Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.07.2013 14:24 - Да живеят Франция и революцията
Автор: leonleonovpom Категория: История   
Прочетен: 4894 Коментари: 6 Гласове:
8

Последна промяна: 13.07.2013 14:35

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
                                                                                              На Митко Тодоров - Месюто


Случайно ме срещна моя приятел Митко, запален франкофон и ме подсети да не забравям Францията и празника й .Бях се настроил на друга тема, бях почти забравил, затова посвещавам материала на него.
Френската революция, която преобрази Европа и света! Тя не се появява от нищото. Близо два века, от бащата на краля Слънце, Франция е № 1 в Европа и света. Върхът е безспорно при кралят Слънце, управлявал 71 години.
От него могат да се поучат много наши управници. Освобождава министър председателя и министрите, които вика при нужда. Той е министър - председател. Не се смущава от това ,че министрите може да са по-умни от него-те работят за него, за славата му. Търси способни министри.
Ръкопляска бурно на критиката на Молиер, която придворните приемат с ледено мълчание, а Молияр - мълчанието като присъда.
Няма как в такава държава да не узрее революцията
Особено когато до народа стигат думите на Мария Антоанета, верни или не, че народа като няма хляб, да яде пасти.
Французите, въпреки частичното ми разочорование от съвременните им наследници са народ , реагиращ спонтанно в името на правдата.
Спомням си едно лято, когато ме помолиха да превеждам на един специалист, защото преводачката беше в отпуска - Серж Шемла.Терминологията беше специфична, притеснявах се ,бях и много млад, така, че общо взето не бях много доволен от себе си. Когато на другия ден го попитаха дали е доволен, ако трябва да викат преводачката, веднага, без да се замисли, каза, че се справям, няма нужда от преводач
Спомням си го и с друго. Беше разбрал за провеждан съботник. Потвърдих му, че е така. Интересуваше се, дали работата е наистина безплатна. Като се увери, реагира незабавно:
-Иван, ако във Франция те изведат на работа в почивния ден и не ти платят, считай, че до обяд цяла Франция ще е в революция !- думите му още звучат в ушите ми, въпреки, че тогава исках да потъна в земята от срам!
Такъв е събирателният образ на французина, въпреки, че съм общо взето разочарован от съвременниците им. Например от една стажантка, в писанията на която намерих две грешки.,при това не по демонстративен начин.Изумена каза, че аз на нея, французойката намирам грешка. Скалъпих , само за мое оправдание, че майка ми е била учителка по френски и ме е учила едновременно и на двата езика.
Във връзка с революцията се сещам за Волтер, основният " виновник" за нея, който не я доживява. Държан под око от властите, той отива в едно градче във Франция близо до Женева. Женева с нейните протестанти също не го долюбва , но е по-малко опасна. Планът е бил при крайна опасност да се прехвърли в Женева.
По негов пример направих обратното. Разочарован от съвременните французи, отбягвах Франция, защото нямаше да преживея разочарование и от нея. Но в Женева не устоях и прекосих символичната граница
Франция с революцията си, колкото и спорни моменти да има в нея, преобрази Европа и света. Не може човек да не обича Франция!
Да живеят Франция и революцията й !!!
 



Гласувай:
8



1. merlin68 - Да живее революцията, ама ако може ...
13.07.2013 16:15
Да живее революцията, ама ако може да не се връща:)))
В тая революция загиват 15% от французите, специално за случая е изобретена и въведена в експлоатация гилотината, всъщност в света май не е имало по-кървава революция.
“Всяка мудност — е също престъпление, всяка снисходителност — опасност за обществото: отсрочка за осъждането на враговете на отечеството трябва да бъде само времето, необходимо за удостоверяване на самоличността им”. - Кутан

цитирай
2. leonleonovpom - Така е Мерлин, затова завършвам със ...
13.07.2013 16:45
Така е Мерлин, затова завършвам със спорните моменти. Човешката история е споена с кръв.
Често съм споделял с приятели, колко интересно е било в римско време и в същото време колко е бил несигурен животът-висящ на косъм. Дори и на патрициите. За мигове от любимци , ставали жертва на императора и празната хазна.
Хубава е революцията ,но през витрина, иначе процентно спрямо населението е по- кървава и от ВСВ, като се има предвид и мобилността и въоръжението
цитирай
3. leonleonovpom - Погледнато философски е така, с...
13.07.2013 19:06
Погледнато философски е така , съгласен съм, но като резултат променя хода на историята. Какво да се прави, такава е цената на развитието на човешката цивилизация. При кой от героите и не са текли реки от кръв?.
Дори Хадриан," добрият" император, като изпада в лудост в края на живота си ,убийството приема за спорт Убива дори архитекта на пантеона, който остро разкритикувал негов проект без да знае това. Хадриан му прощава, казвайки, че по този начин, с анонимността е разбрал истината. Но не забравя, след няколко години го убива
Добрите са такива, какво остава за лошите?!
цитирай
4. leonleonovpom - Явно Франция не е на мода. Пропуснал ...
14.07.2013 09:05
Явно Франция не е на мода.
Пропуснал съм модните течения. Пропуснал съм и големия празник-четвърти юли на големия ни приятел. Е, живот и здраве-догодина.
Те са пример за подражание ,не са като лошите французи ,все пак са милостиви, не са изтребили до крак индианците, останали са няколко стотин хиляди на територия, колкото Европа
цитирай
5. leonleonovpom - Благодаря за хубавите коментари, ...
19.07.2013 00:17
Благодаря за хубавите коментари , №6 и № 7, наистина съм трогнат!
цитирай
6. bezistena - Френските Посветени които са ге...
12.08.2013 03:47
Френските Посветени които са генетични потомци на КАТАРИ-те, започнаха да разсекретяват тотално цензурираните им до сега документи,поради която причина те ги бяха засекретили на най-високо ниво на херметичност чрез Тайният код на Свещения Български език.
Френските Посветени са генетични потомци на КАТАРИТЕ,които КАТАРИ са всъщност 100% потомци на съхранилите се от перманентния геноцид в цяла Европа Български Богомили!
КАТАРИТЕ са конспиративната свръхсекретна институция на Световната система на Святите потомци на Царствено-Божествената династия на Исус и Мария Магдалена,позната в архивите на Инквизицията като БЯЛОТО БРАТСТВО или династията на СВЕЩЕНАТА РИМСКА(БЪЛГАРСКА )ИМПЕРИЯ,управлявала света с Любов и градила необясними до сега духовни феномени и материални архитектурно-строителни чудеса чрез Дарбите и Даровете на Святият Дух до 525 г(РЕГИСТРИРАНИ В НАЙ-ГОЛЯМА КОНЦЕНТРАЦИЯ В РАМКИТЕ НА ДНЕШНА БЪЛГАРИЯ от археологическите разкрития през последните 20 години),когато е извършен епохален вероломен преврат в сърцето на Империята-БЪЛГАРИЯ,от изродени и загубили святоста си династични потомци на Исус и Мария Магдалена от многобройното Им аристократично потомство(познато по-късно като ВИЗАНТИЙЦИ=Деца на Бог Иза=Богиня Диана и Изуц) извън Златната първородна свещена династична верига,унаследяваща единствено имперския трон.
Разсекретените вече документи-имената-указват категорично кои са КАТАРИТЕ:
КАТАРИ=ТАРИКИ=ТРАКИ!
Затова,Приятелю,Франция ти е в сърцето и търсиш с такава стръв и неистово желание да откриеш Истината(ИСТИНА=Иса и Диана)за Българите-цивилизаторите и Духовните водачи на ФРАНКИ=фАРКИ=Барки=Фраки или Траки на руски език,основали Франция и цяла Европа)-защото и ти си от Тяхното династично Божие потомство,съхранило светоста и чистотата Им през поколенията и активиран сега!И вече Посветен!
През 681 г Меровинговия принц СИБЕРИГ или ИСБЕРИГ=Иса Берга,освобождава поробената от братовчедите му България.
ТАЙНИТЕ НА СВЕЩЕНИЯ БГ.ЕЗИК-ЧАСТ1 И 2 от bezistena.blog
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: leonleonovpom
Категория: История
Прочетен: 1016377
Постинги: 84
Коментари: 2355
Гласове: 7087
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031