Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.03.2013 13:56 - Историзирана исторична история
Автор: leonleonovpom Категория: История   
Прочетен: 8098 Коментари: 20 Гласове:
8

Последна промяна: 18.03.2013 15:53

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Ако тази история Хашек я знаеше, сигурно заглавието щеше да е по-оригинално.
Дошли славяните и претопили траките. След това дошли прабългарите и в съюз със славяните създали държава. За тази цел прабългарите  й дали името си, но в замяна се отказали от езика си. Окончателната спойка между двата на пръв поглед несъвместими етноса станала на база обща религия Тази история добре информирани с мисия трърдят, че е на видно място във всяко наше посолство, един вид наша гордост
Всичко е прекалено хубаво, за да е съвсем истинско. Историята почва със съществен пропуск. Къде е участието на законодателя Рим? Съвременната цивилизация да е такава се дължи на Рим. Средиземноморието е единна държава близо хиляда години благодарение на него.Това е единствен случай в историята за него-Средиземноморието.
 Франция, Англия, Германия да са такива днес, безспорно го дължат на Рим.  Много дълга история, но след шумери, акади, хети, египтяни и елини, трайно на върха на пирамидата са се озовали римляни и в течение на векове са законодателите на античния свят/ и архитекти естествено/
Името славяни едва ли е минало без тяхно участие- склави, известно е какво се крие зад него. Иначе славяните се появили в Померания и наводнили земите на траките и то така, че те изчезнали. Померания никога не е била римска земя. Но в славянския има много латински думи. В българския дори единият основен глагол съм е с римски корени, доказано е минал през сум Изчезването на траките, свързано с появата на славяните по-скоро напомня за преливане от един в друг съд, отколкото един етнос да измести друг Хиляди латински думи в език, който не би трябвало да има допирни точки с езика на римляните. Структурата на самия език е близка до него. Защо и как?!
Ами прабългарите!
Това загадъчно появяване тук, свързано с предаване на името и с отказ от езика. Впрочем дали наистина са се отказали от езика си? Съди се от именника, където има термини с вероятно персийски произход , но битува и канас, което си е княз. Това добре го е обяснил големият славянофил Державин-Именника е писан на езика на управляващата класа, който е различен от този на народа. А на народа е сходен  с този на славяните или еднакъв, затова езикът на прабългарите не оставя следи в съвременнния български.....Примери такива много. Управляващата класа в Русия дълго употребява френски, е нима руснаците са французи? Именникът е писан за управляващата прабългарска класа -затова вероятно е на персийски
Не само в името на славяните има римско участие. Със сигурност има и в това на българите, но поради някакви скрупули ,то удобно се изплъзва. И то отново е свързано с корена-траките.Огромни по численост, следователно и по територия, не е необходимо да идват тук тюрки или монголи,  за да създадат държава. Идват хора,за който по всичко личи, че добре познават терена и са приети като добри, дългоочаквани роднини Всичко друго прилича на добро нагаждане към приказките от  " 1001 нощ"
Защо ли е необходимо?



Гласувай:
8



1. shtaparov - Но приятелю,
18.03.2013 17:25
...римско участие в името на "славяните" няма,понеже те си имат свое собствено самоназвание- Склави (Сакалави),което съвсем не е латинско. То е засвидетелствано и във Волжка България,където Волжките Българи са наречени Сакаливи (Сакалиби),което означава Сака-Люде (Скитски хора),а там римляни никога не са живели. "Римските" думи в езика ни по-точно са "индоевропейски" (т.е. древно-Български),които чрез Галите и в частност чрез най-силното им племе Белгите са навлезли нашироко в латинския език,без да забравяме и това,че в основите на древна Италия стоят предримските народи Пелазги (Пелгари,Белгари),
Боригени (Буругяни= Бълъгяни) и Тирени (Троени). А какво правят днешните историци,склонни към фалшификации и писане на лъжи по адрес на неудобните им народи? Скалъпват фалшиви народностни имена като "славяни","византийци","румънци" и пр.,а после със задна дата им търсят обосновка и "превод",чрез който да разберат какво название са измислили!
цитирай
2. leonleonovpom - Съгласен съм с допълненията. Ин...
18.03.2013 17:57
Съгласен съм с допълненията. Интересни са два феномена, идват българите, по всичко личи ,мирно посрещнати от коренното население, създават държава и от предполагаемият им език не остава следа. Четох за опит за аналогия с франките и Франция, но нещата са различни. Франките са създали империя, възпроизвеждаща Римската, носеща тяхното име и като допълнение Франция е само част от нея , но населението й вече не е от гали, а от галоромани, т. е. езикът им е в завършен процес преди нашествието на франките Езикът на франките е немски, защо се спекулира с българския на прабългарите След като по такъв начин са създали държава езикът на славяни и прабългари е еднакъв или много сходен
цитирай
3. get - - г-н Симеонов, съзнателно ни лъжат !!
18.03.2013 19:37
- Да, да ! - лъжат и то не от сега, не от времето когато се създаваха буржоазно националистичните историографии за да оправдаят империалистическите апетити на създалите ги държави ... лъжат ни съзнателно още от античността, пишейки и пренаписвайки басни, което ни ги представят, като исторически "истини" !
- Това е още от времето на създаване предобраза на Стар завет(6-4-ти векове пр.н.е.) ! Време когато, са се счепкали на живот и смърт Персия и Египет, първите антични империи.
- После със създаването на "елинизма" - пост "египетска" с черти на империя формция !

- Това което е присъщо за модерните като, Британия, Франция, Австроунгария, Германия и Русия е било присъщо и за древните и късно антични, и за средновековни - Франкска, Свещена римска и Византийска империи.
- За мен особено важно и основно присъщо, за всяка една от тези империи явлението, като културна и религиозна ПРОПАГАНДА !

- А прогандата е по същноста си лъжа а като форма преиначаване на по-стари и добре известни за населението културни факти !

- В тази връзка, за всеки един непредубеден изследовател става виден факта, че между българският език има примери за близост с латинският език ! - но историята ни "обяснява", че това е вследствие, ме езиците са от една и съща група на "европейските езици" - дотук щях да се съглася, ако не бе и смущаващите успоредици в традиционни вярвания и битови практики които са почти копие, на това което ни описват за "римска" религиозна обредност ? - при т.нар. "сатурналии"(пролетни празници на земята(земеделски !). В тази връзка си правех каламбура че, "дедите ни са "ораре" па после "сеяре" дъсущ като латинците нивите си ?
- Земеделската им богиня е с епитети "Амбаварлия"(едно "ва" в повече, от нашенското х"Амбар), втори епитет "Берикентия" аналаго в бг. език "берекет", закоето нашите лингвисти го изкарват "турско".

- Но не само това - ако се обърня за примери към Стар завет ... там просто ВЪПРОСИТЕЛНИТЕ са безброй а уж бил писан от(на) семити(ски) ?!?
цитирай
4. leonleonovpom - Такава е истината, но за съжаление ...
18.03.2013 22:05
Такава е истината, но за съжаление не минава и без българрско участие. Дори бе измислена и " мръсна" дума - тракедонизъм. Спомням си колко лошо и опасно било да се идентифицираме с траките- едни от първите коментари ,с които се сблъсках. Помъчих се неутрално да отсъдя плюсовете и минусите, но относно минусите не открих нищо Затова ми звучеше като смешен плач, колко лошо е да сме от тракийски произход Въпреки, че съвсем логично се стига до извода, че и славяните са с такъв произход, а както казва и Паисий, някои от славяните се нарекли българи. Това пък лесно обяснява топлия прием 1 който са оказали тъй наречените славяни на , както я наричат дружината на Аспарух Този Аспарух не е потомък на Атила, който тероризира ИРИ. Когато му е подшушнато, че на запад има по-богата империя, Атила тутакси се отправя натам и остава Константинопол на мира. Аспарух на никаква цена не прави това нещо, държи и то много на тези земи, за които е тръгнал!
цитирай
5. voulgaros - Траките са племена от времето на ...
19.03.2013 12:27
Траките са племена от времето на еллинската античност...ТА КАКВА РОЛЯ ИСКАШ ДА ИМАТ НЯКАКВИ ТРАКИ,КОГАТО ТАКИВА НЯМА, КОГАТО ИДВАТ ВУЛГАРИ--ТЮРСКО ПЛЕМЕ И СЛАВЯНИТЕ ОТ БЕЛАРУС И КАРПАТИТЕ, НА ГРЪЦКА ИМПЕРСКА ТЕРРИТОРИА.

ТЮРКИ И СЛАВЯНИ СА СИ НАПРАВИЛИ ЕДИН КАТУН (ДАРЖАВА) В ЗЕМИТЕ НА ВЕЛИКИТЕ ЕЛЛИНО-РОМЕИ.

ААА --МОЖЕ И САМИТЕ ТЮРКИ--ДА СА СТАРИТЕ ТРАКИ = =ДААА..ТРАКО-ТУРКИ..ТУРКИ=ТРАКИ..ЕТО ГО, ГУСИН СИМЕОНОГЛУ. ТОВА Е СТАРАТА ХИПОТЕЗА НА ДОКТОР СЕРАФИМОФ.
ВУЛГАРИ=СЛАВЯНИ..ТРАКИ=ТУРКИ !! И 1,5 МИЛИОНА ЦИГАНИ==ПОТОМЦИ НА ОДРИСИТЕ,МИЗИТЕ,ТРИБАЛИТЕ,БЕСИТЕ,ДАКИТЕ.

АА, ДАКИТЕ СА РУМАНЦИТЕ===ТУКА НЕ МОЖЕ ДА ПИПАТЕ РУМАНСКА ИСТОРИА.

КАТАЛАВЕС, ГИАТРОС..ПОЛИ КАЛА! ПОЛИ КАЛА!
цитирай
6. leonleonovpom - Способни хора, от един катун съз...
19.03.2013 17:02
Способни хора, от един катун създали държава. А някои чакат наготово да им направят. Римляните направили държава и за да се знае кръстили я на Рома, демек Рим , някои да не си я припишат за тяхно дело, защото са доказали, че сами държава не могат да направят. Някой трябва да се потруди, каго Александър Македонски например или Наполеон. Да, ама такива самаряни вече няма....
Иначе наготово, когато нищо не ги застрашава, да си присвоят ,могат.
цитирай
7. get - - Бе нещастно чобанче, колко пъти да ти обяснявам ... циганите и с циганията си идват от Юг !
19.03.2013 21:42
voulgaros написа:
Траките са племена от времето на еллинската античност...ТА КАКВА РОЛЯ ИСКАШ ДА ИМАТ НЯКАКВИ ТРАКИ,КОГАТО ТАКИВА НЯМА, КОГАТО ИДВАТ ВУЛГАРИ--ТЮРСКО ПЛЕМЕ И СЛАВЯНИТЕ ОТ БЕЛАРУС И КАРПАТИТЕ, НА ГРЪЦКА ИМПЕРСКА ТЕРРИТОРИА.

ТЮРКИ И СЛАВЯНИ СА СИ НАПРАВИЛИ ЕДИН КАТУН (ДАРЖАВА) В ЗЕМИТЕ НА ВЕЛИКИТЕ ЕЛЛИНО-РОМЕИ.

ААА --МОЖЕ И САМИТЕ ТЮРКИ--ДА СА СТАРИТЕ ТРАКИ = =ДААА..ТРАКО-ТУРКИ..ТУРКИ=ТРАКИ..ЕТО ГО, ГУСИН СИМЕОНОГЛУ. ТОВА Е СТАРАТА ХИПОТЕЗА НА ДОКТОР СЕРАФИМОФ.
ВУЛГАРИ=СЛАВЯНИ..ТРАКИ=ТУРКИ !! И 1,5 МИЛИОНА ЦИГАНИ==ПОТОМЦИ НА ОДРИСИТЕ,МИЗИТЕ,ТРИБАЛИТЕ,БЕСИТЕ,ДАКИТЕ.

АА, ДАКИТЕ СА РУМАНЦИТЕ===ТУКА НЕ МОЖЕ ДА ПИПАТЕ РУМАНСКА ИСТОРИА.

КАТАЛАВЕС, ГИАТРОС..ПОЛИ КАЛА! ПОЛИ КАЛА!

- Ето този фалус от Делоското светилище е издигнат от циганите ? - http://en.wikipedia.org/wiki/File:Southern_Pillar_-_Stoivadeion_-_Temple_of_Dionysus_-_Delos_Greece_Oct_2008.jpg

- Защото още и до момента в Индия, над същият символ се извършват свещенодействия и го миропомазват !
- Но на теб лампичката "не можа да светне" и да разбереш елементарна истина - че кога на практика настъпва "еленизма" ... това е сигнал, че циганията, вече се установила(настанила) по земите на най-старите европейци тези от югоизточна-европа и мала азия ?!

- Айде отиди и ти да прелееш, на символа на "правилният" и както виждам "Твой бог" ! :((
цитирай
8. vmir - Не мога да се начудя как е възможно да наложиш името си на друг, а да се откажеш от езика си.
20.03.2013 07:27
Името все пак е малка част от езика, и ако някой се откаже от името си, не разбирам с какви средства трябва да разполага, за да принуди другите да забравят езика си. Това е измислено или от шизофреник, или от правене на петилетка за две години.
цитирай
9. get - - Малко разсъждения, като опит за отговор на @8. vmir ... и на "лесно"писеца" ?
20.03.2013 12:43
- Херодот твърди, че гетите са родствени на траки (?). Различава ги единствено начина им на живот, тоест трансхуманното земеделие(с присъщ полуоседнал начин на живот) !
- Подобен начин имат и скитите - на които митичният цар-предтеча се нарича Таргитай (?) ! - ако разложим името, като приемем, че първата част отговаря на титлата ЦАР - то втората, която ни остава звучи подозрително близко до ГЕТаи ? - Междувпрочем древните твърдят, че скитите са свързвали този т/цар-гитаи, с митичният си прародител "Херакъл" !
- При направена справка относно етимология и семантика, относно името на този бог-герой се установява, че съставляващите го ... са "хЕР" и втората прото-индо-европ. дума "клевос", което в по-късно време се е доразвило в "слава/я", на санскрит "срава" ... в гръцкият производна дума е "Клио"(муза на Историята).
- Отделно имаме мит("гръцки") поне от 5-ти ВС, в който се разказва, че когато Хера/Бендида отишла да занесе при "гетите-скити", дарът на изкуството на земеделието/сеячеството ... гетският цар Карнобог, отказал дарът и се отнесъл с неуважение към богинята, като убил един от змейовете/тифони теглещи колесницата и.
- За съжаление руската и немска историографии са узурпирали това население, едните под вида ми "готи", вторите като скити и го изкарват "тяхно"(?) !
- От трета страна - ирански и индийски източници, твърдят за родственост на това същото население, като определят ареала му от Балтийски море ... ча-а-ак до сев.Индия. Същото е от европейската езикова група.
- Към първи век от н.е. според птоломей на същите територии живеят "сармати" ! - Като никой от коментиращите (под вида на "леснописеца") не си задава въпроса и дава труд, да ни отговори, като какви по езиков и етносен признак - Ще да са тези "сармати" ?
- Още по-интересно става, като обърнем внимание на държавното образувание, на което преписват измислената "дакска"/вулгарно латинска принадлежност/ но на което, името на столицата носи интригуващото с двусмислеността си название Сармази-Гетуза ? ... и т.н. !!
- Тук няма да коментирам, присъствието още от втори век, на голям по количество военен(гето-сарматски) контингент в римската армия във Великобритания.
- Няма даа коментирам факт, че основната част от армията на Константий Хлор се състои от такива военни контенгинти.
- Безспорен факт е че, относно въздигането на Константин Велики(син на Хлор) играят именно тези подразделения от армията на баща му !
- Става още по интересно(?) ако си поставим питането, поради каква причина Консстантин ще премества столицата на Римската империя в Бизантион ... ще извършва усилена строителна дейност в територии заселени от траки или гети, тоест Дръстър, Переслаб/ва, Плескуба ... и т.н. !
цитирай
10. leonleonovpom - И самите западни историци, чиято е ...
20.03.2013 13:12
И самите западни историци, чиято е основната заслуга за кашите в нашата история признават ,че гетите ,населяващи северния бряг на Дунава са наречени даки от римляните
Относно парадокса с името и езика трябва да се активизират и насочат вниманието си към него не знам български ли са историците. Вместо с това те се занимават с преписване и цитиране на древни автори,които пък кой знае, те самите от кого и как са преписвали и затова се получават такива абсурди. Както сега един съвременен историк измисля ,че Гордиан е резнал главата на Транквилина и утре някой преписвач гордо ще го цитира....Е, това е лошото на древните автори, не знаеш дали казва истината и няма как да провериш, освен косвено. Грешна зависимост в точните науки веднага се установява, но грешката тука гордо може да се цитира, че е вярна, защото примерно авторитет, който бърка Босфоро с Керченския провлак, така бил казал и папагалите повтарят
цитирай
11. get - - Понеже съм си "ченге" по природа ... та взех, да търся аналози на думата "даки" ... та ?
20.03.2013 13:52
leonleonovpom написа:
И самите западни историци, чиято е основната заслуга за кашите в нашата история признават ,че гетите ,населяващи северния бряг на Дунава са наречени даки от римляните
...


- В индийската енциклопедия "Г/Джатика" и иранската - си пише относно близката фонетична "Дахая" - екзоним, за масагетите със смисъл - грабител (?) !(а за масагетите се твърди, че родствени на "мало-гетите" а също и на сарматите !)
- Та после ще направя една връзка/екстраполация(може да е пресилено/некоректна) но "даки" в някои от "изворите" се припокрива (като география и етнопринадлежност с "вандали").
А относно тези последните имаме останали:
А/ речник, от който като прочетем думите същите звучат, като на прото-чехски или русинско/галицийски език(за същият казват, че бил отмрял ?)
Б/ вандал - в латинският е възприето като нарицателно за грабител-разрушител ... това във връзка превземането и разграбването от същите на Рим(455 г.) .(а защо са били такива "вандали-разрушители" ... обясняват, защото били "ариани" и се отнасяли с нетърпимост към другите изповядващи халкедонско-никейският символ ... и т.н. ?) ... но то и готите, бяха ариани ... а май и хуните ?
В/ Прокопий Кесарийски пише за вандалите: "Вандалите преди това живеели около Меотида [Азовско море]. Страдайки от глад, те се отправили към германците, наричани днес франки и при река Рейн, присъединявайки към себе си готското племе алани (?) ... "
- Тук следва да си поставим въпроса - защо германските историци, държат толкова на това вандалите да са "германци" ... ами поради категоричното твърдение че, от едното, от вандалските племена "силинги" произлизал топонима на "Силезия", пък тя е "германска" и тук отново се оплетоха ... късно буржоазно, имперски национализъм с история, та ... ?!
цитирай
12. leonleonovpom - За съжаление, нашата история с н...
20.03.2013 14:04
За съжаление, нашата история с нейните изкуствени, правещи впечатление и от космоса натъкмявания , попада в обсега на Хашек. От друга страна той пък си е връх в комичното. Е, ако искаме и държим историята ни да е комична, няма лошо, да си държим на това, което ни е сервирано Но се вижда, че малко ако се пипне, там където е играл бояджията и нещата си отиват на логичното място.
цитирай
13. leonleonovpom - Не съм противник на древните авт...
20.03.2013 14:18
Не съм противник на древните автори, в края ня краищата те са единственият източник на информащия. Но съм привърженик на щателната им митническа проверка.
Евклид е автор на геометрията, така се трърди. Според мен Евклид е довел до наше знание мъдростта и знанията на по-древни народи-вероятно египтяни, като се имат предвид пирамидите. Няма как да строиш пшрамиди , а да не познаваш Евклидова геометрия. Омир също, но това синът го разнищи и така нататък
цитирай
14. get - - В степен вярно, но с елемент на условност ?
21.03.2013 12:06
leonleonovpom написа:
Не съм противник на древните автори, в края ня краищата те са единственият източник на информащия. Но съм привърженик на щателната им митническа проверка.
Евклид е автор на геометрията, така се трърди. Според мен Евклид е довел до наше знание мъдростта и знанията на по-древни народи-вероятно египтяни, като се имат предвид пирамидите. Няма как да строиш пшрамиди , а да не познаваш Евклидова геометрия. Омир също, но това синът го разнищи и така нататък


- По принцип античните източници, се подновяват(интересът към тях избуява отново) по време на Ренесанс(а) ?
- По това време се преоткриват отново, античните творци и знания.
- При късният ренесанс, се "откриват" отново и писменните източници.

- Тук в главата ми възниква един елементарен въпрос - как и къде са са запазили(чисто като материален носител) тези текстове на древните, които през 15-ти, 16-ти векове масово започват да се появяват на бял квят и то предимно от района на Апенините ?
- Колко е продължиталността на живот на един хартиен или пергаментов носител, при тогавашните условия на съхранение на тези документи ... и ред още подобни еретични мисли ?
цитирай
15. leonleonovpom - Във влажния европейски климат един ...
21.03.2013 12:38
Във влажния европейски климат един хартиен носител нормално издържа около 500 години, ако не е в някакви есктремни условия. В сухия климат на Египет папируса с условности може да се съхрани няколко хилядолетия. Затова Каспаров твърди, че цялата антична история е измислица, но това е прекалено разбира се. Има и монети, въпреки, че и те са обект на фалшификации. Истина е , че няма оцелял оригинал на античен автор във вида, в който го е написал. В най-добрия случай става дума за препис
цитирай
16. get - - Много съм скептичен, по отношение мястото и значението на Ренесанса в контекста на ... ?
21.03.2013 13:44
... неподправеното(оригиналното) християнство !

- То във връзка с две, уж случайно пропуснати изказвания от мислители с юдейско мислене !

Обяснявам накратко !
- През 1860 г. Адолф Кремьо, заедно с Карл(Шарл) Неттер учредяват т.нар. Световен еврейски съюз(Хабура кол Изроел, фр."Alliance israelite Universelle"). До тук нищо лошо, дори напротив - Защото целта му е да обединят еврейските диаспори за оказване на взаимопомощ срещу преследване(поради религиозни предубеждения) от страна на християнска и мюсюлманска религии ? - Но !
- в т.12 (на това в същността си възвание, се казва !) "Католицизма, нашият изконен враг е паднал, поразен в самата глава". ... а в т.14-та "Приближава времето, когато Иерусалим ще стане дом за молитва на всички народи и знамето на еврейското единобожие, ще се развие и по най-отдалечените брегове"
- Отново повтарям ! - писано е през 1860 г. ?!
- Какво ни говори личният секретар на ротшилдови, Маркус Ели Раваж от статията си издадена в "The Century Magazine" Jan.1928, volume 115: " ... Вие не сте вече толкова новаци в тази работа, понеже ето почти 15-т столетия сте в това положение ... Вие само чувствате но не знаете, за какво ни ненавиждате. ... Вие ни обвинявате, че сме извършили революцията в Русия. Да предположим че е така, и какво от това ?(и обърнете внимание !) В сравнение с това, което (св.Павел) Саул, Савел ... евреинът от Тарсус направи в древен Рим, руската революция е просто ... улична битка "
- Тук се набелязват два основни за християнството момента 1-ви век сл.хр. и ролята на Павел в налагане на "християнството" в РИ-я ?
- Вторият, мисля че, съвпада с предисторията на Ренесанса и ... Кръстоносните походи с/у "албигоите"(на практика наследници(дори етносно) на готи-ариани) ? От кога датира това преследване с огън и меч от римокатолическата църква на "катарите" от края на 12-ти век и създаването на военизирани монашеските ордени .
-Странното за мен, бе да прочета, че по време на тези походи юдеите не са преследвани ?!
цитирай
17. get - - Прощавай ако ти се е сторил провокативен обратът в коментариите ми ! - Но ?
22.03.2013 13:21
- Голяма част от тези, които стоят в основите на Ренесанса произлизат от историко-културна среда или самите те са формиращите тази културно-ментална среда - юдаизма !
- Наспроти утвърдилата се християнска догматика, му се противопоставя "елинизма" (антипода(!) "модела" културно-философски), който сам по себе си, се явява отрицател на християнството !

- Но да оставим за момент религиозната страна на въпроса ? - а да се обърнем към историята, като такава ? - поставям си на глас елементарният въпрос: Отговорено ли е до момента по напълно обективен начин за причините породили Първата световна война ? - за мен отговора е, не !

- Чувал съм мнението, че една от основните причини това е създаване на еврейска национална държава на територията на Палестина ! - в тази връзка е интересно изказването на Н. Голдман по повод на същата: "Евреите можеха да имат Мадагаскар, Уганда и други места за установяване на еврейско отечество, но те не искат нищо друго освен Палестина. Не защото водата на Мъртво море, като се изпари ще произведе пет трилиона от металоиди и метали на прах, не защото под земята на Палестина има петрол двадесет пъти повече отколкото резервите на двете Америки заедно, а защото Палестина е кръстопътя м/у Европа, Азия и Африка. Защото Палестина е истинският център на изградената световна политическа система и СТРАТЕГИЧЕСКИ ЦЕНТЪР ЗА СВЕТОВЕН КОНТРОЛ"
- С това изказване на Голдманq предс. на Световния еврейски конгрес ... ние се върнахме над 3 000 г. назад във времето, времето когато се е водила не Войната за Троя а реалната Война в Близкият изто, известна ни, като "Битката за Кадеш" ?! ... и не само това ?
цитирай
18. leonleonovpom - Убеден съм, че същите въртят игри не ...
22.03.2013 15:16
Убеден съм, че същите въртят игри не само с Палестина, ами и с нас. Иначе как земя, която по климат и плодородие е нормално да е рай, умишлено е превърната в полупустиня?! Това има някаква цел и цена!
цитирай
19. get - - Ами какво да кажа ... каквото и да кажем, все ще стигнем до "богоизбраните" ?
22.03.2013 22:40
- "Правим" значи през 1917 г. преврата наречен в последствие Велика революция и започваме да клеймим императорското самодържавие, като античовешко, завоевателно и ред подобни.
- През 30-те и 40-те години обстановката в сАветска Русия е много динамична и противоречива. Дотолкова, че за незапознатият с механизмите предизвикали събитията е направо абсурдна. Но крайната цел е подготовка за нова ВОЙНА световна !
- През този период чрез показен политически процес("дело сещу славистите") е нанесен удар върхи научните среди, занимаващи се още от имперско време със "славяноведение".
- Жертва на тези преследвания са над седемдесет учени, които са лишени от свобода за различен срок.
- По това време се утвърждава като водещ "славист", двадесет и шест годишният Самуил Бернщейн. Това е бъдещият ръководител на института по славистика към РАН, също така "изобретателя" на македонският език !
- Към средата на 40-те поради особеният интерес, който представлява България във връзка с предстоящата война излиза и една прелюбопитна книжка "Авантюрите на руският царизъм в България"(1935 г.). В предговора подписан от члена на Коминтерна В. Коларов, четем: "Публикуваните в този сборник документи от царските архиви азкриват истинското лице и действителните мотиви на така наречената "освободителна мисия" на царска Русия по отношение на българският народ, получил национална полунезависимост, в резултат на Руско-турската война от 1877-78 г. Създаването на "независимо" българско княжество ... етап от завладяването от Русия на подстъпите към Константинопол и западното черноморие ... " - тук следва да допълня и поставя въпроса, колко пъти е издавана тази книжка, библиографска рядкост - Два пъти, единият през 1935 г. - вторият, 1991 год. - дали е случайно ?
- Но отново се връщам към изобретяването на Македония ... и пламенният "патриот" Н. Вапцаров, който е член уж на ЦК БКП(тогава БРП(к) а се оказва, че няма партиен билет .
- В биографичната книга "Спомени за моя син" (1969) майка му казва: "Между него (Никола) и доктора се създаде такава близост, каквато не съществуваше дори между баща и син." - кой е този, така повлиял Вапцаров - ами казва се Борис Майлер ...
... има още много да се пише но ? - кой е в момента най-яростният защитник на теорията, за самостоен македонски народ - можеш да го видиш ето Тук: http://www.youtube.com/watch?v=4236sn5clzE ... казва се Фридман, Виктор ! - какво защитава въпросният можеш допълнително да прочетеш на: http://www.cross.bg/1258064
цитирай
20. leonleonovpom - !991 г. никак не е случайна Гет. С...
01.04.2013 22:28
!991 г. никак не е случайна Гет. Слугите на предишния господар, вече са се преорентирали към нов и как ще докажат вярността си към него!? Ами като го оплюят- стария без грам съжаление. И го правят! Е, има малка разлика в двата случая- врагът в първия случай е царизмът, а във втория -комунизмът, като негов наследник
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: leonleonovpom
Категория: История
Прочетен: 1023447
Постинги: 84
Коментари: 2355
Гласове: 7087
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930