Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.08.2013 22:14 - Галисия, келтите, гайдите и .. връзката с България
Автор: leonleonovpom Категория: История   
Прочетен: 47243 Коментари: 157 Гласове:
23

Последна промяна: 13.08.2013 20:57

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Има в Испания една провинция в северозападната й част, наречена Галисия Тя е известна с това ,че в селището Ел Ферол е роден генералисимус Франко-но тази й слава по-скоро е печална.Но не Франко  е обектът на обсъждане тук
Известно е , че по-голямата част от населението на провинцията води произхода си от келтите, заселили се тука през античността на няколко потока Освен с климата, наподобяващ английския-мъглив  и влажен и хората със своята упоритост / Франко също не прави някакво изключение / във всяко едно начинание наподобяват англичаните.
Затова Галисия се нарича английската провинция на Испания
 В Галисия е разпространен един музикален инструмент - gaita/ гайта/. По звучене думата удивително прилича на гайда. Не само удивително прилича на гайда, но наистина става дума за гайда. Как така, в далечна Испания има гайди и те се означават с дума  почти еднаква с българската?
Да се върнем на келтите.
Те са живели в нашите земи, даже са имали и царство със столица   близка по име с днешно Тулово, което някои смятат за неин наследник.
И един ден келтите решават да тръгнат към дивия запад. Келти населяват освен Галисия и днешните  Франция и Англия.
Тези във Франция са наречени гали или поради романизацията галоромани.
Името им може би произлиза от римското Gallus / галус/ петел, но думата има и друго значение  - жрец на богинята майка Кибела/ Кабиле при траките/. Известно е , че траките имат култ към нея/  името на град Кабиле до днешен Ямбол/, а келтите населяват едни земи с траките или са в непосредствена близост с тях. Няма нищо случайно под слънцето!
 При келтите - гали думата gaite,gaiete/ гете/  ,чете се с ударение на втората сричка  се е трансформирала във   веселост, живост!. Да, гайдата е наистина способна да създаде подобно настроение
Връщам се към един коментар на колега тук - Безистена/ той носи името на сграда,  символ на Ямбол/. Към него имам и по - специално отношение и по друга линия. С Ямбол/  ме свързват една година военна служба и много скъпи спомени от младостта ми. В края на тази служба се ожених, Ямбол бше първият град,  в който отидох като младоженец.
Простете ми това отклонение, не то бе целта.В коментара си колегата към постинга ми,  посветен на Франция ми казваше, че няма нищо чудно, че мисля за нея, защото ние сме здраво свързани
Честно казано, прозвуча ми малко странно. Връзката с Франция и френския за мен идва от майка ми, учеше ме откакто се помня на езика, но сега, с една единствена дума - гайда се убедих, че може да има и има и друга връзка, изпитана и оцеляла през вековете.
В никакъв случай не се пиша за специалист в езиците, просто съм попаднал на находка. Нека те , специалистите , ако желаят да поработят по темата, сигурно ще открият много неща!




Гласувай:
24



1. leonleonovpom - Един път е може би случайност, втори ...
11.08.2013 22:16
Един път е може би случайност , втори път - вече клони към закономерност, а трети път - повече от ясно!
цитирай
2. injir - Названията са сигурно доказате...
11.08.2013 22:22
Названията са сигурно доказателство. А майчиният език ,който иде от гените на древните, е най-невероятното, но безспорно доказателство.
цитирай
3. leonleonovpom - Благодаря Марина за хубавия и точен ...
11.08.2013 22:45
Благодаря Марина , за хубавия и точен коментар!
Независимо от трудностите и насажданият ни от различни посоки нихилизъм, ние сме достойни хора и не трябва да се даваме
Спомням си в най-гладната зима ме бяха наели за преводач за една вечер на френска група.
Нямах настроение, но правех всичко възможно да не си личи.
Като се сбогувахме, една изискана , на възраст жена ме извика настрана и ми каза тези думи-за достойните хора, които ще превъзмогнат трудностите!
Поздрави!
цитирай
4. get - - Къде имаме ГАЛИ още иизвестни и, като Келти ?
12.08.2013 11:05
I. List of Celtic tribes:
I.1. - Cisalpine Gaul.
I.2. - Transalpine Gaul
II. - Iberian Peninsula
III. - Great Britain
IV. - Ireland
VI. - Central Europe
VII. - Dacia and Thrace
VIII. - Illyria
IХ. - Anatolia

- От историци и археолози ТЯХНАТА ПОЯВА се свързва с арх. култури "Халщадт" и "Ла-Тене" - географски отговаряща на по-горе посочените:
I.1. - Cisalpine Gaul.
I.2. - Transalpine Gaul плюс, също й,
VI. - Central Europe (Boiorum) плюс Моравия ?! (без претенции за изчерпателност и прецизност, на позиционирането !) ?

- Тук си ПОСТАВЯМ Първият въпрос ?!
- Коя е държавата, КОЯТО ЗА ПРЪВ ПЪТ СЕ НАРИЧА "Scotia" ??!
- Втори:помощен въпрос ? - Какво ли, може да означава това Scoti или Scotii.
Трето: Може ли Scoti (лат.) да е етимологично близко до "VENETI" (?) ... а от там, до "Boii" (известни още като, "биатци" ?) ... също и "ВАНдали" ? ... а до наименование ск(у/о)таи (за скитите !), коЕто превеждат, като "стрелец с лък"(?) !?

- Българското "Варош" може ли да е близко(смислово) до военноначалник: military leader = WarLord, също и келтско-Venet"ското ... "Waroch"(?!!) (звучащо в Breton: GweReg) ?

- Вижте от ПРЪВ ПРОЧИТ - Колко въпроси излязоха за изясняване относно ... пустите ми Келто-гали-галати ... или ? - Венети ?!!

- Поздрав и успех ... в този океан от инфо ... относно келто-скито още и венето-галите ... ГАЛИсийци ?! - уважаеми Симеонов !!


цитирай
5. leonleonovpom - Поздравления Гет, за добре пост...
12.08.2013 14:18
Поздравления Гет, за добре поставените въпроси!
И аз вече се обърквам, наистина, а не както се иска на някои по принцип/ начало/
Някои твърдят, че траките не били най-многоброни, а малобройни. После, вероятно с указ, взели, че изнрели.
Сега същага история се получава със славяните. Негроизираните англичани и французи и тюркизирани германци шели да ги удавят.
така е удавения дави друг -ти си морско чедо, знаеш го добре
Щегата вече настрана- ние комунистите се прехласваме от величието на траките.Само ,че вчерашните комунисти твърдяха обратното
Аз се въздържам от генерални/ общи/ изводи за траките, но нещата говорят, че твърдението на Хяродот за траките ,относно броят им е напълно достоверно и може би ,сравнявайки ги с индийците, а не с персите или с някой съвременни величия, подвижаващи се тогава някъде другаде , с друго име, защото сегашното не им е било сведено в дознание и не са го знаели, наистина са били изключително многобройни
Относно скотите, римляните са ги наричали Каледонци, при добро желание може да се намери връзка с галите. Надриан е издигнал стена, която удивително очертава границите на Шотландия И те имат гайди, ясно от къде
Та за тракофобите-много по многолюдни са драги тънки сметкаджии траките, отколкото на вас ви се ще да са малобройни.
За съжаление, ваше ,разбира се!
А за тяхно велимчие или нищожество, ваш избор - справка Спартак
Но нека опровержението ви за невеличието в миналото на съвременен великан бъде съпроводено с подобен на Спартак- но истински!
цитирай
6. leonleonovpom - Досега мислех и твърдо вярвах, че ...
12.08.2013 14:47
Досега мислех и твърдо вярвах, че името на галите е свързано с петел.
Дори не се замислях над безсмислицата - галски петел -петелски петел
Сега обаче ми се струва, че името им е свързано с многобройните жреци на Кибела/ Кабиле/ галуссите!!!!
цитирай
7. get - - Още малко "пУдсказване", както съм свикнал вече ... да съм иронизиран от следовниците на ... ?
12.08.2013 14:58
... казионната История ! (малка скобка) - Херодот нарича произведението си История ... с ДВЕ ДУМИ - КоИто и до момента съществуваТ в българският език: ИЗ"ДИРЯ ?!!

- От тази коренова ТОР/ТИРам ... идват:
- епоним на митичният цар-създател на ТИРа(с/к/ц)ите - известни понастоящем като ТРАКИ ?
- и уж етноназвание ТИРа-ГЕТи ... Но-о-о ? - тира-гети - означава ВОДАЧИ на ГОВЕДА(едър рогат добитък)... по-нова форма(прозводна) от ТОВА (!) Тир/Тор/Тур е и династичното име(служебна титулатура) Терес (имена на тракийски династи);
- в архаичният зап. български македонски-диалект дава глагол: ТЕРАм (смислово означаващо: водя-търся - ДИРЯ !)
- от там идва названието на езиково-етнографска област Тир(от там "наТИРвам") но повече известна ни, като Тор/тур-лак(ия) - тоест другото наименование на турлаците-ШОПИ (сапеи);
- гЛавният бог на тези хора е бил със символика на Бик(като от Вавилонската врата на Ищар) и се е наричал КАРУбим(к) ... станало при християните ХЕРУвим ?! ... но Айде да не зачеквам темата "християнство", че тя покрай РЕВИЗИОНИСТКИЯТ(!) "Стар завет" (писан от смесено семито-европейско население(наследниците им !)) е толкова объркана - Та не е за неподгОтвени ?
- Но все таки, в този "Стар" завет(ПИСАН само ВЪВ 2 ВС(!), в Александрия от "елинистите" ?) ! - Имаме трайни препратки към богът Гръмовержец със символика на БИК-Тур-ТОР-ТИР... Наричан Бел(същата частица, като в епитета на Зевс "БЕЛ-канос" ?!) ... след това преминала и в БАаЛ(за близкоизточни народи със значение - Велик-голям-Господар) ?!

- А знае ли се ? - ЧЕ !!! - кореновата образуваща етноназванието на така известните ни ВЕНЕТи, иде от PIE*GwE - даваща съвременната за едър-рогат добитък, ГОВЕдо ... от там и колебателното като изговаряне, наименование на Скитите, които са СК(о/у/и)таи ... преминаващо в зап.европейското СКОТи ?!
- Това е език и култура на народи ... на които основният поминък е СКОТОвъдството ! - Което е бил и основният СИМВОЛ ЗА БЛОГОПОЛУчие ! - в тази връзка се е поучила (!) лат. дума даваща "PECUnIARY"(?) а тя идва от PIE *peku-(бик, бг.съвр.) още ОЗНАЧАВАЩА:"movable property(движима собственост), livestock(добитък)" ... ?!!

- Това накратко ! - Защото има МНОГО още ДА СЕ ОБЯСНЯВА ??!

- А ако потърсим, в етимологични и каквито да е речници ... значението на близко звучащите, англ. дума за СКОТ/Добитък "CATTLE" и близко звучащото КЕЛТ(и) - няма да намерим отговор ?!
- Ще прочетем АБСУРДНОТО, че CATTLE идело от PIE *peku-(бик, бг.съвр.) и латинското"PECUnIARY" ?!

- Такива ми ти работи с лингвистика ... етимологии и ОФИЦИОЗНА наука с претенциозното (и "неизвестно"(уж !), като произход) име ИЗ"ДИРЯ ... тоест ИсТори(я) ?!! :((

- В заключение ... Както виждаме ... "Много" ни е Памиро-Тюркски(или славянски) езика :((, в който можеш да се намерят, не само образци, даващи смисъла на архаични думи ... но и творящ такива в много СТАРИ ВРЕМЕНА ?!! :))
- Времена, кога Йощ ги нямаше Александър и Вирджиния Фол ... да предадат такава една, ЕКСКЛУЗИВНОСТ на Траките с което Да им се припише едва ли НЕ някаква самостоЙност и ОТДЕЛНОСТ от другите ЕВРОПЕЙСКИ НАРОДИ и ЕЗИЦИ !!

П.П.
- И да не забравяме ЧЕ ! - езикът и културата на това географско понятие ЕВРОПА - Тръгва първо от Тук ... където в най-старо време е документирана географски, като област Европа и фидроним хЕброс ?! ... Хм ? :)) - да не ЗАБРАВЯМЕ и така наречената НЕРЕАЛИЗИРАЛА СЕ ЦИВИЛИЗАЦИЯ ... тази от родната ми Варна ... с нейният Варош ! :))

- Знам че, ще ви дойде в твърде много ... информацията - Така че, да се надаме ? ... няма да ви прозвуча, като поредният блогър с БОЛНО "въображение"(?) - Захванал се да ви обяснява ... мистиката на произхода и езика ни ?!! :((
цитирай
8. germantiger - ...
12.08.2013 16:07
Келтите ИДВАТ ОТ ЗАПАД В ТРАКИЙСКИТЕ ЗЕМИ и се бият с траките и побеждават.

Десетилетия след това траките побеждават и сриват държавата с център Тиле.

Келтите също така имат и нашествие в малоазийските земи...

Иначе казано - може да бъркаш "посоката" Изток-Запад и действително я бъркаш!

А пропо защо не допуснеш, че гайдата идва от запад, а не от България. Не казвам, че това е истината, а просто допускането и на друго становище или "работна хипотеза" освен и извън желаното от теб и доста други?

Гайди има и другаде в Европа (предполагам и те са тракийски - за теб и не само за теб)?!

Няма проблем стига истинността да се докаже, а тя НЕ се доказва с етимологии и свободно думане. Доказва се с археонаходки и датировката им, с писмени паметници и "рисунки" на гайди, доказва се с прецизно засвидетелствана дума в сравняваните народи в точно определено време, за да се види "откога" е думането гайда итн. Етимологични метод е един от несъмнените методи, в това няма спор, но само той за категоричност не стига.
цитирай
9. germantiger - ...
12.08.2013 16:09
ДОПУСКАЙ И РАЗЛИЧНОТО - ТИ И ДРУГИТЕ СЪМИШЛЕНИЦИ ПОЧТИ НИКОГА ИЛИ НИКОГА НЕ ГО ПРАВИТЕ!

И разбира се, внушението - без да заявяваш, някои ТЕЛИГЕНТИ моментално четейки постинга ти стигат до "извода" - гайдата е българска/тракийска, следователно келтите са траки ерго българи!

"Желязна" логика!
цитирай
10. germantiger - ...
12.08.2013 16:10
Ако беше допуснал и противна на заявената от теб теза, ако беше допуснал такава с ред-два, няколко изречения, дори не абзац (но все пак ясно видими изречения), аз нямаше да напиша горните ми два коментара и щях да гласувам ЗА постинга. НЕ гласувам и против.

МОЖЕ ДА СИ ПРАВ/ИСТИНЕН - АЗ НЕ ИЗКЛЮЧВАМ ТОВА, напротив!

Впрочем гласувам ЗА постинга - нека се чете и хората да получават повече инфо, това е само в полза.
цитирай
11. leonleonovpom - Налага се спешно да тръгвам, изв...
12.08.2013 16:25
Налага се спешно да тръгвам, извинявай Германтигър, не можах и да прочета, до зовечера!
цитирай
12. denijane - Току що приключих четенето на една ...
12.08.2013 18:18
Току що приключих четенето на една книга за Траките на Хр. Данов, последната част беше за келтите/галатите. Та това което ми направи впечатление е, че според тогавашната наука, келтите се се изтичали към Мала Азия, а не на запад. От друга страна, ако питаш испанците гайдата каква е, тя е разбира се испанска. С малко напън можеш да я сведеш до келтска. Но много лесен начин да се установи произхода е по музикалното разнообразие. То разбира се трябва да е най-голямо в страната , от където идва инструмента. Безпорно, това разнообразие е най-голямо в България. Което не е мое мнение, а на музикант с доста богата музикална култура. А когато пуснахме българските гайди на англичанин, той онемя.
Но да се свеждат келтите до траки е малко прекалено - те са били на Балканите само 60 години и очевидно да имали и прилики и разлики с местните тракийски племена. Възможно е да са част от едно изначално население на Европа, но за някаква по-близка връзка не знам.
А иначе за траките - че са били много, били са. За съжаление, вече не са.
цитирай
13. get - - Продължавам да давам доказателства за ВЕКТОРА на РАЗПРОСТРАНЕНИЕ на ... ?
12.08.2013 18:51
... ЦИВИЛИЗАЦИЯта в ЕВРОпата ?

ПЪРВО: Локализация на ТОПОНИМИ - тоест език който се говори от тези носители на КУЛТУРА ?
А. Херодот упоменава Eneti измежду илирийските племена;
Б. Тацит локализира в Централна Европа, венетите, под имена Венди или Venedae;
В. Помпоний Мела споменава(свързва) езерото Констанс, с ПО-СТАРО НАИМЕНОВАНИЕ Venetus Лакус ;(съвременно Germanско наименование (?): Bodensee(!) ... а на брега му се намира град с немско име Bregenz, по-старо Brigantium
ЗАБЕЛЕЖКА: Pliny Старият е който използва(свързва) Lacus Brigantinus, с името на римският град Brigantium (днешен Bregenz)
Странното е че, днешното германско наименование "Bodensee": BODEN(земя, почва) (смислово близко до англ.soil - земя, пръст) + "see"(частица озн. "езеро") ?
- Всичките тези увъртяни етимологични обяснения (от моя страна) имаха за цел да ПОДСКАЖАТ че ? - Brigantinus, Brigantium и днешен Bregenz - идват от ЗАЕМКА, от местен език ... на който топонима е звучал близко, до съвременната българска дума за БРЯГ ?
- Тоест съвременното немско езично население, използва смисловата И по-старата ЛАТИНСКА заемка, Brigantium ?!
Г. етнонинам Venetulani се споменава за народ от Лацио (изчезнал ?), при Плиний.

- Но ?
- Какво ни казва STRABO, GEOGRAPHY, Book IV:
1 "Concerning the Heneti there are two different accounts: Some say that the Heneti too are colonists of those Celti of like name who live on the ocean-coast;
2. " while others say that certain of the Heneti of Paphlagonia escaped hither with Antenor from the Trojan war, and, as testimony in this, adduce their devotion to the BREEDING OF HORSES ... " ??!
Втори автор - Sophocles(5 ВС) във връзка с Heneti (те)казва [...] Antenor and his children safely escaped to Thrace with the survivors of the Heneti, and from there got across to the Adriatic Henetice, as it is called."

- Странното е ... че венетите(пафлагонци) - наред с това, че носят гребенестите "троянски" шлемове(които някои обявяват за атически, и от това САМО гръцки(!) ... за разлика от атиняните не носят сандали А цървули (!) - Искате ли - илюстрации в потвърждение на казаното ?!?
цитирай
14. leonleonovpom - За Германтигър и Deni jane
12.08.2013 21:23
Благодаря ви за коментарите!
Относно келтиге:
1/ Смятам, че е доказано, че са живели на нашите земи
2/ Доказано е че са отишли в Англия , Франция, частично в Испания и Швейцария.
3/ Били са в близък контакт с траките.
4/Името може да идва наистина от римската дума за петел-галлус, но със същата дума се означава жрец на Кибела-Кабиле на тракийски. Ако питат мене,по-вероятно е името да е свързано с втория вариант. Това отново потвърждава връзките с траките.За да контактуваш с някого, значи го приемаш за равностоен
Аз се въздържам от крайни обобщения, говоря за преголяма близост и непосредствени контакти, следите от които са се съхранили хилядолетия. Сега си обяснявам наличието/ рядко все пак / на синеоки испанци
Разбира се, че мнението ми не е абсолютно.Но не може когато излагаш теза, която считаш за водеща , да защитаваш и противното.Да, може би съм пролуснал да наблегнааааа, че сигурно има и други, които отхвърлят това, което аз смятам за очевидно на база факти
Да, все пак тезата не е виртуална или само виртуална. Изградена е на факти Явно думата гайда идва от древността, след като галисийците и днешните българи я произнасят почти еднакво, освен, че я имат
А пропо
Най -важното доказателство всъщност засяга нашия произход, а именно
Че траките са важен фактор във формирането на нацията ни
Ето,келтите отнасят със себе си гайдата, но я има и у нас. Как?
Само чрез живеещите тук траки
Смятах да засегна и темата с античните автори, колко е опасно човек да се облегне само на тях и да ги цитира в захлас
Безспорно, трябва да се познават, но от сляпото цитиране може да се изпадне в опасни водовъртежи.
Образно казано, трябва да се чет между редовете и да се прави логически анализ
цитирай
15. leonleonovpom - За Гет
12.08.2013 21:27
Благодаря Гет за активността!
Аз в теорията на езика не смея да влизам дълбоко, но ти отдавна си доказал, че има логика в твърденията ти, така, че към това няма нещо ,което е по силно ,за да се добави!
цитирай
16. get - - Нещата не са били объркани ... до момента на РОМИНИЗАЦИЯТА(испанизиране-латинизиране) на ГОТИТЕ ?!
12.08.2013 23:34
leonleonovpom написа:
Благодаря Гет за активността!
Аз в теорията на езика не смея да влизам дълбоко, но ти отдавна си доказал, че има логика в твърденията ти, така, че към това няма нещо ,което е по силно ,за да се добави!


- Първо забравих да кажа, че Бодензее е на северните склонове на Алпите и в късно време е наречено Swabian Sea(Швабско море) ?!

Второ - Което много смущава умът ми, във връзка с наложената ТЕОРИЯ за германският произход на испанските готи ?!
- На не един от гробовете (до 6-ти век) на ИСПАНСКИТЕ ВИЗИГОТСКИ КРАЛЕ ? - Може да се прочете ?!!
,,Rex Godorum et Dacorum et Gaetorum et Hispaniae Rex” - Кой как иска да си го превежда и обяснява най-вече Gaetorum ... което на латински означава ГЕТски !
- Питам се ? - дали са били толкова незнаещи ЕТНОСНОТО СИ наименование визиготските крале ... та са го изписвали ГаеТИ - А не скандо-германското - гУОти или гУтанси ?!
- Пред очите ми е факсимиле на документ от 615 г. от Испания на който ръката на чиновника е изписала: Libbelus dotalis Morgingeba (Регистър на имотното състояние в Моргингеба(областа) - отделно вътре се чете: “...ordinis ut Getici est et Morgingeba uetusti”(lat.) - превода е (?) - "практикувани при ГЕТите и от(при) Morgingeba(ци)”
- Пояснявам, това са имуществени права от испанското цивилно права"юрис цивилис", известни с понятието:leges bellagines - тоест за "благата" ?!
- Отново в същият документ по-надолу четем: “... Insigni merito et Geticae de stirpe Senatus ...”, с калпавият ми латински и речници, превод на бележката(в текста) гласи: Удостоен с военни и Getae(гЕтски) сенаторски права ..."

Отделно (!)
- Marcus Valerius Martialis (от 1-ви век) испански поет заявява, че в битката при Фарсала състояла се 43 г. пр.н.е. м/у Помпей и Цезар:"...Hinc Dacus premat inde Getes ocurrat Hiberis. ... т.е. в армията на Помпей имало , Даки Гети и Иберийци !
- Това негово изказване се ползва от Исидор Севилски, който ги назовава гОти (!) вече през 6-ти век !
- Paulus Orosius в Histories(завършена през 417 г. и разглеждаща въпроса с миграцията на "готите" (!) пише: ,,Getae illi qui et nunc Gothi (гЕтите, сега назовавани гОти - прев. мой !)
- Но отново се връщам към Гети, Готи и гВенди ... и отново категорично твърдя, че значението на името им, идва от PIE(коренова !)*GwE - даващо най-общо "говедари" и още нещА !?

ВЕЧЕ В ЗАКЛЮЧЕНИЕ ЩЕ КАЖА ?!
- Според даденото от цитата на Страбон (?) в предходният ми пост вие си изберете - Какъв е произхода и вектора на миграция на Венетите-келти-гали ?!

- И ако с някои от моите писания, съм опровергал някои ваши схващания или надежди ... за нещо ? - моля ви не скърбете а се усмихнете ... та това е само разговор !! :))
цитирай
17. bezistena - Божествената семантика на Келтите
13.08.2013 04:56
Удивителни впечатления споделят в нета прокудените ни Български чеда в емигранство и в Ирландия.Как въпреки голямото разстояние от България и различните гоеграфски параметри в тази страна те изпитват някакво НЕПОНЯТНО И НЕОБЯСНИМО(Бог Иса и Богиня Мат)чувство на близост и познанство с природата,с птиците,с животните и най-вече с местните хора-с добрината им,с отношението към Българите,с песните и танците!Нещо много познато чувстват в откровенията си нашите деца към Ирландия...Духът и кръвта роднинска на пушек и на вода не стават,за да заблудят Душите разделени и хвала им на нашите прокудени деца,че и при ектремни емигрантски условия търсят нови извори вода да пият и със сърцата си да търсят и откриват истината за Българите,надявайки се на помощ от нас в България,а вие какво правите,бе,съратници наши?На рахат пред компютрите наливате се със старата гнилоч и смрад от категорично доказаните фалшифицирани жабунясали тинести блата,дефинирани от академичните лъжци и сатрапи на Българската История и идеологически фундамент и надстроика на световната Инквизиция и заговорниците срещу Българите и хич не искате да излезете от засмукващото ви все по-надолу тресавище-а децата ни чакат,бленувайки за тъй мизерната,а толкова свидна България!Ще дочакат,дори и немили недраги по чужбините,за разлика от много от вас,за които Исус казва БЕЛОСЪНИ ОТ ВЪН,А ВЪТРЕ СМРАД!
СМРАД=Иса и Мария Диана-състояние на Духа на човек без познание и живот с Исус и Мария
ФУНДАМЕНТ=Богиня Диана Мат
НАДСТРОЙКА=Диана и Иса Трак
РАЗДЕЛЕНИ ДУШИ=Зар Дуло Ешуа и Диана
МИЗЕРИЯ=Мария и Иза-постоянно душевно и духовно състояние на непознаващите Боговете

Исус казва,че той идва да изцери и спаси болните души-чакайте тогава,а ние ще напоиме с жива вода тия души,дето не смеят да вдигнат глас,някой философ и капацитет да не ги затапи злостно,нагруби и стъпче кълнчето плаха надежда,поникваща в надежда от чудните слова и нечувани неща за Български Всемогъщи Богове и Световно величие на рода Български!
цитирай
18. bezistena - Божествената семантика на Келтите
13.08.2013 04:59
Представяте ли си колко исконно местни и изначални са Тракийското племе Келти,за да направят такъв голям жест фалшификаторите на Трако-Българската история,че да им отпуснат толкова много години живот по нашите земи!Цели 60години били живяли около Ямбол,Стара Загора,Сливен!Щом на Българите,дето сме сътворенческата строителна бригада на Боговете Творци,не ни признават и една година трудов стаж от древността по нашите си Тракийски земи,то келтите би следвало да са направили огнената материя,от която Бог Сътвори света!
Разбира се,че са си нашо Тракийско племе,и то елитно!
Били живяли 60години по тези райски земи и си тръгнали да ходят на север да ги ядат белите мечки -демек били от дивите азиатски степи и те,дошли тук,непобедимите траки им разрешили да ги изместят от най хубавите земи,а тия будали келти си дигнали чукалята и след 60 години райски живот доброволно тръгнали да търсят мъглите и ледовете!Ама хич не се връзва!И понеже не искали да имат нищо общо с Трако-Българите,или защото имали много неща общи,или по-точно защото били едни и същи с всички други траки под Свещената егида на Българите,когато тръгнали на поредния разселническо-заселнически поход на северозапад,взели всички висши Български сакралии със себе си и най-свято и ревностно ги съхраняват в нацианалния си пантеон и СВЕТАЯ-СВЕТИХ до сега!
СВЕТАЯ СВЕТИХ=Святия Дух на Бог Иса
Първо вземат най-святото-името на Първосвещения Тракийски град Дъблин,Ямбол,и го дават на новата си столица!
Преди това кръщават всичките си центрове из Тракия все с Божията Българска династия Дуло-Атолово=Дулово=Дъблин
Вземат Свещения Ямболски герб с трите лъва и го разнасят100%същия из цяла Европа,раздаващи бъдещи хералдически лъвски комбинацииот него на повечето Европейски владетели,и накрая го забиват за герб на цяла сегашна Великобритания,която пък се гнуси за сега да си признае,че всичките и династи са все от нашата Божия династия Дуло!И всичките европейски династи и АРИСТОКРАТИ(Сар Диана Трак)са същите,и те си траят...
цитирай
19. bezistena - Божествената семантика на Келтите
13.08.2013 05:21
Взеха с много Любов и Тракйските хора и ги съхраниха толкова ревностно,че сега можем да осъдим успешно за авторски права Риверданс.Само че няма,защото са си наши Траки!
Тракийското племе КЕЛТИ=Дуло Кая=Жрец от Дуло-титуловани още и с другия жречески титул ДРУИДИ,чиято Божествена семантика ни води при Народ на Диана=Рода на Диана=Раят на Диана=Троя на Диана-нали вече се сещате,че всички приказки за митичната Троя са все още несъстояли се пророчества,направени в шифър за България -ТРОЯ=РАЯТ!
Иначе с този сакрален топоним -ДРУИДАНИЯ,ДАРДАНИЯ е била част на България от Пловдив до НИШ=Ешуа,и още на Запад.Още и тракийското племе ТЕТРАХОРИТИ=Друид Трах-Друидите от Тракия!
Келтите са най-силното физически и духовно Тракийско племе,личната гвардия на Българската жреческа каста от Първосвещения Ямбол-затова им дадохме всичките си сакралии,и братския опознавателен титул БРАТ=БАРД,и всичките си многобройни Богове им дадохме да им помагат по време на разлъката,но най-важното което им дадохме,бе да им дадем секретния Жречески език,съставен от Свещената Божия МАТРИЦА(Матера и Иса)с Божиите имена,за да не забравят кои са им истинските имена на тия много Богове и да си ги знаят че всички са само Исус и Мария!След време Духовните им водачи от РОДА НА ДИАНА=Друиди,съставиха от този Жречески език постепенно думите на новият им народен език,когато настъпващата Инквизиция,скрита по-късно като псевдо-християнство,ги преследваше и гореше живи покладите на цяла Европа,за да се отказват от Българските си Богове,корени и дотогавъшния народен и официален келтски език-сегашния Български език!
Затова съвременния езици на народите от Келтския ареал са бременни и пращящи по шевовете от Българските Богове и сакралии!
Затова и сега като почнем да разшифроваме имената на келтските богове,които им зашифровахме още от Ямбол,ЩЕ ОНЕМЕЕТЕ ОТ ВЪЗТОРГ=Изуш Траг и Богиня Диана Мат!
И те ще онемеят,защото и те са ги забравили отдавна!ПОЧВАМЕ!
ВИНДОНУС=Богина Диана и Иса
СМЕРТРИОС=Сар Иса и Диана Мария
цитирай
20. bezistena - Божествената семантика на Келтите
13.08.2013 05:32
ЕЗУС=Езус-езически бог бил!
КИМРИАНУС=Кая Мария и Еса
АБАНДИНУС=Богиня Диана и Иса
АМБИСАГРУС=Исус и Богиня Мария
АТЕПОМАРУС=Иса и Богиня Диана Мария
ВЕЛАТУ КАРДУС=Бог Дуло Иса Драк
БУКСЕНУС=Бок Исус
ФАГУС=Бог Иса
ВОСЕГУС=Бог Исус

Вие,дето не сте дигали ръце към Истинския Бог Исус,разбирате ли какво се случва пред очите ви сега?Че истинският Бог се разкрива сега пред вас със Слово и Огнен Дух,а като Го познаете в Духа,ще дойде и в реалните си измерения!И да не Го познаете Той пак ще дойде-тогава който не Го познава ще му бъде трудничко!
Тази абсолютна математически точна статистика от всички хиляди и хиляди имена да излизат неспирно все Българските Богове трябва да принуди и най-големия скептик и безбожник да се преклони безприкословно на всемогъщието и вездесъщието Им!

АВЕНТА=Богиня Диана
БРИГАНТИЯ=Барг Диана
КАМПЕСТРЕС=Исус и Бокиня Диана Мария
АРНЕМЕТИЯ=Диана Мария
ДЕАМАТРОНА=Диана Матара-Богинята Майка
РОСМЕТРА=Сар Диана Мария
ДАМАРА=Диана Мария

...Знаете ли колко много още има?Оставяме на вас !
За нашите възхитителни Тракийски събратя е било
ВЪПРОС на ЖИВОТ И СМЪРТ=ВЪПРОС на Исуж и Богиня Диана Матара,да носят Боговете си и Божествената си семантика на имената си,на всички наименования,на всичко,което ги заобикаля-на целият си език,и така сега целият свят е изтъкан от Свещения Божествен Български език!
Сакралната семантика дава категоричен отговор за Трако-Българската принадлежност на племената и сега конкретно за Келтите:
ГАЛИ=Хали=Кали=Змей,Ламя,Дракон-животинско династичен символ на Дуло
Исус Гала=Исус Змея
културата ХАЛЩАДТ=Хала Ешуа Тати=Отец Исус Змея-припомняме ви керамичната ВАЗА С ЗМИЯ=Бог Исуз Змея в музея на арх.музей на Кабиле
Културата ЛА-ТЕНЕ=Дуло
СКОТИЯ-без да се смущавате от разликата в гласните ,приравнявайте съгласните и веднаги отиваме при Скитите:
СКИТИ=СКОТИ-а общо означава Иса Кая и Диана =Жреците Исус и Диана=Жреците на Исус и Мария
Жреците на Кибела са ГАЛУСИ,КОЕТО ОЗНАЧАВА Гала Иса-Жреци на Змея Исус

ИМАМЕ ПРОДЪЛЖЕНИЕ!

цитирай
21. leonleonovpom - Вулгарос, все пак считам, че МАНГО ...
13.08.2013 08:14
Вулгарос, все пак считам, че МАНГО по-ти подхожда, може би го харесваш , нищо не казваш
Хайде ,няма да настоявам.
Но имам един въпрос към тебе
КОГА ТИ ЩЕ НАПИШЕШ НЕЩО, ЧЕ ДА ТИ ВЪРНА ВЕРЕСИИТЕ, ТАКА, КАКТО АЗ УМЕЯ? МНОГО СТАНАХА, ПРЕКАЛИ!
МНОГО ТИ СТАНА , НАХАЛСТВОТО НАЙ ВЕЧЕ!
ИНАЧЕ ВЕЧЕ СЪМ УБЕДЕН, СЪВРЕМЕНЕН ГРЪК СИ, НЕ АНТИЧЕН, НЯМА ГРЕШКА!
КОЛКО МИЛИАРДА ЩЕ СТРУВАТ МИНУСИТЕ ТИ НА ЕС/ Европейския съюз/, КОИТО ДРАСКАШ ТУК? НЕ ГИ ДАВАЙ ЕВТИНО, ЗНАЕШ ИМ ЦЕНАТА!
КАК МИСЛИШ?!
цитирай
22. leonleonovpom - Към Безистена
13.08.2013 09:13
Благодаря адаш, ако позволиш, защото и аз съм Иван, за коментарите.
От тях се убеждавам, колко мачкана е България през вековете и разбира се и българите с нея.
В същото време историците не виждат противоречията и комичното. Дошъл Аспарух с шепа хора / това е в поддръжка ,че сме малко, едно нищо/ и разгромил най-елитната армия на света тогава.
Ами тогава тази шепа хора е с невероятни , военни в случая способности.Това за комичното противоречие
Иначе да победиш сила №1 тогава, това означава, че автоматически ти ставаш такава
Но пустия нихилизъм, нали трябва да сме на опашката,веднага се скача срещу този, който вдига глава, как така, ние сме нищожества Ние самите не си вярваме
Навремето един известен професор заподозря такива помисли в мен по адрес на чужденци.Скастри ме, каза, че познава и тях, и мен. И че аз най-малкото съм равен на тях, иначе не би ме препоръчал
Ние самите не си вярваме, но то е насаждано с векове.
Когато ти се появи тук, имаше ехидни коментари. И за мен е имало-тракедонист-по аналогия на македонист, въпреки, че е неграмотно
Е, добре, обяснете, кое е лошото да сме с тракийски произход-щяла да се разцепи нацията, Русия била намесена
Русия ни е враг № 1!!!
Ами ако не беше Русия, кой щеше да се погрижи за нас? Тези, който от столетия експлоатират света, загрижени за доброто,само, че тяхното. Дълга тема, благодаря отново, научих много неща за келтите, а с припомнянето на 60-те години, обръщам едва сега внимание на нещо, което съм подценявал
цитирай
23. leonleonovpom - Вулгарос/ МАНГО/, ще преброя вс...
13.08.2013 12:04
Вулгарос/ МАНГО/ , ще преброя всичките ти минуси и ще набера магарешки бодил, сега цъфти, много красиви цветове има и ще ти ги пратя в Пловдив, докато са свежи, да си изтипосаш хубав венец.
После може да го трампиш в ЕС, ама се представи за каракачанин и ,че си от Филипополис, а не от по-стария Тримонциум
Кара значи бабанка, не мангал, чуят ли каракачанин, ще се разтреперат и ще отворят касата
Както виждаш, никъде не те обиждам, псувам и украсявам с цветни епитети.
Напротив, хваля те като в древногръцка трагедия. Вярно, ти си съвременен грък, нямаш нищо общо с древните елини, от Албания си, но ако бягаш 2500 години на заден ход,с добро темпо-20 км за час, може и да успееш да ги догониш
Желаем ти безсмъртие!
цитирай
24. get - - Какво става ? - нашият общ "приятел" ... "простакос" отново ли ръмжи, Че ? ... крадем (!) историческото "наследство" от ... ?
13.08.2013 12:24
... "великите" ЕЛЕНИ :)) ?!! :((
21. leonleonovpom написа:
Вулгарос, все пак считам, че МАНГО ...


- Тогава ще да цитирам, не мое(!) ... а мнението на John Anthony Cramer ЗА ПАФЛАГОНЦИТЕ от книгата му: "A geographical and historical description of Asia Minor"

- На стр.217 той казва: " the Paphlagonians ... as being of same rase with the Bithyni, Mysi and that is, they were the TRACIAN people." !!

- Това а и не само това, а и на антични автори мнения ? - не пречат, на съвременните историци да причисляват Пафлагония към "елинските" народи ?!! - Виж карта от Википедия: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/2f/Anatolia_Ancient_Regions_base.svg

- Ето ви изображението: http://www.venetoimage.com/images/disegni/05.jpg - в което се вижда един венето-пафлагонец от апенините с ЗАБЕЛЕЖЕТЕ - Какво е обул на краката си ?
- А дали типичният античен "гребенест" шлем е само "атински" - ето ви едно изображение на келто-галски "венетски" воин (пластинска с изображение намерено от сев.Италия ?!) : http://www.venetoimage.com/images/disegni/06a.jpg

- От тук отиваме на СЛЕДВАЩИЯТ ВЪПРОС ? - Какво като произход е било населението създало "келто-галската" археологическа култура "Халщадт" (зад Алпите) и "Ла Тене" в северна Италия ??!

- Следващ въпрос ? - след като пафлагонците са РОДСТВЕНИ НА ТРАКИТЕ (по J. A. Cramer ) - то тогава Келтската държава в Тракия ... е била "унищожена"(?) или просто населението и се е разтопило(размесило !!) със родственото му нему ... местно ... ТРАКИЙСКО такова ?!
- Тоест походите на Келтите (с водач Бренус) са били ВОЕННИ в Атическата част на Балкански п-ов(тоест срещу гърци) но с останалото(население) не са имали военни конфликти ! - Защо ли е станало така ?!
- Мога да го обясня и то с факти, които ги има дори в "античните" писмени извори - Но ще оставя на блогърите, отличаващи се със СВОБОДА НА МИСЪЛТА (!) удоволствието САМИ (!) ДА НАМЕРЯТ ЗА СЕБЕ СИ, ОТГОВОРА ?!!

- Поздрави от мен - до всички любознателни и свободно мислещи читатели !
цитирай
25. leonleonovpom - Здравей Гет! Не, той сега се е в...
13.08.2013 13:03
Здравей Гет!
Не, той сега се е вхивял като художник, украса прави с минуси.Няма почти постинг без негов минус, ако е един, негов е, без съмнение. За някои и да го беси човек, няма да има свястно обяснение.
Бях забравил за гърците, наши хора са ,той ми напомни
Много велики били, от Испания им пращали виртуални благодарности, но нямали държава-обща имам предвид за древността
Траките враждували, а гърците по цял ден се прегръшали и целували. След като им омръзнело се биели до припадък по между си.
Нямали държава, но имали тридесетина държавици. Повечето от тях с население, достатъчно да осигури гребци на три кораба
Хубаво, че се намерил един нямащ общо с гръцката култура-сиреч без култура, както го определя Демостен, да ги обедини, както прави анализ АристотелІІ - наш , съвременен герой
И си мисля, какви ли чудеса биха станали, ако Филип беше по-културен?За войници не стават явно, търсил съм, но не съм намерил никъде сведения в римските легиони да набират елини. Следователно щеше да търси и да открие други неподозирани таланти в тях - например да работят с пот на челото
цитирай
26. get - - Май са посетили блогът ти ... двама различни блогови "идиотис"а ?
13.08.2013 14:09
leonleonovpom написа:


Бях забравил за гърците, наши хора са ,той ми напомни
Много велики били, от Испания им пращали виртуални благодарности, но нямали държава-обща имам предвид за древността
Траките враждували, а гърците по цял ден се прегръшали и целували. След като им омръзнело се биели до припадък по между си.
...


- На аристоТЕЛЕса му е любим "копи-пейста" ... за испанските виртуални благодарности ?!
- Най-веселото в случая е ? - че тези които изпращат "благодарностите" са по произход от т.нар. испански "мориски" - Арабско население останало след конкистата в Испания и приело християнството ?
- За семитите е присъщо да се поддържат :)) ! - имам в предвид гърци(=балкански семити) и мориски(испански семити)
ЗАБЕЛЕЖКА ! - Не бъркайте семити и евреи !!? - най-вече семити, отговаря на АРАБИ !!

- Виж какво казва арабина Ibn Khaldun (1332-1406): “We have to admit that the whole Islam, except the religion, was Greek. Betrayal against the Greeks by the Islamic nations, equals betrayal against their own nature”.
- Ние трябва да приемем, че целият ислям, без религията, са (били) Гръцки.
- Измяната срещу гърцизма от мюсюлманската нация - би означавало измяна от нея, на нейната вътрешна същност !"

- Толкоз ! - казах ... пък кой как иска да си го разбира ?!

- Тъй де ! - то, ако те не си кажат по някоя хвалба един на друг ... от нас европейците(траки) ли ще чакат похвала и подкрепа ?! ... Нали според техните "елински" критерии(изрвратени) - Ние сме били "вулгари-простаци", наричани от тях и варвари ... втора категория=почти хора ?! :((
цитирай
27. leonleonovpom - Така е, те добре знаят, че най-до...
13.08.2013 14:39
Така е, те добре знаят, че най-добрата защите е нападението и атакуват
Някои казват, че сме били зоста мургави и сме се различавали, включително и от славяните, не само от северните народи
Ами гърците като местни, те по-светли ли са от северните народи, или северните народи сега полагат усилия да ги настинат по цвят? Въпросът не е към теб Гет, а към някои специалисти в тази област тука
Поздрави!
цитирай
28. bezistena - Откъсването на келтите от техния ...
13.08.2013 18:09
Откъсването на келтите от техния исконен Трако-Български корен като основна гвардия и жреческа свита на Първосвещените Ямболски-Кабиленски Жреци,е христоматиен пример за фалшифицирането на историята на Европейските Тракийски племена,основали,изградили и цивилизовали цяла Европа, с цел тяхното обезпаметяване за да не ПОЗНАЯТ(Бог Иза и Диана),че са от ОБЕТОВАНАТА ЗЕМЯ(Бог Иза и Богиня Диана Мат),и че Боговете им са Исус и Мария Българите!
Само че,вече знаем,че истинската им история е написана в езика им.
Тия дни стана ясно,че при посещението си в Ирландия,Американският ПРЕЗИДЕНТ(Бог Иза Друид) е обследвал ирландската си родова връзка и корени.Прадядото на БАРАК ОБАМА(Барк Богиня Мама=Богиня Мария Магдалена Бъллгария)е бил високо интелигентния и образован ректор на най-пристижния университет през 18 век в Ирландия,чието име го издава веднага,че е Български династичен Исусов потомък:ДЖОН КЕРИ=Ежуа Драка=Ежуа Трака!Защо си траеш,Братко,че не знаеш Чий си?За да не те запитаме ние и зомбираните американци спазваш ли Неговите Закони и Конституция за Любов,Братство и Мир между хората?Прекрасно е Протестантството в САЩ с характерното само за него Помазание със Святият Дух и най-вече с висшия Божи дар Кръщението със Святия Дух,с Който сме кръстени и ние всички от нашия екип.От там нататък Святият Дух те задължава да живееш само в Любов и Мир с всички хора по света-с американците,с ирландците,с иранците,с иракчаните и афгнистнците...Как съвместяваш президентската длъжност с изискванията на Святия Дух,в Който ти би следвало да си кръстен като владетел на народ с официална религия Протестантско Християнство?Святият Дух е Огън,но още повече и най-вече е Любов,а тази Любов я дава сега най-много Богородица,а протестантския свят въобще не Я познава!Ще ти се наложи скоро да дойдеш в православна България-при корените на Дедите си за да ти Я покажем,и то Истинската!
В Ирландия ти показаха и най-древната свещена книга от 800г.сл.хр.-ВООК ОF KEELS, посвещаваме те какво означава:

цитирай
29. bezistena - ВООК ОF KEELS в официалния превод от ...
13.08.2013 18:17
ВООК ОF KEELS в официалния превод от английски означава КНИГА НА КЕЛТИТЕ,което указва наистина,че тя е информация за келтите,и то задължително Свещена информация!А знаем,че всяка информация от древността е зашифрована задължително,още повече когато е свещена-както в случая!Разшифровката с нашия свещен код дава истинската информация:
Един път ВООК на БГ език е БОК,сиреч ВООК ОF KEELS=БОГА НА КЕЛТИТЕ!
Втората разшифровка чрез МЕГААНАГРАМИРАНЕ(пълно анаграмиране с всички думи и букви)конкретизира кой е богът на келтите:
ВООК ОF KEELS=Бок Иса Болк=Бог Исус Българина!
Стана ли ти ясно(СТАНА МИ ЯСНО=Исус Диана Мама),Братко Българино(БАРАК),де ти са корените!Че и на всичките Американски президенти,като почнем от първия,гордеещ се и перчещ се с Българските Жречески зашифровки и произход?
ДЖОРДЖ ВАШИНГТОН-ДЖОРДЖ от рода на Богиня Диана и Ешуа
ДЖОРДЖ=Ежуж Друида!
Разбрахте ли династи и аристократи,кой ви измисли това непонятно до сега словосъчетание,че да си изтъркате езиците в него!
СЛОВОСЪЧЕТАНИЕ=Слав(ЗМЕЙ) Исуш и Диана
ПРЕЗИДЕНТ=Вер Иза Дете=Дете,потомък на Иза Вер(ЗМЕЙ)=Иза Бард и Диана
ДЖОН КЕНЕДИ затова го убиха,защото го посветихме,че е от рода на Кая Диана=КЕНЕДИ
ДЖОН=Диана и Ежуа-най-популярното име
А вие Бушовците хич и не се спотайвайте,ами идвайте най-официално в България,без да се криете зад служби,командоси,НАТО и тям подобни-хитринки и сили тъмни-в Божия свят и Свещената България тези неща вече не важат!Преди повече от десетина години ви посветихме официално,вие тръгнахте по други пътища да влизате в Божия дом,в СВЕТАЯ СВЕТИХ!
ДЖОРДЖ БУШ=Ежуж Друида от рода на Бог Ешуа(БУШ)
Вземете и БИЛ КЛИНТЪН=Балк Дуло,защото и той е същия като вас!
От Свещеното династично Божие Българско потомство сте,носите святата Божия кръв с всичките генно закодирани в нея Божествени феномени и екстри,но не можете да ги ползвате,защото сте я осквернили и сте се изродили!
Чакаме ви в България за да преосветим Исусовата ви кръв с Любов,за да живеете с Любов!
Чакаме и ПУТИН=Богиня Диана!
цитирай
30. jeremy231 - Преди 2 години се залостих в Казанлък. 2 часа и половина си лафихме с по-възрастната
13.08.2013 18:27
уредничка на гробницата. Преди да изкрият Катана сенсей, бях поставил 4 задачки на противниците на автохонната теория. На всичкото отгоре, доказателствата са нарисувани по стената. Намери изображенията от гробницата и ги разгледай подробно. После ще коментираме пак. Съгласен?
цитирай
31. bezistena - Нека тръгнем по пътищата на Трак...
13.08.2013 18:33
Нека тръгнем по пътищата на Тракийското племе Келти,строило Европа ЕДНО ВРЕМЕ(Богиня Диана Мария)
Същинското първо име на някогашната Българска провинция Испания е
ХЕСПАНИЯ=Бох Иса,сегашното е пак същото:Бог Иса!
Провинция ГАЛИСИЯ=Гала Иса ,АНДАЛУСИЯ=Дуло Иса и коя да е друга,веднага
ВДИГА БЯЛ БАЙРАК(Богиня Диана и Бог Бълкария),и се предават,отваряйки КРЕПОСТНИ ВРАТИ(Иса Бард Барк и Диана)на Българската Армия на Любовта,когато покажем разшифрованите им документи за принадлежност към Българските Богове!
ВАДАЙОЗ=Богиня Диана и Иза
КОРДОБА=Диана Борк
ГРАНАДА=Драгия
МАДРИД=Диана Мадара
САРАГОСА=Исус Гяур
МЕНАРКА=Мария Кая
ТАРАГОНА=Трагия
ЗАМОРА=Иза и Мария
ТОЛЕДО=Дуло Диана
ВИСКАЯ=Бок Иса
ИБИЗА=Бог Иза
СЕГОВИЯ=Бог Иса
И образеца-символ на диктатура и геноцид на племето си през ХХв е също с Български династичен корен,още повече Исусов!Наш Приятел в БЛОГ.БГ попита защо само превъзнасяме Българите-те ли са най-добрите на света?Уточняваме и постоянно посочваме:Българите са НАЙ!Те са най от плюса до минуса!В зависимост от дадената им роля в
ТЕАТЪРА ЖИВОТ=Друид Ежуа и Богиня Диана
ТЕАТРАЛНА ДРАМАТИЗАЦИЯ=Друид Дуло Изуц и Мадара
В постинга СТАВА ДУМА(Иса и Богиня Диана Мат)за ЗЛОДЕЯ(Иза Дуло) генерал Франко-изроден Исусов династ,което е видно(ВИДНО,ВИДЕН=Богиня Диана)от документите му:
ФРАНЦИСКО ФРАНКО БАХАМОНДЕ=Бок Цар Иса Барк и Бохиня Мад
Титулите му са CAUDILLO DE ESPANA=Кая(Жрец)Дуло Диана и Бог Иса-ВОДАЧ НА ИСПАНИЯ и
CAUDILLO DE ESPANA POR LA GRACIA DE DIOS=Кая Дуло Бог Цар Тати Исус България и Диана.
ЩЕМ-НЕЩЕМ(Тати Ешуш и Мама)-и ФРАНКО(Барк) си го пишем на сметката!

ГЕТ спомена и за BODENSEE=Богиня Диана и Иса,
град BREGENZ=Берг Иса и BRIGANTUM=Берг Диана Мама,и за МОРИСКИ=Мария Кая и Иса
Виждаш ли,колко са истински и реални Бългрските Богове и че нашата СЕМАНТИКА=Иса и Мат Кая е на истинските Богове,защото и СЕМАНТИКА=МИСТИКА=Иса и Мат Кая!

Благодарим ти,АДАШ,и те чакаме с Любимата Съпруга в скъпия ни,и за вашия сантимент, ЯМБОЛ!
САНТИМЕНТ=Иса и Диана Мат
цитирай
32. leonleonovpom - Благодаря Сашо, за коректно нап...
13.08.2013 18:33
Благодаря Сашо, за коректно направената забележка, Галисия е наистина. За допълненията също.
Разбира се, че написаното по-горе не го измислям, а ползвам книга/в превод/ на американски автор-Ейбл Плен, издадена в Ню Йорк през 1949 г и преведена същата година в България-" Испания без маска"Там ,на стр.16 той коментира, че местната гайда се нарича-гаита
Аз нямам претенции да съм специалист, особено в история на езика
Допущам твоята хипотеза да е правилната, но тя е ,смятам, че си съгласен ,успоредна на моята.
Всъщност мен ме интересува повече друго и то е главна цел на материала
Гайда явно е много стара дума, това засичане в езиците го доказва.
Славяните и прабългарите особено, са новодошли, според конвенционалната история. Пак според нея те не са се засекли с траките. Откъде познават инструмента и думата, това е идеята?

Близка по правопис е френската дума гете-живост, веселост.
Много е вероятно да е производна на гайда
И не на последно мяста галлус-както са наименовани романизираните келти във Франция.
Свързва се с петел, но това е и жрец на Кибела/ Кабиле/,според мен е по-вероятно оттам да идва името им.Какво мислиш за беззсмислицата, галски петел, може би е наше творение?! Както и да е, те самите го свързват с петел. Ами ,ако жрецът е ползвал петел, въпреки ,че лъв придружава Кибела!?!
цитирай
33. leonleonovpom - Марш МАНГО/ Вулгарис/
13.08.2013 18:35
Марш МАНГО/ Вулгарис/
цитирай
34. leonleonovpom - Съгласен съм Jeremy, но-по-добре ...
13.08.2013 18:41
Съгласен съм Jeremy, но-по-добре изложи твоите изводи, в тази материя сила е синът, има книга, подвизаваше се като ДЗвер
Поздрави!
цитирай
35. get - - Какво казват (на)УЧеНИТЕ за гайдата/Bagpipe ?
13.08.2013 18:55
29. kansandilh написа:

Вижадаме, че в келтските езици музикалният инструмент гайда е с други наименования и не се нарича gaita, за разлика от галисийски и португалски език.

- Вероятно римските бегионери - ще да са я занесли първо в Иберия пък после в Бретония ?! ЦИТАТ от римско време: "Emporer Nero knew how to play the pipe with his mouth and the bag thrust under his arm."(?)
Други учЕни държат за протокелтският и произход и разпространение ?!
- The origins of the bagpipe can be traced back to the most ancient civilizations !
- The bagpipe probably originated as a rustic instrument in many cultures because a herdsman had the necessary materials at hand: a goat or sheep skin and a reed pipe. The instrument is mentioned in the Bible, and historians believe that it originated in Sumaria. -
- Through Celtic migration it was introduced to Persia and India, and subsequently to Greece and Rome. (странно ? - Не знаех този исторически ФАКТ :)) - ЧЕ келтите са "донесли" от Запад ГАЙДАТА в Индия, Персия и Балканите ?
- Мислех си, че тяхното историко-мигрантско движение е в обратна посока тоест от юго-изток на северо-запад !?
kansandilh написа:

Моята хипотеза е, че наименованието ‘гайда’ се появява за пръв път на Балканите в езика на първите скотовъдци на Европа и още в прединдоевропейско време(езиков период)

- Много ме интригува тази ви хипотеза ... най-вече в часта й (?) - първите скотовъдци на Европа и още в прединдоевропейско време(езиков период) (!)
- Първо ... Моля ви не търсете сарказъм в питането ми ?!!!
- Но какво ще каже прединдоевропейско население и езици(?) на територията на най-старата Европа, тоест Балкани (плюс) Мала азия ?!
- Това ! - Кой го е доказал ??

- С уважение !

П.П.
Ако позволите едно уточнение ?
- В испанският наред с думата "cornamusa" се използва и "gaita" - за гайдата (?) !
цитирай
36. get - . . . Ейбл Плен, издадена в Ню Йорк ...
13.08.2013 19:27
leonleonovpom написа:
...Ейбл Плен, издадена в Ню Йорк през 1949 г и преведена същата година в България-" Испания без маска"Там ,на стр.16 той коментира, че местната гайда се нарича-гаита (...)
Всъщност мен ме интересува повече друго и то е главна цел на материала
Гайда явно е много стара дума, това засичане в езиците го доказва.

- Съвсем правилна ти е идеята !! - ако примеме, Правилното КАТО ПОСОКА, движение на палео/антично балканско-анатолийско населние(под вида "пафлагонци-енети"!) от Тук към Иберия - Това е станало във времевият стик около 12 - 8-ми векове пр.н.е. ?!
- Появата на археологическо култури "Халщадт" и "Ла Тене" СЪЩО ги съотнасят към края на този времеви период ?!!
leonleonovpom написа:

Славяните и прабългарите особено, са новодошли, според конвенционалната история. Пак според нея те не са се засекли с траките. Откъде познават инструмента и думата, това е идеята?

- За "пра"българите (от Хиндукуш) не мога да кажа нищо - Щот няма такива !!
- Но относно "ОРИГИНАЛНИТЕ" славяни от белоруските блата - При тях такъв инструмент ИЗОБЩО не е наличен ?!!
leonleonovpom написа:

И не на последно мяста галлус-както са наименовани романизираните келти във Франция.
Свързва се с петел, но това е и жрец на Кибела/ Кабиле/,според мен е по-вероятно оттам да идва името им.Какво мислиш за беззсмислицата, галски петел, може би е наше творение?! Както и да е, те самите го свързват с петел. Ами ,ако жрецът е ползвал петел, въпреки ,че лъв придружава Кибела!?!

- Галуса е "единият-единствен" известен ни от елино-семитският "Стар завет" ("стар" ? -от 3-ти век пр.н.е. ?) и елинско-гръцкият преразказ, на по-старата митология ... в която той присъства с(под) име(то) "Адонис"-Адонай" (второто старозаветно) !?

- За мен "галус" идва от по-старата МЕСТНА дума за "галя"(документирана в произведение на Платон !) - Който казва, че е коренова образувала името на бог "Хелиос" ... който, като "ГАЛЕЛ" Земята(Кибела-Деметра - фригийска) ... Я е, карал, да РАЗЦЪФВА ?!
- КОЙТО НЕ ВЯРВА !? - мога да го опровергая с цитати от Платон !
цитирай
37. jeremy231 - Дзверото ти е син!???! Да го поздравиш от мене! Той ме знае като Катана сенсей!
13.08.2013 19:31
leonleonovpom написа:
Съгласен съм Jeremy, но-по-добре изложи твоите изводи, в тази материя сила е синът, има книга, подвизаваше се като ДЗвер
Поздрави!

Неговата книга за Египет си я имам. С автограф. Още не мога да си я прибера от разни... ъъъъ, приятели.
цитирай
38. voulgaros - GET, . . . НАЛИ ЧЕРНОБИЛСКАТА АТОМНА ...
13.08.2013 19:52
GET,... НАЛИ ЧЕРНОБИЛСКАТА АТОМНА БОМБА--ТОЕСТ АТОМЕН РЕАКТОР В АЕЦ-А...СЕ НАМИРА ТОЧНО ДО ГРАД ПРИПЯТ, НА УКРАИНО-БЕЛАРУСКАТА ГРАНИЦА.....ЕИ ТАМ---ДО БЛАТАТА.ОТ КЪДЕТО СЕ Е ПРЪКНАТА ЦЯЛАТА СВЕТОВНА СЛАВЯНСКА СЕМКА...--ТОЕСТ СИ СЕ ПРЪКНАЛ И ТИ СЛАВЯНСКИ РОБЕ..ЗАЕДНО С ДОКТОР-ИНГЕНЕРА !!

АЗ СЪМ СИГУРЕН, ЧЕ ГЪРЦИ И ЕВРЕИ СА ВЗРИВИЛИ УМИШЛЕНО РЕАКТОРА НА 26 АПРИЛ 1986 Г... !!

КАК МИСЛИШ, ПРАВ ЛИ СЪМ, ГЕТСКИ ДУХАЧО ?? ЯСУУУУ, ВУЛГАРИ-СЛАВЯНИ !!!
цитирай
39. jeremy231 - Как предпочиташ да те обидя, като Чавдарчо главната буква или като обикновен простак?
13.08.2013 20:22
voulgaros написа:
GET,... НАЛИ ЧЕРНОБИЛСКАТА АТОМНА БОМБА--ТОЕСТ АТОМЕН РЕАКТОР В АЕЦ-А...СЕ НАМИРА ТОЧНО ДО ГРАД ПРИПЯТ, НА УКРАИНО-БЕЛАРУСКАТА ГРАНИЦА.....ЕИ ТАМ---ДО БЛАТАТА.ОТ КЪДЕТО СЕ Е ПРЪКНАТА ЦЯЛАТА СВЕТОВНА СЛАВЯНСКА СЕМКА...--ТОЕСТ СИ СЕ ПРЪКНАЛ И ТИ СЛАВЯНСКИ РОБЕ..ЗАЕДНО С ДОКТОР-ИНГЕНЕРА !!

АЗ СЪМ СИГУРЕН, ЧЕ ГЪРЦИ И ЕВРЕИ СА ВЗРИВИЛИ УМИШЛЕНО РЕАКТОРА НА 26 АПРИЛ 1986 Г... !!

КАК МИСЛИШ, ПРАВ ЛИ СЪМ, ГЕТСКИ ДУХАЧО ?? ЯСУУУУ, ВУЛГАРИ-СЛАВЯНИ !!!

Аре къш и да те няма.
цитирай
40. get - - Джеремая ! - тъй като обичаш логическите загадки ? - една такава, като за теб ?!!
13.08.2013 20:27
- Ходил ли си в църквата с.Добърско(зографисвана през 14-ти век ?

- На стената и има ттази икона ? - http://2.bp.blogspot.com/-15naop6N1wo/TeTDDQdSPLI/AAAAAAAABp0/fhxB4RGu2Pg/s400/IMG33425%2BSv%2BDimitar%2BSolunski%2BPicasa%2Bcor%2Br.jpg

- Разгледай я внимателно и ми кажи има ли нещо, което да те ОЗАДАЧАВА ??!

- Защото за мен тя е едно към ?! - с вътрешно присъщата стилистика(символика !) ... присъща при изобразяването на "езическият" Керубим ?!! - съвсем не от нашата територия и от много по-стари времена ?!

- Поздрави ! - и остави тази Казанлъшка гробница - Щот ?! ... наште пишман историци(тамплиери) я изкарват ЕЛИНИСТИЧНА като стАил ? :))

- Ах този омразен ми "елинизъм" създаден от мараните в германската историческа гилдия ... и дано, дано (!) Германският тигър (!) - дано чете внимателно постовете ми ? ... та малко, от малко РАЗБЕРЕ ? - защо "злоупотребявах" с търпението му пишейки, че германската историческа школа(не че и френската и английската(плюс руска) и отстъпват) са основни виновници ... за съвременното "култ-Ура" - в европейското мислене ?!!

- Прав е биографа(Е. Раваж) на фамилия Ротшилд да злорадства, казвайки: Европейците съществуват в еврейска културна среда ?! - а това най-вече е станало след ТРИДЕСЕТ ГОДИШНАТА (религиозна) война и налагането( на "модела на мислене" ?) чрез написването на "Стар завет" от М. Лутер и-и-и ... чрез това изобретяване на "протестанството" и на Дойчланд, като "нация" ?!

- Но пак се отплеснах в теми ... които вероятно ще ... затормозят мисленето ви (?) - Прощавайте ?!

- Простете многословието (ми) ! - А се, усмихнете и не си натоварвайте спокойната-безметежност в мисленето ... с такива едни "непрактични" теми за размисъл ? :))
цитирай
41. leonleonovpom - Изненадан съм приятно, че се познавате, Катана Сенсей!
13.08.2013 20:36
Ще го лоздравя!
Той е талант, дано не го види, никога не съм му го казвал, освен заобиколно.
Казвал го е пред мен за него моят дългогодишен приятел, проф Карайотов, въпреки, че определяше талантът му за литературен. Задочно го знам и от Валерия Фол, която каза, че на хора като него млади, тогава под 30 години, трябва да се дава път!
Единстеният критик в това направление беше майка ми, чийто резултат е, тя го беше насмляла и му казала, че е само моя сянка. Сподели го няколко дена преди да си отиде Нестандартен е , като вулкан.Изригне ли, прави нещо, което никой не може!
Поздрави!
цитирай
42. get - - РУСОкосо чедо на Епира ? - с промит мозък от ЕЛИНО-ФАНАРИОТСКАТА пропаганда (!) ... причината на Чернобилската катастрофа е ...
13.08.2013 20:48
voulgaros написа:
GET,... НАЛИ ЧЕРНОБИЛСКАТА АТОМНА БОМБА--ТОЕСТ АТОМЕН РЕАКТОР В АЕЦ-А...СЕ НАМИРА ТОЧНО ДО ГРАД ПРИПЯТ, НА УКРАИНО-БЕЛАРУСКАТА ГРАНИЦА.....ЕИ ТАМ---ДО БЛАТАТА.ОТ КЪДЕТО СЕ Е ПРЪКНАТА ЦЯЛАТА СВЕТОВНА СЛАВЯНСКА СЕМКА...--ТОЕСТ СИ СЕ ПРЪКНАЛ И ТИ СЛАВЯНСКИ РОБЕ..ЗАЕДНО С ДОКТОР-ИНГЕНЕРА !!

АЗ СЪМ СИГУРЕН, ЧЕ ГЪРЦИ И ЕВРЕИ СА ВЗРИВИЛИ УМИШЛЕНО РЕАКТОРА НА 26 АПРИЛ 1986 Г... !!

КАК МИСЛИШ, ПРАВ ЛИ СЪМ, ГЕТСКИ ДУХАЧО ?? ЯСУУУУ, ВУЛГАРИ-СЛАВЯНИ !!!


... е в РЕЗУЛТАТ НА ЧОВЕШКА ГРЕШКА (по-точно е: Комплекс от грешки-човешки) по вина на ЕДНА ДЪРВЕНА ГЛАВА - Научният ръководител и натегач провеждащ ЕКСПЕРИМЕНТ за работа на реактора при ЕКСТРЕМАЛЕН режим ?!
- Въпреки предупрежденията на другите инженери (!) той е вкарал реактора в КРИТИЧЕН РЕЖИМ НА РАБОТА до степен, че е предизвикал спонтанна верижна реакция !!

- Но ти чедо на Епира - явно не си чел драмите на Есхила ... в които той описва за "ловци на хора"(предимно атически елини-роботърговци), които са ходели да отвличат жени и деца от вашето племе (дорийско, докато мъжете са били със стадата по планината !) и после да ги продават по тържищата на Егея, като роби ?!!

- Най-гадното в цялата ситуация е че, благодарение на средновековната "византийска" и по-късната "фанариотска" пропаганди ... които явно са били твърде ефективни - та в резултат са се изтрили, всички тези спомени в народната ви памет ?!!

- Това от мен Get - подписващ се така, защото ГЕТите са били СИМВОЛ за свободен и почтен човек, още от античността !! - чети Херодот(!) ... и другите след него, та ще ме разбереш, какво имам в предвид ? - с прозвището ми "Get" !!
цитирай
43. leonleonovpom - Благодаря Гет, знам, че в детайлите ...
13.08.2013 20:48
Благодаря Гет, знам, че в детайлите мога да разчитам на теб.
Напълно достоверно звучи написаното от теб тълкувание на Платон.
Моето се базира единствено на Галлус и разбира се е уязвимо, въпреки, че дава някаква насока. Нейният придружител / на Кибела/е Атис, лъвът също присъства, но са възможни и подварианти
цитирай
44. leonleonovpom - Правилна беше корекцията за Гал...
13.08.2013 20:55
Правилна беше корекцията за Галисия, в романските езици-френски, испански, италиански и разбира се латински, с ц и ч преливат, така, че подведох се по латинския.
С позволение ще коригирам Галиция на Галисия
цитирай
45. leonleonovpom - Поправих го току-що, но се оказа, че ...
13.08.2013 21:03
Поправих го току-що, но се оказа, че е механична грешка-в текста , освен на едно място е написано правилно Галисия.
Благодарности въпреки всичко, няма как да не се оцени такава културно поднесена критика!
цитирай
46. leonleonovpom - Получи се разминаване в отговора ми ...
13.08.2013 21:10
Получи се разминаване в отговора ми Сащо, но не и в същността , както виждам, там покритието е пълно
Благодаря ти за начина по който поднесе критиката. Изтръпвам, какво би станало, ако някой стар познайник беше го направил, как би ме осмял. И аз какъвто съм холерик / рядко/ в такива случаи, какво бих направил
Поздрави!
цитирай
47. jeremy231 - Гет, стилът е подобен
13.08.2013 21:20
В ляво на фриза виждам петлъчна звезда. Вероятно комета. И коня е без стремена или не ги забелязвам.
цитирай
48. jeremy231 - Че и той е кибритлия като татко си. Лют един, такъв.. :-))))) Познаваме се от тук и задочно
13.08.2013 21:23
leonleonovpom написа:
Ще го лоздравя!
Той е талант, дано не го види, никога несъм му го казвал, освен заобиколно.
Казвал го е пред мен за него моят дългогодишен приятел, проф Карайотов, въпреки, че определяше талантът му за литературен. Задочно го знам и от Валерия Фол, която каза, че на хора като него млади, тогава под 30 години, трябва да се дава път!
Единстеният критик в това направление беще майка ми, чийто резултат е, тя го беше насмляла и му казала, че е само моя сянка. Сподели го няколко дена преди да си отиде Нестандартен е , като вулкан.Изригне ли, прави нещо, което никой не може!
Поиздрави!

Но, като излезе книгата му, си я купих с кеф.
цитирай
49. jeremy231 - Гет, тоя е тупана Чавдар01. С главните букви.
13.08.2013 21:25
Тия са ми писнали със 100-тиците си акаунти. Акаунт се прави, стил на изказ не се променя, пък IP-та си казват своето. Аз си ги трия най-нахално.
цитирай
50. voulgaros - КАН САНДАЛ--ТОЗИ ХАН Е БИЛ ГОЛЯМА ...
13.08.2013 21:40
КАН САНДАЛ--ТОЗИ ХАН Е БИЛ ГОЛЯМА РАБОТА ,А, КОТРИГУРЕ...

АЗ ПЪК КАЗВАМ ЧЕ ПО-ГОЛЯМАТА ЧАСТ ВУЛГАРИТЕ СТЕ ГЪРЦИ....ОВУЛГАРЕНИ-ОПРОСТАЧЕНИ ГЪРЦИ..ПРЕДАТЕЛИ НА ЕЛЛИНИЗМА, ВИЗАНТИЗМА И МАИКА ГЪРЦИЯ !
цитирай
51. get - - Няма място зе притеснение относно ГалаТия - ГалиСия ... и ГалиЦия - Тъй като ... ?
13.08.2013 21:56
leonleonovpom написа:
Поправих го току-що, но се оказа, че е механична грешка-в текста , освен на едно място е написано правилно Галисия.
Благодарности въпреки всичко, няма как да не се оцени такава културно поднесена критика!


- Населението и името е формирано по време на келто-галския генизъс от по-старите венето-пафлагонци ?!
- Вече съм обяснявал за тази ротация при изписване-изговаряне при европейските езици с техните две основни групи Сатем-Кентум ! - именно при тях е тази специфика за преминаване на Т в Ц и С ?!

- а относно Галатия - (етимолозите) изхождайки от Стар завет го изкарват значението, на нещо подобно на ... "бел"човци и "млека"ри ?!
цитирай
52. leonleonovpom - Това за Кутригур Вулгарос идва от ...
13.08.2013 22:05
Това за Кутригур Вулгарос идва от кимерите
А кимерите са в митологията, гръцката. Живеят там където слънцето се крие в мрака, сиреч в непознати земи.
От една страна гърците казват, че край Черно море живеят много народи с друг/еднакъв/ език
От друга, за тези райони ,които не познават, включват митология, съчинения.Тези, за които ехидничиш и смяташ ,че ядат сурово месо и хора, са синове на легендарен цар, равен на гръцките в митологията.
Римляните са се доверили на гърците и също са ги вкарали в митологията. Дори имат и основна дума - мрак/ цимериум/ произлизаща от тях.Нали живеят в мрака
Изводите
Кимерите са едитн от народите, които гърците наричат общо траки, но живеят в непознатата периферия на района , обитаван от тях, затова са митологични. Говорят езика на траките/ общо понятие, базирано вероятно на общ език/
Та не си мисли по аналогия на чукундур, че са простаци.
Не са!
цитирай
53. get - - Ако го разглеждаш отблизо (тоест при по-голямо разшрение пиксите ?!) - Ще видиш че ... ?
13.08.2013 22:10
jeremy231 написа:
В ляво на фриза виждам петлъчна звезда. Вероятно комета. И коня е без стремена или не ги забелязвам.


... "коня" в действителност носи ... всъщност е бик ... яхнат от св.Димитър(поразяващ воин) !
- Тоест тук имаме близко символно до зооморфните форми на "кентавър" и персийското "керубим" от Вавилон !!
- Странното е че, зографа от 14-ти вк следва традиция ДОКУМЕНТИРАНА още от 10-8-ми векове(пр.н.е. !) и то в географски райони за КОИТО в ОФИЦИАЛНАТА ИСТОРИЯ се твърди, че не е живяло ЕВРО население ?!- относно което съм силно скептичен ?!

- Междувпрочем именно с тези мои подозрения относно ОБЕКТИВНОСТ НА ИСТОРИЯТА (такава каквото я предстаавят) - Ходих преди месец в Добърско за да го проверя с очите си ! - За моя радост се оказах прав в очакванията си !! ... казано накратко "Има нещо гнило ... но не шекспировата Дания ... а в наложената ни ОФИЦИОЗНА ИСТОРИЯ !
- Междувпрочем имам още много интригуващи "ереси", като горният идващи в потвърждение на "теориите" ми за научната "обектовнист" ... В което са ни приучили да вЕрваме ?!

- Е аз съм, като Томата от Евангелието - виждам но и искам да се "докосна" за да повярвам ?!!

- Странното е че, този "св. Димитър" ми даде подкрепа и насока в едни мои дирения в палеоевропейските вярвания и сомволност на доисторичното ЕВРОпейско население от тези ширини ?!

- Св. Димитър - под по-старият символ на "бико-човек" се явява и консорт(пазител) ... на едни работи, които ни диктува Великата майка ?! - ако не спазим КАЗАНОТО ОТ МАМА ... Той ни такова м....а !? - ще прощаваш цветистостта на изказа - но накратко това е сакрално-философското в цялата тази ситуация ?!

- Така че Да ! - Земела-ДеаМатер и Хубавата=Сибела-Кубаба - При тях имаме три основни символа Атиса(Адонис) Лъвчетата плюс Бичето(Керубим) ?!

- Този култ е преминал в християнско време и се чества по морето най-вече под образа на св.Марина(Кибела) - от там по-всяка вероятност идва името на Марцианополис (съвр.Девня) !

- Поздрав !
цитирай
54. voulgaros - ВИБТЕ ВУЛГАРИ. . . . АКО ТРЪГНРМ ПО ...
13.08.2013 22:19
ВИБТЕ ВУЛГАРИ....АКО ТРЪГНРМ ПО ВАШИТЕ СЪНОВИЕНИЯ И ЖЕЛЯНИЕ...ДО НИКАДЕ НЯМА ДА СТИГНЕМ..

ЕИ СЕГА ЩЕ ВИ ДАМ ДВА ПРИМЕРА....ЕДИНИЯТ Е ФОМЕНКО... С НЕГОВАТА РЕВИЗИЯ И ИЗКАРВАНЕ НА ТОВА ЧЕ РУСНАЦИТЕ СА СЕ РАЗСЕЛВАЛИ ПО ЕВРАЗИЯ И ТАКА СЕ ПРЪКНАЛИ--ЕТРУСКАИ,МИНОИЦИ..МИШКИ-ДА СЕ ПОДРЗБИРА МОСКОВЦИ... И ТАМ ОЩЕ ДОСТА ПЛЕМЕНА..

А ВИЕ ЗНАЕТЕ ЛИ ЧЕ В МЕКСИКО И САЩ ИМА РЕВИЗИОНОСТИ...КОИТО СИ КАЗВАТ ДИРЕКТНО ЧЕ ВЕЛИКИТЕ ГЕОГРАФСКИ ОТКРИТИЯ СА ЛЪЖА И НИКОГА НЕ СА СЕ СЛУЧИЛИ...
ЧЕ СЕВЕРНА АМЕРИКА СИ Е АТЛАНТИДА---И ЧЕ АМЕРИКА--КАТО ИМЕ Е ПРОСТО КАМУФЛАЖ...ЗА ДРЕВНОТО ИМЕ НА СЪЕДИНЕНИТЕ АТЛАНТСКИ ЩАТИ = САЩ....ПАК ОТНОВО

АМЕРИКА--ЦЯЛ КОНТИНЕНТ ЗА ИМЕ ОТ НЯКАКАВ ИТАЛИНСКИ ПРЕВОДАЧ В КОРАБА НА КОЛУМБОС.--АМЕРИГО ВЕСПУЧИ.

ИМА И УФО СЕКЦИЯ----ВИЕ ВУЛГАРИТЕ--- ДОСТА ОТ ВАС В БЛОГОВЕТЕ СТЕ ЗА УФО-СЕКЦИЯТА...А НЕ В ТЕМИТЕ ЗА ИСТОРИЯТА!!


:))))))))))))))))
цитирай
55. germantiger - ...
13.08.2013 22:42
Гаети не е задължително гети.

Гаети въможно са гаути, а те са германски.

Нещо повече - не те ли притесняват германските имена на погребаните?

Знаеш чудесно заетото от германските готи героично минало на тракийските гети - стремежа да се придаде такова минало е имало с опити от много народи, самите турци се пишат... троянци, султана им Мехмед така ги е заявил пред шведския крал примерно.

Гет, не те ли притесняват "българските" - всъщност турски имена като Карагеоргиев, Чешмеджиев, Семерджиев, Дюлгеров (дано не включвам и гръцки, защото ще стане мазало - стотици небългарски). А не те ли притесняват сред топонимите такива като Хаскьой, Кърджаали, Джумая итн... ?!

Предполагам не те притеснява защо българите не се наричат траки, няма и как - това не е етностно, а общо наименование за различни племена, но понеже питаш отвреме-навреме за германците кой ги бил нарекъл така, питам се аз - кой е нарекъл траките?!

А пропо - гръцките топоними по Черноморието как ще обясниш ("един-два-три" с тракийски), но другите десетки от Античността (понеже често обясняваш неелинските в Елада)?!

Сетих се за саксонските рудничари на Йоан Асен - те са завърнали се по "родните" места след поколения траки или Асеня и двамата му братя са тракийски кумани?

Прощшавай заядливата шега - можеш с право да не ми отговаряш, не написах коментара ми сериозно, особено като видях брега на Брегенц ;)
цитирай
56. germantiger - ...
13.08.2013 23:16
Тъй-като предходния ми коментар не е ниво и е несериозен, ще се "поправя":

Каква е "технологията" при вас.

Намирате почти винаги дума в миналото и започвате да думате до днешна българска дума или нейна форма. На базата на почти само етимологии правите категорични и фундаментални изводи за цели народи, не само племена.

После се появяват няколко в блога, които подкрепят патриотарски размишлението, други го подкрепят по-аргументирано и интелигентно и още по-сетне се появява щапаров, безистена или друг, който въобще прави целия свят тракийски, ерго български.

Разбира се, пиша аз, почти винаги в "контрапунктове", заявява се често цинично и вулгарос, рядко преди се появяваха и хора с ниво и познания контра тезитета ви.

Аз допускам и вие да сте прави и го допускам не "за парлама", а съвсем сериозно, макар и да не давам сериозни шансове за истинност на всички ваши догадки, етимологии и постинги.

Хубаво ще е тази "технология" да се промени, макар да не е задължително!

Поздрави и простете предходния ми комент, впрочем за гайдите - допускам и съм склонен да мисля, че са от Балканите и че българската гайда е повлияла действително на много от европейските!
цитирай
57. get - @ 57. germantiger - ... Е-е-е ! - разгеле значи ме четеш ?
13.08.2013 23:34
- Виж приятелю ... на няколко пъти поставям на ВСЕОСЛУШАНИЕ и пред теб самият (в лични) ВЪПРОСА (?) - От кога при европейското население е настъпила ЕТНОСНАТА и ЕЗИКОВА ДИФЕРЕНЦИАЦИЯ ?!! - отговор до момента не получавам ?!

- По-старо е КАТО "истина" :( - Германската теория ... за ИНДО-ГЕРМАНСКИ ЕЗИК ? - нейсе ще го преглътнем ?
- Но от друга страна ни подпират( с претенциите си) ... и другите "братя" с техният ПРАславянски език, за който КАТЕГОРИЧНО се "обосновават" че се е обособил поне от 1 500 год. преди Христа от ОБЩИЯТ Индо-европейски ?!
- От трета страна сте ни подпрели с измисленият ЕЛИНИЗЪМ и ВЕЛИЧИЕТО на Гърците ... чети и Рим ?!

- На практика ВЕРОЯТНО за НАЙ-СТАРИЯТ от който клон към момента е и БЪЛГАРСКИЯТ език - От немско и руски ТЕОРИИ(претенции) не му остана НИКАКВО ИСТОРИЧЕСКО ПРОСТРАНСТВО ... Та бе натикан от австро-германската езикова и историческа ПЛЮС руска историческа школи ... в Чудски и по-лошото Алатау-Тюркски географски и езикови ареали !?! :((

- Това което отбелязвам ФАКТИ ЛИ СА ? - Да !
- Кой ни натресе на и без това многострадални БЪЛГАРСКИ ГЛАВИ тези "екзотични" теории ... Казах !
- Така че, ако малко или много пресилвам нещата ... съм много ПО в правото си , предвид всичките тези БЕДИ струпани по отношение на нас българите(история) от "Великите ни "братя" ?!

- От всички тези историко-образни абракадабри страдаме ние, като КУЛТУРА ИСТОРИЯ и НАРОД в историко-социален план ?!

- До преди двадесет години бе ЕРЕС да кажем че ? ... българите може да са по-отрано основали държава ? (междувпрочем, не възприемам тази теория с ОСНОВАВАНЕТО НА ДЪРЖАВА - Там нещата са много по-различни ?!) !
- И това което В средновековните "византийски" извори се тълкува като КОНТРИБУЦИИ си е чисто и просто ПЛАЩАНЕ НА ОТЧИСЛЕНИЯ ОТ ... ?! ( а сети се ?) ! :))

- Поздрав ! - и се радвам, че не си игнорирал моя милост и писанията ми ?!
- А относно много голяма част, които се твърди че са ГРЪЦКИ ИМЕНА - Не си прав ?!
- Примерно: Коринт ... Боспорос ... Варна ?!
цитирай
58. get - - Бря ! - каракачанчето стигнало до Фоменко ... премини по-натам към Чудинов и сие !
13.08.2013 23:48
voulgaros написа:
ВИБТЕ ВУЛГАРИ....АКО ТРЪГНРМ ПО ВАШИТЕ СЪНОВИЕНИЯ И ЖЕЛЯНИЕ...ДО НИКАДЕ НЯМА ДА СТИГНЕМ..

ЕИ СЕГА ЩЕ ВИ ДАМ ДВА ПРИМЕРА....ЕДИНИЯТ Е ФОМЕНКО... С НЕГОВАТА РЕВИЗИЯ И ИЗКАРВАНЕ НА ТОВА ЧЕ РУСНАЦИТЕ СА СЕ РАЗСЕЛВАЛИ ПО ЕВРАЗИЯ И ТАКА СЕ ПРЪКНАЛИ--ЕТРУСКАИ,МИНОИЦИ..МИШКИ-ДА СЕ ПОДРЗБИРА МОСКОВЦИ... И ТАМ ОЩЕ ДОСТА ПЛЕМЕНА..

А ВИЕ ЗНАЕТЕ ЛИ ЧЕ В МЕКСИКО И САЩ ИМА РЕВИЗИОНОСТИ...КОИТО СИ КАЗВАТ ДИРЕКТНО ЧЕ ВЕЛИКИТЕ ГЕОГРАФСКИ ОТКРИТИЯ СА ЛЪЖА И НИКОГА НЕ СА СЕ СЛУЧИЛИ...
ЧЕ СЕВЕРНА АМЕРИКА СИ Е АТЛАНТИДА---И ЧЕ АМЕРИКА--КАТО ИМЕ Е ПРОСТО КАМУФЛАЖ...ЗА ДРЕВНОТО ИМЕ НА СЪЕДИНЕНИТЕ АТЛАНТСКИ ЩАТИ = САЩ....ПАК ОТНОВО

АМЕРИКА--ЦЯЛ КОНТИНЕНТ ЗА ИМЕ ОТ НЯКАКАВ ИТАЛИНСКИ ПРЕВОДАЧ В КОРАБА НА КОЛУМБОС.--АМЕРИГО ВЕСПУЧИ.

ИМА И УФО СЕКЦИЯ----ВИЕ ВУЛГАРИТЕ--- ДОСТА ОТ ВАС В БЛОГОВЕТЕ СТЕ ЗА УФО-СЕКЦИЯТА...А НЕ В ТЕМИТЕ ЗА ИСТОРИЯТА!!


:))))))))))))))))


- Но се се съмнявам, че от теб ще излезе един Уве Топер или Тур Хеердал ?!

- ти си предубеден или както обичам да казвам си НА"УЧЕН - Пък с такъв мозък не можеш да гледаш ОСВОБОДЕНО НА СВЕТА и да схванеш разминаванията между наложените ни теории и очевадността ... на обективната фактология ?!

- Мен не ме е страх ... някой да изведе генеалогията ми от "гърците" - Но за теб евентуален български произход, те засяга лично, приемаш го за обида ! :((
- такива ми ти работи епирски-дориецо от Пълдин ! - който вече едва ли ще може и едно стадо да пасе (?) ... Защото и за това се искат знания и опит !!
цитирай
59. freeoldmen - Само в едно не съм съгласен!
14.08.2013 00:42
Според мен най- добре е voulgaros да си смени ника с AL BANO, така ще е най- точно.
МАНГО също е добре, но е вторично влияние, трябва да се даде предимство на родовото име.
цитирай
60. leonleonovpom - Добро решение Димитре, но опъва се, ...
14.08.2013 01:18
Добро решение Димитре, но опъва се, дърпа се.Както за Кутригур, смята ,че е чукундур, а той син на легендарен кимерийски цар, като Агамемнон за гърците например.
Така и с Вулгарос, смята, че обижда българите, а ако има обида, обижда само себе си
Това е все едно да се потопи до шия в клозетна яма и да тръгне по улиците веднага след това, за да вони на хората. Те лесно ще решаг проблема-като стоят далече от него или му насъскат помияри, но неговият става трудно решим
Дано уври накрая!
цитирай
61. voulgaros - ГРЪЦКАТА АРМИЯ ТРЯБВА ДА УНИЩОЖИ ...
14.08.2013 01:43
ГРЪЦКАТА АРМИЯ ТРЯБВА ДА УНИЩОЖИ ВУЛГАРИЯ И ВСЕКИ ЕДИН ВУЛГАРИН ДО ПОСЛЕДНОТО БЕБЕ..

ДАНО СКОРО ВИДИМ ГРЪЦКИТЕ ТАНКОВЕ ДА ОПУСТОШАВАТ ГРАДОВЕТЕ НА СЛАВЯНО-ТУРСКИТЕ ВУЛГАРИ !
цитирай
62. get - - Хм :)) - Добро попадение ?!!
14.08.2013 10:10
freeoldmen написа:
Според мен най- добре е voulgaros да си смени ника с AL BANO, така ще е най- точно.
МАНГО също е добре, но е вторично влияние, трябва да се даде предимство на родовото име.


- Защото съвременното българско AL BANO кореспондира с по-ранното AR VANO (даващо средновековното "арваниот" = ал"банец БГ. ) ?
- Казват, че от такъв ЕТНОСЕН произход са ПО-ГОЛЯМАТА част от "НОВИТЕ" елЕни - При създаване от Великите сили ... на нова Гърция(след 1820 г.) - не съм го проверявал ... само повтарям мнения за западни УЧЕНИ ?! :))

- Но нещо друго ме смущава ??!
- AL-BA - идва да каже бяло чисто ... Но-о-о ? - вече като под форма: AR BAN - твърде започва да ми звучи ... на нещо подобно на АРаБиН ? - само казвам ЗВУЧИ, не твърдя нищо повече ... щот тез етимологии и до война могат да ни докарат :)) !
цитирай
63. germantiger - ...
14.08.2013 13:19
Всъщност Гет-е, това което съществува като турцизми в българския език, като турски топоними макар и следствие от 5 века, имената сред българите с турски "съставни" Е ПОВЕЧЕ ФАКТ, от това, което ти пишеш (макар в повече или по-малко факти да няма).

А пропо - разсъжденията ти за Брегенц не са факт, а размишления, предположения и понякога провокират шега.

За другото, което пишеш и в което аз не съм специалист - също не е факт неоспорим, то би могло да е истинно, но би могло и да не е - казвал/писал съм ти неведнъж: нямаш проблем да го представиш в блога си, да събереш аргументи, да ги конструираш или "подредиш" в стройна ситема и да ги представиш пред науката.

До момента никой от вас не е сторил това, което не пречи да сте прави, както и Спароток преди, но е много вероятно и да сте често пъти фразьори.

P.S.
Разбира се, че съм прав за елинското в античността, то е факт по цялото Черноморие и се изразява не само в топоними. Нещо повече - векове след това гръцкото е факт по крайбрежието на България и то е факт малко оцелял до днес - във Варна още си имаме малко гърчоля, почти във всеки черноморски град и гръцки бивш квартал, а самата варна до освобождението е град на гърци, турци, евреи и само няколко процента българи. Подобно е положението и в много гръцки градове - знаем преди балканските и световни войни пък пълни с българи, за да бъдат после избити или прогонени от гърците за жалост.

Иначе казано - разглеждате историята понякога твърде ограничено, но и това не е проблем - гръцките "неща" да ги пишатъ и славят гърци,не българи - така е.

И пак се върщаме на това което писах:

Съберете си аргументите, поправетре си грешките (имате такива неточности), изучете написаното на парче от вас в дълбочина, подредете го в тези и "системи", представете го на научния свят. Без излишно фразьорство и фантазьорство. И с по-малко шовинизъм също!
цитирай
64. leonleonovpom - Вупгарос, на тая велика армия, н...
14.08.2013 13:30
Вупгарос, на тая велика армия, невидяна от спартанско време и 10 германци ще са достатъчни. Ако мине от 10 места- 100.С_амо като ги види и ще се разбяга по домовете си и по друга причина.
Преди ти заличавах изцепките и ти пращах съобщения, но ти драги мина всяка граница.
Ако искаш трий, ако искаш остави шедьовъра си, аз няма да се занимавам с него!
цитирай
65. get - - Уважаеми Симеонов ! - тъй като разговора се ИЗРОДИ от личностните нападки и ...
14.08.2013 13:38
... обиди на етносен признак ... !!!?
- Смятам да се върнем към Историята ?
- Говорим за гайда, като мизукален инструмент ?! - същият се упоменава в "Oxford History of Music" - където е поместена и илюстрация на ХЕТска(не ГЕТска !) статтуя на "гайдар" с датировка 1000-та година преди н.ера ?!
- Кои са хетите и държавата им (по-правилното е да я наречем "хетска ИМПЕРИЯ" !) ?
- Създадена от ЕВРОпейско население на територията, на Мала азия и част от Близък изток(съвр.Сирия + Палестина) ? - Наличието на тази държава и народ се датира от 2 500 год. пр.н.е. !!
- Берджрих Хрозни още през 1915 год. прави откритието и научна публикация че ? - тези хора говорят и са от ПАЛЕОЕВРОПЕЙСКИ произход ?! - родствени на населението от Балкани и егейски острови ?!

- Синът Ви Стефко - имаше една много точна студия относно ТЯХ, в изследването си ... Дали "Троянската война" - не са на практика битките на хети с египтяни за доминиране в Близък изток ... Известни ни като Битката за Кадеш ?! - бих казал Войни за Кадеш ?!! - Действието се развива през 12-ти век пр.Христа ?!

- Това се пропуска в момента ... тъй като спора ни ЗАЦИКЛИ отново в изкуственото и неточно дефинирано(екзонима !) Траки-Тирасци ?
- Какво искам да отбележа ? - изправени сме пред един комплексен и сложен историко-познавателен ВЪПРОС-проблем !
- Къде и от кога е ГЕНЕЗИСА на ПРОТОЕВРОПЕЙЦИТЕ ?! - респективно от Кога и Къде е ГЕНЕЗИСА на т.нар. ПРОТО-ЕВРОПЕЙСКИ ЕЗИК ?!

- За мен той е от ТУК ! - Но казвайки Тук (!) - Под това следва да се разбира ! ... Част от близък изток, цяла Мала азия, източно средизомноморие(егея + бяло море) ... а от там Балкани и цяло Причерноморие ?!

- Това са хората създали Духовната култура(+археологични култури) от Гьобекли тепе и Чатал хьоюк + тази от Варна(халколит) ... а след това Минийска, Винча, Варна-Хаманджия ... и още по-късните Триполие-Кукутени, Минойско-Микенска + АПЕНИНСКАТА Вила-нова ?!

- Това са времена кога ги е нямало ОЩЕ "античните" траки, македони или елини !!
цитирай
66. leonleonovpom - Германтигър, имената са смесени, ...
14.08.2013 13:50
Германтигър, имената са смесени, например Месамбрия не е гръцко, въпреки, че градът минава за такъв, на Анхиало името е такова, въпреки тракийските могили, а тълкуванието му не е такова според мен-крайсолие например, а е царско име, подобно на Филипопол.Писал съм за него
Излязоха хубави материали на колеги за писмеността, в тях има зрънце истина. А истинага е винаги по средата, а именно нито гърците са толкова велики в писмеността, нито пък траките са безнадеждни илитерати
Не мога да разбера едно-в моята тематика само да спомена траки, без изобщо до се занимавам с гърци, били те и древни, веднага те, милите гърци стават тема и приоритет.
Даже скоро бях разконспириран от Аристотел, известен патриот-българин, като гръцки агент.
Възможно е той , като техен главен тартор, да има и подробен списък на контингента си.Ако е така, да не се прави на ампи, ами да ми прати и парите, който ми дължат, да види ведомостта откога, със запис.
За да не се чудя , на подател да пише агент например Чанев, аз ще разбера.
Маже да пище и копи пейст, аз веднага ще разбера за кого става дума
цитирай
67. leonleonovpom - Така е, самите днешни гърци са пр...
14.08.2013 14:01
Така е, самите днешни гърци са предпазливи в твърденията, че са творците на древността. Винаги застрахователно казват, че са ползвали постиженията на предходните цивилизации.-Египетска на първо мяста, Хетска също
Една персона тук се хвали 600 хиляди тома на гръцки в Александрийската библиотека.
Ами това е все едно да се хвалиш с кашон краставици на краставичар. Египтяните имат постижения в астрономията, математиката, и особено в медицината и строителството, които съвременността още не е достигнала
Да не говоря чия е Евклидовата геометрия и колко време я е съчинявал в Египет автора Й. Той е бил честен, не е крил това
цитирай
68. get - @ 65. germantiger - ...
14.08.2013 14:41
germantiger написа:
Всъщност Гет-е, това което съществува като турцизми в българския език, като турски топоними макар и следствие от 5 века, имената сред българите с турски "съставни" Е ПОВЕЧЕ ФАКТ, от това, което ти пишеш (макар в повече или по-малко факти да няма).



- Тигре, препоръчвам ти да отидеш на този линк:http://leonleonovpom.blog.bg/history/2013/08/03/paliacho-ne-po-leonkavalo.1136246 ...

- Където в постовете си под №№ 6; 9; 13; 18; 21; 24; 26 и 29 !!? - Обяснявам на "Вулгарис" семантика и морфология на думи ... за които ми твърди ЧЕ ?! - били гръцки и единствено гръцки ?

- Междувпрочем ... Като продължение на този "задочен" спор - Мога да ти кажа, че ТУРСКОТО (УЖ !) наименование ИСТАМбул на Константинопол - идва от ГРЪЦКИ произход ГЛОСА ?!! :))

- Последно !
- омръзна"а ми загадъчно двусмислените подмятания за града, Брегенц на Боденското азьоро - Ако имаш нещо да ми кажеш ? - кажи в ПРАВ ТЕКСТ ?!

- Поздрави ! - от Гет ктист ... второто казват било смислово близко и до името на строителя на Айя София ИзЗидор ... което на гръцки значело Изиден-Дар ! - нищо че, на български имаме Иззиждам и от там Зидар ?! ... второто сигурно, ще да е от: "ZIEZI EX QUO VULGARES – Зиези, от който произлизат българите. :))):)))
- Омръзна ми от тези сродновековно-попско-папищашки басни за произхода ни, като народ ?!! :((
цитирай
69. bezistena - В съдействие на ИЗСЛЕДОВАТЕЛЯ ГЕТ и реторичният му въпрос :
14.08.2013 15:11
- Къде и от кога е ГЕНЕЗИСА на ПРОТОЕВРОПЕЙЦИТЕ ?! - респективно от Кога и Къде е ГЕНЕЗИСА на т.нар. ПРОТО-ЕВРОПЕЙСКИ ЕЗИК ?!

РЕТОРИЧЕН ВЪПРОС-въпрос,в който се съдържа на две нива-ЕЗОТЕРИЧНО и ЕКЗОТЕРИЧНО-отговора на въпроса:

Разшифровката на дефиниращия израз сочи безапелационно Кой е автора на ПРОТО-ЕВРОПЕЙСКИЯ ЕЗИК:
ПРОТО-ЕВРОПЕЙСКИ ЕЗИК=Барда на Бок Исуз Барк=Бардовете,Братята от Исус,Жреците,Посветените цивилизатори на БОГ ИСУС БЪЛГАРИНА-съставителите на всички Европейски езици чрез Свещената Божия МАТРИЦА на БГ езика и Свещения шифър!
Разшифровката на термина ГЕНЕЗИС Е КАТЕГОРИЧНО УКАЗАНИЕ от Кого възниква света и се заражда човешкия живот:
ГЕНЕЗИС=Господ Исуз-в Българската иконографска терминология с Г се означава Господ(ИСУС)
Елементарното кореново разчитане сочи същото:
ГЕНЕЗИС=ГЕН ЕЗИС=ГЕНА на ИСУС=ГЕНИТЕ НА ИСУС=ПОТОМСТВОТО НА ИСУС

Речниците казват за ГЕНЕЗИС че е произход, история на зараждането,което потвърждава горното:
ПРОИЗХОД=Бог Иза Трак
ИСТОРИЯ НА ЗАРАЖДАНЕТО=Зар Исуж и Диана Друид
Затова БИТИЕ-глава първа на латински е ГЕНЕЗИС-СЪТВОРЕНИЕТО НА СВЕТА ОТ ГОСПОД ИСУС!

И нека повече да не пиете от отровните извори и да знаете Чий е град Несебър и да не го наричате повече ГРЪЦКИ!Островът-мегасветилищен коплекс е построен от Траките под ръководството на Българите-жреци,и е кръстен на Боговете,скрити в името на града.Унищожаван е от ВИЗАНТИЯ,която не е еднаква с Гръцкия народ!

МЕСЕМБРИЯ=Иса и Богиня Мама Мария-Свещен град на Българските Богове с повече от 40 техни светилища в него,издигнати на изкуствено построен за целта остров от древните БГ енергетични строители,по подобие на остров Свети Тома=ЗМИЙСКИЯ ОСТРОВ
БЛАГОСЛОВЕНИ СТЕ!


цитирай
70. voulgaros - АИДЕ ОТ МЕН ОЩЕ ЕДИН СКРОМЕН ПРИНОС ...
14.08.2013 16:01
АИДЕ ОТ МЕН ОЩЕ ЕДИН СКРОМЕН ПРИНОС КЪМ ВЕЛИЧИЕТО НА МАИКА ГЪРЦИЯ !!

АААА...И ГЕТ-----МИКЕНЦИ И МИНОИЦИ НИКОГА,АМА НИКОГА НЕ ГИ ПИШИ ЗАЕДНО..МИНОИЦИТЕ НЯМАТ НИЩО ОБЩО С МИКЕНЦИТЕ-АХЕИТЕ-АРГОС-АРГЕАДИТЕ !!




ДИОНИСОС-ДИОНИСИА+ДА-ДЕС,ДИОНИСИОС-У,допамин-а-ос,ангелопластика,пласт-ос+пластиа,пластикос-а-змос,кардиопластиа-зма-ос,ТАКСА-таксис-таксес,ТАКСИ,трахеа-ис,трахеотомиа-ос,томос-томографиа-кос,ЕЛЕИЗИОН-УМ,ЕЛЕВЗИОН-ЕЛЕВЗИНА,ЕЛИСЕА-ИС=ЕЛИСЕЙСКИТЕ ПОЛЯ,ЕКЛЕСИА-СТОС,ЕКЛЕСИАС-ТИКА,екзоркизмос-екзорсизма-ика,халодан-халота
н,лексотан-ос-ис-иа,халос-халика,халосни-халосен,халоперидол-ис-ика,аромастилос-ика,мегалодонт-ис-иа,генерос-иа-генера,генерика-ос,патеттика-ос-ес,паттетизмос-а,ЕВРОИДИОТ-ИА-ЕС,ЕВРОИДИОТИКА-ОС-ЗМОС,етнопсихологиа-змос-кос,етникопсихиа-ка-кос,ЕТНИКА-Е-ОС-ЕТНИКИА=етнически-а-о-ят,ЕТНИКИЗМОС-етницизъм,ДОРОТЕА-ОС+ДОРОТИ,арголид-ос+АРГОЛИДА-ИКА,МНЕМОНИА-КА-КОС-МНЕМОНИК-МНЕМОНЕ,пневмониа-ка,ЕТРОПОЛЕ-отЕТРОПОЛИ-от ПЕТРОПОЛИ-С,апокопа-ос-ика,апокопис-а-ка,прогон-прога-е,фигон-фига-е,симеа-симеон,симеотика-ос,с имониа-ос-симонит,алогос-алогиа-кос,алогизма-ос,полимиопатит-ос+патоза-ис+патика-зъм,пектин,пептин,пептоза-ис,пихтин-ос-пихтика,пихтиа-пихтис,коронарографиа,ангиографиа-ка=ска-ски-ското,ангина-иа-ис,атеросклероза-ис-тика,склеротизмос=чен-чна-чност,етномузикологиа,психометриа-кос-змос,психометрист-а-ика,ПРОТОКОЛЛОС-ИА-ИКА,клизма-ос-иа,катаклизмос-а-ика,ТРИНОСОФИА,тринос-триниа-ка,аналите-аналитизмос,синтете-синтетика-ос,синтетизмос,ВАРВАРИ-ОС-ЗМОС,ВАРВАРА-Барбара,лапидара-иа-ос,лапида-и-ис-ес,лапидарика,ИММУНАРЕ-ИММУНИА+ЕН-ИМУННОСТ-лат.=АМИНА-АМИНИА-АМИНОС+ЕС+ИКА=пазя-отбрана-защитавам,ДИЕТА-ИС,ДИЕТИКА-ЗМОС,палеозоос-ис-ика,палеозоологиа,емпиреан-емпиреума,емпиревматик-а-ос-змос,ПОЛИАРХИА-КА-ОС,полиархизмос-а,ХЕЛИЕИС-ХЕЛИЕА+ИКА-ИКЕ,хетера-ос-хетериа-ка,ИПОТЕКА-ИА-ИКА=ипотекирам-ане-ване,аминогликозид-иа,стрептомицин-ос,тетрациклин,гентамицин,канамицин,АПЕЛЛ-ОС+АПЕЛЛА-ИА-ИКА-АПЕЛЛИЗМА-ОС,апеллациа=апелативен-апелационен,хипархиа-ос-хипархикос-хипархизъм,епархиа-ос-кос-епархизъм,ПЕРИ+ОИКОС-ПЕРИЕКИ-С-ИА,илота-илоти-илотес,ЛЕТЕ-ЛЕТА=забрава,КСЕНА-ЗИНА,МНЕМОЗИС-А,МНЕМОЗИНА,АХЕРОН,ЕРИДАН-ОС-УС,КОКИТ,СТИКС,ПИРИФЛЕГЕТОН,АСФОДЕЛ-ОС-ИА,ризоо-ризоме-с+ризома-иа-с,сперматозоид,зоис-зоид-ас-иа,демерол,елипса-елипсоида-ес-ика,лимфа-иа-ес-ика,лимфома-ис,сфера-сферика-ос,сферизма-ос=чен,криптика-ос-зъм,криптекс,СКОТОМА-ИС-ИКА,орихалкос-иа-орихалкика=чен-чни,ФАЛАГРОС-ИА-ФАЛАГРА,хоризонт-иа-алис-алика,аксиома,аксиоматик-а-ос-змос,хомеотермиа-ос-термика,хомотермос-икос=чен-чност,МАКАДАМИА-ЕМИА,ЕТИ+ОПС-ЕТИОПИА,ЕТИС-ОПСИС-ЕТИОПИКОС-А,биопсиа-ка-кос-зъм,СТИЛПНОМЕЛАНЕ-ОС-ИН,меланин-а+мелас-меланос,ЗОЕ-ЗОИ-ЗИНАИДА,ФЛОРА-ФЛОРОС-ИС-ИКА,ФЛОРИЗМА-ОС,ФЛОРИДА,метрос-метрес-метрон,метриа-метрика-змос=чен-чност-зъм,хептаатлон-иа-ес-ика,ЕКЗОДЕРИЛ,естрадиол,диетилстилбестерол,оксифенбутазон-е-а-ис,хидрооксилатиа-с-ка,фенилбутазон-е,хлортетрациклин-е-ис-ика,окситетрациклин-е,демклоциклин-е,аналгезик-ос-ес-иа,петидин,метадон-ос-иа,декстроморамид,декстроза-ис-ика,декстропропоксифен,фенакетин-е-ика=цетин,аминофенол-ис-ика+фенолин,акетанилиде-ацетанилид,антиреуматик-а-ос-антиревматизма-ос=чен-чност,оксифенил-ос-ика,хиерофаниа-с-ос,ЕКЗОДИА-КОС=ЗЪМ-ЧЕН-ЧНОСТ,анестетика-ос-змос,хлороморфе-ис-ика-измос,фармакогносис-а-ка+стика,енклитика-ис-иа,проклитика-е-ис,ДЕРМАЗИН,дерма-ес-иа,дермика-ос,дерматит-ис-ика,дерматика-зъм=чна-чност-чни,епидермос-иа+алиа-аликос,нафтифина-с-иа=ов-ен,хидрохлоридос-а-ес-иа,хлорос-хлорида-ос,пропиленгликол-ис-ида,гликол-ис-идос,гликолес-ика,ХАЛКОС-ХАЛКИА-С,ХАЛКИДИКЕ-ИС,ХАЛКЕДОН-ОС-ИА,АНТИОХИА-С-ЕС,ИКОНИА-ОН,КЕФЕИД-И-ЕС=ЦЕФЕИД-И-ЕС-ЦЕФЕИДИ-КА=ТЕ,холотропик-ос,холотропос-ика-измос,МЕТАГЕОМЕТРИА-КОС-ЗМОС,метафизика-физис,метаонимиа-ка-ос,метонимис-а-метаонома,неологизмос-кос,силлогизъм-ма-зтика,етиа-етиос,етиологиа-кос=чен-чна-чност,триптамин,ФАЛАНГА-ИС-ФАЛАНГИА-ИСТ,ФАЛАНКС,ХЕРСОН-ЕС-ИА,херсонесос,СИМФЕРОПОЛИС,СЕВАСТОС,СЕВАСТОПОЛИС,ТЕОДОСИА,ФАНАГОРИА-С,
цитирай
71. germantiger - ...
14.08.2013 18:37
Брегенц в нито един летопис не е записан като български, нито веднъж не е споменат с траки и няма никакви свидетелства за нещо общо с трако-славяно-българите ;)

Келти да, римляни да, германци да, други йок според историята.

...

Ти в прав текст какво ще ми кажеш за Кърджаали, Хаскьой, Джумая, Делиорман-а, Кара-митев (итн), дюлгера, семерджията, баш (майстора), ахтополския плаж и гръцкия квартал на варна.

В крив текст може да ми споменеш за Варна от Освобождението с под 10% българско население.

... ако желаеш, разбира се?!

...

На мен отдавна ми е омръзнало германското да го правите трако-славяно-българско, но въобще не ми е доскучало според скромните ми възможности да оспорвам с това което знам и за това, което знам.

Та Гет, кое ти е факта - игрословицата за брега на Брегенц?

Мъдростта (София-та от старогръЧки) ни учи, че докато сме живи все грешим и за това аз също се извинявам ако в нещо греша по-горе.
цитирай
72. get - - Альо-о-о - Вулгарис "танкиста" :)) !
14.08.2013 18:42
- Обърках постовете кой на кого е ... Като гледам 71-ви и 72-ри ... сякаш от един човек са писани ?

- Дионисос и Севаст ... са от една коренова ?!! - поне в частта им "Дио" и "Севт" !!

- Дио ... го има документирано поне с 2 000 год. по-рано от тракийско ... пък после в гръцкото им изписване потреба ... и е със значение (за) СВЕТЛАТА ЧАСТ НА ДЕНЯ !
- Такъв междувпрочем е и основният (най-стар) смисъл на Теон-Деон-Део(Дею, в Бг.)-Тео ... ет цетера ?!!

- Ниса го имаме документирано, като има при нимфата-ДОЙКА - с имена "Ниса-Мистис"(!), която МЕСТЕЛА от място на място Дионис(а) (!) за да не го намери Хера ... та да не го убие ?! - Името и от там е НИСА - даваща съвременната дума за "НОСЯ"-"МЕСТЯ" в БГ. езика ни ? - На гръцки не означава нищо !!
- От там идва и основният смисъл в името на Дио-Нисос ... според митовете Двойно-Носен(износен-роден) ...още и Двойно Даващ ?!
- От там имаме и в латинският "за начало на соларните празници" Е "деис на(Т/Ч)алис" - Казано на съвр. български начало на соларно-празничният цикъл от чествания ?! (ЧЕТИ ДЕМЮЗИЛ - За символностА в ПРОТОевропейският БОЖЕСТВЕН-пантеон !) ?

- Отделно ти обясних !! - Какъв е смисъла на Посейдон НЕПОТЪВАЩ !
- ПЛУТОН - означава ПЛАТА, защото ни въздава на "оня свят" за всичките грешки и простотии, които сме извършили на Този (докато сме живи) !!
- Казах ти и че, Циклоп означава НЕ ЕДНООК а Кръгло(което идва от все още съществуващата дума в БГ. езика) за Цъкля-Кокоря - на гръцки(старо) "kyklos" ?!

- Обясних ти и че александрийските-елинисти (в същноста си юдеи) Какви са я натворили ... като са дали Нова редакция на по-старият гръцки във време 3-ти до 2-ри векове пр.н.е. ...С примера за Думата ИЗХОД - На който те са поставили латинската представка "екзо" = ИЗ плюс общата за гръчки и български дума "ХОД" !
- В гръчкият звучи одос-ойдос в БГ.Ходя-отивам !

- Да продължавам ли с примерите си ... или дървената ти "епиро-дорийска" глава ще УВРИ И разбере че, български и гръцки са подобни ? - тва е иди-отиС !
цитирай
73. get - - Ти май четеш постовете ми ? ... Както дявола ЕВАНГЕЛИЕТО ?!
14.08.2013 19:08
73. germantiger - ...Келти да, римляни да, германци да, други йок според историята.

- Първо: Халщад + Ла Тене - са създадени от население, което по-късно е известно, с имена: келти; венди(енети) и гали ?!!
- Второ: Според Страбон и после Софокъл - Това са ПАФЛАГОНЦИ-ЕНЕТИ проживявали в по-старо време в Мала азия (споменати от Омира в Илиада) !
- При тях срещаме и трите имена, като синонимни: келти; венди(венети) и гали(галатяни)+скоти ?
- При тях за мен ОСНОВНО ОПРЕДЕЛЯЩ Е СТОПАНСКИЯТ ИМ НАЧИН НА ЖИВОТ - Животновъдството ?!
- От там Венети ... е производно от PIE (коренова за Гоу(ведо) Ко/ау -Крава !!)
- Над този извод ме навеждат !! - производни от този първичен КОРЕН - даващи в бретонско(гаелски) "GweReg"
- Но това "Gwe" ... знаеш ли че в кимришките(езици) дава прозводна за Господар - лично име (г)Оуен ! ?
- В другите им родствени(езици) дава в женското име gWendy - Благородна(тоест по-старото благородничка)
- Можем да си поставим въпроса ? ... Откъде идва тази смислова обагреност при тези две имена ... и титли ... ами ... от това, че който е бил с най-много ДОБИТЪК СКОТ-Cattle, той на практика е бил И шефа на КЛАНА - Рода ?!

- Същото и при скитите ... които са ги наричали още й скУ/Отаи ... по-на запад, същата дума се произнася скОти ... идва от по-старата дума и даваща в нашият език думата за СКОТ-ГОВедо !

- Отделно ти посочих, че в еврейските--библейски етимологични речници за държавата на Пафлагонци-Галати и самите тях ... обясняват, че кореновата на името(етно) им идва от БЕЛ ... или МЛЯКо - Млякото си е ясно, няма какво да обяснявам ! - Щот като гледаш основно говеда-крави ... ще пиеш и продаваш мляко ?!
- Но БЕЛ и по-късното БАал в Стар завет се свързва с Молокх/МЛК(мляко ?) - който го изобразяват като говедо Бик ... "мъжът" на кравата !!
- Междувпрочем ... аналогична като произход и значение е кореновата от която идва названието на "траките" !!

- Имам още малко инфо да събера и ще го напиша в ясна и разбираема форма ! - така че и на гърците да им стане ЯСНО отде идва при тях титлата Т(и/ю)Ран - известна ни като тиранин ?!!

- Поздрав !
цитирай
74. leonleonovpom - Германтигър, освен турски, има и ...
14.08.2013 19:19
Германтигър, освен турски, има и потурчени думи
Кара е от тях.Тя е санкритска дума и означава даден от бога. Има я и при арабите, много преди да се появят турците.
Сещам се за една неземно красива арабска принцеса-Кара Софа-в превод не претендирам за голяма точност-дадена от бога красота.
В старобългарския има значение на велик.
Така са наричали Китай- Кара Китай -велик Китай
За черен българите са имали друга дума-гал.Нова версия за името на галите
За червен думата е кал. Оттам произлиза калинка-червенка
За Варна има хипотези, едната, ,че е от Кавар-като Каварна. Истината, е , че се нарича така далече преди да дойдат турците
Има и друга версия
Тя е първата истинска столица на Аспарух.И понеже поставя начало на нещо ново, означава начало!
Но нито кара е турска дума, взели са я от други и са вложили различен смисъл, нито пък Варна.
Турците не са кръстници в повечето случай. Обикновено те взимат местни имена и ги приспособяват към езика си Примери
Анкира/ котва/-Анкара
Трапезунд-Трабзон
Исконя-Коня
Одрин-Едирне
Констант/инопол/ Истан/бул/
Смирна-Измир
и много други
цитирай
75. voulgaros - ГЕТ-----ХОДОС ЧЕ САМО ГРЪЦКА ДУМА. ...
14.08.2013 19:56
ГЕТ-----ХОДОС ЧЕ САМО ГРЪЦКА ДУМА...ВАШАТА Е ПУТ И ВЪРВЯ..

НЯМА ДА КРАДЕТЕ ГРЪЦКА СОБСТВЕНОСТ...СЕБАСТОС--ЗНАЧИ НАСЛЕДНИК НА ТРОНА.

ЦИКЛОС ОПС-КРЪГЛО ОКО....ТОВА СЪМ ВИ ГО ПИСАЛ ОЩЕ ПРИ ОНЯ УФОЛОГ--СПАРОТОК..

КОЕ Е ВАШЕ,,БРЕ ЛИЗАЧО..КИКЛОС====ВИЕ ГО ПОЛЗВАТЕ ЗА ДУМАТА ''ЦИКЪЛ''=КИКЛОС-ЦИКЛОС !!

МЕСА-ЕКСО==ВЪТРЕ-ВЪНКА...КАКВИ ЮДЕИ,,,ТОВА СА СИ ЧИСТО ГРЪЦКИ ДУМИ...ДРЕВНИ И ВЕЛИКИ !!

ЕКСО ОДОС----ОБЯСНИХ ГО ПРЕДИ ПЕТ=ШЕСТ ТЕМИ, ТУКА В БЛОГА НА ИНГЕНЕРА...ЗА ЕКСОДОС--ЗА ГРЪЦКИТЕ МАГИСТРАЛИ И ПЪТИЩА...ДА СИ ЧЕЛ..ВАРНЕНЕЦО.

ВАЛДИМИР ПУТИН----ЗАЩО НЕ СЕ КАЗВА ВЛАДИМИР ХОДИН !! ЗАЩОТО РУСНАЦИТЕ НЯМАТ ТАКАВА ДУМА ХОДЯ--САМО ВИЕ ВУЛГАРИ Я ГОВОРИТЕ,,ЗАЩОТО СТЕ ПОПАДНАЛИ ПОД ВЕЛИКОТО ВЛИЯНИЕ НА ГРЪЦКАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ ! ЗА ДОСТА ДЪЛГИ ГОДИНИ...ВИЕ СТЕ ПОД ГРЪЦКО РОБСТВО...ГЪРЦИЯ ВИ ПРИТЕЖАВА ВЪВ ВСЯКА ОБЛАСТ...БРАТЯ БЪЛГАРИ

ОДОС-ХОДОС СИ Е ЧИСТО ГРЪЦКА, И САМО ГРЪЦКА ДУМА !!
цитирай
76. leonleonovpom - Севаст Вулгарос, едва ли е циста ...
14.08.2013 20:20
Севаст Вулгарос, едва ли е циста гръцка дума. По-стара е от гърците. Не знам от кой е взета, от хети или народи под тях, но траките я използват , ако не преди тях, наравно с тях
Честно казано не ми се спори на тази тема. По-горе казах, самите днешни гърци се въздържат да афишират широко каквато и да е собственост.
Защото ясно се вижда и е необяснимо донякъде, как аджеба великаните стават джуджета
По-скромно, за да може човек да прояви човешкото
Най-добрите ми приятели са от местните гърци, но никога не съм ги виждал да размахвал гръцко знаме и чул да казват, че са гърци
Който живее в България е българин!
Преди години едно циганче на гарата попита полковник за резултат от мач.
Беше по-черно от печка Като чу, взе да поскача и да казва ,че българите сме голяма работа
Щях да изръкопляскам, но прецених, че така ще се изпари ентусиазмът му за друг път
Та Вулгарос, живееш в България и я ненавиждаш. Има решение-отиваш в Гърция и я хвалиш до полуда. Обаче там ще ти лепнат веднага прякор Псевтарос и може даже да ядеш кютек, защото ще помислят, че се бъзикаш
Тук още не си ял, но след като си избрал, ти си знаеш причината да живееш в България, нямаш право да ругаеш. Има друмища навън! Не са затворени, даже ще те дарят с рози!
цитирай
77. get - - Много поздрави от египетският бог "гЕб" !! :(((
14.08.2013 20:31
voulgaros написа:
ГЕТ-----ХОДОС ЧЕ САМО ГРЪЦКА ДУМА...ВАШАТА Е ПУТ И ВЪРВЯ..

НЯМА ДА КРАДЕТЕ ГРЪЦКА СОБСТВЕНОСТ...СЕБАСТОС--ЗНАЧИ НАСЛЕДНИК НА ТРОНА.

ЦИКЛОС ОПС-КРЪГЛО ОКО....ТОВА СЪМ ВИ ГО ПИСАЛ ОЩЕ ПРИ ОНЯ УФОЛОГ--СПАРОТОК..

КОЕ Е ВАШЕ,,БРЕ ЛИЗАЧО..КИКЛОС====ВИЕ ГО ПОЛЗВАТЕ ЗА ДУМАТА ''ЦИКЪЛ''=КИКЛОС-ЦИКЛОС !!

- Казах, че в съвременият български имаме от същият корен ДУМА за ЦЪКЛЯ ... КОКОРЯ ... Айде ококори се пред огледалото за да видиш ? - Как ти се ОКРЪГЛЯТ ОЧИТЕ ?! :))
voulgaros написа:
МЕСА-ЕКСО==ВЪТРЕ-ВЪНКА...КАКВИ ЮДЕИ,,,ТОВА СА СИ ЧИСТО ГРЪЦКИ ДУМИ...ДРЕВНИ И ВЕЛИКИ !!

- Смешник - Вземи прочети и осмисли името на богинята НеМеси(с) - Не смесвай ?! - Какви ми ги говориш (от модерен гръцки понятия ?) ! - Меса - било "вътре" ... ми вътре е (!) ама в смисъл на българската дума НА+МЕСА ?!
voulgaros написа:
ЕКСО ОДОС----ОБЯСНИХ ГО ПРЕДИ ПЕТ=ШЕСТ ТЕМИ, ТУКА В БЛОГА НА ИНГЕНЕРА...ЗА ЕКСОДОС--ЗА ГРЪЦКИТЕ МАГИСТРАЛИ И ПЪТИЩА...ДА СИ ЧЕЛ..ВАРНЕНЕЦО.

- Искаш ли да ти покажа едни обяснения ОЩЕ ОТ ШЕСТИ ВЕК(на византийски "език") Където Стефан Византийски използва частицата "из-ис" ?!
- Екзо е по-скоро латинската форма на по-старата балканска българо-гръцка за термина употребен в Стар завет ... за "изхода"(exodus-а !) на евреите от Египет ?!
voulgaros написа:
ВАЛДИМИР ПУТИН----ЗАЩО НЕ СЕ КАЗВА ВЛАДИМИР ХОДИН !! ЗАЩОТО РУСНАЦИТЕ НЯМАТ ТАКАВА ДУМА ХОДЯ--САМО ВИЕ ВУЛГАРИ Я ГОВОРИТЕ,,ЗАЩОТО СТЕ ПОПАДНАЛИ ПОД ВЕЛИКОТО ВЛИЯНИЕ НА ГРЪЦКАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ ! ЗА ДОСТА ДЪЛГИ ГОДИНИ...ВИЕ СТЕ ПОД ГРЪЦКО РОБСТВО...ГЪРЦИЯ ВИ ПРИТЕЖАВА ВЪВ ВСЯКА ОБЛАСТ...БРАТЯ БЪЛГАРИ

ОДОС-ХОДОС СИ Е ЧИСТО ГРЪЦКА, И САМО ГРЪЦКА ДУМА !!


- Иероглифа на този бог в ЕРЕКЦИЯ - http://files.dallosouldance.webnode.sk/system_preview_detail_200027682-0bd470cce8-public/Egyptian%20gods%20-%20Nut,%20Geb,%20Atum.jpg
- Правилно е да се чете СЕБ - А "Себ(е)" е калка на МЕНЕС, първият ПАРАДИНАСТ и ФАРАОН на Египет ?!

- Поради гръцката пристрастност към "египетската ученост" и тайнства - Сте си преобърнали божественият Пантеон С КРАКАТА НАГОРЕ !! ... отгоре ЖЕНСКО БОЖЕСТВЕНО НАЧАЛО ... отдолу МЪЖКОТО ?!

- При българите ГОРЕ Е ГАЛИОСа(дорийска дума за ХЕЛИОС (!) - а отдолу женското Деа-Матер-Земела-Семела ?!

- А кажи ми чия архитектура е по-правилна на Пан-Теон(бащата-Слънце) или както е при вас на ПанГея(жената-земя) ?!

- Иди-Отисе ! - идващо от идиома БЪЛГАРСКИ: "Иди (ми) -Ойди (ми) !" - даващо на гръцки ИДИОТ - Пък на български е със значение "Както ми отърва !":)) ... А кажи ми кое е по-правилно(!) - Жената или Мъжът да е отгоре :))) ?!

- Заниманията ни с история не стават с "танкове"(!) а с четене и най-веке МИСЛЕНЕ ?! - Ма внимавай да не се увредиш повече ... щот четеш предимно от шовинистко-фанариотски книжки !! :((
цитирай
78. leonleonovpom - По същата логика, може да се каже под ...
14.08.2013 20:48
По същата логика, може да се каже под влиянието на Френската революция за ходенето използваме глагола марше, оттам марширувам. Дали е от влиянието на великата Френска революция?! Сигурно, големи маршове е имало тогава, няма как да не са забелязани!
цитирай
79. leonleonovpom - Защо мислиш, че трябво да е Ходин, бе ...
14.08.2013 21:32
Защо мислиш ,че трябво да е Ходин, бе приятелю.
Може да иска по звучен начин да подчертае българските си корени човека. Не ги подценявай.!
Иначе с основата на глагола ход/ я/ има фамилии, защо мислиш, че няма?
Ходулов например, Ходилин, сигурно и други!Приходил, уходил, как да нямат.Не си учил руски, това те извинява, ама питай тогава, покажи ,че си грък. Гърците питат ,искат, не е срамно, хора сме
ХАЙДЕ, МОЛЯ!
Я ми кажи на гръцки има ли фамилии Клефтарос например Псефтарос.Сигурно има, ама не съм проверявал, да чуя от тебе искам!
цитирай
80. voulgaros - ИМА ПУЦАРАС И ПУЦАРАКИС ОК ИМА ...
14.08.2013 22:20
ИМА ПУЦАРАС И ПУЦАРАКИС

ОК ИМА РУСКА ДУМА БЛИЗКА ДО ХОДОС.....АМА ТЕ НЕ ЗНАЧАТ ''ПЪТ''

КАК Е ПЪТ НА РУСКИ, ДРУГАРЮ ИНГЕНЕР ?
цитирай
81. leonleonovpom - И пуцикас има същоНе знам какво ...
14.08.2013 23:12
И пуцикас има също!
Не знам какво търсиш.Път и ходя на български и руски са съвсем близки, каквито са българите и руснаците
Което не значи, че като съм близък с някой милионер, той ще ми даде парите си и няма например да ми обере левчетата
От тоя трън Вулгарос, няма как да изкочи заяк!
Я по - добре ми кажи, защо писа минус тук. Причините ме интересуват.Ако съм изял жив някой грък, причината е основателна и си заслужава минуса Може и да не съм разбрал, ако е някой изпусталял от глад......
Също и ако Чанев е наредил е сериозна причина. Как така няма да изпълниш заповед?!
С това се изчерпват сериозните причини
Пък знае ли човек, може да намеря и друга. Тогава ще разбереш, обещавам.
Хайде, че се разсейвам, пиша как гърците са дошли от Марс, но по невнимание забравили шефа си там.Затова трябва да се слуша и следи шефа и затова те сега вършеят тръни
.Братовчедка ми дойде, цялата одрана. Мислих, че е била в гората, а тя само пресякла главната улица в Атина, където живее.Много тръни!
цитирай
82. get - - Относно спора ни за: EXODUS ?
14.08.2013 23:33
- Първи вариант !
I.1. SEE: Latin EXIT "he or she goes out," third person singular present indicative of EXIRE "go out," from EX - "out"

I.2. SEE: Greek ION, neuter present participle of IENAI "go," from PIE root *ei- "to go, to walk" (cf. Greek EIMI "I go;" Latin IRE "to go," ITER "a way;" (явно втората не дава "ODUS" - думата със спорен произход ?) !

I.3.SEE: from PIE root *ei- "to go, to walk" - SEE Old Church Slavonic(старо български) idti "go;" Bulgarian ida "I go;" (същият резултат и в български = 0 ?) !
- Втори вариант !
II.1. SEE: from PIE root *ked - "to go, yield"
II.2. from PIE root *ked ->Greek hodos "way," hodites "wanderer(скитник), wayfarer(пътник);"
II.3. from PIE root *ked ->Old Church Slavonic(СТАРО-БЪЛГАРСКИ !) chodu "a walking, going," choditi "to go").

- Не ми грачи ... че е САМО гръчка думата ?!

П.П.
Как се изкушавам да ти дам линка от късноантичен гръцки ... в който се вижда, че се е ползвала частицата "Is" в тогавашният гръцки език ... но Що да слагам всичките си козове на масата ? :)))

- Ясу-у-у паликаре ?
- от БарАба ти, Г(у)ет :))) !
цитирай
83. voulgaros - АМА ТИ В МОМЕНТА В АТИНА ЛИ СИ, ИНЕ...
14.08.2013 23:38
АМА ТИ В МОМЕНТА В АТИНА ЛИ СИ, ИНЕГЕНЕРЕ..?
ОО ЗАБРАВИХ...СЕСТРА ТИ Е ГРЪЦКА МИЛИОНЕРКА..ДА ...
цитирай
84. leonleonovpom - Всичко това е извън темата, хайде, ...
14.08.2013 23:55
Всичко това е извън темата, хайде, стига толкова,очаквам само обяснения за минуса
Ако няма, не е фатално, една от двете, коита съм посочил ще да е. Те са еквивалентни, коя точно е ,няма значение
За сестрата нали знаеш как стоят нещата, нямам сестра.
цитирай
85. germantiger - ...
15.08.2013 07:57
Благодаря за допълнителната и любопитна информация leonleonovpom, но тя не променя факта, че съм прав, а именно:

Дори някои думи да са "потурчени" те идват при нас през турския, не през санскрита - тази която дадох за пример също!

Побългарени и погерманчени думи също има.

Чета коментирал си Варна (с която аз не се занимавам в коментар), но не коментираш тези с които съм се занимал, а мога да дам и още (ти вероятно знаеш в пъти повече от мен). Та не си коментирал Кърджаали, Хаскьой, Джумая, Ахтопол, другите имена също (не си задължен, но ако си подхващаш твои думи и тема, не го прави като отговор на коментара ми или спомени вземането на повод от мен). Не приемай моето като дребнавост, стриктен съм. Можеш да влезеш под всеки мой постинг за история - германска, поредиците ми геноцид и героизъм или назад - тактика в блога ми и да бъдеш така взискателен към мен - ще ти посоча източник, детайли, всичко!

Все пак благодаря за примерите, някои от които ги знаех.

...

Гет... разсъждения, нали това ти споменах, че правиш и ти го потвърди пак. Може да си прав в съжденията си, но може и да не си - ответната страна или друга версия на аргументация тук в блог.бг няма как да "чуем".

Тази част от предходен мой коментар ще ти я напомня пак, ако можех и с главни букви, по нея сте мълчаливи:

Съберете си аргументите, поправетре си грешките (имате такива неточности), изучете написаното на парче от вас в дълбочина, подредете го в тези и "системи", представете го на научния свят. Без излишно фразьорство и фантазьорство. И с по-малко шовинизъм също!

Ако желаеш - спомени ми опитите на Павел на конференции, а аз ще ти спомена няколко негиво заглавия на славянска служба (не българска). Та за българското питам - кога ще се стегнете и ще излезете пред науката официалната, всъщност сериозната (истинна и неистинна)?
цитирай
86. leonleonovpom - И кахи на Чанев, но почтително, че ...
15.08.2013 08:16
И кахи на Чанев,но почтително, че след като ме има в номенклатурата му, да погледне в следващата графа, какви пари ми се полагат и да не се стиска и да ги прати немедлено/ има речник в Пловдивската библиотека-руско - български, ше разбереш, освен, ако не е гръцка думата, няма нужда да ходиш тогава/ със запис. Но да пише подател, има инструкция как, да не мисля, че е майтап и да ги върна
Това за по-голяма секретност, да не разбератза какво става дума, да не ни вземат за шпиони. Може даже да пише Велик Патриотов-с главни букви, като име и презиме, следвано от Български ,като фамилия.
Няма да се усъмнят, даже ще го похвалят
цитирай
87. leonleonovpom - Ние, Германтигър ...
15.08.2013 08:57







Ние ,Германтигър имаме голяма търпимост към чуждиците и особено към чужденците
Цариград, Лозенград, Одрин, Солун и цяла Северна Гърция е осеяна с български имена, старателно заличени, както и българското там, маскирано като македонско. През 1900г Солун е бил вторият град след София по брой на български, не някакви други гимназии
Солут бил гръцки град.
Първо името му идва от сестрата на Александър Македонски, не Гръцки или Елински.Бях писал на Вулгарос какви постъпки да предприеме ,за да го преименува, сигурно действа.
Второ, през цялата си история, той не е бил гръцко притежание, освен от 1919 г.
Винаги се е ползвал със статут на свободен град, като Любек например и не е бил част или придатък към някой
Та ние търпим Казах ти Несебър, може би най-гръцкия град, не е с гръцко име. Обратно, Анхиало има доказано траки , е с гръцко Интересно като факт, цялото Южно Черноморие е било включено в състава на васалното тракийско царство, съществувало 150 години след завладяването на земите ни от Рим, до лудия Калигула.
Поморие е осеяно с тракийски артефакти от тоя период.
Нещо не е наред...
Ахтопол , също, въпреки че е модифицирано от Агатопол. Модифицирано е и Хасково.
Турските имена говорят по-скоро, че тези селища са създадени от тях, другите са си запазили имената-Търново, Варна, Шумен, Видин, Пловдив, София, Разград и много други




цитирай
88. leonleonovpom - Това, което препоръчваш как да р...
15.08.2013 09:27
Това, което препоръчваш как да работим е правилно и е така.
Но то е нещо, което се постига на крайния етап, има дълъг път.Затова сега се залага на работа на парче, като се натрупа достатъчно материал, ще се получи и новото качество
Марксизмът никак не е за пренебрегване.Цялата западна финансова система се опира на него. И не само финансова.
Има и друго, присадена история, която си има защитници тук.
Защо ли ? Ами много по-лесно и удобно е да повтаряш като папагал, ще получаваш и пари, и аплодисменти, а не ритници, отколкото да се занимаваш със задълбочени изследвания. Те са придружени и с безсънни нощи, с безпаричие също
Затова, ние правим тухлите, а пък сградата, ако имат смелост, да построят оторизираните
Поздрави!
цитирай
89. get - - ТИГРЕ ! - Често ми вменяваш ВИТИЕВАТОСТ ? - Поради което МОЛЯ ... !?
15.08.2013 09:42
1. Дай ми твоята версия за произход и значение на града Bregenz на Боденското езеро ?

2. - Говориш за Варна ?
@87. germantiger - "Чета коментирал си Варна (с която аз не се занимавам в коментар), но не коментираш тези с които съм се занимал, а мога да дам и още (ти вероятно знаеш в пъти повече от мен)."
- Дай ми твоя ВЕРСИЯ(обяснение) откъде е и какво означава КОРЕНОВАТА от която е образувано името ?

3. @87. germantiger - "Гет... разсъждения, нали това ти споменах, че правиш и ти го потвърди пак. Може да си прав в съжденията си, но може и да не си - ответната страна или друга версия на аргументация тук в блог.бг няма как да "чуем"."
- ТУК си позволяваш некоректни внушения ... не по отношение на конкретни мои съждения с Пример(в Детайл) - А като методология, с които целиш дискредитирането на казаното от мен ? - Това най-малкото е некоректно ?!!
- Коректното като за ДИСКУСИЯ Е - даваш конкретен пример ЦИТАТ - и посочваш грешката допусната от (мен) и като резултат отделно некоректен СИЛОГИЗЪМ ... или НЕОЛОГИЗЪМ който съм допуснал ?!

- Не ме обвинявай в ШОВИНИЗЪМ - Така присъщ за СИЛНО ПОЛИТИЗИРАНАТА германска историография ?!
- В заключение ! - СУМА-КОМПЕНДИУМ на това което казвам ?
- Давам ти като пример последният си КОМЕНТ на един СТАР ЗАДОЧЕН СПОР м/у мен и "Вулгарис" - Той започна, с НАЧАЛНА ТОЧКА, от ТВЪРДЕНИЕТО МИ Че-е-е ?
- Гръцки и български ТРЪГВАТ ОТ ЕДИН ОБЩ ЕЗИК - Това него го смути(!) и започна да ругае и доказва ... ТОВА ГО ОБИЖДАЛО !! - Щот ние сме били славяни и тюрки ?!(с други думи "втора ръка люде" ?!
- Въпреки обидите, както виждаш аз отново продължавам да се държа, като културен и възпитан човек и му давам ПРИМЕРи - от речници за ЛАТИНСКИ ... ГРЪЦКИ а най-накрая и български от една и съща PIE КОРЕНОВА - които са дали думите за ИЗХОД (думата !) в Латински, Гръцки и Български ?! - Ти на това ШОВИНИЗЪМ(ли му викаш ?) и от там, като липса на възпитание ли го приемаш ?!
- Междувпрочем: Истината ОТСНО частицата "Из-Ис" е много проста( и лесно докузуема !) ... Тъй като при гърците( и в гръцкият език) я употребяват ОЩЕ от ШЕСТИ ВЕК ПРЕДИ ХРИСТА, тъй като участва при Херодот в думата му за науката ИС-тория !!!?

- Моля за КОНКРЕТИКА и КОРЕКТНОСТ в дискусията ?!

П.П.
- Ако си забелязал ТЕМАТА: Е за ГАЙДАта и КЕЛТО-ГАЛИТЕ ?! - Така че, карай по-близко до нея ... не ми ДЪРПАЙ ЕЗИКА ... Че ще взема да обясня(!) КОГА и ПОРАДИ ЧИИ АСПИРАЦИИ КЪМ ЕЛИНИЗМА(?) ... са се нароили толкова "ГЪРЦИ" вече през 18-ти и 19-ти ВЕКОВЕ ПО ЧЕРНОМОРИЕТО - Имам го почти разработен въпроса с факти и доказателства - Но ще те "обидя" вероятно поради "анти" ... германизма и славизма - Та за момента се въздържам от коментари ?!!
цитирай
90. ivoimv - благодаря Ви приятели
15.08.2013 10:32
Не съм историк и много ми бяха интересни съжденията Ви предлагада продължите да расъждавате и върху този материал ! аз на моменти изтървам нишката за това ви моля прослушайте трите части и си кажете мнението ! ОТ КЪДЕ СМЕ БЪЛАРИТЕ? КОИ СМЕ И ЗАЩО СМЕ??http://www.youtube.com/watch?v=9HXXvpAd3_U
цитирай
91. get - - Обяяснявам ВИ в резюме ... основното, като плюсове и минусите на т.нар. бУлгаризъм, като ... ?
15.08.2013 11:25
ivoimv написа:
Не съм историк и много ми бяха интересни съжденията Ви предлагада продължите да расъждавате и върху този материал !
...
ОТ КЪДЕ СМЕ БЪЛАРИТЕ? КОИ СМЕ И ЗАЩО СМЕ??http://www.youtube.com/watch?v=9HXXvpAd3_U


... тенденция в историята на нас Българите ?!

- Не е изяснен ОСНОВЕН ВЪПРОС (!) - ЕЗИКОВИЯТ ??!
- От така наречените "бУлгаристи" е възприета една ЕКЗОТИЧНА - хипотеза, че държавно творческиЯТ ЕТНОС - Е говорел на БИЛИНГВА(тоест имаме ДВУЕЗИЧИЕ) но не РАВНИЩЕ ДЪРЖАВА а едва ли не на битов(в семейството) план ?!
- Докато те сами ЗА СЕБЕ си не решат ТАЗИ ДИЛЕМА (!) - аз оставам ПРЕДПАЗЛИВ към всякакви теории за ЕТНОСНА БЛИЗОСТ между КАЗАНСКО-бУлгарско(ТЮРКО езично) и бЪлгарско БЪЛГАРО ЕЗИЧНО НАСЕЛЕНИЕ ?!

- Атворям една скобка в обясненията си и правя препратки ОТНОСНО СПОРОВЕТЕ ми с "известнит" блогър Атил - Той е стигнал да крайноста ДА ТВЪРДИ, че БЪЛГАРИТЕ още от момента на ПЪРВО-СЪЗДАВАНЕТО са заприказвали на ТЮРК ?!
- Моята теза Е ? - Вследствие на вътрешно-дъжавни(най-вече на РЕЛИГИОЗНА ОСНОВА !) борби, около 9-10-ти векове в така известната Киевска рус, една част от населението известно, като ХАЗАРИ се изселва на Север, към Волга(извори) и Кама ! - в следствие на това ЗАНАСЯ ЦИВИЛИЗАЦИЯ(технологии и по-висок статус на бит и КУЛТУРА) - С това довежда до възприемане етнонинима БЪЛГАР - от местното предимно УГЪРСКО+тюркско население ... Но тъй като носителите на ЦИВИЛИЗАЦИЯТА са в МАЛЦИНСТВО - в един момент те ВЪЗПРИЕМАТ ЕЗИКА на местното ЧУЖДОЕЗИЧНО МНОЗИНСТВО ?!
- Междувпрочем, това което обяснявам, го има в податки в техни летописи ... но нашите БУЛГАРИСТИ се правят, че не ги виждат ! - с това те на практика, съзнателно или "не" обслужват ПАНТУРАНСКАТА ТЕОРИЯ(политика) на Република Турция ?!

- В последно време Нурутдинов (основният говорител във филма !) в теориите си ПРОМЕНЯ ПОЗИЦИИ, като заявява нещо подобно на моето ... В началото езика ... им е бил ЕВРО-индийски ?!

- Поздрави !
- Това че ЕВРОПЕЙЦИ може да са ДОстигнали ОКЕАНА ... В СВОЯ ИСТОРИКО-ГЕОГРАФСКИ миграционен ход ... някъде около ТРИ ХИЛИДЯ ГОДИНИ ПРЕДИ ХРИСТА - Това не ни дава правото да наричаме местното население "българи" ... и примерно китайците или уйгурите(от които се пръкват тЮрките) да ги поставяме под знаменателя "бУлгари" ?!

- Да има етносно-езиково и антропологично ОМЕСВАНЕ - Но примерно един американски негър (с произход от Кения) да го изкарваме наследник ... на Ирландски лорд(като Е при президента Обама) - Мисля е ПРЕСИЛЕНО ?!?
цитирай
92. voulgaros - ИНГЕНЕРЕ. . . ВНИМАВАИ МНОГО ''О...
15.08.2013 11:56
ИНГЕНЕРЕ...ВНИМАВАИ МНОГО ''ОСТЕРОЖНО''...КАКВИ ГИ ПИШЕШ СЪС ПРОСТАШКИТЕ БЪЛГАРАСКИ ПРЪСТЧЕТА --- ЗА МАКЕДОНИТЕ И ЗА АЛЕКСАНДРОС МЕГАС...И ЗА СЕСТРА МУ ТЕССАЛОНИКА.

МАКЕДОНИА Е ГРЪЦКА ОБЛАСТ..А ТЕССАЛИНИКИ Е ВТОРАТА СТОЛИЦА НА ЕЛЛАДА СЛЕД АТИНА.....ПОЛИСЪТ Е СЪЗДАДЕН ОТ КАССАНДЕР..ГЕНЕРАЛ В АРМИАТА НА АЛЕКСАНДРОС 3-ТИ МЕГАС....КОИТО СЕ ЖЕНИ ЗА СЕСТРАТА НА ВЕЛИКИЯ МАКЕДОН - ТЕССАЛИНИКЕ.

ВСЕКИ ГРЪК ПОЛУДЯВА ОТ ЯРОСТ ,КОГАТО ЧУЕ ЕДНО НАХАЛНО ТАТАРСКО ПЛЕМЕ ОТ КОТРУГУРИ ОТ АЗИЯ..ТОЕСТ ПЛЕМЕ ОТ ГОСТИ И НАТРАПНИЦИ В ГРЪЦКИЯ СВЯТ... ГОВОРИ ЗА ВЕЛИКИТЕ МАКЕДОНИ. --МАКЕДОНИТЕ СА ЕЛЛИНСКО ПЛЕМЕ.СЪЩО КАКТО МНОГО ДРУГИ ПЛЕМЕНА !

АЛЕКСАНДРОС Е БИЛ ОТ МАКЕДОНИТЕ...НО ИМА МНОГО ВЕЛИКИ ТЕСАЛИИЦИ. ЕПИРОТИ, КРИТЯНИ, ТИВАНЦИ, АРГОСЦИ, СПАРТАНЦИ ,АТИНЯНИ, ТРАКИОТИ, ЕОЛИИЦИ, ПОНТИ, КИПРИОТИ, АХЕИЦИ, КОРИНТЯНИ, ДОРИИЦИ, ИОНИИЦИ..КАТО ИТАЛИОТИ, СИКИЛИЦИ, КАЛАБРИИЦИ, САЛЕРНИТАЦИ,ТАРАНТИНЦИ, НЕАПОЛИТАНЦИ. ОТ АПУЛИА..ОТ БАЗИЛИКАТА..ОТ РЕГИОН КАЛАВРИОН.

МАКЕДОНИА Е ГРЪЦКА ДУМА...СЪС ГРЪЦКО ЗНАЧЕНИЕ И ЧАСТ ОТ КУЛТУРНО-ГЕОГРАФСКАТА СОБСТВЕНОСТ НА МАИКА ЕЛЛАДА !!
цитирай
93. get - - бУХАХА !! - @ 77. voulgaros - ГЕТ-----ХОДОС ЧЕ САМО ГРЪЦКА ДУМА. ...
15.08.2013 12:24
leonleonovpom написа:
Защо мислиш ,че трябво да е Ходин, бе приятелю.
Може да иска по звучен начин да подчертае българските си корени човека. Не ги подценявай.!
...
ХАЙДЕ, МОЛЯ!
...


- Приятелю "инГенер" Симеонов - както те титулуват (неграмотниците-вулгарчета(!) ! - Не можа ли да сФанеш, откъде идват ЕЗИКОВО ПОЗНАВАТЕЛНИТЕ ТЕРЗАНИЯ(проблеми) (!) на идиотчето МЕГАфанариотче с думата му: HОDOS(съществително !)

- Не разбра ли защо релето в мозъчето (на гърчето) е "залепнало" и поради това, ТО не може да си обясни(?) Защо в българският и (старо-български, известен ни като Руски !) имаме не само съществит.:Ход ...но и глагол:Ходя !!?

- Тоест при ТЯХ ДУМАТА се употребява ЕДИНСТВЕНО и САМО(!!) като СЪЩЕСТВИТЕЛНО ... със значение ПЪТ ?!

- Тази дума НЯМА ГЛАГОЛНА ФОРМА(в гръЧкият) !!! ... приятелю Симеонов, ама и ти си един поморийски "грък" - Изобщо не им чуваш(разбираш от) езика :))) ?

- Забележи ? - Думата им за ВЪРВЯ-ХОДЯ е ГЛАГОЛА: "IENAI" - Смятай колко са те(гърците) ? - откриватели на думата за ХОДя - Щом в езикът им няма съответно развитие на същата в ... глаголни, прилагателни и ДРУГИ ПРОИЗВОДНИ ФОРМИ(значения) ?!

- Разбра ли инГенере :)) - откъде идва ВЕРБАЛНОТО ти НЕРАЗБИРАТЕЛСТВО с "полезният идиот(ис)" Вулгарис ?! :))

- Альо-о ! - Вулгарис "танкиста" - Щом като HОDOS ... е ОТКРИТА:)) от ГЪРЦИТЕ :)) ! - Що стои, като "замразена" или като кръпка в езика ЕЛеНСКИ ? - Като КАТЪР Без (история)развитие ? - а не, както е нормално за всеки един ЕЗИК, да е със съответните й, ПРОИЗВОДНИ ?? ... тоест с новообразувани лексемно-ГЛОСни ПРОИЗВОДНИ(единици) ?? :))

- Айде - пае макриа, мега-шовинисте !! :(( - стига СИ МЕ КАРАЛ да ти ПРЕПОДАВАМ УРОЦИ (!)по гръцки език, семантика и морфология(последното означава СЛОВО-ОБРАЗУВАНиЕ ?) !!

п.п.
-Герман-ТИГРЕ - Чакам коментарите ти(критични !) ?! - за грешките, които допускам в разсъждения и обосновките си ! :((
цитирай
94. leonleonovpom - Вулгарос, ти даваш понякога добри ...
15.08.2013 13:35
Вулгарос, ти даваш понякога добри идеи, затуй те търпя. Аз ,за разлика от някои небългари съм благодарен човек, който ми е бил полезен, не го ритам толкова силно, когато заслужи!
Хайде Александър бил грък, Македония също.
Ще пиша до ЕС-Да ги оценят в евро, сега и да ви ги прехвърлят.Обаче с прехвърлянето да спрат помощите, те заедно струват 100 пъти повече от тях. Даже да ви задължат да връщате пари.
Боже, из какви трънаци си тръгнал.Не ти ли звучи на гръчки?! Щото на мен ми звучи?!
Кой знае колко си одран? Обърни се към Аристотел Ч. Той има сериозни познания в медицината, изнасял лекции в Испания и Сащ, много го ценели там
Побързай ,докато не е запрашил и не забравяй за записите.
Имаш10 % , но при рлезултат!
цитирай
95. leonleonovpom - Причината за минуса ми е ясна. См...
15.08.2013 13:43
Причината за минуса ми е ясна. Смачках един съвременен грък. Взех го за комар, много хапеше, пък и не се виждаше, само жужеше/ зузесе/ Не съм жесток, не го виждах, пернах на посоки. Само такава, ще е била работата. Пък и А. Ч. да ти е наредил, правилно е да изпълниш, зер без него закъде си, аджеба.
Ако имаш поведение като в девическа гимназия, ще има радостни за тебе новини, например, че сме получили хабер от Обичания от мъжете, че е грък, но ако каже, че ти не си, не отговарям, ще те пратя да се разправяш с него
цитирай
96. voulgaros - ДОКТОРЕ. . МНОГО ПРОСТАШКАТА ПР...
15.08.2013 14:01
ДОКТОРЕ..МНОГО ПРОСТАШКАТА ПРЕВЕЖДАШ..АЗ ТА МИСЛИХ ЧЕ СИ ГРЪК-ПАТРИОТАС...ЕИ БРАТОВЧЕДКАТА ТИ Е ЖЕНЕНА ЗА ГРЪК И Е МИЛИОНЕРКА И ТЯ.

АЛЕКА-АЛЕКСИС-АЛЕКСИА-АЛЕКСИН = ЗАЩИТА,ЗАЩИТНИК,ЗАЩИТАВАМ

АЛЕКСАНДРОС = ИМА ДВА ПРЕВОДА НА ВУЛГАРСКИ ВИ ЯЗИК - ЕДИНИЯ Е ''МЪЖЕСТВЕН ЗАЩИТНИК ИЛИ СИЛЕН ЗАЩИТНИК''...АНДРОС = МЪЖ, СИЛЕН.
ВТОРИА ПРЕВОД Е ''ЗАЩИТНИК НА МЪЖЕТЕ''....НО ТОИ НЕЕ МНОГО ПРАВИЛЕН ПРЕВОД, ЧИСТО СМИСЛОВО ПОСЛЕДОВАТЕЛНОСТТА Е ГРЕШНА.

ОБИЧАНИЯТ Е ФИЛИППОС. = ''ПРИЯТЕЛЯ НА КОНЕТЕ''..ИЛИ ''ТОЗИ, КОИТО ОБИЧА КОНЕТЕ''
цитирай
97. leonleonovpom - Добре, този път ми хареса, давай ...
15.08.2013 14:10
Добре, този път ми хареса, давай вече по същество
Кажи например във връзка с темата, какво знаеш за келтите и т.н.
цитирай
98. voulgaros - СПОРЕД ЕЛЕНА БЛАВАТСКА КЕЛТИТЕ СА ...
15.08.2013 14:45
СПОРЕД ЕЛЕНА БЛАВАТСКА КЕЛТИТЕ СА РОДНИНИ НА ПЪРВИТЕ ЕЛЛИНИ - МИКЕНЦИТЕ....
ТОЕСТ ГЪРЦИТЕ И КЕЛТИТЕ ЗАЕДНО СЕ ПОЯВЯВАТ В ЕВРОПА=ЮЖНА И ЗАПАДНА ПО ЕДНО И СЪЩО ВРЕМЕ...

ПОСЛЕ ДРУГИТЕ НАРОДИ СА СЛЕД ТЯХ КАТО В''ТИМЕЛИНЕ''-ВРЕМЕ НА ЛИНИЯТА''-ХРОНОЛОГИЧНО

ГЪРЦИТЕ И КЕЛТИТЕ СА ПИОННЕРИТЕ НА ЕВРОПА.....НО ДОКАТО КЕЛТИТЕ ДНЕС МНОГО МАЛКО Е ОЦЕЛЯЛО ОТ ОРИГИНАЛНАТА ИМ ИДЕНТИЧНО И КУЛТУРА....ГРЪЦКИТЕ ПЛЕМЕНА И КЛОНИ ОЦЕЛЯВАТ УМНОЖАВАТ СЕ..УНИЩОЖАВАТ ПЕРСИИСКАТА ЦИГАНСКА ИМПЕРИЯ...И ЗАВЛАДЯВАТ ПОЛОВИН АЗИЯ !!



А ВПРОЧЕМ---КЕЛТОИ--ЧЕТЕ СЕ КЕЛТИ---Е ГРЪЦКА ДУМА И ГРЪЦКИ ТЕРМИН.

ГЕТ ЗА ТЕБ--...БЕЗ ''О''---,НАУЧИ КАК СЕ ЧЕТЕ...НЕ ПИШИ ВИНАГИ, КАК СЕ ПИШЕ....А КАК СЕ ГОВОРИ !!
цитирай
99. leonleonovpom - И все пак Вулгарос, наличието на ...
15.08.2013 17:02
И все пак Вулгарос,наличието на дадена дума в даден език не означава че е негова винаги
Може да е заемка, може да е от прастар език, влязла в много езици след него, както е с кара например
Това, че думата келти я има в гръцкия, не е стопроцентово доказателство, но е допустимо, както и траки
Аз допущам примерно траки да е наричана общност от родствени народи с близък език, които са имали различни имена от кимери, сармати до...славяни и прабългари...Затова загадъчно, едва ли не нагласено в един момент това море от хора изчезва.
цитирай
100. get - - Освен :)):))) - с друго не мога да отговоря на довода от пост №100. voulgaros - СПОРЕД ЕЛЕНА БЛАВАТСКА КЕЛТИТЕ СА ...
15.08.2013 17:15
- Ти си бил ТеоСофт ... Ъ, Вулгарис ?

- Дай поне том и страница - от "Разбулената Изида" или "Тайната доктрина", откъдето си го прочел ? :((

- Хаха-ха ! - вероятно и вие ... сте наследници я на лемурийците, я на атлантите ... ама за последните ще трябва да се разберете с Германските(блондини) "арийци" ?? :(( с окултното общество Vril-Gesellschaft ... и-и-и ... Ordo fratrum domus Sanctae Mariae Teutonicorum Ierosolimitanorum.
- Пък последните не си ... Не са си поплювали - щот през 11-13 в.в. са изпотрепали сума ти и народ, за да го вкарат в "Правата" вяра :(( - тогава и ппо-голямата част от Балтийските Венди и Прусите са станали "германци" :(( !!

- Пък според теутонците (под вида им на "рицари-арийци") - Келтите са Германци :)) ! - ай разбери се първо с тях, пък после ми обяснявай за микенци и келти, като предтечи на съвременните гърци :)) ?!

П.П.

- Нищо не ми каза за "ВАШАТА" дума за ПЪТ - ХОДОС ? - според теб "само гръцка" ли е ? :))

- А от там Херодот(велик ЕЛИНСКИ историк) - Дали се о объркал ? - Като е използвал "Ис" в изобретенат от него дума за "ИСтория" ?

- Моля ... обяснявай ми по на дребно(простичко) ... Не като за ВЕЛИК ТЕОСОФ ... такъв не съм работил :)) - Споменавал съм веке - бях просто ченге :(( ?!

- Така че ... и"но ... по и"но - Инак взехме та се объркАхме ? :)) - Както казвАт по Фи-либето ?

- Като казах "едно по едно" ! - Та да те питам - Що значи на гръцки Хемофобия ??
цитирай
101. germantiger - ...
15.08.2013 18:45
Чудеснмо си ми отговорил за излизането пред науката - пиша го без ирония, логичен отговор, предполагах такъв разумен отговор и го получих. Дано само мързела у някои да не надделее и мисията им да не е само в интернет и занимавка за масите. Не намеквам нарочно това, а предполагам и това у някои (не у теб леон).

leonleonovpom, казваш че българите били доста търпими към чужденците... не винаги, не винаги и не обезателно (то няма и защо).

Но да се върнем на това "не винаги" - има едни страници в априлското възстание, други в двете световни войни, едни други пък на Калоянис - български зверства - вярно обикновено В ОТГОВОР И МНОГО ПО-НЕМАЩАБНИ ОТ ТЕЗИ НА СЪСЕДИТЕ И НЕБЪЛГАРИТЕ, но има (което е нормално в историята и психиката на човека)! Мисълта ми е, ако си мислиш, че българите и траките са били едни благородни и сияйни души - само мога да те посъветвам да се освободиш от тази си заблуда и източен наивитет. Примери за бгзверства мога да дам немалко и то конкретно, но не бих го направил защото тук не е мястото и защото чуждите са повече.

Сашо Мегалото е елин почти във всичко и защо е такъв можеш да прочетеш тук от мен:

http://germantiger.blog.bg/history/2011/07/04/za-sparotok-i-dolsineia-aleksandyr-veliki.776052

Под този мой постинг никой - нито Спароток, нито Гет, нито друг по желание не опроверга (че и не знаеха повечето) инфо представено КОНКРЕТНО от мен. Защо пък македонците (онези автентичните, не българските и славянските) са елини (понеже обичаш да четеш извори):

Според Херодот македонците били дорийско племе, което заселеило областта преди това основно обитавана от илири и траки, дорийското племе се варваризира смесвайки се с тях и макар да застава начело на владетелите и да заема основно място в Македония е презряно от елините и поради това македонците не са приемани за истински гърци. А ПРОПО, ВЕДНЪЖ БЯХ В РОДОПИТЕ БЪЛГАРСКИТЕ И НЕ МОЖАХ ДА РАЗБЕРА ПОЧТИ НИЩО ОТ ДИАЛЕКТА ТАМ, ЗА МЕН БЕШЕ ДРУГ ЕЗИК, ВСЕ ЕДНО СЛУШАХ АЛЕКСАНДЪР И ЛИДЕРИТЕ МУ КАТО ЕЛИН НА ДРУГ ЕЗИК :)

...

Гет-е, отново желаеш да ме въвлечеш в някакви си твои щения, търсения, занимания и пУдксазки (както те заяде некоректно преди време дзвер). Ако имаш такива вълнение, явно за трети път трябва да те насоча (мисля, че няма и да е за последен път) - пиши в блога ти (където чудно защо история почти не се среща) и излез пред науката, не пред мен. Иначе аз също мога да те занимая с мои интереси (но в6ъзпитано не го правя - ценя времето ти) - бих могъл да ти предложа тема за живота на Пайпер или за теста-изпита и задачата на Гудериан при завършване на военното му образование, но не го правя.
Или пък по-близка тема - как Александър е бил всички кандидат-българи и траките също?!

Освен това можеш да си спокоен - в думането дори не смея да се пробвам с теб, но ти пък не си равен на Щапаров, той би ни издухал и двамата ;)

Като си коментирал германци, тевтонци и прочие неясноти за теб, чудя се как не си коментирал това с което съм будалкал Щапаров:

траки > тураки > турки > турци

бълха > бълхария > българия

Написах ги с малка буква, защото са шашави глупости, но пък и за по-малко Щапаров, ти и безистена сте думали етимологично, защо пък не и за това ; ) ?!
цитирай
102. germantiger - ...
15.08.2013 19:03
За градовете по Черноморието историците, Спароток преди, Гет в някои коментари и сега ти леон сте прави - в това нямаме различие, в тях явно тракийското е мисксирано с елинско. В това съмнение няма и за мен! Преди мислехме и "знаехме" за само гръцкото, така мислят и го знаят много българи и до днес.

Истината в тиова правилно защитавате!
цитирай
103. get - @ 103. germantiger - ... бълха > бълхария > българия !
15.08.2013 19:42

http://en.wikipedia.org/wiki/File:Hieroglyph_Luwian_BOS.jpg

- От тук ! - От този СИМВОЛ и Значение на думата ... Идва смислово ТЕО + ЕПО + ЕТНОнима ни ?!

- Запомни или запиши си го, както искаш !?

- Но ТИ нищо не можеш да ми кажеш ЗА ЕТНОНИМА "германци" употребен ОТНОСНО това, което ти приемаш за Дойчланд ? - така че, претенциите ти (за вътрешна свързаност и тъждественост !) между ГЕРМАНИЯ и Германец по Тацит ... с теути и Дойтчланд НЕ СА КОРЕКТНИ, казано по друг начин, безпочвени !!

- Последно ! - пределно ти е ясно, че аз мога да пиша по тези въпроси ЕДИНСТВЕНО И САМО от позиции на любител-дилетант !! - цинично е да ме ПРИКАНВАШ да почна да излагам схващанията ми в академичен диспут (!) ... Защото те няма да са в достатъчна степен издържани и на академично ниво !
- За да мога да направя Това (?) - да се изправя срещу КОНСЕРВАТИЗМА(и ретроградното) в историческото мислене ... най-малкото ми трябва екип от специалисти ... поне историци и лингвисти ! - А пари Няма !??
- Така че, Наполеон го е казал ЦИНИЧНО, но достатъчно точно ? - Дайте ми пари - а аз ще ви завоювам света ! ... а после е изръсил и следващият цинизъм: Историята се пише от победителите - за това е важно, да спечелим войната ?!

- Поради тоталната липса на конструктивизъм от твоя страна ... от вида, да ми помогнеш с превод или отправки, за неща писани от германската историческа наука (защото и там има, стойностни и обективни автори !) - Ти не само не помагаш, а заявяваш с поведението си ... едно желание да пречиш на моите ... може би наивни, плахи поради материалната и всякаква друга обезпеченост(опити) ... в историческите ми търсения ! - Е няма как, да ти кажа поради това: Филл данкс !!

- Поне един път бъди конкретен !?

- Отговори ми откровенно - Може ли да бъде изказване на разумен(необременен от шовинистични предразсъдъци човек ?) - това: ХОДОС чЕ САМО ГРЪЦКА ДУМА !

- Ауфвидирзиин !
цитирай
104. get - - И други неща ще се променят в ВНУШЕНИТЕ (ти) СТЕРЕОТИПИ на историческото мислене !
15.08.2013 20:42
germantiger написа:
За градовете по Черноморието историците, Спароток преди, Гет в някои коментари и сега ти леон сте прави - в това нямаме различие, в тях явно тракийското е мисксирано с елинско. В това съмнение няма и за мен! Преди мислехме и "знаехме" за само гръцкото, така мислят и го знаят много българи и до днес.

Истината в тиова правилно защитавате!


- Александър Мегалото - е ЕЛИН в ПЪЛНИЯТ СМИСЪЛ НА ПОНЯТИЕТО ЕЛИНИЗЪМ ? - което НЕ носи ЕТНОСна а културна обагреност ?!
- Това понятийно ОБЪРКВАНЕ в историята е вкарана от германските МАРАНИ писали за ЕЛИНИ>ЕЛИНИЗЪМ >ГРЪК като за тъждествени понятия !! - но това съвсем не е така ?!

- Зевса ПЕЛАЗГИЙСКИ възпят от ОМИР в ИЛИАДА, с това той визира храм в ЕПИР(дорийски - наред с това явно ги причислява и към пелазгите) !
- Първоначално е известен като Храм на Богинята майка - с прозвище ДОДОНА ?! - знам какво смислово е означавало "додона" - но кореновата на този епитет ... съвсем не е от гръцки език !

- Втората ГРЕШКА - силогична е от вида: "Според Херодот македонците били дорийско племе, което заселило областта преди това основно обитавана от илири и траки, дорийското племе се варваризира смесвайки се с тях и макар да застава начело на владетелите и да заема основно място в Македония е презряно от елините ..."

- Не знам откъде е чел тези докази-изводи авторът им, Но ?
- Основният проблем при АЦЕ МАКЕДОНСКИ е бил ! ... не да доказва ПРОИЗХОД НА ДОРИЙЦИ - а своя собствен ?!
- След като е доказал родственоста на неговата ДИНАСТИЧНА ЛИНИЯ от "Аргеадите" - всички претенции на "цистите" са ОТПАДНАЛИ !
- А относно ЦАРСТВЕНИТЕ Аргеади - Същите след идването на "данайките" в Аргос(последвани от мъжете им, с подкрепа на египетски експедиционен корпус ?) - Парадинастите на Аргос са лишени от царско достойнство и власт !!
- Част от тях се принуждават и мигрират на СЕВЕР !
- Именно по тази линия доказва правото ! - тоест аргеадският си произход Ацко Великиот ?!
- Данайци са северно-африканци, а Аргос=Европа !!
цитирай
105. leonleonovpom - Благодаря Германтигър, няма да ...
15.08.2013 20:50
Благодаря Германтигър, няма да използвам шаблонните думи в случая
Надделява схващането в днешната история, че македонците са междинен народ-нито чисти гърци, нито чисти траки. Твърдението на Херодот звучи правдоподобно, но все пак има и нюанс на оправдание за станалото.
Но има няколко трудно обясними неща
-Едони и македони. Такова съвпадение не е случайно, близостта на съжителство също. Търсил съм мак, може би в старогръцки има следа, какво значи тази представка. Засега нямам предположение, може би нещо по-висше
- В Афганистан, в районите където е минал Александър считат българите за свещен народ,това знам от сигурен източник
- Ако се върнем в съвременността, целият ройон населяван от древните македонци е с българско население, което е мнозинство. Дори и Солун, преди 100 години си е чиста проба български град Защо днешните македонци говорят на български диалект?Диалектите ги има във всеки език и за някои във Франция и Испания например, а и в България човек би казал ,че са друг език
За Родопите е вярно, като дете живях в Пещера и се бях научил на местния диалект. Дойде майка ми да ме види, направи скандал на баба ми и дядо ми и въпреки, че нямахме условия на другия ден ме прибра. Защо е оти например, той е он и така нататък.Следващото ми отиване беше след като забравих пещерския, с писмо забраняващо на дядо ми най-вече да говори на пещерски пред мен
Но все пак е диалект, не мога да кажа, че е друг език
Поздрави!
цитирай
106. voulgaros - СТРАХ ОТ КРЪВ. ГЕТ. . . А ДУМИТЕ-- ...
15.08.2013 20:54
СТРАХ ОТ КРЪВ.

ГЕТ...А ДУМИТЕ-- ПАНИКА, СКАНДАЛОС, ОЛИГОФРЕН И ФЛЕГМАТИК...ОТ КОИ ЯЗИК ИДАТ, И КВО ЛИ ЗНАЧАТ ??
цитирай
107. get - - Не бързай с отговорите си през НОВОгръцки език ?! -@ 108. voulgaros - СТРАХ ОТ КРЪВ. ГЕТ. . .
15.08.2013 21:55
- Филибарецо на няколко пъти, те предпазвам(?), че значението на една дума примерно в 6-ти век пр.н.е. е едно ... по-късно към началото на Нашата ера - Друго ... После Трето ... пък накрая в Димотикото е добила съвсем ново значение ?!!

- Давам ти примера с думата, ХЕМО - участваща в ХЕМОфобия ?
- в СЪВРЕМЕНИЯТ гръцки е със значение КРЪВ ... но в СТАРО ГРЪЦКИ - КРЪВ е била с изписване "haima" изговаряне "Ема" ?
- Странното е че към късна античност имаме хема-хемо(фобия) ... документирано, като земя(хим.вещества) - та е станало едва ли не "страх от земя"ХИМИКАЛИ" ?!
- От тази коренова, арабите са я взели, та са нарекли изкуството за преобразуване на веществата, та се е получила така наречената науката(?) "ал"химия" ?!
- От същата коренова имаме документирана гръцка дума в Египет за "земя"(ХЕМ~ХУМ?(в смисъл почва-плодородна - което в момента се използва, като дума за плодороден почвен слой: ХУМУС ?) !

- Преди малко започна обясняваш съставните думи на Фили+хИпос ?
- Айде да се спрем на първата част от думата(тоест името) - откъде идва и какъв е първоначалният смисъл на ФИЛ(и/а) ?!

- Правилно ме разбери - не искам да се правя на МНОГОЗНАЙКО(!) а да ти покажа, къде допускаш грешки в разсъжденията си ... Защото вече взе да ми омръзва, постоянно да се разправям за глупости с теб ?! :((

- Така че ? - Поставяме СИ за Цел ! - и-и-и ... разчепкаме значението на ФИЛ/О/А ? - Става ли(?) ... или ти харесва повече, постоянно да те наричам с не твърде ... приятни епитети ?! - Хайде, моля(!) ... щот взе да ми писва от цялата ситуация - създала се между мен и теб ?!
цитирай
108. voulgaros - ЛЕОН ЛЕОНОВ ПОМАКА. . . . . МАКЕДОНИА ...
15.08.2013 22:00
ЛЕОН ЛЕОНОВ ПОМАКА.....МАКЕДОНИА Е ГРЪЦКА ДУМА..СЪСТОИ СЕ ОТ ДВЕ ДУМИ -- МАКРОС И ХТОНОС....ВИЕ ВУЛГАРИ НАЛИ ПОЛЗВАТЕ ГРЪЦКАТА ДУМА ''АВТОХТОНОС-АВТОХТОНЕН''..ВИЕ СТЕ ПО-ГЪРЦИ И ОТ ГЪРЦИТЕ.

МАКЕДОНИТЕ СА НАИ-ЧИСТОТО И НАИ-СИЛНОТО ГРЪЦКО ФИЛЛЕ--ПОД ПЛЕМЕ - ''КАТО ГЕНИА''..И НА ЛАТИНСКИ ЩЕ ГО НАПИША-- ''СУБ ТРИБАЕ''...---НА ДОРИИСКАТА ГРУПА ОТ ПЛЕМЕНАТА НА ГЪРЦИТЕ.
цитирай
109. get - (. . . ) македонците са междинен ...
15.08.2013 22:14
leonleonovpom написа:

(...)
македонците са междинен народ-нито чисти гърци, нито чисти траки. Твърдението на Херодот звучи правдоподобно, но (...) станалото.
Но има няколко трудно обясними неща
-Едони и македони. Такова съвпадение не е случайно, близостта на съжителство също. Търсил съм мак, може би в старогръцки има следа, какво значи тази представка. Засега нямам предположение, може би нещо по-висше
...

- Армагедон идва да каже(е дума) за Края на света ! - 'Armageddon' has become a byword for the end of the age. - Уау !! - Както казваме в америЧко :))

Etymology: македони (?) :((

Megiddo is also known as Greek: Megiddо/Mageddоn in the Septuagint;
Latin: Mageddo;
Assyrian: Magiddu, Magaddu;
Magidda and Makida in the Amarna tablets; Egyptian:
Maketi, Makitu, and Makedo.
The Book of Revelation mentions an apocalyptic military amassment at Armageddon, a name derived from the Hebrew "Har Megiddo" meaning "Mount of Megiddo".

- Това четем в книгата "Откровения" за "Апокалипсиса" ?
- Пък, като знаем че, по времето на възхода на държавата (МаГидония)... Сената им се е наричал "Синедрион" ?! :)))

- Така че какво ми се бутат напред "евреите" с техният стар завет и че ... "Har Megiddo" означавало Връх Магидо ... що да не е PIE *arm - от което идва армата, още и армия - Значи македонските фаланги още от 6 ХИЛЯДНАТА год. пр. Христа са стигнали до Палестина :)))
- Дано не прекалих(пресолих) със шегата си ?!
цитирай
110. leonleonovpom - Вулгарос, какъвто искаш ме нари...
15.08.2013 22:58
Вулгарос, какъвто искаш ме наричай, няма полза, знам какъв съм, но такива гимнастикине са убедителни
В еволюцията оцеляват най-силните.
Ти твърдиш, че е най - силното и чисто племе.Че е силно, спор няма,но толкова! Те и спартанците са се изпарили,но кои гърци са оцелели? Ако тези македонци не са онези македонци, къде са онези?!Защо тези живеят на местата на онези?Внимавай какво ще кажеш, защото отговорът може да е убийствен!
Александър обичал при похода до Индия да ходи при войниците от неговия народ и да говори на езика си, както и Константин по-късно, явно подражавайки на него.
Нещо говори ли ти това?!
Пак изместихме темата
цитирай
111. voulgaros - много ти здрве. . . . ФИРОМ Е НА МЯС...
16.08.2013 00:17
много ти здрве....ФИРОМ Е НА МЯСТОТО НА ПЕОНИА...НЕ НА МАКЕДОНИА--ОРИГИНАЛКНАТА !!!!


И ВТОРО-----ЗАПОМНИ ДЕТАИЛА, ХИМИКО.....МАКЕДОНЕ ''Ц''...НЯМА ТАКОВА ИМЕ.....ИМА МАКЕДОНА-ЕС !!


А МАКЕДОН''ЦИ''....ВИЕ СИ СЕ НАРИЧАИТЕ КОЛКОТО СИ ИСКАТЕ...

ВУЛГАРИТЕ НЯМАТ ВРЪЗКА С ОРИГИНАЛНИТЕ ''МАКЕДОНЕС''....ДА ВА Е ЯД И ДА СЕ ПУКАТЕ ОТ ЗЛОБА ЯРОСТЪ И ЗАВИСТ..


АЛЕКСАНЪР..ВАС НЕ ВИ ЗНАЕ КАДЕ СТЕ БИЛИ----И КАКВИ СТЕ ПО КОРЕН---СКЛАВЯНИ ЛИ....ТУРКО-ТАТАРИ ЛИ ...УГРО-ФИНИ ЛИ...МАНГАЛИ ОТ ИРАН ЛИ СТЕ ??


АЛЕКСАНДЪР НЕ МУ ПУКА ЗА ВАС, БЪЛГАРАЦИ.
цитирай
112. get - 113. voulgaros - много ти здрве. . . .
16.08.2013 10:11
- Альо-о-о ! - Фи-либето, отново взе да се държиш като овчЕрин (тоест, прост) ?!!

- Като си толкова от"Орен ? - А вземи ми кАжи, отде е взел Аристотел ДУМАТА, та да нарече училището си в Атина (?) - ЛИКЕУМ(лат. Лицеум) - Та от там се е създала цяла философска школа тази на Перипатетиците ?

- Щот, ако взема да го превеждам през кореновата гръЧка - името на това училище ... прерастнало във философска школа - Тогава излиза че ? - Го е нарекъл "КУ"Ц"КАРНИК" ? (на български "куЧкарник" ?!!) :(((

- За незапознатите с ВЪПРОСА - нА ГРЪЦКИ думата за куче-вълк е ЛИКайОс - Та от там превеждат епитета на Зевс Ликайос - като Зевс ... вълка или кучето :))) - Връх на простотията и НАУЧ(е)НАТА и надменна ... ГЛУПОСТ елЕнска ?!

- За Поморийските "гърци" - самият Симеонов в поста си, за Гроздобера(!), Упоменава за думата "момицес" ... друго яче, казано за българското "мома" в множествено ч., зв. падеж "момиТЕ", ед.ч. "момиЧЕ" ?!

- Идиотче-вулгариотче - Защо поморийските гърци наричат с БЪЛГАРСКА ДУМА - момичетата си ? - Отде е произхода на думата ? - Какво означава в същността си ?

- Това ще се опиташ ли, САМ НА СЕБЕ СИ - Да си го обясниш, или аз да ти размажа КУХОТО елинско самочуствие ... със примери и обяснения ?!!

- Попитах те Фил(и/а) Що значи ? - Отде идва тази гръцка (уж !) дума ? - Отговор няма ?!
- Като си обясниш(сам) значението на Фили/Фила/Фило ... ще ти стане ясно и значението на "пуле" втората участваща в "ц"исто гръЧкото (критско) име ГианокоПулис ?!
- Цисто ... цисто ! - ама аз от български, мога да ти изведа значението на всички тези думи ... а ти многознайкото(без покритие) - Едва ли ще можеш през "гръцки" да ми отговориш !!!? :((

- Извини се на инженера ! - Защото може да ти е БАЩА ? - Разбра ли "простакос" ?!!
- Не се дръж, като ПУЛЕ пред майка си !!(както казваме на БЪЛГАРСКИ (!) - защото Симеонов е в ПЪТИ по-прав от теб, в твърденията си !!?
цитирай
113. voulgaros - ГЕТ--ТОВА ЯНАКОПУЛСО, , АЗ СЪМ П...
16.08.2013 12:47
ГЕТ--ТОВА ЯНАКОПУЛСО,,АЗ СЪМ ПИСАЛ В БЛОГА НА УФОЛОГА.

НЕ МИ ЦИТИРАИ МОИ ПИСАНИЯ..ГЛУПАВ КОПИРЕН-ИМИТАТОРЕ.

БЪЛГАРИТЕ ПО СВЕТА ВИ ЗНАЯТ С ТОВА, ЧЕ СТЕ ФАЛШИФИКАТОРИ, КОПИРНИ МАШИНИ И ИМИТАТРОРИ.

НЯМАТЕ И ЕДНО НЕЩО ВАШЕ--''ВУЛГАРСКО'' ОРИГИНАЛНО....ВСИЧКО ВИ Е КОПИ-ПАСТЕ.

цитирай
114. get - - Вакло чобанче - Ти за автор на името ли ще се пишеш ?? - Буха-ха ?!!!
16.08.2013 13:26
voulgaros написа:
ГЕТ--ТОВА ЯНАКОПУЛСО,,АЗ СЪМ ПИСАЛ В БЛОГА НА УФОЛОГА.

НЕ МИ ЦИТИРАИ МОИ ПИСАНИЯ..ГЛУПАВ КОПИРЕН-ИМИТАТОРЕ.

БЪЛГАРИТЕ ПО СВЕТА ВИ ЗНАЯТ С ТОВА, ЧЕ СТЕ ФАЛШИФИКАТОРИ, КОПИРНИ МАШИНИ И ИМИТАТРОРИ.

НЯМАТЕ И ЕДНО НЕЩО ВАШЕ--''ВУЛГАРСКО'' ОРИГИНАЛНО....ВСИЧКО ВИ Е КОПИ-ПАСТЕ.



- Айде щом ти си "ИЗМИСЛИЛ" името ! :)) - Обясни, що означава ?
- От какви по-стари думи е създадено :)):)) ?

- Защото думичките ги има в Стар завет "Септуагинта" - дето са я написали "Седемдесетте еврейски гаони" - за "гърка" Фила-Делфос - Бухаха-ха !!

- Давай-й ! - надут елЕнски пуяк да те видим ... щот ми стана, много интересно ... от твърдението ти, че ти си "измислил" думата, от там й "името" ?!! :))
цитирай
115. leonleonovpom - Античните гърци лолзват постиж...
16.08.2013 13:38
Античните гърци лолзват постиженията на по-развитите от тях предходни цивилизации, включително и писмеността.
За това се подписвам!
Сиреч, те в основата си са потребители, а не гениални изобретатели/ инженери/
По добро за тях стечение на обстоятелствата, те са доразвили и съхранили взетото-градове републики с бдящ военизиран отряд-системата наподобява кошер с организацията си-пчела майка-Атина,забогатяла от среброто, войници -Спарта и останалите-герои на труда.
Филип с " обединението" унищожава тази добре смазана машина и тя никога повече , въпреки пристрастията на Александър и много римски императори не заработва на тези високи обороти. По-скоро е в ремонт и в тежки със столетия аварии.
Това заслужаваше отделен постинг, но и така е достатъчно
Имам друг материап-Атина през 18-ти век, но съжалявам гръкоманите-ще си посипят главата с пепел и ще намразят и гърци и Гърция!
Защо да го правя, вярно приказват, но често не знаят какво говоряг, милите!
цитирай
116. leonleonovpom - Относно гърци ли са македонците, в ...
16.08.2013 13:56
Относно гърци ли са македонците, в организацията на Македонската държава има неща, който я пращат директно в лоното на тракийските царства. Ами царство е, не е република. Дори и Спарта не е чиста монархия-с двама царе, подобна организация има Венеция, но тя също се води република, защото дожовете са избираеми
Какъв е изводът?
Македонците-ние ги наричаме така, но има , има достатъчно монети с надпис македонон, освен, че са отишли в махалата, са забравили и политическата система. Изобщо нямат спомен да са били гърци.
Е, сега Северна Гърция е погърчена.
Спирам!
цитирай
117. leonleonovpom - Никой не може да даде реално име на ...
16.08.2013 14:12
Никой не може да даде реално име на автора на гръцката азбука. Автори от рода на Хефест или негов събрат не се гледат с добро око и в гръцката патриаршия
Появява се почти веднага с Омир.
Да не би той да е авторът?! Затова да има такова странно име?
Алоуу , Булгарос, дай превод, да не ме обвиниш в простащина. Но директен, а не например, че е образувано името от четири думи и всяка от тях участва с буква. По тази система ще ти обясня и Елада какво значи!
Имай предвид, че знам какво значи Омирос и шменти капели не ми минават
цитирай
118. get - - Аз не само ще се подпиша а и ... ще го напиша(преведа) ЗАЩОТО ! - ПРЕД ОЧИТЕ МИ Е ... ?
16.08.2013 16:07
117. leonleonovpom написа:
Античните гърци лолзват постиженията на по-развитите от тях предходни цивилизации, включително и писмеността.
За това се подписвам!
Сиреч, те в основата си са потребители, а не гениални изобретатели/ инженери/


... това което пише Мовсес Хоренаци по същият въпрос ?!!
АРМЕНСКА ИСТОРИЯ
в раздела: "За това, защо ние предпочетохме да се обърнум към гръцките (източници) въпреки че, нашата история е по-лесно да изведе от халдейските и асирийските книги" !!

- В неговата История гл.5-та се казва за царят основател Тирас ( и дал името си на ... !) траките "... Также и Тираса — четвертым после Ноя, а после Иафета — третьим ... ".
- В Старият завет, Битие по въпроса се казва: "Тирас (Бит. 10:2, 1Пар 1:5) "Некоторые почитают его родоначальником Фракиян, древнего и великого народа, который сначала жил при Эгейском море, и оттуда распространился по Греческим землям и островам и по Малой Азии; от него происходят Геты и Даки, жившие по сторонам Истера и Днестра, который прежде назывался Фирас. Другие разумеют Тирсенов, так называемый морской разбойнический народ между Малой Азией и Грецией и причисляемый у Геродота к Пелазгам и часто соединяемый с Италийскими Тирренами."
- Само ЗА СВЕДЕНИЕ в тези предисторични времена ГЪРЦИТЕ още не са се появили на историческата сцена ?!

- НО ПИША ГО !! - не толкова поради гърците(безинтересни са ми !) - а поради това, че Даки и Гети са родтвени ... А за Гетите, казват ... отделно били родствени на сктите и ... келтите(гали) !!

- Връщам се към, тези МИТИЧНИ наследници на ТИРАС, за които се споменава в грузинската хроника „Мокцевай Картлисай”(там упоменати, като "йевусейци" ?) се казва (?): „Удивил се Александър и проучил, че те били потомци на йевусейците. Понеже не беше във възможностите му да воюва с тях, царят се отдалечи."

- Знаем ли кои са йевусейците ? - ами Да ! - те са основателите и по-старото население преди превземането от семитите на Иерусалим ?

- От тук става ли ясно относно "случайният" ми цитат препратка към "Megiddо" (още и Makedo-Македо от Egyptian източници) ?!

- Не правя никакъв опит за директна връзка между Балкански и бл.Източни "македонци" - само казвам, че през 15-12 векове пр.н.е. там е проживявало население РОДСТВЕНО на балкански и Анатолийски европейци ? - това да сте го срещали някъде като изказване(тоест исторически факт !) ?!
цитирай
119. leonleonovpom - Благодаря Гет! Въвлякоха ме в ...
16.08.2013 20:34
Благодаря Гет!
Въвлякоха ме в тема, която по начало не ме влече, обичам истинските, без преувеличение работи, както и обратно, скачам в подкрепа на недооценени и унизени в историята.
Писал съм, днешната българска държава започва с връх при Аспарух и на този връх и около него е три века.
Не търпя подигравки по наш адрес, за сметка на хитреци и тарикати в историята
Нямам причина да мразя гърците, но величието им е много захаросано, а не е необходимо.
В един период на демокрацията гърците са постигнали връх, не е Митика, да стоят хилядолетия на него. Сега други са там, винаги е имало ротация.
Няма да се занимавам повече с тях, но ако си позволят нещо ,ще бъда жесток!
цитирай
120. get - . . . Въвлякоха ме в тема, която по ...
16.08.2013 21:57
leonleonovpom написа:
...
Въвлякоха ме в тема, която по начало не ме влече, обичам истинските, без преувеличение работи, както и обратно, скачам в подкрепа на недооценени и унизени в историята.
...
Няма да се занимавам повече с тях, но ако си позволят нещо ,ще бъда жесток!


- Какво да ти кажа ... малко пресилено ?... Но за мен гърците са остатъчен продукт, от ЕТНОСНО омесване на различни хора в ... "Историческата реторта" ?!

- Споменах ти (за) - генезиса на КЕЛТИТЕ от по-старите ПАФЛАГОНЦИ-ЕНЕТИ, основно от Мала азия ?
- Към края на този сложен ... протекъл от 12 - 8 (прн.е.) историко миграционен процес се формират Археологическите култури Халщадт и Ла Тене (които са свързани с ТЯХ) ?!
- Но тук би следвало да си поставим ВЪПРОСА ... а аз бих казал и да направим една историческа ВЪЗСТАНОВКА, на процесите довели до МИГРАЦИОНЕН процес от Мала азия през Балкани ... в сев. част на Апенини и Алпи(тоест там където се концертрират признаците за) келто-галско-венедско ПРИСЪСТВИЕ(ПЪРВО-ГЕНЕЗИС) ?
- Непосредствено преди този 12-ти ВС, имаме една титанична битка м/у семити със (?) ... МОЖЕЩИ ДА Я СВЪРЖЕМ с ВОЙНИТЕ ЗА КАДЕШ !
- Но това се е предхождало от друго важно събитие на общият исторически фон ! - (краха на управлението на царете-пастири "хиксосите") в Делтата на Нил ?
- Края на управлението им се поставя от фараон Яхмос I. (c.1560 BC).
- Какво най-вече е характерно за тези ХИКСОСИ (?):
а) practiced horse burials(практивущи конски погребения !?);
б) their chief deity, their native storm god, became associated with the Egyptian storm and desert god, Seth. ... относно последното но НЕ ПУСТИНЕН Бог с египтско име Сет ... подобно се среща и при МИНОЙЦИ но с изписване произношение близко до СВЕТ ? - ето графичното предаване Йероглифа за СЕТ - (swth) ? - Казват, че никой не може да обясни значение и прочита (дори и самите египтяни, които го изписват ? :)) !
в) занасят технологични нововъдения, като
- обработка на бронз
- опитомен кон ... а от там ...
- строителство и бойно приложение на колесницата
- композитният лък - ето ви един такъв но от "тракийско-скитско" време: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/a6/Skythian_archer_BM_E135.jpg?uselang=ru
- не на последно място "Бойната брадва" - известна от територията на Европа още от ТРЕТО ХИЛЯДОЛЕТИЕ пр.Хр. - изображение на най-старата и форма: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/f6/B%C3%A5tformig_skafth%C3%A5lsyxa%2C_Nordisk_familjebok.jpg ... а най-старата, като артефакт се намира във Варненският истор. музей (!) - 4 500 г. пр.н.е. .
- изграждане на фортификационни съоръжения - Няма да казвам, къде имаме документирани ... едни от най-старите такива (?)

- Ако ви е интересна тази ретроспекция на тези древни истор. периоди ... и до какво са довели - Ще продължа ... с Battle of Megiddo (15th century BC) ?
цитирай
121. leonleonovpom - Интересно е Гет, особено що се от...
16.08.2013 22:16
Интересно е Гет, особено що се отнася до резултати, продължи, ако желаеш!
цитирай
122. get - - Преди да продължа да обяснявам ... тоест да ви рисувам ИСТОРИЧЕСКАТА картина за състоянието ...
17.08.2013 15:27
leonleonovpom написа:
Интересно е Гет, особено що се отнася до резултати, продължи, ако желаеш!

... нещата от Мала азия, Близък изток и Египет ... ОТНОВО ЩЕ ПРИПОМНЯ, това което казах в блога на "germantiger" пост № 46 "- Не съм Спараток с "тракийската" му пристрастност ? - Трето, ... НЕ ИСКАМ да внушавам ГОТОВИ ОТГОВОРИ ... А искам уважаемите ми съблогъри - Да започнат, ДА МИСЛЯТ САМИ !!!

- Ако трябва да предам в кратък и ясно формулиран вид ТОВА КОЕТО ОБЯСНЯВАМ ... така ВИТИЕВАТО ?!

- Всичко се концентрира в две думи ИДЕОЛОГИЧЕСКА БОРБА - между ДВА различни ЕТНОСНО и ЕЗИКОВИ МАСИВА ?!?
- Това по ЮЖНАТА КОНТАКТНА ЗОНА на ПРОТО-ЕВРОпейско население ... и това е с протяжност от Индия ... та свършва в сев.Африка ?!

- За това можем да намерим косвена информация при Страбон (в задочният му спор) относно Ойкуменуса(географски) и че твърдението на други два автори (!): ОТ ДВЕТЕ СТРАНИ на Индийският океан живеят "етиопи" ... било алогизъм ?!
- Същата информация се повтаря в "Анонимен периплус" от 1-ви AD препис на латински ! - където отново се прави връзка между "етиопско" и индийско население(тоест говори се ИДЕНТИЧНОСТ (!) на същото) ?!
- Трето в потвърждение на това което обяснявам ? - вътрешно-генетична близост м/у индийско и население по делтата на Нил - имаме при лингвиста Блажек, който говори за езикови РЕЛАЦИИ м/у дравидски и семитските езици ?!"

- Това е не само контакт ЕТНОСЕН ... но той често се изражда и във ВОЕННИ КОНФРОНТАЦИИ И ВОЙНИ !
- Също така ... от приблизително този момент - Обърнете ВНИМАНИЕ ОТНОСНО - "хиксоският" бог СЕТ(подобен при критяните-минойци СВЕТ) - и безподобното твърдение на учЕните, ЧЕ ?! - НЕ МОГАТ да "приведат" значението на йероглифа за/на Сет ... който е с изписване (swth) ? !

- Както тези учЕни "не могат" да разчетат ВЪПРОСНИЯТ ЙЕРОГЛИФ ... могат да РАЗЧЕТАТ прозвището на фараона-баща на Яхмос I, че било "Храбри" ?! - доколко ... това е вярно или националистична пропаганда е ... друг въпрос ?! :((

- Казвам пропаганда, неслучайно ... тъй като визираният фараон Таа II (Храбрия) - по някакъв мистериозен начин чрез средновековният предобраз на Кабала (книга Зоар) се свързва с на-практика не съществувалият СТРОИТЕЛ НА СОЛОМОНОВИЯТ ХРАМ - ключова фигура в "зидаро-масонските" вярвания, като HIRAM Abiff , известен още и като "Сина на "Вдовицата" ?!

- Тъжно но факт, който НЕ ТРЯБВА ДА подминаваме ?!!
- Идеологическата и верско-религиозната пропаганда ... ОТ ТОЗИ МОМЕНТ вече Е ЗАПОЧНАЛА ?!
- Синът божий(Агнеца ... Слънчевият бик ... този който, всяка година е поразяван от Митра ... египетската жреческа каста ... превръща в чудовището СЕБ(братоубиеца) ... прерастващ в по-късно време в БелЗебуб ... или известен, ни като Велзевул(дявол) от Библията ?! :((
- По сащото това време е осквернен и образът на Богинята майка "Ариадна"(минойска) - чрез Мита тиражиран от елините(не гърците !) за "Лабиринта на МиноТавъра"( от 15 ВС) ?
- Но спирам ! - за да не ви объркам главите с прекалено много информация ?!

- Поздрав и обещавам ?! - следващият ми пост, ще бъде за Битката за Мегидо((които са няколко ?!) :))

цитирай
123. leonleonovpom - Това за етиопците е логично. Мно...
17.08.2013 22:14
Това за етиопците е логично.
Мнозина поради факта, че са почти в центъра на Африка считат етиопците за негри. Известно е, че подобно на индийците, те не са негри, а са към бялата раса. Мнозина търсят в Етиопия Савската царица...................
цитирай
124. thewisdom - Галите са скопените свещенници на ...
18.08.2013 01:10
Галите са скопените свещенници на Кибела ,не са "евнуси" пазачи на хареми ,те са доброволно решили да бъдат такива ,били са нещо като днешните кришнари ,пеели са ,танцували са,дрогирали са се ,дори са използвали подобни къси молитви "за изпразване на Аза" което от страна на психологията е е с такъв ефект "Божествен" Тази статия на леонлеон е заблуждаваща ,никакви келти не са носители на тази култура а балканско население ,което е мигрирало и образувало формация ,която ние сега казваме "държава" Бригия ,не казвам Фригия ,защото това е заради грцките генетични увреждания ,да не могат да произведат някои звуци! Та на въпроса що щат тези гайди,кукери,дайрета и т.н. се дължи не на келтите ,които имали 60 г. държава на Балканите зада елиминират обратното влияние ...сиреч Кибела е взета на въоръжение ТАМ от другаде или от Балканите ,от тия популации а не от някакви диваци наречени келти ,които оплодили траките с култура ... С една дума ГАЛУСИТЕ са хермафродити и е било забранено на римски граждани да стават такива свещенници или да си режат "кохоните" .Когато ,четете разни информации и ги коментирате ,не забравяйте ,че всички имаме НИЕТ и ...не става със заблужденията или с проста сектанстка пропаганда.Мога да Ви предложа знакът на Хермафродитите изобразен в католическо издание ...това са били храмови проститутки!
цитирай
125. leonleonovpom - Благодаря ви за включването и за ...
18.08.2013 08:22
Благодаря ви за включването и за коментара!
Защо да е заблуждаваща.Според мен, не сме се разбрали Целта ми е да посоча фактите.А те са :
Гайда има в далечна Галисия, даже думата е близка с нашата, което показва и древния и произход ивръзки между траки и келти.А щом има културно сътрудничество между тях, спокойно могат да се търсят и други връзки.
Галлус е келтски жрец.Аз също не твърдя, чу келтите са ограмотители на траките,ни най-малко , споменавам за Кабиле/ Кибела/, но за категорични изводи трябват сериозни доказателства и затова се въздържам от тях Иначе допущам, а с приведеното от вас, смятам, че има сериозни основания да се счита ,че името гали идва от свещеника , а не от петела, както се твърди и от самите французи , защото подобно допущане не е много сериозно
Направихте хубаво допълнение за религиозното поведение на галите, за което съм благодарен!
цитирай
126. thewisdom - leonleon:Да се върнем на келтите. ...
18.08.2013 11:36
leonleon:Да се върнем на келтите.
Те са живели в нашите земи, даже са имали и царство със столица близка по име с днешно Тулово, което някои смятат за неин наследник.
И един ден келтите решават да тръгнат към дивия запад. Келти населяват освен Галисия и днешните Франция и Англия... ============== Извинявам се но това е ...как да кажа ... глупотевина или приказка за деца в 6без 5 по БНР Според мен не са близки култури а една култура и тази култура няма нищо общо с англичаните и диваците на острова им.Тази култура е на ПОНТ.В Галисия сега има един път ,който преминават т.н. "пелигрини" които извървяват един СВЕЩЕН древен път ,който христяните или по точно юдействащите от тях някаква блудкава история за някой си Яков ...а това е древния път на Янус ,който също не е нито келтски ,нито английски персонаж. В тази област е също и Свещенният град на Август Лукус ,който възстановява "старите" Богове и вярвания и именно Янус ,му става главния от тях! Градът се казва Луго ,там е открит и храмътна Кибела ,запазен и до днес ,благодарение на това ,че е преименуван на Санта Еулалия.Та тази религия (на Кибела) е там 100 г. по късно отколкото е на Балканите (във Варна откриха храм на Кибела на възраст около 300 г. преди н.е.) Така ,че не може да се твърди ,че келтите били за 60г. в Тулово и видите ли имаме идентични културни факти! Да ,свещенника ,носи името Галус ,но дали от петел или друго незнаем ,предполага се ! Не само гайди,имат кукери,нестинари,пият ракии ,които си правят сами,говорят странен език ,различен от всички ,имат различни фиести ,които могат да се идентифицират с траките и то директно ,без да им се измислят романо-латино-английски паралели. Защо се е наложило Август да възстанови "стари"-те Богове?
цитирай
127. voulgaros - ГЕТ---ДОБРЕ БЕ ДЪРТИ ПРИЯТЕЛЮ. . . ...
18.08.2013 11:43
ГЕТ---ДОБРЕ БЕ ДЪРТИ ПРИЯТЕЛЮ...ТОЛКОВА ЛИ СХВАНА...ВЕЧЕ 6-7 ГОДИНИ ЧЕТЕШ ВИКИПЕДИЯ НОН-СТОП..

АРИАДНА НЕ МОЖЕ ДА Е МИНОИСКА БОГИНЯ....ИМАЕТО АРИАДНА Е ГРЪЦКО... А ЕЗИКА НА МИНОИЦИТЕ НЕ Е БИЛ ГРЪЦКИ,...А ТЕХНАТА АЗБУКА ?? ХИПОТЕТИЦНА''--ЛИНЕАР А --НЕ МОЖЕ ДА СЕ РАЗБЕРЕ НИЩО.

А ЕЛЛИНИ И ГЪРЦИ Е ЕДНО И СЪЩО = ДЕВКАЛИОН Е БАЩА ИМ..А ТЕ СА БРАТЯ--БАЩИ НА ПЛЕМЕНАТА НА ЕЛЛИН И ГРЕКУС !!

ДЕВКАЛИОНАС.. МИНОТАУРА = ЗА МИНОТАВРОС СЪМ ПИСАЛ ПРЕМНОГО. ТИ ЛИ ШЕ ПИШЕШ ЗА МИНОТАУРОС ??

МИНОТАВЪРА ДА НЕ Е БИЛ БЪЛГАРИН ??
цитирай
128. leonleonovpom - За Thewisdom
18.08.2013 13:59
Ами и аз това твърдя, че не само имат връзки с траките, ами се отива и по далече, след като има взаимодействие в културата. Подробностите който давате не зная, не съм бил в този район, така че за това специално съм много благодарен!
цитирай
129. get - - Приятелю ... включилите се 126-128 "thewisdom" е подобен на "voulgaros" ... илюстрация е поста му ... ?
18.08.2013 15:49
leonleonovpom написа:
Ами и аз това твърдя, че не само имат връзки с траките, ами се отива и по далече, след като има взаимодействие в културата. Подробностите който давате не зная, не съм бил в този район, така че за това специално съм много благодарен!

под №129 - С категоричноста "НЕОБОРИМОСТ" на твърдението му "АРИАДНА НЕ МОЖЕ ДА Е МИНОИСКА БОГИНЯ....ИМАЕТО АРИАДНА Е ГРЪЦКО ..."(!!) :))

- След като името АРИАДНА е "ГРЪЦКО" - Какво означава, то на гръцки ?!?? :((

- АРИ+Адна е точно калка на по-старото наименование СПОРЕД ОМИР - на първата част в името на АФРО(КОЕТО НЕ Е БИЛО ... не е звучало така а близко, със значение СВЕТЛО-ЗЛАТО !!) ?!

- Ако се разровим малко в речници ... ще открием СВЕТЛО-БЛАГОРОДНО-ЗЛАТНО - имат една и съща коренова ... Което дава гръЧкото(УЖ !) - Ариес-Арайа-Аурус ... всичките както вече казах вътрешно свързани и изразяващо СМИСЪЛА за СВЕТЛО-БЕЛО-БЛАГОРОДНО-ЗЛАТНО ... и др. подобни ?!

- Това относно ГАЛУСИТЕ(като скопци-жреци на К/Сибела ?) ... идва най-вече, от времето на римският император Елеогабал - или наследствено луд ... или изповядващ някакъв перверзен култ към Великата Богиня ?!(най-вече бл.Източ. на Ищар-Естир юдейско, където е имало наред с проституиращи храмови проститутки, така и проституиращи мъже, явно хомосексуалисти ?)! - Това се е запазило и през Римското владичество, поне до времето на Христос ... Защото в неговите проповеди, се упоменават именно тези проституиращи ("жреци"-мъже) ?!
- Но преди Елеогабал съществува под формата на Деа Диа (Dea Dia) - богиня на полята и растежа в Древен Рим.
- Нейният храм Лукус (lucus) се намира извън Рим в една горичка на Виа Кампана на дясния бряг на Тибър !

voulgaros написа:
ДЕВКАЛИОН Е БАЩА ИМ..А ТЕ СА БРАТЯ--БАЩИ НА ПЛЕМЕНАТА НА ЕЛЛИН И ГРЕКУС !!

- А това е една КЪСНОАНТИЧНА и толкова тъпа ЛЕГЕНДА !? - Та не ще я коментирам - все едно не съм я прочел !

- Стига си ме занимавал с ГЪРЦИ, под вида ... Елини, за което вече казах ? - кога се появява това понятие ЕЛИНИ ... ЕЛИНИСТИЧНИЯТ СВЯТ се простира от Бактрия и Индия на Изток и свършва ... на запад сев. Африка ?! - ЕЛИН и ЕЛИНИЗЪМ ?? - Не е термин, който се свързва с ЕТНОС ?!!

- В момента говорим заа КЕЛТО-ГАЛИ(известни, като венети ) - Ако имаш нещо да кажеш - Давай ... или второ, за Битката при Мегидо - където няма и кьорав грък ?!! :(((
цитирай
130. thewisdom - Кибела е припозната в Римския Па...
18.08.2013 17:20
Кибела е припозната в Римския Пантеон 200 г. преди н.е. така ,че версията с лудия ХелиогаБал е нищожна .
Хомосексуализма ,като понятие ни е известно от 1968г.
За тези ,които говоря(арчегалусите - идва от архе първи или главните свещенници на Кибела) са последователи на Атис и там няма никакви юдеи.
"Римско Владичество" е остарял и ненужен термин.
Проповеди на Христос не са ни известни .
Деа Диа няма общо с Кибела това са паралели ,които служат да изкривят истинското значение на тази религия свързана с Богинята Майка (Кибела) и нейните ритуали ...като ТауроБолиума примерно ,който е през месеца на Март!
цитирай
131. get - - Уважаеми приятелю - Направете си ТРУДА внимателно да прочете, коментарите относно миграционният ход ... ?
18.08.2013 20:47
thewisdom написа:
Кибела е припозната в Римския Пантеон 200 г. преди н.е. така ,че версията с лудия ХелиогаБал е нищожна .
Хомосексуализма ,...
За тези ,които говоря(арчегалусите - идва от архе първи или главните свещенници на Кибела) са последователи на Атис и там няма никакви юдеи.
"Римско Владичество" е остарял и ненужен термин.
Проповеди на Христос не са ни известни .
Деа Диа няма общо с Кибела това са паралели ,които служат да изкривят истинското значение на тази религия свързана с Богинята Майка (Кибела) и нейните ритуали ...като ТауроБолиума примерно ,който е през месеца на Март!


... на протоКЕЛТИТЕ - Които аз ивеждам от Мала азия ?! - етносно близки или направо произхождащи от Пафлагонци-енети ?! - Вижте какво се пише, за Атенор при Омир в Илиада ?!

- Отново ви моля ? - прочетете постовете ми относно келто-гали (по-стариПафлагонци) вижте най-вече поста ми №24 ... и кажете, какво ви смущава ?!
thewisdom написа:

Деа Диа няма общо с Кибела това са паралели ,които служат да изкривят истинското значение на тази религия свързана с Богинята Майка (Кибела) и нейните ритуали ...като ТауроБолиума примерно ,който е през месеца на Март!


- Деа-диа си има много общо със Кибела - Тъй като, това е по-скоро епитет на Великата майка Кубаба (от ДЕВЕТО ХИЛЯДОЛЕТИЕ в Мала азия ?!) !
- Нейните служители са нерачит "Fratres Arvales" - което го превеждат от the Fratres Arvales, като Братя на "Полетата" ? - което за мен е "превод на изуст" - тъй като тези които правят превода са изхождали от същноста на празниците, като селскостопански ?!
- Не бъркайте КАЛЕНДАРНИТЕ(соларно-годишни чествания) - Начало <-> Край на годината и ТауроБолиума ... Новото начало ?!
- Със чисто битовите циклични(сезонни) СЕЛСКОСТОПАНСКИ празници ... Един от тези цикли е и AMBARVALIA ?! - Честван в края на м.Май ! - Вътрешно символно и астронимечски съвпадащ(приблизително) с т.нар. Амбарвалии ... Между впрочем в бг. езика ни Имаме наричания с смисъл: годината(реколтата) "да е Амбарлия !" ?!!
thewisdom написа:

С една дума ГАЛУСИТЕ са хермафродити и е било забранено на римски граждани да стават такива свещенници или да си режат "кохоните" .

- Не знам откъде идва категоричноста в изказването ви ... Но ?!
- Ето ви ... Lucius Verus като един Arval Brother (ca. 160 AD) ?! - http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/95/Lucius_Verus_Frater_Arvalis_Louvre_Ma1169.jpg (вижте, Какво овенчава главата му ?)
- В Латинските легенди се говори, че дори основателя на Рим е бил член на такова
братство ?!
- Междувпроем относно названието на това Братство за мен идва от ? - лат. arvum — оран (бълг.) - arare - ора ?!

- Обстоялествеността ми(да ви изреждм латински селскостопански термини и съпоставям с български ?) не идва от желанието ми да ви унизя Вас в частност ... а да покажа на БУЛГАРИСТИ и всякакви други привърженици на теориите за КЪСНОто ни ИДВАНЕ НА БАЛКАНИТЕ - че в български и латински ИМАМЕ МНОГО СТАРИ (подобни !!) ДУМИ за основни битови дейности - Което най-малкото е изненадващо, За търсещите ИСТИНАТА УМОВЕ ?!

- С уважение ! - от Get "свободният" откъм наложени ни всякакви исторически "истини", човек ?!!
цитирай
132. get - - Всъщност приятелю Симеонов ... нали си "химик" (?) - та като на такъв, ти предлагам без ласкателство :) ... ?
18.08.2013 23:33
... една друга версия за ... За уж скопените "галуси" ?

- Това със скопяването е късно-антична версия писана от ЕЛИНИ ?!
- Които много точно ги дефинира Диоклециан (3 в.) с ДЕКРЕТА си (against "the old writings of the Egyptians"), срещу старите писаници на Египтяните !
- В частност той критикува писаниците на АЛЕКСАНДРИЙСКИТЕ ЕЛЕНИСТИ ... след трети век пр.н.е. ?
- Запазено, като инфо имаме относно цялостното значение влагано още тогава в думата при арабите "al"chemy" (взета под вида й на старото име на Египет: Khemia, литературен превод "land of black earth," при Plutarch ?! ... от другата им за "кръв-хемо" ?
- Тоест за древните кръвта и ЧЕРНОзема се явяват някакви едва ли не магически субстанции - притежаващи свои собствени сили ?!

- Подобни качества притежава красавеца-ЖРЕБЕЦ Атис - любовник на Кибела - Виж този Атис (?): http://apollon.blog.bg/photos/27883/atti.jpg - с трако-фригийските шапка и панталони ... виждам, че "мъжкото му достойнство" си е на мястото ? - Нали ?!
- Много често е изобразяван и в съпровод със "соларен" знак - http://apollon.blog.bg/photos/27883/MYSIA,%20Kyzikos_%205th-4th%20century%20BC_% - ето една монета от Анатолийска-Мизия ?!

- Отделно казах, че в дорийският език слънцето се е наричало "Галиос" ?! - това което с ласките си кара Земята-Кибела да разцъфне !!

- Същота вече за мен е и думата запазена в латинският като CALLUS (синонимни думи в бг.езика ни kaliti(кален-здрав) вероятносно и лично име Калин/Калитко(архаично) !
- Също и аграрните ни думи: Кълн - кълняемост ?!
- Отделно във фолклорно-селскостопанските Струвания за дъжд "ПерПеруд": момите са правели детска фигура от КАЛ(наричана точно така Калчо-Калоянчо ?) - със силно хипертрофиран фалос ?!(има го описано в научната л-ра, по етнография ?) !

- Но същата кореспондира и с думата ни за КАЛ-чернозем-Khemia (Египет), също и Хемус(Ст.планина тази която с водите си прави плодородна 2/3 от България ?!)(даващо и Хумус-плодороден земен слой=Чернозем !) ?

- В заключение :))) - вероятно ти упражнявайки професията си на инженер-химик, се явяваш далечен последовател на Галус-Калусите ... които са станали в елинската легенда "скопци" - Но-о-о !!? -те на практика се явяват СИМВОЛ на животворни-оплодителните сили ! - Мъжко начало проявено в женска среда ?!! (поне така си мисля ?) ?

- Поздрав и май ... приключваме с :) галусите(callus(и) ?
цитирай
133. voulgaros - GET----КОИ ''ДРЕВНИТЕ'' БЕ ЗАВ...
19.08.2013 12:10
GET----КОИ ''ДРЕВНИТЕ'' БЕ ЗАВИСТЛИВЕЦ ?? .КОИ СА ТЕЗИ ''ДРЕВНИТЕ''' ???

КАЖИ ДРЕВНИТЕ ГЪРЦИ...ПЛУТАРХ Е ГРЪК-ПАТРИОТАС ! НЕ ЦИТИРАИ ДВЕНИТЕ ГЪРЦИ. ИСКАМ ДА МИ ЦИТИРАШ ДРЕВНИ ВУЛГАРИ..ИМАЛО ЛИ Е ТАТАРИ--ДРЕВНИ ВУЛГАРИ ???

ЗА ХЕМОС - АЗ ПИСАЛ ПАК.. ПАК МЕ КРАДЕШ ДЪРТАКО...ЗА ТИФОН ЧУДОВИЩЕТО---КРЪВТА НА ТИФОН = ХЕМОС.

КАЛЛИТИ-КАЛЛИТЕ Е ГРЪЦКА ДУМА...КАЛЛИТЕРА = ХУБАВО, ЗДРАВО.
ПАК КРАДЕТЕ И ЛЪЖЕТЕ КАТО БЪЛГАРИ.

ХЕМА Е КРЪВ..ХЕМОДИАЛИЗА,ХЕМОФИЛИА,ХЕМАТОМОС

КАЛИТКО Е ГРЪЦКО ИМЕ...КАКТО ПАРАСКЕВА = ПЕТЪК.

ГЪРЦИЯ Е ВЕЛИКА ЦИВИЛИЗАЦИЯ..!!
цитирай
134. get - - А на постоянният ми опонент Вулгарис - Който е и апологет на Елино-гласноста ?! - му обръщам внимание ... ?
19.08.2013 12:48
... на:
1. Стана ли му ясно - езико-образуващата роля на АЛЕКСАНДРИЙСКИТЕ "елини" по отношение на "кинето" ? - разбра ли ... Що е това "елинизъм" (?) и елинике глоса ?!

2. Ако още не ме е разбрал - Продължавам с примери ... от дориеца(пишещ на йонийски) своят труд наречен ИЗ-ДИРВАНЕ (!) - известен ни, като Ис-Тория ?
- Същият упоменава, че река Халис се е явявала граница между "елините" и варварите ... за които се ползва понятие от чисти египетско-елинско-александрийска културна и езиково-понятийна среда !!
- Същите тези многознаещи и "мъдри" ЕЛЕНИ - Превеждат името на реката, като Солена(та) изхождайки (от презумпцията, че кореновата за нея била от тази за думата СОЛ - "аlas" ... на вогръцки ?!
- Но тук внимателният (!) читател, не би следвало да пропуска факта(!), относно "историята" на Историята, че Историята(същата тази на Херодот) претърпява редакции и различни компилации при тези същите "елинисти" от градът на Алексъндър в Египет ?! - това ясно показва използваният термин ЕЛИНИ(за Витин(ци), Фригийци и Пафлагонци - които са траки по произход !!) а не коректното, като за ЕТНОСНОст = грък, гърци ?!
- Римляните я наричат Gall(реката) - като преводачите, тръгват да правят етимологии с Галатиняни(тоест келти-гали ?), и търсейки вътрешно-етносна обагреност(смисъл в думата) ... или Втори вариант, значението го извеждат от жреците на Кибела - "галусите" ?
- В момента рум-миллиета ... известен ни, като "турци" я нарича "K&#305;z&#305;l Irmak"(приблизителен превод) - Червената(калната) река - това поради специфичната обагреност на водите и от червените(кални) частици, които носи ?!

- Така че, той сам да си избере - Кое по-правилното като смисъл за наименованието на река Халис/Галис или ... (?)алис ?!
цитирай
135. get - - Надут от елЕнската си мегаломания полуграмотник ... не си ми отговорил на сумай ти и въпроси ... ?
19.08.2013 13:00
voulgaros написа:
GET----КОИ ''ДРЕВНИТЕ'' БЕ ЗАВИСТЛИВЕЦ ?? .КОИ СА ТЕЗИ ''ДРЕВНИТЕ''' ???

КАЖИ ДРЕВНИТЕ ГЪРЦИ...ПЛУТАРХ Е ГРЪК-ПАТРИОТАС ! НЕ ЦИТИРАИ ДВЕНИТЕ ГЪРЦИ. ИСКАМ ДА МИ ЦИТИРАШ ДРЕВНИ ВУЛГАРИ..ИМАЛО ЛИ Е ТАТАРИ--ДРЕВНИ ВУЛГАРИ ???

ЗА ХЕМОС - АЗ ПИСАЛ ПАК.. ПАК МЕ КРАДЕШ ДЪРТАКО...ЗА ТИФОН ЧУДОВИЩЕТО---КРЪВТА НА ТИФОН = ХЕМОС.

КАЛЛИТИ-КАЛЛИТЕ Е ГРЪЦКА ДУМА...КАЛЛИТЕРА = ХУБАВО, ЗДРАВО.
ПАК КРАДЕТЕ И ЛЪЖЕТЕ КАТО БЪЛГАРИ.

ХЕМА Е КРЪВ..ХЕМОДИАЛИЗА,ХЕМОФИЛИА,ХЕМАТОМОС

КАЛИТКО Е ГРЪЦКО ИМЕ...КАКТО ПАРАСКЕВА = ПЕТЪК.

ГЪРЦИЯ Е ВЕЛИКА ЦИВИЛИЗАЦИЯ..!!


- Знаеш ли що означава Фили/а/о/ - Ако знаеш, защо не ми отговориш ?!
- Да не стане, като със САМО и ЕДИНСТВЕНО ГРЪЦКАТА ДУМА за Път-Ходос ? - Дето стои, като сираче в гръцкият език ... а в българският има поне пет производни от нея думи(езиково-граматични производни) !!

- Защо системно ФАНАРИОТИТЕ СА унищожавали старо-българската КНИЖНИНА ?! - факта го има описан от поп Ст. Владиславов(Битието му ?) - известен и като Софроний епископ Врачански ?!? :((( ... През 1821 г. по заповед на владиката-фанариот Иларион Критски е изгорена Търновската патриаршеска библиотека !!

- Както в гръцкият има "КАЛЛИТЕРА" - така и в средновековният ни български има КАЛЕ - превеждащо се "ТВЪРДИНА" - бягай да си пиеш хапчетата !
цитирай
136. voulgaros - ЦИТИРАИ ДРЕВНИ ВУЛГАРИ. . . НЕ МИ ...
19.08.2013 14:00
ЦИТИРАИ ДРЕВНИ ВУЛГАРИ...НЕ МИ ОПИСАИ НЕЩА...КОИТО СИ ГИ ПРОЧЕЛ ОТ КНИГИТЕ НА ДРЕВНИТЕ ГЪРЦИ !!
цитирай
137. leonleonovpom - Тукидит, Евклид, Еврипид, Херодот ...
19.08.2013 19:56
Тукидит, Евклид, Еврипид, Херодот Какви ли са?!
цитирай
138. get - - Хм ? :(( - казах го вече ... но пак ще го повторя относно родният град на Херодот - Халикарнас ?!
19.08.2013 21:16
- Първоначално градът е основан от лелеги(пеласги) и карийци (постХети) !
- В последствие по време на дорийската миграция (около 8-ми век) в него се заселват дорийци.
- В последствие към 5-ти век, и йонийци ?!
- Но от тук започва ГЛАВОБЛЪСКАНИЦИТА(логическата загадка ЕТНОСНА) ?
- При завоюването на Кария от персите през VI в. до н. е. Херодот не споменава нищо за Халикарнас (вероятно не го е интересувала съдбата на родният му град :) Около 510—480 гг. до н. е. Халикарнас се управлява от цар(тиран) Лидамис I.
Но имаме в други източници, че при Ксеркс I когато в 480 до н. е. тръгва на поход срещу Гърция(?) Халикарнас му изпраща войски и флот от 5-т кораба съответно с обянснението , че това е направено от вдовицата на царя Артемизия I ?

- От тук възниква ВЪПРОС (!)(базиран на ЕЛИНСКАТА "ЛОГИКА" !) - Халикарнасци ЕЛИНИ(тоест гърци ли са) след като са част от държавата, и СА под управлението на персите-азиатци-ВАРВАРИ ?!

- От тук напълно резонно възниква й ВЪПРОСА - Херодот какъв е ?!
- За мен е перс, тоест азиатец"варварин" ?!
- За александрийските "гърци" е елин ?! - Защо е "елин" ... Защото ако не е такъв, как ще допринисе с произведението си за ... Славата на елинизма ?!

- Междувпрочем - по времето, когато пише Херодот този ПРОБЛЕМ за елинска ПРИНАДЛЕЖНОСТ не е стоял така остро(в такъв хипертрофиран вид !) ? - от което, тъй като знаем че Историята му е съхранявана и преписвана в Александрия ... имеНо тези ВМЕТКИ относно ЕЛИНИЗМА са вкарани(вероятно ?) от някои от по-късните ... преписвачи ?!! - тоест те се явяват по-късни екстраполации в текста, когато става толкова "актуален" въпроса с "елинизма" ? - А това е по времето на Птолемей, с прозвище "Филаделф" !!
- Вулгарис ! - Какво означава на гръцки Филаделф ... помагам ти с друго име Филон ?!
- За неговата политика ПО ИЗДИГАНЕ на ЕЛИНИЗМА (и приписването му на етносностГЪРЦИЗЪМ) се обяснява при МоЗЕС Хоренаци в История на Армения ?!

- Това накратко ... и пак взехме ДА ГОВОРИМ ЗА шизофренноста на гръцкияЕТНОС ?
цитирай
139. leonleonovpom - Казвал съм, че имам приятели сред ...
19.08.2013 22:01
Казвал съм, че имам приятели сред местните гърци. Но не сред тях, сред други ,които ненавиждам, наблюдавам една чертичка, която ненавиждам не по-малко и смятам ,че идва от древността. Да си присвояват чужди постижения, да ги хваща здрава амнезия и да се мислят за автори на нещо, за което са чули или прочели-типични папагали
Какво да се прави, кръвта вода не става, разбирам ги и донякъде съчувствам
Иначе, Гет е абсолютно прав, античната литература е манипулирана до такава степен, че представител на точна наука, трябва да изневери на принципите си, да си сложи превръзка на очите, за да се опре плътно на нея. Това е все едно да се вземе труд на алхимик и той да служи за ръководство. Дори и три труда да се вземат и да се прави сравнителен анализ, само объркването ще стане по-голямо, мвместо да се излезе на прав път.
Казвал съм за мнението на Каспаров за античните автори и история.
Който се чувства по-голям от него-не на ръст, а по талант да го опровергава!
Наполеон се мъчел да оправи едно перде, но поради ръста си имал затруднения. Скочил двуметровият адютант и помолил височеството да се заеме той, понеже е по-висок от него.
Наполеон се отдръпнал така, че да може да го изтледа отгоре надолу и му казал, че греши, не е по-висок, само е по-дълъг
Та такива ми ти работи!
цитирай
140. leonleonovpom - Вулгарос, понеше чувам шума от п...
19.08.2013 22:17
Вулгарос, понеше чувам шума от писането ти, ще споделя едно основно правило за него.
Мисленето трябва да предшества писането, а не обратното
Но и в двата случая ще има отговор
цитирай
141. voulgaros - ГОСПОДА ХИМИЦИ И МИЛИ ЦИОНЕРИ. . . . . ...
19.08.2013 22:20
ГОСПОДА ХИМИЦИ И МИЛИ ЦИОНЕРИ.....ИСКАМ ДА МИ ЦИТИРАТЕ ПОНЕ ЕДИН ДРЕВЕН ВУЛГАРИН.....МНОГО ЛИ ИСКАМ ОТ ВАС ???
цитирай
142. leonleonovpom - Вупгарос, в Постинга на Летописец/ ...
19.08.2013 22:48
Вупгарос, в Постинга на Летописец/ сега благодарение на цитирането , ще натрупа 100 харесва ми/ е посочен един, който е по стар от елините и е на възраст колкото боговете им, защото е в митологията. Той живее там където слънцето се скрива в мрака и е киммериос-циммериум.
Казва се Кутригур и не е чукундур , а е син на легендарен цар, когато елините са били още на границата между Африка и Азия-в пустинята. Не са етиопци, пък и да са , не са негри, ако мислиш това, излъгали са те, от европеидната раса са, само ваксата е малко повече.
Това за Кутригур не го измислям, има го и в римската митология.
Обаче сънувах Там какъв беше на мъжете? ИМА ДОБРА НОВИНА! Каза ми, че си прав, чувствал се елин, много обичал мъжете елини, каза, че като чуел елин, все едно, че пиел медовина-гръцко питие, мед е гръцка дума.
Това е добрата новина. Лошата е, че прегледал всички списъци, аскер с име Вупгарос нямало. Сигурно е каза някой от индийците, но нямали подробни списъци.
Категорично каза ,че не си нито гръг, нито вавилонец. Тези от Бабилон ги познавал лично.Каза да отидеш при него, да се разберете.
Ако нямаш ЩИГ и КОПИЕ , да си поръчаш, ще те сложат в първата редица на фалангата, при дъртите траки, можело да склонят да те приемат ТЕ БИЛИ НАЙ-ЛЮТИ, ЗАТУЙ БИЛИ НАЙ-ОТПРЕД, ДРУГИТЕ ВИКА ЗА НИКАКЪВ ЧЕМЕР НЕ СТАВАТ, АМА КАКВО ДА ПРАВЯ?
КАЗАХ МУ, ЧЕ РИСКУВА ,КАТО ТЕ СЛАГА ТАМ., МОЖЕ ДА ИЗБЯГАШ.
ТОЙ СЕ ИЗХИЛИ И КАЗА - КЪДЕ ЩЕ БЯГА, МОЖЕ ДА БЯГА САМО НАПРЕД, АКО МУ СТИСКА, ТАМ СА МУДЖАХЕДИНИТЕ!
цитирай
143. get - 143. voulgaros - ГОСПОДА ХИМИЦИ И МИЛИ ЦИОНЕРИ. . . .
19.08.2013 23:51
- На човек, който плещи такива глупости ?! - Какво да му отговаряш ?? :(((
№129 voulgaros - АРИАДНА НЕ МОЖЕ ДА Е МИНОИСКА БОГИНЯ....ИМАЕТО АРИАДНА Е ГРЪЦКО... А ЕЗИКА НА МИНОИЦИТЕ НЕ Е БИЛ ГРЪЦКИ,...А ТЕХНАТА АЗБУКА ?? ХИПОТЕТИЦНА''--ЛИНЕАР А --НЕ МОЖЕ ДА СЕ РАЗБЕРЕ НИЩО.

- На Крит имаме и Линеар Б, разчетен !
- Прочети това, което е останало АВТЕНТИЧНО ОТ ... Херодот - I-57 - Пеласгийския език не е в никакъв случай гръцки. Той е "варварски".
Атиняните са по произход пеласги, които са сменили езика си, когато са били асимилирани от гърците."
С племенното име Пеласг е наречен и героя, който посреща данайците:
"Пеласг посреща на морския бряг на Аргос Данай и Данаидите, които бягат от Египет и им дава убежище." - прочети пиесата "Просителките" ... в която точно описват данаидките, като египетски циганки(от Еритрея, съвременната !) ?
- Манетон, цитиран от Евсевий:
Фр. 53 (а). Синцел, стр. 116, 129, 133, 135. Според Евсевий.
12. "Армаис, наричан също Данай, 5 години, след като напуснал Египет и бягайки от брат си Египт пристига в Елада, завладява Аргос и властва над аргосците."
- Диодор пише, че Кекропс произхожда от Египет и основава Атина като колония на египетския град Саис.
- Херодот твърди, че - както в Гърция - така и в Египет е чувал многократно, че гръцката цивилизация е дете на Нил.

- След (не) всичките примери за Африкано-европейско смешение ... Кажи ми КОИ Да ПРИЕМА за "цисти" гърци ?!

- Това не е народ а ... ?!? :((( - Затова дори и през ВТОРИ ВЕК Тациян А"Сириец - се чуди кой от четирите ГОВОРА(приказвани от елини) е гръцки ?!

- Книжките и приказките за ВЕЛИЧИЕТО НА АВТОРИТЕ "ГЪРЦИ" - Вече е от късно средновековие Ренесанс и Европейски романтизъм(с присъщият му "класицизъм") ... ?! - това не ти ли е ясно ??

- Караш ме да ти повтарям неща ... които сме говорили, че говорили - Явно нищо не ти е влязло в главата ?!!

- Съжалявам, за откровеноста ... Но ? - ти я предвизвика !
цитирай
144. leonleonovpom - Вулгарос, ако пък искаш имена на ...
19.08.2013 23:57
Вулгарос, ако пък искаш имена на древни елини, най-компетентен е Каспаров. Няма нужда от адрес, пишеш Гари Каспаров и готово.
Само внимавай какво ще пишеш, само по същество. Да не вземеш да пишеш, че ще ставаш член на партията му.Защото преди него писмото ще прочете Путин. да не те привика да обясняваш това Путин път ли е или това, което си мислиш. Не е три метра висок, колкото Наполеон е , ама имал черен пояс, за фес не съм чувал.
Нека на писмото да хвърли поглед и шефа ти, той е писал хиляди, рутиниран е, няма да се изпорти
Желая ти успех, ако Каспаров ти каже някое интересно име, като Визикас например, публикувай го, ще предизвика голям фурор!
цитирай
145. voulgaros - ИСКАМ ЦИТАТ ОТ ОТ ЕДИН. . . САМО ОТ ...
20.08.2013 00:18
ИСКАМ ЦИТАТ ОТ ОТ ЕДИН...САМО ОТ ЕДИН БЕ, БРАТЯ ТАТАРИ...ОТ ЕДИН ДРЕВЕН ВУЛГАР. ДАИТЕ ДА ВИДИМ ВАС ,БЕ ШИБАНИ ТАТАРИ, ...ОСТАВЕТЕ НАС ГЪРЦИТЕ, НИЕ СМЕ ВЕЛИКИ ХОРА...ВЕЛИКАНИ СРЕД ДЖУДЖЕТА.

ТУРЦИТЕ ОМЕШАНИ СЪС СЛАВЯНИ, СТЕ ДЖУДЖЕТА...СЛАВЯНИТЕ---САМО РУСИЯ Е ВЕЛИКА И Е НАРАВНО С ГЪРЦИЯ !
цитирай
146. leonleonovpom - Бъркаш, Русия е само великата, з...
20.08.2013 00:35
Бъркаш, Русия е само великата, защото тя е освобождавала заспалите гърци,а не те нея!
Те са велики само на сън! . Ако беше така, да са освободители и те щяха да са велики приятелю драг!
Казах ти, много цитати има Гарик, но на мен няма да даде, пиши му , но внимателно, похвали го, погъделичкай го и ще има резуптат.
Ще ти даде куфар и половина цитати, ше получиш световъртех, ще питаш как се отива до Алма матер, с какъв космически кораб. Ще проговориш и на древен език. Тогава Искендер ще може със сигурност да те определи. може да не те сложи при траките/ българите/ а в обоза ,при етиопците. Там стават хубави далавери с комисионни, а те са по тяхПонякога се налагат и маратонски бягания, атам са в стихията си!
цитирай
147. leonleonovpom - И накрая, искаш ли да събера писа...
20.08.2013 00:46
И накрая, искаш ли да събера писанията в тези коментари в един материал и ти да си герой с мен разбира се? Пародийна история ,например
Майтап, за сваляне на напрежението, какво по хубаво!
Въпрос пред свидетели, ти решаваш, аз изпълнявам
Да-да, не-не
Мълчанието е да. До утре!
цитирай
148. bezistena - 1
20.08.2013 02:36
Върховно удоволствие за екипа ни е да разшифроваме и коментираме форумните коментари в блога ти,АДАШ,и от най-злонамерените и злостните,както и от ехидно-присмехулните,да извличаме и пречистваме скритата и зашифрована Българска сакрална информация,да я разсекретяваме чрез Свещения код и да подреждаме пъзела на разбърканата и фалшифицирана Българска история,чийто истински вид(на историята ни и на общата крайна картина на пъзела)ние знаем,за разлика от всички,които не знаят как изглежда това ,което търсят и къде да го търсят!Продължаваме!

Благодарим за СЪВЕТА(Иса и Богиня Диана)на усърдният ни агент Булгарина Иса под прикритие с ПСЕВДОНИМА(Бог Иса и Богиня Диана Мама)ВУЛГАРОС=Булгарина Иса,да работим и в секцията УФО!Ние отдавна сме там и черпим и от там с пълни шепи инфо за скритата и ВСЕОБХВАТНА(ВСЕ ОБХВАТ НА=ОБХВАТ НА Бог Иса)Българска История,за да я дадем и на вас за ОСВЕСТЯВАНЕ(Бог Исус и Богиня Диана)!
ДАВА(Диана Богиня) ни я сам Бок Исус,кодиран като УФО СЕКЦИЯ(Бок Исуц)!
И секцията ИСТОРИЯ=Сар Диана,е в наше владение чрез Нея!

Прекрасна податка ни правиш,приятел,за подсещането,че Български Посветен Божи потомък е открил АМЕРИ-КА(Мария Кая):
АМЕРИГО ВЕСПУТШИ=Бог Исуш и Богиня Диана Мария!-абе ние постоянно ви обясняваме,че де що има ЧУДО(еЕшуа и Диана)-все от Българите са замесени,вие не хващате още вяра!

Най-големият подарък за нас направи в коментар 77-К77,в който ни съобщи,че СЕ БАСТОС означава на гръцки НАСЛЕДНИК НА ТРОНА!Пак ви казваме,че прекрасният Гръцки език е удивителен блиндиран трезор,натъпкан от Българските цивилизатори на гръцкото племе с безброй Български сакрални словесни съкровища,които разпечатваме за ВСЕОБЩ(Бог Исуш и Богиня Диана)ВЪЗТОРГ(Бог Иза Траг)и преклонение пред Бългрските Богове и Българите!
ПРЕКЛОНЕНИЕ пред=пред Бълкария!
Нека видят и чуят всички,че Сина на Исус и Богиня Диана е НАСЛЕДНИК НА ТРОНА,защото
СЕБАСТОС=Син на Исус и Богиня Диана!
Съветваме всички,нахвърлили се връз Святия Божи народ да се освестят,опомнят и запрат!

цитирай
149. bezistena - СЕВАСТОКРАТ=Исус Трака и Богиня Диана!!!
20.08.2013 03:05
От тази сакрална зашифровка,непонятна въобще за гърците защо означава НАСЛЕДНИК НА ТРОНА,идва и толкова непонятната до сега за тях и за всички титла СЕВАСТОКРАТ и СЕВАСТОКРАТОР,с които са се перчели всички висши византийски управници!Сега разбираме защо-защото указват, че всички те са от Свещения Божи Исусово-Богородичен Български род Дуло и титлата с комбинацията от Божиите имена,съставена по Свещения шифър,ги легитимира пред целия свят и пръснатите по него техни роднини-управници на другите провинции на световната Българска империя.
СЕВАСТОКРАТ=Исус Трака и Богиня Диана
СЕВАСТОКРАТОР=Сар Иса Трак и Богиня Диана

АДАШ(Диана и Ешуа),съветваш агента да си търси друг друм,ама друг ДРУМ=Мария Диана,освен Нея няма!Е,има още много ПЪТИЩА=Богиня Диана и Ешуа,но и те все при Тях водят!И гръцкото наименование на ПЪТЯ пак приТях води:ДРОМОС=Диана Мария и Иса
ОСВЕН ТЯХ ДРУГ ПЪТ НЯМА=Бох Иса Трах и Богиня Диана Мат
Всички ще изпитат силата и вдъхновението на ТЪРЖЕСТВЕНИЯ МАРШ,за който казваш ти,като замършируват по Божиите пътища!
МАРШ=Мария и Ешуа!МАРШ!МАРШ!БЕГОМ МАРШ към=към Богиня Мама Мария и Ешуа!

Приятелю ДЖЕРМАНТИГЕР(Диана Мария и Ежуа Трак),в теб е гордият и чувствително свободолюбив Немско-Български Дух,живееш в България достатъчно време-не си ли разбрал и усетил до сега тоталния организиран перфидно сатаниски геноцид над Българите,като предният идеологическо-разузнавателен и манипулационно-пропаганден Гьобелсов отряд и институция е точно тази титуловаща се ОФИЦИАЛНА,СЕРИОЗНА, АКАДЕМИЧНА НАУКА,пред която ти най-съвестно ни караш да представим събраните си документи за истинската си История и да искаме от нея арбитаж и промяна на Историята ни?
Чуваш ли се,Приятел,какво предлагаш:да представим пред душманите и палачите си доказателствата за техните престъпления и да искаме от тях да си ги признаят и си турят сами примката на шията!?Агнето да чака справедливост от Вълка!?
Затова идва Денят на ВЪРХОВЕН СЪД(Бърх Бог Иса и Диана),в който съдници ще бъдем Българите!





цитирай
150. bezistena - ВЪРХОВНИ СЪДИИ=Бърх Бог Иса и Диана=Бог Исус Българина и Мария Магдалена
20.08.2013 03:27
Върховните съдници ще бъдем Святите Българи и Българските Богове,като ще дадем опрощение на душманите на Българите и Спасение и за тях след покаянието им,защото организаторите им са също от Божието родословие,но с възложена им отрицателна роля.
За коментар 94:
Всички видове автентични документи са категорични,че Македония като народ и територия е исконно Българска!Висшият Божи апелационен арбитраж на Свещеният шифър указва безапелационно същото:
МАКЕДОНИЯ=Мак Диана-Магьосница,Вълшебница ,Чародейка,Свръхестествената, Феноменалната-Богинята Диана!
МАКЕДОНИЯ=Мама Кая(Жрица) Диана=Мат Кая,като ни помага и гръцката дефиниция:
МАКЕДОНОС=Мад Кая и Иса,същото свидетелстват всички други наименования:
БЮРМ=Богиня Мария
FYROM=Богиня Мария
ARYM=Мария
Печатът,ударен от Българските кръстители-шифровчици върху столицата е НЕИЗТРИВАЕМ=Иза и Богиня Диана Мария:
СКОПИЕ=ПОК ИС=Бок Иса!
Ти казваш,АДАШ в К107 чистосърдечно,че не знаеш какво е МАК?В древната Българска сакралия и херметична терминология и практики МАК е МАХ,и още МАГ-Магове, Магьосници,Чудотворци-както посочихме по-горе и произлиза от инициалните съкращения на Мария Кая=МК=МАК=Мария Жрица,Мария скалната Жрица
В това абсолютно херметично общество са допускани само чисти династични представители от рода на Исус и Мария,наследствено притежаващи Божиите феномени,както и родовите им разклонения от цивилизационните им облагородявания на различните опитомявани племена.
ОПИТОМЯВАНЕ=Богиня Диана Мама и Бог-процес на цивилизоване от Боговете.
А Олимпийските Богове,Които ще видим скоро на кой ОЛИМП живеят,си запушват ушите,като чуват как високо културните и възвишени Древни гърци са си обяснявали името на върховния си сакрален субект-ФИЛИП!Името му означавало ЧОВЕК,ОБИЧАЩ КОНЕТЕ!Ако го бяха титуловали така преживе,нито свита,нито царедворци и цялото племе,позволяващи си така да се гаврят с него,щяха да отърват екзекуцията!
Защото само на Български ФИЛИП е ЛЮПОФ=Любов-САМОДЕФИНИЦИЯТА НА БОГОВЕТЕ!
САМОДЕФИНИЦИЯ=Богиня Диана и Исус!


цитирай
151. bezistena - АВТОХТОНОС=Бох Тати Иса=Бог Отец Исус-Българският Бог!!!
20.08.2013 03:45
В коментар 108 нашият СКРИТ ПОМАГАЧ=Исуш Трак и Богиня Мат-БУЛГАРИНА ИСА говори за СТРАХ ОТ КРЪВ,в който израз откриваме както винаги Исус Трак Бърк и Диана!
БЕЗРАСЪДНО(Зар Иса и Богиня Диана)той се осланя на думата АВТОХТОНОС,твърдейки зааблуден че е гръцка,за да докаже,че гърците са местното население на Балканите,въобще неможейки и да си представи как тази дума премахва всички претенции на гърците за първично население на Свещената Обетована земя,защото тя указва еднозначно Богът на народа,който е сътворенческия собственик на Свещената земя:АВТОХТОНОС=Бох Тати Иса=Бог Отец Исус-Българският Бог!!!

В ком 115отново НАШИЯТ ЧОВЕК(Бокиня Диана и Ешуш)ни прави великолепен подарък,декларирайки язвително,че на Българите всичко ни е КОПИ-ПЕЙСТ,не знаейки въобще ,че в израза отново са кодирани Бог Иса и Бокиня Диана!
В ком 116 ВИСОКОНАЧЕТЕН(Бок Ешуа и Диана)и БОГАТО ОСВЕДОМЕН(Богиня Диана Мат и Бог Иса ) изследовател ни препраща компетентно за информация към Interpretatio Septuaginta Seniorum,а ние от благодарност ще му разкрием истинските автори на Божиите книги,за да не се стряска от Тях и повече да не ги дефинира като ПОПСКИ ИЗМИСЛИЦИ,защото са толкова истински,действителни и реални във всички измерения, колкото богатата му фантазия не може и да си представи,и внимателно и грижовно с ЛЮБОВ държат в ръцете Си живота ни,и неговия.
SEPTUAGINTA SENIORUM=Исус и Богиня Диана Матара-авторите на всички Свещени книги!
До Тях ще наредим и ЧЕТЕРИМАТА ЕВАНГЕЛИСТИ,Които ще се окажат
ПАК СЪЩИТЕ=Бокиня Диана и Исуш:
ЧЕТЕРИМАТА ЕВАНГЕЛИСТИ=Тати Исуш Балг и Богиня Диана Матара

АДАШ(Диана и Ешуа),в ком.119 съобщаваш,че Гръцката патриаршия не гледа с добро око на идеята автор на гръцката азбука да е ХЕФЕСТ,ОМИР или ОМИРОС-без да знаем какво значи.Ами като разбере сега,че това Са пак толкова омразните и Български Богове и Българи?
ХЕФЕСТ=Иса и Бохиня Диана
ОМИР=Мария-въобще повече не вярвайте на фанариотските лъжи за сляп скитащ певец!
ОМИРОС=Мария и Иса
КАДЪМ=Кая Диана Мама!
цитирай
152. bezistena - ЗИДАРО-МАСОНИ=Исус и Диана Мария ФРАМАСОНИ=Бог Иса и Мария
20.08.2013 04:15
От коментар120научаваме,че най-старото население и основатели на Йерусалим се наричали НАВУСЕЙЦИ=Бог Исус,преди да дойдат СЕМИТИТЕ(Иса и Мама Диана)
И до сега никой не може да обясни значението и прочита на йероглифа за СЕТ,изписван като SWTH.Ние сега даваме обяснение за всички понятия:
ЙЕРОГЛИФ=Филгорие=Болгария-категорично документално свидетелство за етноса на цивилизаторите в Египет
СЕТ=Иса и Диана-синкретично скривалище за Иса и Диана
SWTH=Иса и Бохиня Диана-значението на неразчетения до сега йероглиф за СЕТ
От коментар124 ще извадим няколко примера за обичайното подвеждащо приемане на зашифрованата информация,която се тълкува първосигнално според значението на правия екзотеричен смисъл на текста,без въобще да се обръща внимание на предупреждението,че свещената информация е винаги ЗАШИФРОВАНА!
В Кабалата ключова фигура при ЗИДАРО МАСОНИТЕ като строител на Соломоновия храм е HIRAM Abiff.Нашите изследователи отричат такава личност,не знаейки,че това е сдвоения образ на Бог и Бохиня Мария=ХИРАМ АБИФ!
Във връзка с храма на Соломон,който е Първосвещения храм в Божият град Ямбол-БЕЗИСТЕНА,се търси първосигнално и някакъв СИН НА ВДОВИЦА-ходи гони Михаля,ако си нямаш работа!Защото само чрез Свещения шифър се научава Кой е този син:
СИН НА ВДОВИЦА=Сина на Богиня Диана и Бог Иса-ДИНАСТИЧНИЯТ ПОТОМЪК НА ИСУС И МАРИЯ,ПЛАНИРАН ЗА СПАСИТЕЛЯТ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО В ДНЕШНО ВРЕМЕ!

В коментар 126 форумец ни убеждава искрено и комптентно,изучил фалшифицираните гнусни съчинения срещу святите Жреци и техните чисти певческо-молителни хвалебствени групи на светилищата на КИБЕЛА=Кая Богиня Ел=Жрицата Богиня Змей=Балка-Мария Магдалена,как те били скопени,били извратени,храмови проститутки,хермафродити и се тъпчели с опиати и възбуждащи вещества за да се отдават на разврат!Блудни и извратени в съзнанието и словоблудстването фалшификатори-гьобелсови манипулатори,хронистите -историци на инквизицията и заговорниците срещу Святия Божи Български народ и Святите Свещеници на Исус и Мария!
цитирай
153. bezistena - МАШИНАТА НА ВРЕМЕТО=Ешуа и Богиня Диана Мат Мария
20.08.2013 04:29
За твое просвещение и за да излезеш от заблудата на гонителите на Святите Исусови служители(в нашите документи многократно сме обеснявали защо говорим за Исус и Мария Магдалена хиляди години преди Новата ера:защото са Боговете сътворители, познати преди 2000години с Аватарните си явявания като Исус и Мария Магдалена и пътуват във времето с МАШИНАТА НА ВРЕМЕТО=Ешуа и Богиня Диана Мат Мария-както си искат!) ние разсекретяваме истинските характеристики на Светиите,заложени в скверните им пасквили:
ПАСКВИЛ=Бог Иса Болк-злостно позорящо клеветническо произведение срещу Бог Исус Българина
СКОПЕЦ=Бок Исус-Свят служител на Исус и Мария,с всичките си мъжки достойнства.При унищожаването на Жреческата каста на Боговете Исус и Мария,инквизицията се гаври със святите жреци и молителите,извършвайки мъченически скопявания и болезнена смърт,вменявайки впоследствие извратеност.
Опиата,с който се били дрогирали святите хора,е Помазанието Със Святия Дух-висшето блаженство на среща с Тях,което не се поддава на описание и само се изживява от кръстените със Святият Дух-доброволен висш ритуал и акт на Посвещение в Българските Богове,който предстои задължително на всички,желаещи Спасение!
ОПИАТ=Богиня Диана
ОПИУМ=Богиня Мама
Присмехулството,че жреческите служители били ХЕРМАФРОДИТИ указва,че те са жреци на Бохиня Мария Друид
Сега на живо МОЖЕ ДА СЕ ВИДИ(Исуж и Богиня Диана Мат)и усети тази святост на опиянение от Святият дух при песенно хваление в протестантските евангелски църкви,в което всеки може да се потопи.
Информацията,че ПЪТУВАЩИ(Богиня Диана и Бог Ешуа)поклоници са наричани ПИЛИГРИНИ,указва кои са те:Билгири!Сега вече ще познаете и техният Бог,който възстановил АВГУСТ ЛУКУС(Богиня Диана и Исус Кала),защото името е много познато и скъпо:ЯНУС=Иса!
ПОЗНАТО И СКЪПО ИМЕ=Бок Исуз и Богиня Диана Мама

Искахме вече да затворим коментарния блок,но вездесъщия ВулгаринИса отново бе активиран като спяща шпионска клетка(Българска) и ни изтряска въпроса
МИНОТАВЪРА ДА НЕ Е БИЛ БЪЛГАРИН ?
-А сега де!Позна!
цитирай
154. bezistena - МИНОТАВРОС=Иса и Богиня Диана Мария
20.08.2013 14:36
Историята за Минотавъра е висш тест за разшифровъчна интелигентност и придобиване на Посвещенческа степен.
В тази история Българските Посветени зашифровчици влагат в комбинирани форми сакралната информация за цивилизационното си присъствие и собственост върху тази цивилизация.
Формата на по-ниско езотерично ниво е метафорично съчинение за островната култура,символично зашифрована като подземен лабиринт,построен от Дедал,и чудовището Минотавър и съпровождащи персонажи.Алюзионната насока е,че става въпрос за династични конфликти и битки за власт на острова,които довеждат до израждане и загуба на светостта на Тракийското поселение и последващо унищожение на културата от настъпващите от изток пиратски Данайски племена,унищожение толкова първично диво и варварско,че се измислят небивали по мощност земетресения за оправдание и прикриване на престъпленията на пришълците!
Метафорично-символистичната разшифровка ни съобщава чие дело е островната култура:
ПОДЗЕМЕН ЛАБИРИНТ=Бог Иза Дуло и Богиня Диана Мария!
Строител на лабиринта=културата и цивилизацията,е ДЕДАЛ=Диана Дуло,а в гръцките документи фигурират и двата ДЕМЕУРЗИ(Иза и Мадара):
ДЕАДАЛОС=Иса и Диана Дуло.Те са зашифровани още и в дефинирането на ДЕДАЛ като
СРЪЧЕН МАЙСТОР=Чар Исус и Матара.
Техен династичен потомък е СОКРАТ=Иса Трака=Сар Диана Кая
Отрицателният персонаж в зашифровката е МИНОТАВЪРА,в пълната гръцка кодирана комбинация е МИНОТАВРОС и указва,че в образа му са вложени изродените Български Божии династи от рода Дуло
МИНОТАВРОС=Иса и Богиня Диана Мария
Всички други дефиниции указват същото:
ЧУДОВИЩЕ=ТШУДОВИШТЕ=Дете(потомци)на Ешуш и Богиня Диана
ПОЛУЧОВЕК-ПОЛУБИК=ПОЛУЧОВЕК-ПОЛУБОК-обожествяваните династични потомци на Бог Исус и Мария
МИНОТАВРОС е ЗВЕЗДЕН=Изуз и Богиня Диана,което е АСТЕРИОН=Сар Диана,той е и
БИКЪТ НА МИНОС=Бокиня Диана Мария и Иса,където МИНОС=Мария и Иса,е син на ЗЕВС=Бог Исуз и е брат на РАДАМАНТ=Диана Матара и САРПЕДОН=Сар Богиня Диана .
А разшифровката на КРИТ=Тракия е категорична!
цитирай
155. thewisdom - 133. get - - - Не бъркайте КАЛ...
21.08.2013 20:55
133. get - -

- Не бъркайте КАЛЕНДАРНИТЕ(соларно-годишни чествания) - Начало <-> Край на годината и ТауроБолиума ... Новото начало ?!
- Със чисто битовите циклични(сезонни) СЕЛСКОСТОПАНСКИ празници ... Един от тези цикли е и AMBARVALIA ?! - Честван в края на м.Май ! - Вътрешно символно и астронимечски съвпадащ============================== Това ,което се опитвате да заблудите и да игнорирате средновековни факти и дори антични доказателства за това което говоря е юдейската Ви насоченост на мислите и разбира се евтината и пропаганда.Именно тези сезонни вярвания и култове нямат нищо общо с юдеите и египтянски Нилосезонни речни цикли демек ,когато имаме такива ,които отхвърляте значи са в правилната посока.Разбира се ,че нищо не казхте за двата НЕОспорими факта на Кибелски храмове в Балчик и Луго ! Няма и как защото потвърждават моята теза ,а не някакви юдейски напъни да се докажат за носители на тази древна култура!
Ай ,поздрави !
цитирай
156. get - - Като ще се обиждаме ... ? @ 157. thewisdom - 133. get - - - Не бъркайте КАЛ...
21.08.2013 23:33
... да се обиждаме тогава ?!

- Юдаизма при толкова ранни времена, когато се утвърждават съответно КАЛЕНДАРНИ ЦИКЛИ - в Египет ... ОЩЕ ГИ НЯМА НА ИСТОРИЧЕСКАТА СЦЕНА - Появяват се близо с ХИЛЯДОЛЕТИЕ по-късно ?

- Относно внушенията ви Че :)) ... съм едва ли не "рабин" :))) - отново сбъркахте ?!!

- При юдеите КАЛЕНДАРА почива на Лунните цикли, тоест той е Лунен календар !!
- При траки, фриги и всички други ЕВРОПЕЙСКИ НАРОДИ ИМАМЕ .... СОЛАРЕН календар !! - със съответните СЕЗОННИ празници - Които за разлика от Нилската цивилизация(при която имаме две сезонни чествания !) ? ... То при тези от групата на ЕВРОПЕЙСКИТЕ народи имаме ЯСНО разграничени ЧЕТИРИ СЕЗОНА ?!

- Първо проверявайте ? - после обвинявайте опонента си !! ... без основание ? :((

- Чакам извинението Ви, за некоректното ми набеждаване В нещо, което не е вярно ?!
цитирай
157. thewisdom - 131. get - - Приятелю. . . включилите ...
24.08.2013 11:38
131. get - - Приятелю ... включилите се 126-128 "thewisdom" е подобен на "voulgaros" ... илюстрация е поста му ... ? ================= Извинявам се,че сте се опитали да ми сложите етикета ,че съм подобен на малаката ,но да Ви призная истински се забавлявам с такива "свободо" мислещи умове търсещи "истината". Темата за GALLUS ,за галите ,галисийците и т.н. няма как да я изметнете от темата за Кибела ,защото са документирани с артефакти и тези "умствени" упражнения ,които правите ,а всъщност заблуждавате аудиторията, си остава за Ваша сметка ...с една дума ,човек запознат с темата му изглеждате като дъновистки мисионери забравили "методическият" си наръчник. Трябва по сериозно да разгледате артефактите и да не се подвеждате от евангелистки писания и коментари!
Успех!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: leonleonovpom
Категория: История
Прочетен: 1015569
Постинги: 84
Коментари: 2355
Гласове: 7087
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031