Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.08.2013 22:56 - ПАЛЯЧО - НЕ ПО ЛЕОНКАВАЛО
Автор: leonleonovpom Категория: История   
Прочетен: 8770 Коментари: 30 Гласове:
14

Последна промяна: 04.08.2013 23:18

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Ще разделим изложението на две части - сериозна  и сериозна с лек ироничен акцент/ полусериозна/

                                                             СЕРИОЗНА ЧАСТ

Палячо  от Леонкавало! Опера на класик!  Да хвърлим поглед на името на Леонкавало. То е странно-Лъвкон. Но малко ли имена са странни. Да оставим това настрана.
Нас ни интересува палячо. Да, има много синоними-цирков клоун, щут , лала и т. н.
Но думата си идва директно от италианския:
  pagliaccio - палячо  и означава сламен човек .От  paglia-   слама, чете се паля, ударение на първата сричка и другият вариант е  uomo di paglia -  уомо ди паля
Какво е положението на френски?!
    paille -  / пай/ -слама и  homme de paille  / ом дьо пай/ сламен човек  Във френския е влязъл и английски вариант-  de clown   / дьо клоун/
Да потърсим в латинския- в  основата на двата езика
Слама е paleae -  пале с ударение на първата сричка и палячо респективно е   homo paleas    / хомо палеас/ , с ударение на втората сричка
Вижда се близостта при латинския и пълното покритие при италианския на слама  с нашия глагол ПАЛЯ. Ами при паленето на огън в древността, ползването на слама е задължително. Глаголът паля и сламата са  неразривно свързани. Много пъти е ставало въпрос за изобилието от латински думи в езика ни, сега спокойно може да се търси заемка в латинския от тракийския защо и те да не вземат нещо от нас?!
Навремето, при коректно разменените коментари със Сапорток се наблегна, че при наличието на тридесетина букви в една азбука и няколко десетки хиляди думи  с по няколко букви, може да се получи звуково съвпадение между няколко думи , дори и смислово в два езика.Математиците могат да изчислят тази вероятност, но при наличие на няколко хиляди съвпадащи думи   , сигурен съм, че ще отхвърлят тази вероятност и ще заговорят за закономерност

                                   ПОЛУСЕРИОЗНА / но не чак дотам/ ЧАСТ

И преди промяната имаше циркови изпълнения с известни и не толкова известни циркови клоуни.Но не мога да твърдя, че беше масов спорт
Например, при смяна на имената на българските турци. На една бригада в строителството работех с тях, бях около 30 години,  а с един от тях -около 60 - изглеждаше ми възрастен, се сприятелихме.
Без да прави коментар , каза ми, че от Мехмед станал Малин, а жена му Севда, не си спомням оригиналното й име.. Имала обаче сериозен проблем, не можела да го запомни..Под сурдинка призна, че трудно разбирала  български, а да пише  - не можела!
  Сега обаче палячовщините се превърнаха в масов спорт и бихме могли на тази база да искаме включването му в Олимпийските игри, с което да компенсираме изоставането ни в другите спортове.
Сега например, ще си послужа с армията, въпреки, че и тя, доколкото знам е със затихващи функции!
Нещо нормално е ефрейторът да не изпълни заповед на генерала и компетентно, с тежест да подлага качествата му на оценка.. Завръщане на Щвейк??.
Не е за учудване и да му даде команда за нещо
Има хора например без никакъв стаж в науката, още по-малко пък с някакъв принос, оценяващи качествата на доказали се в нея.
И аз се сблъсках с подобен феномен
Един градоначалник сподели с мен, че при него идвал автор на книга и като нейно предимство, без да е предизвикван,изтъкнал  че тя е написана научно, за разлика от моята. Отначало помислих, че не съм чул добре, после спонтанно се разсмях. На каква база прави заключенията за научност, той в тази сфера не е работил и минута, а аз мога да донеса един куфар с приноси, не фантасмагории.. Точно аз ли няма да знам и да мога да изпълня това, което се изисква?!
След това хвърлих един поглед на тази високонаучна книга.. Ами на база поголовно и безразборно преписване от учени с титли може наистина да мине за научна.. Само , че има една подробност, има специална дума за определяне на подобни " научни" трудове и....  шут в меките части за такива автори!
Ами в Народното Събрание. Ден за контрол. Задава се въпрос. Не последва отговор по същество, а обект на отговора става задалия въпроса. Какъв е,  какви кусури имат той или партията му и т. н. , само същината на отговора се изплъзва.
Ще изкарат задалия въпроса комунист, а той няма и 30 секунди стаж партиен, за разлика от определилия го , имащ примерно 30 години. Много интересна и вълнуваща клоунада се получава!
Така е, животът ни е пълна клоунада и смешна и тъжна, но има и тъжни клоуни, нали така?!




























Гласувай:
14



1. germantiger - ...
03.08.2013 23:17
Аз съм директен човек и не суча витиевато и йезуитски (изкушавам се да напиша - като теб в настоящия ти постинг).

Генерал, заповед на ефрейтор не свежда и не "дава", освен в изключителен полеви "случай". Що иде реч за армия, моя стаж убеден съм е в пъти над твоя (за сметка на това уважавам твоя в професията където си се реализирал и допринесъл повече за българското от мен, без съмнение).

И понеже има опастност пак да не ме разбереш - твоя цитат:
Нещо нормално е ефрейторът да не изпълни заповед на генерала и компетентно, с тежест да подлага качествата му на оценка..

От мен: сведената до ефрейтора заповед не е от генерал, а на непосредствените нива над ефрейтора, като преди това генералската заповед е узснена, "променена" и последвана от други на нивата командващи под него. С ДВЕ ДУМИ - ЕФРЕЙТОР НЕ ИЗПЪЛНЯВА ГЕНЗАПОВЕД.
Ще речеш че съм дребнав, заядлив, крив - прав си предполагам?!
Аз ще река - не ви бива в детайлите - смотани сте в точността (понякога)!

Що иде реч за червения боклук:
На 39 години съм, дори не станах комсомолец, до пионерче го "докарах" в червено време.
Членове на семейството ми са съдени от Народния съд, убивани без съд и присъда с незнаен гроб, а германските им фамилия и име са сменяни с български.

С "ДВЕ ДУМИ" - 0 стаж в омразната партия Майка имам - ти си много по-възрастен от мен и по-вероятно е да сиимал такъв. Ако си бил безпартиен - поздравления.

P.S.
Обвиних ви в това, че имате комунистическо мислене или такъв манталитет (споменах, че много от българите го имаме), а това, което ти НИТО ВЕДНЪЖ В НЯКОЛКО ТВОИ ПОСТИНГИ НЕ ОПРОВЕРГА и ще го потретя от мен е:

ВИЕ НИКОГА НЕ ГРЕШИТЕ
ВИЕ ВИНАГИ СТЕ ПРАВИ
ДРУГИТЕ НЯМАТ ПРАВО НА ИЗБОР

Това ви е комунистическото в автохтонизма.

А пропо - Ганчо Ценов аз не го критикувам - споменавам критиките които учени над него като познания и труд са му направили (така по-разбираемо ли е)?
цитирай
2. germantiger - ...
03.08.2013 23:28
Самокритичността е основно изискване не само на човека към себе си и неговото развитие, не само показател за доброто му психическо здраве, но ит задължителноза всеки изследовател - ТОВА ГО ЗНАМ ОТ ЧОВЕК С НЯПИСАНИ НЯКОЛКО КНИГИ И НАУЧНИ РАЗРАБОТКИ.

Защо на вас автохтонистите ви липсва самокритичност, аз не зная!

НЕ СЕ ДРАЗНЕТЕ ОТ МЕН, А ПОМИСЛЕТЕ И СЕ РАЗВИВАЙТЕ.

Моите забележки могат да са ви от полза.

Аз не "воювам" с вас!

...

Познавам по-малко от теб, но достатъчно хора на научния труд:
Личен мой познат - бивш шеф на общински съвет в първите години на "демокрацията", главен енергетик на няколко предприятия във Варна от червено време, завършил по червено време в Украйна, некомунист с различни "подобрения" или както вие точно му казвате - "неща" влезли в употреба по заводите.
Познавам швейцарец с 40 години стаж в биг бизнес-а, строил от Хонконг до NY
Право са ми предавали доста хора написали немалко забележителни правни "книги" Беронов. Корнезов и Кучев (последния Бог да го прости).

Да ме прощаваш за "отчета" - усещай се поласкан, че го написах за теб, за друг едва ли бих се хабил.
цитирай
3. germantiger - В заключение:
03.08.2013 23:32
Да ме прощаваш, ако съм се прочел в постинга ти писан за друг или други - прощавай понякога прибързаната ми реакция, може би липса на зрелост и мъдро изчакване!

Винаги ще кажа/напиша - ти си имал към мен толерантно, уважително отношение и си търпял много от резките ми коментари, а някои наистина дребнави от мен! Добрия тон ти си спазвал към мен, аз към теб - НЕ винаги.
цитирай
4. leonleonovpom - Моля ти се, не ти се сърдя. Това за ...
03.08.2013 23:52
Моля ти се, не ти се сърдя.
Това за генерала е произволно, може би трябваше да пиша офицер, еврейторът също. Няма респект от старшия по чин.. Аз бях старшина школник в казармата, с войниците се бях разбрал, приятели сме, но като кажа нещо ,ще изпълнявате. Така беще, до в момент, когато ядох заради тях калай от наблюдаващ генерал, който предния ден ме похвали. Какво направих. Вкарах ги в полигона-химическия и според температурата 30 градуса с пълно бойно снаряжения и аз с тях им проведох строева. Бях само с противогаз, те и счорапи и ръкавици. След половин час на сянка вече, падаха като убити.
На мен противогазът беше пълен с вода. Но след това ме гледаха в очите и изпълняваха
Сега това липсва, убеден съм. Ще ми направят мечка.И сега някои от тях като ме видят поздравяват и със смях си спомнят как съм им извадил дущата, но и на себе си не съм простил
Старшият сега няма авторитет!
цитирай
5. leonleonovpom - Иначе партиен член не съм бил. Ка...
04.08.2013 00:25
Иначе партиен член не съм бил.Кандидатствах, но документите се загубили. След време разбрах, че партийният секретар, като видял сведението за майка ми го унищожил, за да не ми навреди. Навремето била в младежка опозиционна организация и прогонена от града ,за да не отиде в Белене. Но и след години,без да се замислят, че могат да ме унищожат, не забравили. Посъветваха ме отново да кандидатствам. Този път се намесиха други, много млад съм бил, искал съм бърза кариера, като че ли те ставаха партийци по убеждение и не станах. Повече не опитвах. Сетиха се 90-та година, път направиха за мен, но бях непреклонен.
Та не съм бил партиен член.
Имал съм и лоша характеристика и от комсомола в гимназията. Съдя по това, че като студент първокурсник, заради успеха, трябваше да съм в комсомолското ръководство, но даже и не стана дума за мен
Както и да е. Има една много хубава и звучна френска поговорка-Ту пас, ту кас, ту лас-буквално всичко минава, чупи се и се уморява-демек няма нищо вечно под слънцето,
цитирай
6. get - - Не МОЖЕ ! - а и да може НЕ СЛЕДВА ? - цял живот човек да е ролята на Тонино от операта "Палячи" !!?
04.08.2013 19:57
- И прав и неправ си приятелю Симеонов, с цитата на ... ?
leonleonovpom написа:
...
...
Има една много хубава и звучна френска поговорка-Ту пас, ту кас, ту лас-буквално всичко минава, чупи се и се уморява-демек няма нищо вечно под слънцето,


- В самото начало действието започва с обясненията на "палячото"(?), че: " ... това, което ще стане на сцената, е къс от истинския живот. В гърдите на палячото също тупти сърце. И артистите, както всички обикновени хора обичат, мразят и не винаги сълзите им са фалшиви."

- Живота не е театрална постановка, при която след спускането на завесата, всичко отново се връща в обичайното си русло ?
- Живота е жесток ... поради понятието Предопределение-Съдба или още Дестини ?
- Някой, наема ли се ДА ОТГОВОРИ - Коя дума е по-стара (и се явява първозточника-понятие) ?!
а) българското СЪДБА
б) латинското "de+stinare" (related to) "stare"
в) German "Stall"
г) английското "Destiny" ???????!

- Кога си(ми) отговорите - Ще да разберете СЛЕДНОТО ??!

- ЕЗИК СВЕЩЕН на МОИТЕ деди
...
- Език прекрасен, КОЙ ТЕ НЕ РУГА
и кой те пощади от хули гадки ?
ВСЛУШАЛ ЛИ СЕ Е НЯКОЙ ДОСЕГА
в мелодьята на твойте звуци сладки
...
РАЗБРА ЛИ НЯКОЙ КОЛКО ХУБОСТ ... МОЩ(!)
СЕ КРИЙ В РЕЧТА ТИ ГЪВКАВА, ЗВЪНЛИВА
...
Не, ти падна под общия позор,
охулен, опетнен със думи кални:
и чуждите, И НАШИТЕ, във ХОР,
ОТРЕКОХА ТЕ, О, ЕЗИК страдални !

- Кой, как ще ? - да разбира, поетичният ми изблик ... тоест цитирането ми на ЕДНО от НАЙ-ПРОВИДЕНЧЕСКИТЕ стихотворения на Дядо Вазов !!
цитирай
7. leonleonovpom - Добре дошъл, Гет!Отваряш голяма ...
04.08.2013 22:00
Добре дошъл, Гет!
Отваряш голяма и сериозна тема. Като чуя съдба, сещам се веднага за Юго, който, на Парижката " Света Богородица" на стената вижда драсната думата destin/ дестен/-съдба и се вдъхновява да напише книгата.
В българския има и още една интересна дума в тази категория-орисия.Наистина, кое е първо, яйцето или кокошката?!
Но понеже цял живот сме учени на нихилизъм, защо ли, защото България от създаването си е покорила връх и оттогава слиза надолу, покорявайки при слизането си от време на време някой друг връх. Но запазва тенденцията.
Затова , ако се вдигне глава, веднага ще ни обвинят във великобългаризъм.А според някои защитници на България, ние трябва да свикнем и хвалим нашата нищожност. Така ще спасим, бог знае какво и от кого!
цитирай
8. leonleonovpom - Истината е, че нашият език е стар ...
04.08.2013 22:51
Истината е, че нашият език е стар език,щом допуща взаимно влияние с латинския.
Ако се тръгне по линията ,построена на база три точки-траки, славяни, прабългари, контакт и то продължителен с римляните имат траките. А, че от трите съставки се е създал етнос с общ език е само индикация, че те ,ако не с еднакъв, са с близък и то много език!
Ако не беше така, щяхме за 500 години да създадем общ етнос с турците, да не давам и други примери!
цитирай
9. get - - Прав си !!
05.08.2013 00:18
leonleonovpom написа:
Истината е, че нашият език е стар език,щом допуща взаимно влияние с латинския.
Ако се тръгне по линията ,построена на база три точки-траки, славяни, прабългари, контакт и то продължителен с римляните имат траките. А, че от трите съставки се е създал етнос с общ език е само индикация, че те ,ако не с еднакъв, са с близък и то много език!
Ако не беше така, щяхме за 500 години да създадем общ етнос с турците, да не давам и други примери!


- Езикът ни е НЕВЪОБРАЗИМО СТАР ! - Дотолкова ? - че кореспондира с ПАЛЕОевропейският такъв !!?
- Поради това тази близост в примера за СЪДБА и латинско-английското "Destiny"

- Знам че, отново ще прозвучи "напомпано" твърдението ми за старост и близост на ПРОТО-БЪЛГАРСКИЯТ с този на ПРОТОевропейците ... Но факта е пред очите ни ?!!

- Пояснявам още малко - кореновата на Съдба е Сбъдна ... Да"стан(а/е) е синонимно на първоначалното латинско: "de+stinare" - отново смислово и звуково подобно на: "да-стане" ?!
- "Стана" и "stinare", идват от по-старата и обща коренова PIE: *sta - която е аналогична на английското "to stand" /стоя !

- Глосата(кореновата) *sta - е с древност, поне ПЕТ ХИЛЯДИ ГОДИНИ ?!

Подобни архаични, производни имаме:
а) Sanskrit - ti”sthati (стоя)
б) Avestan - hi"staiti (стоя)
в) фарси(персийски) - stan "country" - еднотипно по форма на българското "стан"
г) Greek "histemi" - по-близко по форма, към източният дял тоест по близко до ИНДОТО-(на)европейските езици ... което пък косвено дава потвърждение ... Откъде(като посока !) идват "гърците" на балканите ... или до кои народи са по-близки ?!

- Това накратко ! - въпреки че, има още много да се обяснява, за връзката на това Destiny/Съдба(да стане !) ... с Провидение – providence, и пророк – prophet

- Език прекрасен ...
ВСЛУШАЛ ЛИ СЕ Е НЯКОЙ ДОСЕГА
в мелодьята на твойте звуци сладки ??!

- Е ! - опитах се, да се "вслушам" ... и вижте какви интересни неща излязоха ??!
цитирай
10. vmir - Колкото по невеж е някой,
05.08.2013 09:00
толкова по-неудържим критикар на професионалистите е. Жална й майка на държава, в която пламенните критикари на професионализма са над 20 годишна възраст. На хиляда от тях, основание има само един, но от останалите 999 - те гласовити критикари, шансът му да бъде чут, е колкото шансът му да ги надвика.
цитирай
11. leonleonovpom - Така е, от многогодишните ми наб...
05.08.2013 09:15
Така е, от многогодишните ми наблюдения съм стигнал до извода, че у нас е тенденция да се следи за работата на другия и да се взема отношение. Или казано директно, ако всеки си вършеше работата така, както разбира/ и взема отношение/ от работата на другия, нещата щяха да са образцови!....
цитирай
12. voulgaros - GET----СЛАВЯНСКА МАСТИЯ. . . . М...
05.08.2013 10:42
GET----СЛАВЯНСКА МАСТИЯ....МНОГО ГОЛЯМА ЗАВИСТ И ЗЛОБА ИМАШ КЪМ ГЪРЦИЯ И ГЪРЦИТЕ.

АМА ЩЕ ТИ СЧУПА КРАТУНАТА ОТ УДАРИ...ЩЕ ТЕ ЗГОТВЯ И ЩЕ ТЕ ДАМ НА КАРАКАЧАНСКАТА МИ ОВАРЧКА.
цитирай
13. get - @ 12. voulgaros - GET ... ?!
05.08.2013 16:44
- Преди съвсем да си псовясъл (което означава ?) - болно от бяс и предстоящо му да умре от "Rabies virus" същество ! - о т н о в о ОБЯСНЯВАМ ?! - на ТЕБ ! - демонстриращия манталитет на ЧОБАНИН, измъчващ се с неприсъща му материя История=Из"диря ?!

- Исторически и географски "ГЪРЦИТЕ" са("ПРОДУКТ) от това, че са живели в контактна зона !
- Тази зона, предопределя ИСТОРИЧЕСКО КУЛТУРНИ и ЕЗИКОВИ ПОВЛИЯВАНИЯ (между две етносно ЧУЖДИ групи народи !) - ЕВРОПЕЙЦИ и СЕМИТИ !
- Пример за това са думи употребявани и при семити и при гърци:
а) малак(а) - за семитите е обидната форма на назоваване, на протоевропейският Бог гръмовержец ... при гърците се ползва, в смисъл, най-общо "копелдак"(смислово) !
б) Баал е фонетичното предаване от семитите на името, на бог Бел(Таурус-Арес) - Който те наричат Господ(ар) - в аналогичният смисъл(за Господар-Бог) Баал, се използва и от гърците !
- При гърци и семитите(араби) е специфичен предихателният звук ... при който се получава нещо средно между "Б" и "П" - Тоест при едните ще чуем ясното българско "Б" като "Мб", при вторите, като "Мп" - от там се получават й, отклонения при изписване с начално българско "Б" във гръцко-семитска транскприция ... То става нещо средно на "Мб" или "Мп" - Пример за това е и етноназванието Белас(ц/г)и на които, при гръцко-арабска транслитерация се получава М(п/б)еласци ?

- Така че, "историко" с манталитет на овчар - Ако и сега не можеш ме разбра ? - по-добре изпрати каракачанката си ! - тя вероятно по-бързо ще схване, тези прости неща, които ТИ обяснявам от месеци !!?

- А относно заканите ти ... просто не съм ги чул :(( - По причина че от петнадесет годишен се занимавам с джудо самбо и карате ! - Така че, да не ми дава господ (?) но ще те пера като маче у дирек ! (ако и да ти изглеждам "дядка", на моите 55 г.) - пак казвам ... не искам никой тенденциозно да обиждам ... но моля мери си приказките !! :(((
цитирай
14. leonleonovpom - Гет, сигурен бях в този ти отговор и ...
05.08.2013 17:03
Гет, сигурен бях в този ти отговор и особено за бойните спортове, затова оставих коментара, да чуе приятелят и прочете отговора и друг път да си мери приказките
Не е лошо момче, заслепено е, сигурно има и поръчка, любопитен съм да прочета нещо от него, но няма
Както в приказката, че неуспели писатели стават критици
цитирай
15. get - - Хм ? - малко ми е смешно и не дотам желателно да се връщам към тези далечни години ... Но ?
05.08.2013 17:51
leonleonovpom написа:
Гет, сигурен бях в този ти отговор и особено за бойните спортове, затова оставих коментара, да чуе приятелят и прочете отговора и друг път да си мери приказките
Не е лошо момче, заслепено е, сигурно има и поръчка, любопитен съм да прочета нещо от него, но няма
Както в приказката, че неуспели писатели стават критици


- Бях петнадесет годишен, когато имах "умноста" да постъпя в сержантско училище на МВР ... Бях първият випуск, на същото училище което е завършил Баспописеца ... но не Езоп ... а този от блог бг. :(( !
- След това Висшата школа (известна, като Симеоново - въпреки, че нашият факултет "Милиция" не е бил в кв.Симеоново, а на ул."Жданов", сегашна "Пиротска") - така че, направи си сметка общо девет години от живота ми ... съм се "тръшкал" по татами и тепихи !
- След това съм бил инструктор ... и т.н., по силата че бях криминален полицай ... а това, защото нашите варненски бандитчета, съвсем не са от типа "меки китки" и умеят да се пердашат ! :)) - така че, по силата на обстоятелствата следва да поддържаш форма - инак могат да те направят "смешен" :(( най-малкото !

- Твърде ми е весело, като чета заканите на дечкото, който ми се изхвърля ВИРТУАЛНО :)) ! - но кво да се прави ... пубертета с хормоналните му излишъци, докарва "младото" до състояния, често да се петелчи - слушал съм много такива бабаитски изхвърляния ! :((

- Защото казано е !
- Виното си личи в чашата - сабята в боя - жената в леглото - големият боец, кога се изправи срещу равностоен противник !?
- А боеца не си хвърля напразно енергията в приказки - Защото от опит е научил - Щом се биеш и ти ще касираш удари (тоест и теб ще те бият) ! - Противоборството не е като във виртуална(компютърна) игра ? - Където само ти биеш, пък другите са леваците !

- Ама айде стига с ... бойно-елегичните си откровения ! :))
цитирай
16. leonleonovpom - По подобен начин се заканваше и на ...
05.08.2013 19:41
По подобен начин се заканваше и на Здравко, живее в Испания, но също е тренирал. Даже казах на Здравко, да не обръща внимание, защото според мен не е истински. Оказа се, че Здравко, пловдивчанин е и го познава, истински е, даже му написа каква техника ще му приложи, за да стане интересно.
Та прав си Гет, при такъв бабаитлък трябва да се внимава, да не попаднеш на баш бабаит
цитирай
17. voulgaros - ГЕТ. . . ЗАВИСТЛИВО СЛАВЯНЧЕ. . И 3 ...
05.08.2013 19:48
ГЕТ...ЗАВИСТЛИВО СЛАВЯНЧЕ..И 3 МЕТРА ДА СИ ВИСОК..И 250 КИЛА ДА СИ... И ДА СИ ШАМПИОН ПО 10 БОИНИ ИЗКУСТВА...И БАРЕТА ДА СИ И ТЮЛЕН ДА СИ.....АМА АКО АЗ ТА НАБАРАМ..ЗАКЛЕВАМ СЕ---ШЕ ТА НАПРАВА НА МАРМЕЛАДЕ И КОНФИТЮРЕ...КАКВИ ХУБАВИ ФРЕНСКИ ДУМИ !



цитирай
18. get - - Приятелю Симеонов, наукообразният ни разговор доби ... твърде пародийни измерения ... ?!
05.08.2013 21:47
... като в в приказката за трите чобанчета, дето си хвалели "Кое е от по-силен и славен род ?"
- Значи вървят след сюриите си три момчета чобанчета, на глед едно от друго неразличими поради факта че носят еднакви дрехи !
Първото, гърче се хвали: Ние сме толкова силни, че мъжете камък да стиснат вода ще пусне (в потвърждение стиснал парче сирене от което потекла суроватка);
Второто, каракачанче да не остане назад казва: Остави ти това с камъка ! - ние като подрипнем, облаците с ръка стигаме !
Третото(вероятно ... македонче ), което до момента все мълчало, не се сдържало и казало - Абе ние не само сме силни, и скокливи ... но и толкова големи на бой, че вие дето скачате до облаците - никакви облаци не стигате, ами на дяда ми футата хващате !

изображение за фута: http://i1.ytimg.com/vi/aT8LJb17UpI/hqdefault.jpg
- За да не изглеждаме, като глупавите самохвалци-овчарчета ... Нека ?

- Чобанчето-каракачанче ... стига си е губило времето с приказване на глупости ? - а да вземе, се поразрови откъде Хезиод е взел, та е нарекъл Афродита (ПЕНО - Родена) а по-старият Омир я нарича СВЕТЛО - родена ?!
- Третият ми въпрос е ? - как е звучало на АРХАИЧЕН(омиров) ГРЪЦКИ - Думата за РОДЕНА ?
- От там нимфите Родити(родоска) и Родо"пис(българска) - "розово" ли означава, частицата Род(о/и) в имената им ?!
- А ако е така, тоест роди=розово, тогава защо са нарекли о.Родос, за който казват че, получил името си, защото бил(!), "Първият, който се РОДИЛ" ?

- Заключителен въпрос ! - защо и в семитски и в гръчки - думите за РОД, идват от една и съща КОРЕНОВА "GEN" ! - от която, (чуждородец ... или още, не от нашият РОД(!) при първите е дала "GENtile" ... а при ГЪРЦИТЕ е дала GENnimеnos ... ИЛИ ПО-ТОЧНОТО "en ti genеsei"(ПОРАЖДАЩ се) ... А, това GEN, да не е същата коренова, от която на български идва думата "ЖЕНА", тоест тази която ни РАЖДА ?

- Каракачанче, ако ми отговориш правилно ? - нема те бия :(( ! - щот ... ще отпадне причината за споровете ни ?!! :))

- Айде ... пае макриа !
цитирай
19. voulgaros - РОДЕНА = ГЕННЕТИКЕ-ОС. / ГЕННЕЗИС = ...
05.08.2013 22:47
РОДЕНА = ГЕННЕТИКЕ-ОС./ ГЕННЕЗИС = ПРОИЗХОД.КАТО ХОД Е ПАК ГРЪЦКА ДУМА-ОДОС. ПО ПРАВИЛНО НА ВУЛГАРСКИ ЕЗИК Е ''ПРОИЗЛИЗАНЕ.''

ГЕНОС = РОД,ПЛЕМЕ..ДРУГАТА ДУМА ЗА ПЛЕМЕ Е ''ФИЛЕ'' ИЛИ ФИЛЕИС-ПЛЕМЕНА.
ХЕПТА СКЛАВИНЕ ГЕННЕ = СЕДЕМТЕ СКЛАВЯНСКА ПЛЕМЕНА.==ТОВА Е ОТ ВАШТА ИСТОРИАС, ВУЛХГАРИ...ДЯДО МИ ТЕОФАНИС Е ПИСАЛ ЗА СКЛАВЯНСКИ ПЛЕМЕНА...ИЛИ БЕШЕ ПАТРАРХОС НИКИФОРОС.

ГИНЕКА =ИДВА ОТ ГИНЕ -СТАВАМ-ЩЕ БЪДЕ-СЪЗДАВАМ....БЛИЗКО Е ДО ГЕНОС=РОД,ПЛЕМЕ.


А ВАШТА ДУМА ЖЕНА---СТЕ Я ВЗЕЛИ ДИРЕКТНО ОТ ГРЪЦКИЯ ЕЗИК...СКАПАНИ КРАДЛИВИ ТАТАРИ...
А ''ГЛОССА'' ЗНАЧИ ЕЗИК....НЕ ГЛАС....ГЛАС--ПАК ИДЕ ОТ ГРЪЦКИ ЕЗИК....А НЕ ОБРАТНОТО..НИЕ ЕЛЛИНИТЕ ДА СМЕ ВЗЕЛИ ГЛОССА ОТ ГЛАС...ВИЕ СТЕ ВЗЕЛИ ГЛАС--- ЯМИ КАЖИ, КАКВО ЗНАЧИ СЕМАНТИЧНО ТАЗИ ГРЪЦКА ДУМА НА ВУЛГАРСКИ----- НИЩО НЕ ЗНАЧИ....А ГЛОССА ИМА СМИСЪЛ НА ГРЪЦКИ !!!!!
цитирай
20. leonleonovpom - Гет, глагола паля, да не би и той да е ...
06.08.2013 08:13
Гет, глагола паля, да не би и той да е гръцки? Или пък слама.
Най старите приватизатори на чуждото са те. А на историята са недостижими.С едно изключение ,в античността никога не са имали държава ,но са най-великите в историята
Предложих на приятеля хубаво име - Манго, но мълчи, не го приема. Е, няма да настоявам.
Ямбол бил гръцки град и то от 5000 години. А Кабиле?Има монети и надписът е така хубав, все едно, че на съвременен български е написан.
Тасос има тракийски монети. Анхиало, гръцки град е с тракийски гробници.
Честно казано, не ми е ясно. работата прилича на това как наемателят е станал хазяин, но без да купува жилището
Нямам завист или омраза.
Братовчедка ми знае, че даже нямам и мерак да ходя там.
Предложих му телефона, да си поговорят за величието на днешна Гърция с братовчедка ми, защото тя е отчаяна, смята, че е отлетяло
Тя е пловдивчанка, Вулгарос може да я разубеди Но той мълчи, не ще. Трудно ще убеди, нея, състоятелната, а пък бедняци могат и да налетят
цитирай
21. get - - Вече обяснявах !!? - протоевропейският език се е създал ПОНЕ ... от ... ??!
06.08.2013 09:23
... ТРИ ХИЛЯДИ ГОДИНИ преди Христа ! - това не го казвам АЗ а специалистите лингвисти !!?
- Думата ИДИОТ, която гърците ИЗКАРВАТ СВОЯ - е идиомна форма състояща се от две думи Идаеа(идва(м) + Ойдос(отивам-заминавам) !
- В българският език и до момента съществува аналогичният идиом: "Ойди ми, дОйди ми" (?) - смислово се превежда: Както ми дойде(тоест: Както ми отърва(!) !!
- Това го давам, като ПРИМЕР за Мегало Идиотиса, който иска да УЗУРПИРА - Протоевропейският език и го изкара ... единствено и САМО гръцки ?!

- Относно GEN ? - Същата я имаме документирана от 15 ВСЕ ! - ФРИГИЙСКА, звучала е К(и)Найка ! - а гръцкото за GEN=ЖЕНа е дословно повторение на ФРИГИЙСКОТО с изменение в ЕДНА БУКВА ... "Г" (!), та се е получило ГИНайка ?!

- Ее-е ?! - аз на брътвежите на "простакос" ли да вярвам ... или на това, което пишат специалистите по въпроса за произхода на тази дума ??

- Говори ми, че имената на ГРЪЦКИТЕ БОГОВЕ били ги измислили САМО ТЕ ?!
- НО МУ ОБЯСНЯВАХ (?) Какво казва Платон за смисъла на името Посейдон, че било: "Този който стои НА водата" !
ЗАБЕЛЕЖКА:
- За да ни стане, по-ясно значението на думата(име) Посейдон ? - Следва да я разложим на съставните й !
- А те са "по"+"сеи"+"дон" ?
- Най-важната е вече цитираната от мен в пост:№9, гръцка дума, звучаща "histemi"(синонимна на бг."стоящ" ?), производна от PIE: *sta, която ще ни даде отговор за името на бога, който "Стои на Водата", тоест "Не потъва" !
- Споменавал съм вече(?), че в латинската форма Посейдон звучи Нептунус, А ? - в по-старото (му) етруско (наименование !) е звучало името "Не-тунос" ... в българският това отговаря на понятието Не-Тъна (!!) тоест НЕ-ПОТЪВАЩ !

- Като казах Платон, неговото име е синонимно на името на бог Плутон(Хадес, гр.) - Но какво пише в митологията за този бог ? - Че той е (раз)давал ПЛАТА(разплата !)(с други думи, въздавъл/възнаграждавал ПО СПРАВЕДЛИВОСТ !) на всекиму според постъпките, докато човек е бил жив ... на "Този свят" !?
- От това символно-словесно понятие, например идва, по-късното социо-политическото понятие "ПЛУТО-Крация" ! - в смисъл: Власт на тези, които могат да(си) ПЛАТА(ят) за нея ?!

- Отново се връщам към това, с което започнах ?! - Езикът(европейски) има история поне ПЕТ ХИЛЯДИ ГОДИНИ !
- Българският, както и гръцкият са с произход от този ПРОТО-ЕВРОпейски език !
- В началото, преди етносното омесване на Европейци със "семити" ... вероятно(?) предците и на "гърци" и на "българи", са говорели на много близък език ! - С течение на времето - езиците са раздалечават !
- Става ли ви ЯСНО ! - ЗАЩО ?

П.П.
- За да не остане с впечатление, че не знам откъде идва думата значение за ГЛОСА - задочно отговарям на човека с чобанско поведение !
- В гърлото на човека(там където !) преглъщаме (а от там) ГЛЪТКА(lat. GLOTA) - се намира говорният ни орган(ЛАРИНГС-гласните струни !)

- В "лексикологията" учените имат цял дял(теория) за Произход на езика, наречен "ГлотоГенеза" ?! - Нарича се Глото(ГЛЪТКА)-Генеза ... тоест порождение(+развитие !) на Говора(езика !) - Дословен превод Раждане на говора(гласа-глото) !

- Това колебание при двете съгласни(в думата ГлоТа-ГлоСа ?): идва от специфичният преход на "T <-> C" , който е присъщ за европейските езици, които пък поради това, вътрешно се делят на две големи ПОДГРУПИ(?): "Кентум <-> Сатем" ?
- Но предвид все още ниската научна култура на "драгият" ми "простакос" ... още му е рано, да му го обяснявам - Поне така мисля ?!

- Айде ! - пае макриа !
цитирай
22. leonleonovpom - Браво Гет! Написаното в после...
06.08.2013 10:30
Браво Гет!
Написаното в последния ти коментар заслужава да излезе в самостоятелен материал
цитирай
23. voulgaros - ХАХАХА. . . . . ГЛОТО ГЕНЕЗА---СИ Е ...
06.08.2013 11:12
ХАХАХА.....ГЛОТО ГЕНЕЗА---СИ Е ЧИСТО ГРЪЦКА ДУМА.....БЪЛГАРИНО КРАДЛИВ.

АА ГЛОТА--НЕ Е ЛАТИНСКА ДУМА.....ЛАРИНКС ПЪК ХЕПТЕН - НЕ ПРИШИВАИТЕ ГРЪЦКИТЕ ДУМИ КАТО ЛАТИНСКИ...КОМПЛЕКСИРАНИ НЕКАДЪРНИ ВУЛГАРИ...КОИТО НЯМАТЕ СЕРИОЗНИ ЗНАНИЯ ЗА ДУМИТЕ, КОИТО ВСЕКИ ДЕН ГОВОРИТЕ..ТАТАРСКО ПЛЕМЕ ТАКОВА !!

НИКОИ НЕ ПРЕВЕЖДА ОТ ''ГЛЪТКО ПРОИЗЛИЗАНЕ'''-----ЯСНО СИ Я ПИСАЛ---ГЛОТОГЕНЕЗИС = ГРЪЦКА ЛЕКСА...КЪДЕ Е ВУЛГАРСКОТО ТУКА ???

ДА , ПРИЕМАМ ЧЕ ---ГЛЪТКА Е БЛИЗКА ДУМА ДО ГЛОТА, И НАИ-ВАЖНОТО СИЕ ВАША ДУМА. АМА НИКОИ НЕ Я ПОЛЗВА В СВЕТА...В СВЕТА СЕ ПОЛЗВА ГРЪЦКАТА ДУМА !!!

УМРЕТЕ ОТ ЯД,,ПРОСТАШКИ БЪЛГАРИ !
цитирай
24. get - @ 23. voulgaros - Приятелю Симеонов, след последният пост на момчето с нейм "Простакос" - ми става тъжно и отвратително от това ... ?
06.08.2013 11:57
... ШОВИНИСТИЧНАТА ПРОПАГАНДА ... докъде може да доведе човек ... а и един народ ?
leonleonovpom написа:

Браво Гет!
Написаното в последния ти коментар заслужава да излезе в самостоятелен материал

- Чета в основният ти материал опит за формулировка на думата "de clown" / дьо клоун/ ?!

- За да си обясним ! - Какво е клоуна - човек който се държи невъздържано и основната му цел е да унизи по всякакъв начин опонента си ? - тоест това е арогантният и агресивен вариант на "палячи-арлекин" от комедия Дел-арте ... нещо подобно на арогантното поведение на блогъра "простакос" ?!

- За такива хора на времето, нашите деди са изполвали думата ХЛЕВО-уст !?

- Думата идва от още по-старата PIE: *klewo ?
- От същата е произлязло името на музата на Историята "Клео" ?
- Имаме и философ(стоик) с подобно име Клеант ?
- Имаме и египетска принцеса Клео-патра ?!

- Но какъв е основният(оригинерен) смисъл на тази коренова "klewo" - Пъвоначално се е използвала за да каже:СЛАВА-славещ-славна ... и т.н. !

- В последствие от нея е произлязла българската дума за "Слово" - А да си спомним, какво се казва в Евангелието (?): Бог е Слово !
- Така че, Словото ни е дадено от Бог за да го славим а не да сквернословим ... както прави овчарчето ... наследник на КЛЕВЕТНИЦИТЕ - Защото думата при тях е дала съществителното за клеветник(престъпник) КЛЕвТА ! - също в българският е синонимната КЛЕВЕТА ?!

- На диването му обяснявам ЧЕ ? - първоначалното значение на кореновата за GEN, е дало ЖЕНА ? - то диването ми обяснява значениято на това кореново понятие ... според уйдурмите на юдеите-елинисти(?), било означавало РОД ?

- В тази връзка дадох като илюстрация за това, че етносно(от-нас(бг.) отРОДяване на част от население, започва именно именно с теорите за проИзХОД (?) - които в момента човекоомразници ВНУШАВАТ на братята ни МАКЕДОНЦИ ?
- Странното е(а може би не !) че хора от същата верска група ... Както в миналото са отродили част от нас, та са го направили "гърци" ... работят и в момента по отродяването на друга част от нас ... Македонците ?

- Виж поста ми №13 (?!) в темата:ТРАК/Е/ДОНИЗЪМ - ІІІ
цитирай
25. voulgaros - get. . . КАТО СИ ПОЧНАЛ ДА СЕ ПРАВИШ НА ...
06.08.2013 13:18
get...КАТО СИ ПОЧНАЛ ДА СЕ ПРАВИШ НА МНОГО ГОЛЯМ КАПАЦИТЕТ И АКАДЕМИК -гр.дума,..... БИ ЛИ МИ КАЗАЛ ЕДНО НЕЩО,ЧЕ НЕМОГА ДА ГО РАЗБЕРА ТОЛКОВА ГОДИНИ ВЕЧЕ.

ЗАЩО ПРЕВЕЖДАТЕ ''ДЕМОКРАТИА''' - КАТО ВЛАСТ НА НАРОДА ????

ТОВА КАТЕГОРИЦНО НЕ Е ТОЦНИА ПРЕВОД НА ДУМАТА ...АКО БЕШЕ ТАКА---ЩЕШЕ ДА СЕ КАЗВА ''ЛАОС+КРАТОС=ЛАОКРАТИА == ВЛАСТ НА НАРОДА !!!

А ТО Е ДЕМОКРАТИА !!! МОЖЕШ ЛИ ДА МИ КАЖЕШ ТОЧНИЯ ПРЕВОД НА ''ДЕМОКРАТИА'' ??
цитирай
26. get - @ 25. voulgaros : ..... ? ....
06.08.2013 18:30
- Няма да отговарям !
- Това по причина, че първо си надменен, като всеки един човек "алитерат" ! - което пък, при теб дава интелектуална инфантилност ... а от там нула диалогичност ?!

- За "домус" (лат.), "доми"(ст.гр.) "д(е/и)ми" - последното даващо производните "дем" и "тема" (за късно-антични административни единици !) вече съм обяснявал ?! - от тях ИДВА ПЪРВОНАЧАЛНОТО ЗНАЧЕНИЕ на първата част в думата за ДЕМО-крат(ц)ия - НЕ Е (!) от "народ"(хора ?): laоs; "Ntouniаs" или "аnthropoi" ?


- Кратос ("kratos"( е със значение: "сила" или "мощ" на ст.гр.) което пък, в СРЕДНОВЕКОВЕН латинско-гръцки, са приели да означават "власт(а)" ! - но в най-старата форма(на думата), PIE: *kortu(означава "солиден-здрав") - с възстановка от още по-старите: *kar-/*ker- означава(щи) здрав; труден за разрушаване/счупване ... от там пък идва понятието за изпечен глинен съд "керамика" !
- А от протоЕВРОпейската:"kortu", имаме съвременните български думи Къртя/Кратно, в езика ни (поне така си мисля, тъй като в момента ги проучвам ?)

- Но играта САМО (!) на лингвистика и етимологии НЕ ЧИНИ(струва) ! - ако всичко това не се разглежда в ретроспективен, историко-социален план ?
- Тоест, за да разберем появата(и съдържанието на понятието ?!) за ДЕМОКРАЦИЯта - СЪЩОТО следва да се разглежда в контекста на ДЪРЖАВНО-ПОЛИТИЧЕСКОТО устройство на античното общество ... и да си отговорим от там за РЕФОРМИТЕ(причините ?) ! - Извършени от Солон, Пизистрат и Клейстен ?!
- Какво ги е наложило ! - какви са тези промени настъпили в патриархалното до"полисно" антично общество ?!
ЗАБЕЛЕЖКА: Полис - употребявам в дефинитивната му форма/смисъл, според разглеждането му от историята (?) - защото градове е имало и от преди т.нар. "полиси" ?!

- Не държа да ми отговаряш, защото предварително знам становището ти ... което ще е от вида, като това от поста ти: №23 ... "ХАХАХА.....ГЛОТО ГЕНЕЗА---СИ Е ЧИСТО ГРЪЦКА ДУМА.....БЪЛГАРИНО КРАДЛИВ." !

- Така че, не се "хаби" ... да ми отговаряш ! :((
цитирай
27. voulgaros - Браво, гет. . . Поздравления. . . ...
06.08.2013 21:10
Браво, гет...Поздравления...Някак си успя да свържеш всичко ЛОГИЧЕСКИ !!

ДЕМОС-ДИМОС-ДЕММЕ-ДОМУС-ДЕМОСИА-ДОМИ-ДОММИА === ДЕМОС+КРАТОС - ДЕМОКРАЦИЯ !!!!

Имаш наченки на интелект....Но ''ДИМОС'' ПИШЕ НА ВСЯКО СЕЛЦЕ И НАСЕЛЕНО МЯСТО В ДНЕШНА ГЪРЦИЯ..КАДЕТО И ДА ВЛЕЗЕШ...ВИНАГИ ПИШЕ ''ДИМОС АЛЕКСАНДРУПОЛИ...ДИМОС ТРИГОНО- ТОВА Е СЕЛО...ДИМОС МОНАСТИРИ...ДИМОС ЛАРИССА...ДИМОС СТАГИРА...ДИМОС ЕЛЕВЗИНА...ДИМОС САРАНДА ЕКЛЕСИАС.''

ДИМОС=ДЕММЕ..ДЕМ--НАИ-МАЛКАТА ЕДИНИЦА ЗА НАСЕЛЕНО МАСТО !!!

ВЛАСТ НА ОБЩИНИТЕ = ДЕМОКРАТИА !!! А НЕ - ВЛАСТ НА НАРОДА !!!
ОБЩНОСТ = ДЕМОСИА....ОБЩЕСТВО = КОИНОНИА...ЧЕТЕ СЕ КИНОНИА

..ИДЕ ОТ КОИНЕ - ОБЩ-ЕДНАКЪВ-ОИКОМЕНИКОС= УНИВЕРСАЛЕН !!!

УНИВЕРСАЛЕН Е ЛАТИНСКА ДУМА..АНАЛОГА В ГРЪЦКИЯ ЕЗИК Е ОИКУМЕНОС-ОИКУМЕНЕ-ОИКУМЕНИКОС

И НЕЗНАМ ЗАЩО ПРЕВЕЖДАТЕ ОИКУМЕНИС НА ''ВСЕЛЕНСКИ''... И ТАКА ПРАВИТЕ ПАТРИАРХ ВАРТОЛОМЕОС--НЯКАКАВ ВОДАЧ НА ВСЕЛЕНАТА....ОИКУМЕНОС НЕ СЕ ПРЕВЕЖДА ''ВСЕЛЕНСКИ''...А УНИВЕРСАЛЕН..ИЛИ ПО ТОЧНО ОБЩНОСТТА КОЯТО ПРЕДСТАВЛЯВА,,,,А НЕ ЦЯЛАТА ВСЕЛЕНА...КАКТО МНОГО ТЪПИ ВУЛГАРИ СИ МИСЛЯТ !!

КАТОЛИКОС = УНИВЕРСУМ !! КАТОЛИКА-КАТОЛИКОС Е ПАК ГРЪЦКА ДУМА !!!
цитирай
28. leonleonovpom - Вулгарос, Гет е прав, съществува ...
06.08.2013 22:58
Вулгарос, Гет е прав, съществува общ индоевропейски език
Сега, не се обиждай, както арменците обичат да послъгватт, така и гърците обичат да си приписват нещо общо. Все пак заслужават пожвала, че благодарение на тях е съхранено знанието на предходните високоразвити цивилизации.
Това не е малко, но да си приписваш всичко постигнато е смешно.
Египет ,с медицината, строителството, математиката, Финикия, Персия, Вавилон, много са дали и оставили
Така, че по-скромно, имат заслуги, но не всички
Иначе между нас и гърци има прилика.
Тръгваме от връх и вървим надолу, слизаме.
Е, това е лошото. Трябва да се спре слизането и да почне изкачване
цитирай
29. get - - Efcharisties !
06.08.2013 23:12
- Но относно, правилноста на ... ?

"ДИМОС=ДЕММЕ..ДЕМ--НАИ-МАЛКАТА ЕДИНИЦА ЗА НАСЕЛЕНО МАСТО !!!"

- Пак те прихвана типичното "лаладжийство", синонимно на ст.гръцкото "laleos" ?!

- На няколко пъти казвам(те предпазвам ?) - бъркаш ! - по причина, че се опитваш през НОВгръцки, да ми превеждаш думи ... които са прсъщи за СТАРОгръцки ?

- ДИМОС=ДЕММЕ (?) - идва да каже ДОМАКИНСТВО=ДИМ !
- От там отиваме в късна античност-ранно средновековие ... утвърдено и, чрез една данъчна реформа от времето на Юстиниан ?
- Същият въвежда данък ДОМАКИНСТВО, тоест най-малката (но не ПОГОЛОВНА - за съответен конкретен(всеки) човек !) а "ДИМ(на)" данъчна-единица - дължаща данък към държавата ?
- От там имаме запазен и у нас(същият) "данък ДИМнина" ?!

- В съвременният новогръцки, първоначалният смисъл на думата се е загубил ... Нормално е ! - тъй като, от по-старото значение е минало много време (в старият си смисъл, е била поне от ПЕТИ ВЕК) ! - тогава, тя се е съотнасяла към най-малката данъчно-администр. единица(доакинство, на което ОГНИЩЕТО ПУШИ - ДИМ (от там "димнина" !) ... в ново време, е останало значението, в смисъл за общност от къщи "село", квартал, махала ... и др.подобни ?! - Предполагам, че това е станало по причина ? - Тъй като махалата-селото е събирало помежду си(общо) цялата сума, която е изплащало на държавата ?

- А относно ! - Защо Вартоломеос I - го наричат Вселенски ... не сме виновни ние ... а борбите между Източна и Римокатолическата църкви ?
- Прочети за т.нар. Велика схизма ... станала през 1054 г. и нещата ще ти се изяснят ?!
цитирай
30. bezistena - Изследвайте на всички езици ОБИЧАМ ТЕ и ще откриете истинските Богове!
08.08.2013 20:33
В помощ на търсещите ИСТИНАТА(ИСТИНА=Иса и Диана)-едните ОБЕЗПАМЕТЕНИ(Бог Иза и Богиня Мат)с многовековен свиреп геноцид,но затова пък вече познаващи се за Епохалната мисия,за която Бог ги подготвя хиляди години вече,а другите ЗАБЛУДЕНИ(Иза Бог Дуло)за световно величие от изродени династи от Дуло,хвърлени в леност и духовна бедност и непредизвикана омраза към Българите,и така водени към омерзнение и погибление!
Много фундаментални общочовешки понятия и термини са вложени от техните единствени съставители-Българските Посветени,за ОТГОВОРНО ПАЗЕНЕ(Диана Борга и Бог Иза) на най-
ВИДНО МЕСТО(Богиня Диана Мат и Иса)-в езика на гръцкия нещастен народ,сред който се крият и паратизират вече повече от 1700 години техните най-яростни гонители и душмани-
генетичната комбинация от изродените БЪЛГАРСКИ Исусови династи от Дуло и реакционната върхушка от племето ДАНАИ=ЮДЕИ,исторически дефинирани и скривани до сега като ВИЗАНТИЙЦИ(Деца на Бог Иза)За непосветените тия думи са обяснени с първосигналната опростенческа несъкрална сравнителна СЕМАНТИКА(Иса и Мат Кая),обявена за академично точна и така света живее в една епохална заблуда,която сега премахваме:

ДЕМОКРАЦИЯ=Диана Мария Кая и Иса-последна висша форма на деспотизъм и поробителство на народите от изродената световна Исусова династична каста
КРАТОС=Иса Трака-власт на Исус Тракиеца
ВЛАСТ НА НАРОДА за=за НАРОДА на Бог Иса Дуло
ГЕНЕЗИС=Ген(РОД)на Исуз=Господ Исус,защото „Г“е Господ
ГЛОССА=Гала Исус=Змея Исус=ГЛАС на Исус,език на Исус-и от там ЕЗИЧНИК=ЕЗИТШНИК=Изуш и Диана Кая-потомци и последователи на Исус и Мария,знаещи Техния секретет Свещен език и говорещи на езика на Боговете-езика на Любовта
УНИВЕРСУМ=Бог Иса и Мария
А това,че на всички селища пише на табелите ДИМОС,означава,че всичко гръцко принадлежи на Българските Богове:ДИМОС=Диана Мама и Иса!
Вземете речник на гръцки език и подложете фундаменталните общочовешки думи и изрази на разшифровъчната ни програма.Ще крещите от възторг,скъпи наши!
САГАПО!=Бог Иса!Обичаме ви!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: leonleonovpom
Категория: История
Прочетен: 1016431
Постинги: 84
Коментари: 2355
Гласове: 7087
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031