична империя, не заробване на българите, останала неразбрана или пък неприемлива
цитирай
40. get - - Преди време коментирахме, във връзка с Историята на отец Паисий - доколко българите са безписмени и ... ?
30.09.2013 20:35
leonleonovpom написа:
Дори рицарите от кръстоносния поход в годините, когато България е в пределите на Византия, ... говорят за България, за безкрайните й гори, няма и дума за колонизирана или робска България
...


... не знаят своята история и произход ? - това във връзка с КРЪСТОНОСЦИТЕ, че тяхното не е анахронизъм, когато говорят дори кога българия я няма като политически субект същата да наричат с името ?

Давам ти пример с историята писана от поп Йовчо ?
- той говори, че далече преди цар Болг е властвал Пилемен ? - кой е този Пелемен на който се извежда родословието ?
Ето я ?
- Пелемен, които беше в Троада 5324(?) 1184 пр.Хр.
- Антигон, негов наследник 5388(?) 1120 пр.Хр
- Болг 4838 670 пр.Хр.
Какво знаем още за този Цар, който е от време още на Троянска война ?!
- Ето какво ни казват историците(енцикл. Британика)
"Eneti, to whom Pylaemenes belonged, were the most notable tribe of the Paphlagonians, and that, furthermore, these made the expedition with him in very great numbers, but, losing their leader, crossed over to Thrace after the capture of Troy..."
- Какво казва Херодот за тях ? - Пафлагонците обитавали на изток от р.Халис, която се влава в Черно море.
- Страбон обяснява, че част от останалите Енети(пафлагонци) които не заминали с Траките в Италия са известни като кападокийци.
- Созомен разказва, че през 250 г. готи (гети), борани(борати), карпи и др. правят поход до Мала Азия, като вземат със себе си доста, от местните хора (кападокийци). ( пояснявам - Направили са това, не защото са се занимавали с търговия с роби, а за да избегнат отмъщението на гърците върху кападокийците, които де факто са тракийски народ !).

- Какво излиза в края на краищата - поп Йовчо без академичното образование историк е с ясното съзнание за връзка на БЪЛГАРИ с по-старо МЕСТНО НАСЕЛЕНИЕ от време на ТРОЯНСКА ВОЙНА и не само от Балкани а и от Мала азия ... но за съвременните ни историци - Това е ЕРЕС ! - Защо ? - ЗАЩОТО така им се ВТЪЛПЯВА от антибългарското образование!
цитирай
41. andorey - Видяхте ли сега какво стана - ист...
30.09.2013 21:04
Видяхте ли сега какво стана - истинският патриот е К. Милчев, който цитира Г.С.Раковски, а ние сме славянски предатели... тц, тц, тц
цитирай
42. leonleonovpom - Шарл Дюканж-17-ти век!
30.09.2013 21:05
Предполага се, че е един от неизвестните, ползвани от Паисий автори.
Навсякъде описваБбългария от Йоаница нататък като руайом-кралство!. Освен Йоаница, преведено на френски го нарича и Жан- крал Жан!
От писанията на френския автор става ясно, че България има огромен авторитет на балканите, който не може да бъде нито подценяван, нито пренебрегван!
Френските рицари, колкото и да са били настроени срещу българите, често са прибягвали до помощта им , за да не загубят чест и достоинство!
Какво повече за средновековните българи.?!
Дошли френските рицари , да търсят помощта им!
Млъкнете неверници! Аз възхвалям древни и средновековни българи, не съвременни родоотстъпници и предатели!
цитирай
43. leonleonovpom - Според Дюканж Кубрат е е Хроват или ...
30.09.2013 21:15
Според Дюканж Кубрат е е Хроват или Корват Той е първият Цитира Касиодор Сенатор, според който, появилите се българи са тези, които щели да всеят страх сред целия свят!Е, сега от дистанцията на времето този страх удобно е преминал в присмех.
Отмъщението на мравките!
цитирай
44. leonleonovpom - За Вулгарос и шефа му
30.09.2013 21:52
Винаги в разменените коментари с тях съм имал чувството ,че става голямо разминаване.
Но без задълбочаване, като ме атакуват и аз тръгвам с рогите напред-майка ми и половината и род бяха зодия овен
Едва сега си давам сметка, че те говорят за съвременни българи, а аз за средновековни и преди тях
Е, от тази гледна точка и двете страни имат право, както и аз, че антични и модерни гърци са различни субекти
цитирай
45. leonleonovpom - За Андрей и за....Милчев!
30.09.2013 22:18
Така е Андрей, но при Милчев винаги има и тънки двусмислици
От една страна сме ние , невежите и непосветените в големия З.....р, а от друга - видите ли го Раковски, що за стока е!
Ако не е така, винаги е добре дошъл, давам му с предимство право на опровержение
цитирай
46. get - - Знам че, ще прозвуча прекалено мистично ... но както името на нас българите произхожда от специфичният ни начин на ...
01.10.2013 14:05
leonleonovpom написа:
Така е Андрей, но при Милчев винаги има и тънки двусмислици
От една страна сме ние , невежите и непосветените в големия З.....р, а от друга - видите ли го Раковски, що за стока е!
Ако не е така, винаги е добре дошъл, давам му с предимство право на опровержение


... но стопански живот в далечното минало на земеделци и скотовъдци ... А второто присъщо най-вече за тези, които са живеели на север от Хема - Гетите и родствените им скити(скутаи-СКОТаи ?).
- Отделно тези същите хора са осмислили дълбоко Божествената същност на човешкият живот и ролята на Бог в него (това поне от 3 000(ТРИ ХИЛЯДИ ГОДИНИ) преди нашата ера ?) !!
- Тоест те са имали менталност която им е давала возможност да надникнат зад завесата на МАТЕРИАЛНОТО и ЕЖЕДНЕВНАТА БИТИЙНОСТ !
- Разбрали са че ? - в наглед статичната същност на МАТЕРиалната природа ПРОТИЧАТ ПРОЦЕСИ ?
- Успели са чрез своето ВИЗИОНЕРСТВО(про-Видя-видеченство) да установят, че в този на ПРЪВ ПОГЛЕД замръзнал материален свят ПРОТИЧАТ ПРОЦЕСИ - задвижвани от Някаква незрима но ясно установима(резултативна) сила ! - приели са да я наричат ЖИУ(вот)-ШИВ(а)-КАРА(караща-повеляваща ... дори и принуждаваща) !
- За тях върховният Бог по някакъв странен начин се е съчетал в образа на Слънчево същество ... от което излиза(тази жива-сила, която ни Кара и се Меси, даваща едно древно понятие К(о/а)рМесиос ?) !
- От там това излъчване(сила) са приели че изтича-излива се от него ... даващо в древноста понятие и глагол излъчва-излива-Лея/Рея (като Радиация-Ра+доставя) !
- Поради това се е получил странният синкретичен образ на Човек овенчан с лъчи-рога ??! - Това са го свързали в пантеона си със символа на животното, което е било символ на изключителна сила - Бикът-В(б)ол-Тур ... от там и символа на на митичният протоген/герой Тур-Тор-Тир ... дало епонима ТИРас - митичният ПРЕДТЕЧА на Т(и)Раките ?!
- Ако не съм ви шокирал достатъчно ... да продължа с обясненията си - Отде идва ЕПОНИМА на нас БОЛ-Г(к)АРите ??!

- Поздрав !
цитирай
47. leonleonovpom - Да, разбира се, продължавай, Гет!
01.10.2013 14:34
Да, разбира се, продължавай, Гет!
цитирай
48. voulgaros - ГЕТ--ВИДЯХ КАРТАТА НА ПИЯНИЯ РУ...
01.10.2013 14:38
ГЕТ--ВИДЯХ КАРТАТА НА ПИЯНИЯ РУСНАК...В БЛОГА НА Г-Н МИЛЧЕВ.

ТОЗИ РУСНАК Е ПО-НАГЪЛ И ОТ ВАС ВУЛГАРИТЕ..

ФАНАГОРИА Е ЧИСТО ГРЪЦКА ДУМА..СЪС ЯСНО ГРЪЦКО ЗНАЧЕНИЕ И ГРЪЦКИ СМИСЪЛ.

ГУСИН ЛЕОНОВ, НАЛИ ЗНАЕТЕ ИЗРАЗА'''ЖИВЕЕ КАТО СКОТ''-- ТОЕСТ КАТО ДИВО ЖИВОТНО.

СЕГА ВЪПРОСА Е ''ШОТЛАНДЦИТЕ = СКОТИА-СКОТЕС-СКОТЛАНД (ЯРД)...ДАЛИ СА КАЛЕДОНИ,КАКТО СА ГИ НАРЕКЛИ РОМАНИТЕ, ...ИЛИ СА СКИТИ ??





ГЕТ...ИМЕТО ВИ ИДВА ОТ ЧИКАГО БУЛЛС !! ВУЛГАРИ--ВОЛОВЕ.
цитирай
49. get - Да, разбира се, продължавай, Гет! ...
01.10.2013 15:33
leonleonovpom написа:
Да, разбира се, продължавай, Гет!

48. voulgaros написа:
- ГЕТ--ВИДЯХ КАРТАТА НА ПИЯНИЯ РУ...


- Тъй като, дори и на мен обясненията ... ми звучат претенциозни мистично !! - ще направя едно отклонение - та първо ще отговоря на Биволарчето, казано на гръцки "voulgaros" - Та от обясненията ми за него - Дано стана убедителен в изложението си ?

- Приятелю, който си се САМОопределил като грък ? - никой не намира за лошо това, тъй като си е един личен акт ? - Но !
- В Херодотовите обяснения - вече споменах че ? - той казва ГЪРЧЦИТЕ са едно малко племе, кога са дошли на Балкани !
- Заживяли са в ЕВРОПЕЙСКА КУЛТУРНА и ЕЗИКОВА СРЕДА - на народи населяващи към този момент Атически и Пелопонески п-ов ?!
- След време ... тъй като пеласгите(атиняни) и пеласгите ("я"ркосци) - са били подложени на силно ПОЛИТИЧЕСКО и ВОЕННО въздействие от ... (вече моя трактовка !) ... от "египтяни", те започват да загубват националната си самоединтичност и да възприемат такава на насилниците си ?
- При този процес играе основна роля ... тази чужда на местните част, която ни е известна под името ГЪРЦИ ? - това завоалирано ни го е предал Есхил, в драмата си "Просителките" ... като тези просителки са ИМ ПРЕДАДЕНИ антропологични признаци СПОРЕД КОИТО - те приличат на население, живеещо на границата на Египет с тогавашна Етиопия ... което отговаря в момента на държава Еритрея в която живеят народ, говорещ семитски езици от групите "тигре" и "ахмара" ?!

- Съобразно какво обяснявам за "етиопките"(гъркини ?) от драмата ... косвено ни се подсказва и от пристрастното описание за ФИЗИЧЕСКАТА КРАСОТА на етиопския принц Мемнон, загинал по време на Троянската война - защо е тази апологетика ? - Защото - писалите се свързват именно с етиопци, не троянци !

- Относно "пияният княз", ако отвориш сайта му ще видиш, че президента Обама и патриарха на Цяла Рус - го вземат насериозно - видно от поздравителните им адреси !

- Фанагория е равно на ПанаИ(ги)ри ...и Панагюрище !!?

Относно вторият ти въпрос ?
48. voulgaros написа:
- СЕГА ВЪПРОСА Е ''ШОТЛАНДЦИТЕ = СКОТИА-СКОТЕС-СКОТЛАНД (ЯРД)...ДАЛИ СА КАЛЕДОНИ,КАКТО СА ГИ НАРЕКЛИ РОМАНИТЕ, ...ИЛИ СА СКИТИ ??

- Шотландците са наследници на едно население документирано(установено от археолози и историци) за което в История можеш да прочетеш в теорията за така наречаната "Курганна култура" ?!
- Тази култура се приема, че е възникнала с възникване на ПРОТО-ЕВРОПЕЙЦИТЕ ? - документирана е на север от Кавказ и Азовско море(като се игнорират ПОДОБНИ НЕЙ) такива от Балкани ?!
- Към тази култура са с принадлежност Келти-Скоти; Скити-Scuthae(както е документирано името им на Бехистунският надпис) към тази култура аз отнасям и микенци-минийци с релации към "дорийци" и друго балканско население ... от което произлизат "траки" и "гети"(но вече, като имена на по-късни европейци).
- Второ ! - относно КалеДония, страната на СКОТите(известни ни, като келти-шотланци) - Не името на земята е определящо спрямо същите ... а че те, живеят(строят) едни специфични укрепления/калета(идващо от коренова "калити-здраво-калено") и втората част е дон-dun (lat. изписване) - тоест "дон-dun" отговаря смислово на думата ДОМ(укрепен) !
- Казах ТОВА СА МНОЖЕСТВО БЛИЗКОРОДСТВЕНИ ЕТНОСНИ ГРУПИ на ПРОТОЕВРОПЕЙЦИ ! - Възникнали са поне от ДВЕ ХИЛЯДИ И ПЕТСТОТИН ГОДИНИ пр.н.е. !!

- Ако нещо не ти е ясно, Питай ! - само без ругатни и лични обиди !! :((
цитирай
50. voulgaros - ГЕТСКИ СКЛАВЯНИН. . . ЗАЩО ИМАШ Г...
01.10.2013 17:24
ГЕТСКИ СКЛАВЯНИН...ЗАЩО ИМАШ ГОЛЯМА ЗАВИСТ КЪМ ГЪРЦИЯ ??

ЗАЩО УСЕЩАМ ЧЕ..ТИ СИ ...ИЛИ УФОЛОГА СПАРАДОКО-ДОКО...,ТОЕСТ-ТИ И ТОИ СТЕ ЕДНО И СЪЩО ЛИЦЕ...ИЛИ ПЪК СИ ДИРЕКТЕН НЕГОВ СЛУГА=СКЛАВОС. !

.......
ТУКА МИ ПОВТАРЯШ ПАК ЗА ДАНАИЦИТЕ---КОЛКО ПЪТИ ДА ГО ПИША---НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА ДАЛИ СА БИЛИ ЕТИОПСКИ ЦИГАНИ,НЕГРИ МАВРИ, ИЛИ ПЪК ПАПУАСИ.

ОСВЕН ТЯХ----ПОД ИМЕТО ЕЛЛИНСКИ ПЛЕМЕНА,РОДОВЕ И КРЪВНИ ЛИНИИ------ИМА ПОНЕ ОЩЕ 13 ВИДА ГЪРЦИ !!!

АЗ САМИЯ СЪМ ОТ ЕДНА ОТ ЧАСТИТЕ = ЕПИРОТ.


ДАНАИЦИ = ОК !! = ЕТИОПСКИ ЦИГАНИ. = АМА ТЕ СА БИЛИ ЕДНА МНОГО МАЛКА ЧАСТ ОТ ПАН-ЕЛЛИНСКАТА КРЪВНА КУЛТУРНА И ЕЗИКОВА БЪДЕЩА ОБЕДИНЕНА ЕТНИА-ПОЛИТИА.

А, Я ДА ВИДИМ КОИ ОБЕДИНЯВА ПОВЕЧЕТО ГРЪЦКИ ФИЛЛЕ-ГЕНОТИ ВЪВ ЕДНО ''ОБЩО-КОИНЕ,,,,ДА ДА ТОВА ЗНАЧИ КОИНЕ=ОБЩО,ЕДИННО !!!

ВЕЛИКИЯТ МЕГАС АЛЕКСАНДРОС...ЧАСТ ОТ МАКЕДОНИТЕ - ПЛЕМЕ ОТ ДОРИИСКАТА ФИЛЛЕ-ГЕНЕТИС ГРУПА НА ГРЪЦКАТА НАЦИЯ !!
цитирай
51. get - @ 50. voulgaros - ГЕТСКИ ... ЗАЩО ИМАШ ..." - Ще си опитам максимално кратко и разбираемо да ти отговоря ?!
01.10.2013 18:19
- Ако се зачетеш относно ПАН-ЕЛИНИЗМА - ще видиш, че смисловото съдържание, което се влага от Историческата НАУКА - не е във връзка с етносно-принадлежно и от там кръвна близост - както се опитваш да преформулираш ТЕРМИНА !

- А той идва да каже ? - СИНКРЕТИКАТА НАСТЪПИЛА вече, след завоюването на Азията(ОРИЕНТА !) от МНОГО-ЕТНОСНАТА армия на Александър Македонски ! Последвано от(?) приемане и на местната, персо-семитска(плюс още ред други етносно семитски народи)култури.
Тъй като езиците и културите са били различни СЕ Е НАЛОЖИЛО да се изобрети ЕСПЕРАНТОТО на античноста КИНЕто(заместило арамейски, който е с ЕТНОСЕН ПРИЗНАК ЕЗИК !).
- Отделно ИМАМЕ МНОЖЕСТВО КУЛТУРНО, РЕЛИГИОЗНИ И ДР.заемки от местни култури ПРИСЪЩИ В МИНАЛОТО не на Балканските гърци - а на народи, чуждо-етносни на тях !!
- Всичко това, което изредих е вкарано в ТОЗИ смисъл-ИДЕЯ от първият употребил понятието: ЕЛИН-ЕЛИНИЗЪМ в историческите си КОНЦЕПЦИИ - Същият се казва Теодор Момзен (германски маран)!
Първоначално частен учител ( в банкерският дом МЕНДЕЛСОН) в последствие, вече като един от ИЗТЪКНАТИТЕ ЗА ВРЕМЕТО СИ СПЕЦИАЛИСТИ по въпроса на ЕЛИНИЗМА !!

- Освен него, за тази МОДА, наричана "класицизъм" (разбирай ЕЛИНИЗЪМ) играят и ред други както културни диктатори(на обществени вкусове), така и специалисти в областа на История … ТАКА Й обществени културно-политически нагласи(специфични) за това време ?!!
НАЙ-ОБЩО – Настъпва, културна и етносна СИНКРЕТИКА в представите за елинизма, като историческа категория(понятие) ?!!
- Защо е направено това ? - В момента е вървял процес на население изповядващо в същноста си юдаизъм - Което е било вманиачено на тема ЕМАНЦИПИРАНЕ(също и HASKALA-Просвещение ?!)
- Тоест да му се признаят същите не само граждански но и културни права(участие) като на културно малцинство в достижениЯТА на европейската Културна сфера !!
- Вкарвайки понятието "елинизъм" под горният вид - същите чрез множеството примери от пост-Александро-македонско време, се опитват да внушат, че културните и исторически различия между близкоизточно, сев.африканско и месопотамско население са пренебрежимо малки - дори че обратното ? - ТЕ СА допринесли значително във формирането на европейската култура и менталност !!
- Тогава все още държава ГЪРЦИЯ на европейската политическа не съществува – На практика, гръцкият народ и държава възприемат … горното от Европа !! – знам че, в основата нямат вина … но в последствие стават твърде нелицеприятни нещата – вече в лицето на ФАНАРИОТСТВОТО и етносно асимилационните процеси на тази база ?! - това е ! - дано разбереш "Къде е ключа за палатката ?" !! :)))

цитирай
52. voulgaros - NE МОГА ДА ТИ ПОМОГНА ВУЛГАРИНО, , , ...
01.10.2013 19:27
NE МОГА ДА ТИ ПОМОГНА ВУЛГАРИНО,,,МНОГО СИ ЗЛЕ ЧЕСНО...

ЕДИН ПЪТ ПИШЕШ ЕЛИНСКО..ДРУГ ПЪТ ГЪРЦИЯ..И ВИНАГИ ДА ТИ Е УДОБНО НА ТЕБЕ...

КАКТО И ДА ГО НАРЕЧЕШ ---ГРЪЦКО ИЛИ ЕЛЛИНСКО...НЕЩО ТЕ ТОРМОЗИ ??

КАКВО ИСКАШ ДА КАЖЕШ НАКРАЯ---ЧЕ НЯМА ГЪРЦИ И НИКОГА НЕ Е ИМАЛО ЛИ ??
ИЛИ ЧЕ НЯМА ЕЛЛИНИ ??

АА, ТЕ СА ТРАКИ ..ДА, ВЯРНО.--- БУХЪХЪХЪХЪ.
цитирай
53. get - @ 48. voulgaros - ГЕТ...ИМЕТО ВИ ИДВА ОТ ЧИКАГО БУЛЛС !! ВУЛГАРИ--ВОЛОВЕ.
01.10.2013 19:38

- След като етнонима ни идва от "БУЛЛС !! ВУЛГАРИ--ВОЛОВЕ." - както твърдиш ?!
- Тогава вземи да си изписваш правилно нейма (!) КАТО "vogiarous" !

- Нали знаеш значението му ?! - ако не (?) да ти го обясня ... а също да ти кажа, Какъв е произход и етимологията му !!
цитирай
54. get - - Продължавам да обяснявам "на себе си" и срамежливото "гърче" ... история и значение на "гръцката" дума "VOGIAROUS" ...
02.10.2013 11:45
... през ВЕКОВЕТЕ и география на Европа ?

- Същата се среща като "BAJULUS" (lat.) - Това пр.н.е. поне, от края на ТРЕТИ век според Баварска хроника на Авентинус !
- Същата се среща и в ранно средновековие в СТАРО френски, като лична и в именителна падежна форма съответно:"BAILIFF"(съществ.) и "baillis" - пояснявам, че формата е рзпространена из цяла Галия(не само в Окситания) !
- Тази дума се среща и в централна Европа като: "Boii" даваща и служебното титулатурно название "Biatec" ?!
- Същата се среща на цяла територия на Балкани, плюс северно Черноморие(като само ще упомена изписването й) без географско стратифициране:
а) Bulgarian title boila ("noble"), bolyare, which is attested in Bulgar inscriptions (виж: Bulgarian Etymological Dictionary, Volume I, Bulgarian Academy of Sciences publishing house, 1971, p.71);
СЛЕДВАТ:
б) Bojari, boier,
в) гръцкото изписване от времето на Emperor Constantine VII е "BOLIADES", което е синонимно на "VOGIAROUS", съвременна форма ?!

ТУК - ще направя едно отклонение-коментар относно писаното в нашите "академични" исторически ЧИТАНКИ ? - извода на историците "български" относно произход на думата е че ? - идвала от монголско-тюркското БАЙ(богат човек :(( - Странно ? - явно римляни и гали още от ПРЕДИ НАША ЕРА са общували с монголци или турци ... та са възприели от тях служебната си терминология - Буха-ха !

- Чобанче-вулгарис ! - сега да не вземеш пък ... дотолкова да се впечатлиш, та да вземеш да се обръщаш към мен и българите с "Ваше благородие" ?!! - Споко :) ! - думата не е само административна титла и признак за знатност ... а е с още и други значения ... като Цисто "гръчкото" служебна титла "тиран"(тЮран)
- Която Аз знам значението й ... но за гърците тя е изпълнена с негативен смисъл - Що ли е така ??! - Бу-хъ-хъ !
- Нещастни жертви на елинско-фанариотските лъжи ... Това са за мен гърците(елини) - От което са забравили своя Род и История ... от което са заприличали досущ на едни ... които в българският се наричат "моше" !
цитирай
55. voulgaros - ТИ ПОСТОЯННО ПИШЕШ ''ФАНАРИОТИ''. ...
02.10.2013 18:19
ТИ ПОСТОЯННО ПИШЕШ ''ФАНАРИОТИ''.....А ЗНАЕШ ЛИ КАКВО ЗНАЧИ ТАЗИ ДУМА И КОИ Е КОРЕНА И ??

ФАНАРИ-ФЕНЕРОС = източник на светлина. НЕ ПИША ЛАМПА, ЗАЩОТО ЛАМПА Е УРЕДЪТ ПРОСТО. ЛАМПА СЪЩО Е ГРЪЦКА ДУМА.
ФАНОС=СВЕТЛИНА..ФАРОС = ФАР (ВИЕ Я ПОЛЗВАТЕ, КАКТО И ФЕНЕР)...ФАНАРИ ОТЕС = ОСВЕТЕНИТЕ-ОСВЕТЛЕНИТЕ = ПРОСВЕТЕНИ+ТЕ.

ТОВА Е ИМЕТО НА КВАРТАЛА В КОСТРАНТИНУПОЛИ ,КЪДЕТО СЕ Е НАМИРАЛА, А И ДО ДНЕС ВСЕ ОЩЕ СЕ НАМИРА ОИКУМЕНСКИА ПАТРИАРХОС = ВАРТОЛОМЕОС 1-ВИ.

ВИЕ ВУЛГАРИТЕ ГО КАЗВАТЕ ''ВСЕЛЕНСКИ''----КОЕТО Е КАТЕГОРИЦНО ГРЕШЕН ПРЕВОД.

ПАТРИАРХА В ПОЛИСА (САМО ЗА КОНСТАНТИНОПОЛ, ГЪРЦИТЕ КАЗВАТ ЗА КРАТКО - ''И ПОЛИ-ГРАДА'')......НЕ Е НЯКАКЪВ КОСМИЧЕСКИ И МЕЖДУЗВЕЗДЕН ПАТРИАРХ НА ИЗВЪНЗЕМНИ И ДЖЕДАИ.
цитирай
56. leonleonovpom - Вулгарос, симзпатичен си ми и ще ...
02.10.2013 19:43
Вулгарос, симзпатичен си ми и ще обясня защо.
Не си от клонингите на Летописец например, те се знаят кой са ,има и постинг за тях. Бих добавил и Аристотелис , пропуснат е.Белгийският Натал също, за евтаназирания става дума, не за някой друг познат!
Включват се групово, като глутница в коментарите, искат да е най-популярен, на път е дмежду другото да го постигне
Нека ми се обади Милчев, имам приятел, професионалист, ще му направи медал, като това стане факт! И ще остане доволен! Това Аристотелос може да му го предаде, ако случайно пропусне, ти ще му кажеш, той веднага ще му докладва, така, че няма страшно!
Се га , по същество, имам ограничени познания по гръцки, светлина смятам, че е фотос, оттам идва и фото, това фано, да не искаш да кажеш, че майка ми Теофана, да е светла паметта й, най стойностния човек, който познавам е Божествена светлина!?
За нея го приемам!!!!
цитирай
57. get - @ 55. voulgaros - ТИ ПОСТОЯННО ПИШЕШ ''ФАНАРИОТИ''. ... ОСВЕТЕНИТЕ-ОСВЕТЛЕНИТЕ" - Да ! - просветени, Не !
02.10.2013 20:15
- За какви фенер-бахчета взе сега да ми говориш ? :))

- Осветлен ... не значи просветлен ... а иде от илюминатос, като КОРЕНОВАТА на това дава и ИЛЮЗИЯ !!

- По-стара от фенер в гръчцкият е думата за СВЕТИЛНИК ! - искаш ли да ти Я напиша и обясня ? - тоест да ти го обясня ФОНОЛОГИЧНО и СМИСЛОВО ?! - Защото и твоето мислене е ИЛЮМИНИРАНО ?!

- Ще ти ги дам значенията от английски, френски и латински(да не изглежда предубедено ... на български !):
а) illusion (измама, халюционация)
б) Old French ILLUSION (означава:измама, лъжа, надсмешка(над наивника !))
в) от ILLUSIONEM (nominative illusio)(lat.) - надсмешка, присмех ... идващо от illudere "mock at," literally "to play with" - Да си играеш с някого(най-вече с възприятие) тоест вкарвайки го в заблуда да го направиш смешен !!

What is the question - Какъв е въпроса ? - та отиде да ми обясняваш за фанариотите ?!
- Въпросът ми бе - Какво означава "VOGIAROUS" ... Защо в райнно средновековие, подобната ней дума във "византийският" гръцки :)) - се изписва "BOLIADES" ?!

- Айде - установил съм, че си интелигентно момче знам, че ще се справиш с въпроса ми !!
- Друго нещо вече е - Дали искаш да(ми/си) отговориш (!) ... защото е в противоречие с това, в което са те ИЛЮМИНИРАЛИ да вярваш фанариотите ?!! :((
цитирай
58. voulgaros - ЗАЩО ГО ПИШЕШ НА ЛАТИНСКИ, ТОВА К...
02.10.2013 20:50
ЗАЩО ГО ПИШЕШ НА ЛАТИНСКИ, ТОВА КАКВО ПРОМЕНЯ ??

ФАНАРИОТЕ-ИС....ДА НЕ МИ КАЗВАШ ЧЕ Е ТУРСКА ДУМА ???
цитирай
59. get - - Защо се правиш на утрепан, тоест не разбираш какво питам ... а подменяш предмета на разговора ни ?
02.10.2013 21:13
voulgaros написа:
ЗАЩО ГО ПИШЕШ НА ЛАТИНСКИ, ТОВА КАКВО ПРОМЕНЯ ??

ФАНАРИОТЕ-ИС....ДА НЕ МИ КАЗВАШ ЧЕ Е ТУРСКА ДУМА ???


- Отново повтарям въпроса си !!

- Въпросът ми е ! - Какво означава "VOGIAROUS" ... Защо в ранно средновековие, подобната ней дума във "византийският" гръцки :)) - се изписва "BOLIADES" ?!

- Тоест въпросите ми са два ?
а) Какво означава "VOGIAROUS";
б) "BOLIADES" синонимно ли е първото, и защо така се е изписвало ... какъв е смисъла ?!

П.П.
- относно връзката на гръчцкият с понятието на ФЕНЕР - не мога да съм съм категоричен - Но-о ?!
- В латинският българската дума за: схВАНЕМ, видим, осезаемО ... ИЛИ ... най-общо "това до което можем да се докоснем-установим" е "PHANEROS"(дословно:Видим) !
цитирай
60. voulgaros - ЧЕСТНО ГЕТ. . . . НЕ ЗНАМ И ДВЕТЕ ДУМИ ...
02.10.2013 21:35
ЧЕСТНО ГЕТ....НЕ ЗНАМ И ДВЕТЕ ДУМИ КАКВО ЗНАЧАТ.

АЗ НИКОГА НЕ СЪМ КАЗВАЛ, ЧЕ ЗНАМ ВСИЧКО НА ГРЪЦКИ, ИЛИ ПЪК РАЗБИРАМ ВСИЧКИТЕ ДУМИ В ГРЪЦКИЯ ЕЗИК.

ДОКТОР ЛЕОНОВ, ИМА ЕДИН ГРЪЦКИ НАЦИОНАЛ ПО ФУССБАЛЛ---ТЕОФАНИС ГЕКАС....ИМА ГРЪЦКА ДУМА ''ЕПИФАНЕ-ОС ЕПИФАНИА''...ДОРИ Е ИМАЛО И ЦАР НА БЛИЗКИЯ ИЗТОК ПО ВРЕМЕ НА ГРЪЦКАТА ЕПОХА....И ТО ДОРИ НЯКОЛКО БРОЯ АНТИОХ- 1234567..НАИ-ИЗВЕСТНИЯТ Е АНТИОХ 3-ТИ ЕПИФАН.

ФАНИА, ФАНОС---СВЕТЪЛ,СВЕТЛА,СВЕТЛОСТ.
цитирай
61. get - @ 60. voulgaros - "ЧЕСТНО ГЕТ. . . . НЕ ЗНАМ"
02.10.2013 22:43
- Уважавам честноста ! - поради което ти обяснявам ... с отправки, и как са се променяли понятията във времето ?

- На българската БОЛЯР - аналогични на гръцки, имаме две:
а) първата повтаря почти дословно българската форма и звучи "боларис";
б) втората за "боляр" е VOGIAROUS - Странното при тази втора дума - от анализа й, следва да е двусъставна: Коренова за бик(нескопен) ВОs (изписвана на гръцки с "В", бг.) ... втората част от думата е объркано(фонетично предаване) на КАРА(щ) !(като с гръцкото име:"Fedra"(вж.Euripides"Hippolytus").
Пример: Както се е появило името(топонима) "БО(у)-карещи" - станало в средновековен език на (измислените римляни-румънците !) на собствено име: БОКУР и казват, че за втората част РЕЩИ - идвало от "славянско"(?) дума за "гора" , тоест "роща" ... та от там означавало, "гората на Бокур" ?! :))
- Подобен е произхода на ИстанБул - някои се опитват да езвидат първата част, от тЮркската дума "истеми"(желание) плюс Бул ? - тоест, получава се нещо като ЖеланБик ?
- За мен по-вероятна е втората като вариант - името на града да означава нещо подобно на БуКурещи, тоест да е съставно от histe(m/n)y (гр. ГЛАГОЛ - "Стоя") и втората част си е калка на "б/визонтис", тоест БИК ?!
- От това, което обяснявам ? - по смисъл и Букурещ и Истанбул ... е нещо, от сорта на БичеСтоялище - тоест на това място са се събирали стадата с тези животни, където са престоявали (вероятно за по-нататъшното им транспортиране) !
- В потвърждение на това, което обяснявам е и другият топоним "Бос-порос" - което дословно е "Бичи-Брод" ??!

В заключение !
- нарочно ти давах, тези успоредици и езиково близки форми в думи на български-румънски и гръцки ... с идеята - Малко от малко, да се замислиш - та си поставиш въпроса ! - откъде тази близост в балканските езици !
- Нали според ПРОПАГАНДАТА, която ни е внушавана най-напред от Европейската история ... после и от религиозната пропаганда - Не би следвало езиците НИ НАЙ-МАЛКО да си приличат ?!!
- Замисли се над, което обяснявам ?!
цитирай
62. voulgaros - Че как няма да има. . . . вие ползвате ...
02.10.2013 23:12
Че как няма да има....вие ползвате хиляди гръцки думи...ТУРЦИТЕ СЪЩО СА ЕДНИ СМЕШНИЦИ МАНГАЛСКИ.

СЪС ТЯХ СЪМ СПОРЕЛ ПРЕДИ ВРЕМЕ...ВИКАМ ИМ ''ДУМАТА ГЕОГРАФИА Е ГРЪЦКА''...ТОИ МИ ВИКА--НЕ, НЕ Е,..ТЯ Е ФРЕНСКА ДУМА''...БУХЪХЪХЪ.
ЗНАЕШ ЛИ ЗАЩО...ЗАЩОТО В МАНГАЛСКИЯ ТУРКО-АРАБСКИ ЕЗИК СА ВЛЕЗЛИ МНОГО МНОГО ГРЪЦКИ ДУМИ И ТЕРМИНИ, НО ПРЕЗ ФРЕНСКИЯ ЕЗИК, ОТ ВРЕМЕТО НА ЦИГАНСКО-АРАБСКАТА ИМ ИМПЕРИЯ.
цитирай
63. get - - Ако е правилно съждението ти ... докажи го ? :)
02.10.2013 23:40
voulgaros написа:
Че как няма да има....вие ползвате хиляди гръцки думи...ТУРЦИТЕ СЪЩО СА ЕДНИ СМЕШНИЦИ МАНГАЛСКИ.

СЪС ТЯХ СЪМ СПОРЕЛ ПРЕДИ ВРЕМЕ...ВИКАМ ИМ ''ДУМАТА ГЕОГРАФИА Е ГРЪЦКА''...ТОИ МИ ВИКА--НЕ, НЕ Е,..ТЯ Е ФРЕНСКА ДУМА''...БУХЪХЪХЪ.
ЗНАЕШ ЛИ ЗАЩО...ЗАЩОТО В МАНГАЛСКИЯ ТУРКО-АРАБСКИ ЕЗИК СА ВЛЕЗЛИ МНОГО МНОГО ГРЪЦКИ ДУМИ И ТЕРМИНИ, НО ПРЕЗ ФРЕНСКИЯ ЕЗИК, ОТ ВРЕМЕТО НА ЦИГАНСКО-АРАБСКАТА ИМ ИМПЕРИЯ.


- Да започнем с думичките за които говорехме в поста ми №61 ?! :))

- Освен че сте открили всички думи за всичко ... вероятно в древноста и ПЪРВИЯТ КОСМОНАВТ и АКВАНАВТ (са били гърци :)) !
- То и думата за кине-мато-граф ... сте я имали още преди да се изобрети киното от братя Люмиер ... вероятно ? - Бухъ-хъ-хъ :))))

П.П.
1. ГеоГрафия - от какъв произход са и как са звучали ПЪРВОНАЧАЛНО думите !!! - сега в гръчцкият имате ли аналози(прозводни) от съставните я ? :))
2. Османо-отоманският е бил до 20-те години на миналият век над 70% персо-арабски ! - вече след идването на Мустафата ... подменят старата лексика с тюркски идиоми :)) ! ... другото, което го вземаш за директна гръцка заемка ... идва от европата, като културно влияние !!
цитирай
64. amonnagra - Интересни съждения, но ....
03.10.2013 13:33
Четох,четох, четох коментарите и се изморих от толкова научени прокламации на една или друга безсмислица. Аргументи не видях, а и аз не мога в момента поради умората си да пиша, но едно важно според мен, нещо ще добавя....На всички вас ви липсват задълбочени и хронологично изяснени понятия по ДРЕВНИ ЦИВИЛИЗАЦИИ И ИНТЕРДИСЦИПЛИНАРНИ МЕТОДИ! Ако повече наблегнете на това то със сигурност ще видите безсмислието в спора кой са българите и ще видите всъщност кой от кой произхожда...по ред българи, траки, кимери, славяни, българи! Поздрави на автора!
цитирай
65. leonleonovpom - За amonnagra
03.10.2013 14:13
Благодаря ви за посещението и коментара!
Добре сте дошли и в бъдещето, да е живот и здраве!
Поздрави!
цитирай
66. get - :)) !! - виждам в блогът се е появил антиподът на "voulgaros" ! :))
03.10.2013 21:12
- Определено не само познавателен проблем Е ... а и направо си е интелектуално предизвикателство - Да свържем - култури, ЦИВИЛИЗАЦИЯ ... и това в един невъобразимо голям времеви и географски континиум !

- Това, което уважаеми приятелю Симеонов ... ще ти илюстрирам е същностното за ОПИТА МИ - Да изведа не само етнонима на нас Българите ... но и общото КАТО КУЛТУРА на палеоевропейското население ?? - пък ЧЕ ? - Историята започвала ... и ... завършвала с нас българите - Оставям на специалисти, които ИМАТ "задълбочени и хронологично изяснени понятия по ДРЕВНИ ЦИВИЛИЗАЦИИ И ИНТЕРДИСЦИПЛИНАРНИ МЕТОДИ !":))
Картинка - 1
А. http://images.nationalgeographic.com/wpf/media-live/photos/000/354/cache/gobekli-full_35417_600x450.jpg
Б. http://2.bp.blogspot.com/-MJsrjDIgomc/T9N2rspgjmI/AAAAAAAAAAc/19bT5fprXPc/s320/2+(3).PNG - Да разгледаме добре двете изображения ! След това да се опитаме да разкрием СИМВОЛИКАТА(информацията), която е скрита в НЕЯ ?

2. Чатал хьоюк
А. http://www.anayasa2011.com/wp-content/uploads/2013/04/catalhoyuk.jpg
Б. http://0.tqn.com/d/archaeology/1/0/F/3/1/catalhoyuk_figurine_sm.jpg

3. Хатуша (градът-столица) на протоевропейци от Мала азия
А. http://worldhistorypodcast.files.wordpress.com/2010/04/hattusha.jpg
Б. http://chandrakantmarwadi.com/wp-content/uploads/2012/01/Hattussa.jpg
В. http://vostokzapad.files.wordpress.com/2012/07/561349_882815613642_152454031_n.jpg

4. Микена "Лъвска врата"
А. http://classconnection.s3.amazonaws.com/702/flashcards/834702/jpg/lions_gate_detail1319653220523.jpg
Б. http://85.14.28.175/teenproblem/teenproblem/files/articles/576x371/25787_5419_1295127085.jpg - Кибела от гр.Балчик

- Някой с интердисциплинарни методи, наема ли се да ги свърже в смислена взаимовръзка и подреденост нещата ?!

Въпрос подсказване ! - Как да приемаме акта на човешкото раждане ... като излизане ... или ... влизане ?! :))
- Над тези неща - си блъскам главата от над година време ... и не на всички съм си отговорил ? - Помагайте, кой доколкото може :)) !
цитирай
67. leonleonovpom - Ще взема по скоро логическо-фил...
03.10.2013 21:43
Ще взема по скоро логическо-философско отношение към въпроса.
Някой казват ,че Египетската цивилизация е единствената ,която тръгва от връх и непрекъснато слиза надолу.
Не е само тя
В исторически план, вземам само подбрани цивилизации, за да изпъкне, като се следват хронологически
египетска - гръцка - римска -ромейска -турска
Какво прави впечатление?
Ами всяка следваща е на по-ниско, а би трябвало да е на по-високо стъпало
Така е и с нас.
Някои ни обвиняват, че крадем история.
Ние си имаме славна история, не е необходимо, за какво ни е.Били сме важен фактор, Светът е треперел от нас, поне до първата Световна война. После много обичащи ни приятели добре са се погрижили да изпаднем извън борда.
Не за друго, защото ни обичат и то силно!
Но в тази история ,вместо да се изкачваме, слизаме надолу.....
цитирай
68. solinvictus - Леон, всички искат българите да са ...
08.10.2013 21:49
Леон , всички искат българите да са някакви сигани ,я турки,я кимери ,я некви неизвестни иранци които имали 15-20 държави известни само на световнонеизвестни папагали водещи ги за учени . Според мен такива олигофрени като кирето ,които мразят българския етнос са ни болезнено познати. Негов батьо можеш да припознаеш един друг безродник комуне стефан цанев спонсориран от масони да пише простотии за българите!
цитирай
69. leonleonovpom - Така е приятелю, безродници оср...
09.10.2013 12:44
Така е приятелю, безродници осребряват предателството си
Вчера имаше много хубава статия в Телеграф, за генната ни връзка с италианците
Ами след като има езикова, работата е ясна.
Авторът я намира в Алцек, но тя е финална, почва 1000 1500 години преди това
Подготвил съм материал в тази връзко, но са ми блокирали " Нов постинг"
Ще го публикувам в печата, ще се върна към тази схема - първо там!
Има и ново предателство - служба на гръцки по Черноморието
То е дело на известен предател от Бургаския край, който няма нищо гръцко, но открито работи срещу България, а тези който са в нейна полза - блокират им постингите!
Така е ,краставите магарета се надушват!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: leonleonovpom
Категория: История
Прочетен: 1015482
Постинги: 84
Коментари: 2355
Гласове: 7087
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031